Ψήφισμα Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσ/νίκης        Θεσ/νίκη  25/4/13 

           Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ». ΓΣ (24/4/13)

Καταγγέλλουμε την απόφαση προφυλάκισης των 2 αγωνιστών της Ιερισσού. Η όλη διαδικασία της προανάκρισης έγινε με κατασκευασμένες κατηγορίες από ψευδομάρτυρες, χωρίς κατάθεση των «στοιχείων» και με μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές.

Η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα της επιλογής της κυβέρνησης να επιτρέψει με κάθε θυσία τη λειτουργία των μεταλλείων του θανάτου στις Σκουριές για λογαριασμό ξένων πολυεθνικών. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ανοιχτής και παρατεταμένης τρομοκρατίας απέναντι στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής που εδώ και μήνες υπερασπίζονται τις ζωές τους, τη γη τους και το περιβάλλον.

Η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας τα ΜΑΤ, τη μοναδική μέθοδο πειθούς –που της απέμεινε- απέναντι στους κάτοικους της βορειανατολικής Χαλκιδικής, αλλά και στον ελληνικό λαό γενικότερα, προχώρησε το τελευταίο διάστημα σε στρατιωτικού τύπου επεμβάσεις μέσα στα χωριά, ρίψεις χημικών ακόμα και μέσα στο σχολείο της Ιερισσού, δεκάδες προσαγωγές-απαγωγές πολιτών και νυχτερινές εισβολές σε σπίτια αγωνιστών.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχιστεί η απαράδεκτη τακτική της τρομοκράτησης και συκοφάντησης αγωνιστών. Πρέπει να δείξουμε με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη μας στο λαό της γειτονικής Χαλκιδικής.

·        Να σταματήσει η λειτουργία των μεταλλείων – Όχι στην εξόρυξη χρυσού

·        Λευτεριά στους 2 προφυλακισμένους αγωνιστές

·        Να σταματήσει κάθε δίωξη

·        Κάτω η κρατική τρομοκρατία

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος                                  O Γ. Γραμματέας

Αγγαθαγγέλου Νίκος                  Μήτσος Παναγιώτης

Το Ψήφισμα

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσ/νίκης        Θεσ/νίκη  25/4/13

Π. Κορομηλά 51. τκ: 54622

Προς : Δ/νσεις

Τηλ.-τηλ/τυπία: 2310-240698

Σχολεία http://aelmethe.blogspot.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.