Η Καναδή Βουλευτής Νiki Aston για τα σχέδια της Eldorado Gold στην Ελλάδα


Η Ελληνο-Καναδή Βουλευτής της Πολιτείας της Μανιτόμπα Niki Αshton, με καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη, μιλάει στην Καναδική Βουλή για τα σχέδια της Eldorado Gold στην Ελλάδα και την αντίσταση των κατοίκων. Δείτε το βίντεο:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=bVVxpAviypA&feature=youtu.be]

“Κ. Πρόεδρε, οι γυναίκες στον Καναδά και σε όλο τον κόσμο απαιτούν ανάπτυξη με ηθικές αρχές. Από την κατασκευή ενδυμάτων στο Μπαγκλαντές μέχρι την εξόρυξη των ορυκτών πόρων που είναι καταστροφικές για το περιβάλλον, οι γυναίκες καλούν την κυβέρνηση να αναλάβει δράση.

Στη βόρεια Ελλάδα, οι Έλληνες ζητούν από την καναδική μεταλλευτική εταιρεία, Eldorado, να σταματήσει το σχέδιο της που θα βλάψει το περιβάλλον και στην οποία αντιτίθενται οι κάτοικοι. Ωστόσο, η συντηρητική κυβέρνηση, μέσω της πρεσβείας μας, προωθεί ενεργά το μεταλλείο αυτό.

Οι γυναίκες στη Βόρεια Ελλάδα μιλούν ενάντια στα σχέδια της εταιρείας που βλάπτει τις οικογένειες και τις κοινότητές τους. Οι άνθρωποι περιμένουν πολύ περισσότερα από τον Καναδά. Πρέπει να υπάρχει ο ίδιος σεβασμός στη δημόσια διαβούλευση και την ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος που θα περίμενε κανείς στον Καναδά. Η εν λόγω εταιρεία και η κυβέρνηση πρέπει να ακούσει τις γυναίκες και τους άνδρες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι ζητούν από τον Καναδά να αλλάξει πορεία.

Πρέπει να είμαστε πρότυπο βιώσιμης, ηθικής ανάπτυξη των ορυκτών πόρων στον Καναδά, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.”

Πηγή: http://openparliament.ca/debates/2013/5/1/niki-ashton-1/


0 απαντήσεις στο “Η Καναδή Βουλευτής Νiki Aston για τα σχέδια της Eldorado Gold στην Ελλάδα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.