ΙΔΡΥΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΧΡΥΣΟΥ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – ΚΙΛΚΙΣ – ΡΟΔΟΠΗΣ – ΕΒΡΟΥ


-1Από vasilinos

Την Κυριακή των Βαΐων 28-4-2013, στην Β. Χαλκιδική συναντήθηκαν θεσμοθετημένοι φορείς, σύλλογοι, επιτροπές από την Χαλκιδική, τη Βόλβη, το Κιλκίς, τη Ροδόπη και τον Έβρο. Υπήρξε πολύωρη εποικοδομητική συζήτηση, που είχε ως επίκεντρο την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να εξυπηρετήσει «με κάθε κόστος» ξένα οικονομικά συμφέροντα και να μετατρέψει όλη την Β. Ελλάδα σε μια απέραντη χαβούζα τοξικών αποβλήτων. Εκφράσθηκε η δυσφορία ότι η κυβέρνηση αγνοεί την καθολική βούληση των τοπικών κοινωνιών και επιβάλλει πλέον την καταστροφή των βουνών, των νερών, του μέλλοντος των παιδιών μας και των επόμενων γενεών, με τη βία, τα ΜΑΤ, την τρομοκρατία, την ποινικοποίηση των αγωνιστών και των αγώνων.

Ομόφωνα αποφασίσθηκε η δημιουργία υπερσυντονιστικού οργάνου Β. Ελλάδος, στο οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από την Χαλκιδική, το Κιλκίς, τη Ροδόπη, τον Έβρο κ.λ.π. Σκοπός της δημιουργίας του μεγάλου αυτού υπερ-συντονιστικού οργάνου είναι:

  1. Να προβάλει με κάθε τρόπο την κοινωνική βούληση των κατοίκων της Β. Ελλάδος, που είναι άκρως αντίθετη με την πολιτική βούληση της κυβέρνησης και έχει αποφασίσει «με κάθε κόστος» να μην επιτρέψει να υλοποιηθούν τα καταστροφικά έργα της κυβέρνησης στην Β. Ελλάδα.
  2. Να συντονίζει τις ενέργειες και τον κοινό αγώνα των κατοίκων της Β. Ελλάδος, δεδομένου ότι ο αγώνας για τη σωτηρία του περιβάλλοντος από τα καταστροφικά χρυσωρυχεία έχει αρχίσει να παίρνει διαστάσεις πανελλαδικού κινήματος, με πλήθος δήμων, φορέων, οργανώσεων, κινημάτων, κομμάτων, να λαμβάνουν αποφάσεις κατά των καταστροφικών αυτών επενδυτικών σχεδίων της κυβέρνησης. Έτσι δημιουργείται πλέον ως επιτακτική ανάγκη, σε πρώτη φάση η δημιουργία ενός υπερ-συντονιστικού οργάνου Β. Ελλάδος, για να συντονίζει τον κοινό αγώνα και να ενώνει όλους τους φορείς της Χαλκιδικής, του Κιλκίς, της Ροδόπης, του Έβρου στον κοινό τους αγώνα.
  3. Να αναδείξει ότι οι επιθυμούντες την καταστροφή της Β. Ελλάδος είναι μια ισχνότατη μειοψηφία, που εξυπηρετεί ξένα και ελληνικά οικονομικά και εργολαβικά συμφέροντα, με μοναδικό επιχείρημα τις λιγοστές θέσεις εργασίας και την κατάργηση στην ουσία χιλιάδων άλλων θέσεων εργασίας.

Μετά τη δημιουργία αυτού του αξιόλογου και απολύτως αναγκαίου υπερ-συντονιστικού οργάνου Β. Ελλάδος, φρονούμε ότι θα πρέπει άμεσα να υπάρξει και άλλο υπερ-συντονιστικό όργανο, που θα αναλάβει τον συντονισμό όλων των άλλων κινημάτων, φορέων στην υπόλοιπη Ελλάδα. Όπως είναι γνωστό, σχεδόν κάθε ημέρα έχουμε ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό κάποιο κίνημα, κάποιους φορείς που λαμβάνουν αποφάσεις συμπαράστασης στον αγώνα κατά των χρυσωρυχείων. Πρέπει λοιπόν όλοι αυτοί οι φορείς να συντονισθούν και να ενώσουν τη φωνή τους με την δική μας, ώστε να γίνει γνωστό σε όσους «στρουθοκαμηλίζουν», ότι ισχνή μειοψηφία είναι οι επιθυμούντες την καταστροφή του τόπου μας, και ότι δημιουργείται το μεγαλύτερο ανιδιοτελές κίνημα στην Ελλάδα, το οποίο επεκτείνεται πλέον και στο εξωτερικό.

Θα έχουμε τεράστια ευθύνη αν αυτό το κίνημα επιτρέψουμε να το απενεργοποιήσουν οι μηχανισμοί του διεφθαρμένου συστήματος, όπως απενεργοποίησαν το κίνημα των εκατοντάδων χιλιάδων αγανακτισμένων Ελλήνων πολιτών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.