Αρχική Uncategorized VIDEO: Καταγγελία αστυνομικών στο ThessToday – Χωρίς αστυνόμευση η Χαλκιδική εξαιτίας της...

VIDEO: Καταγγελία αστυνομικών στο ThessToday – Χωρίς αστυνόμευση η Χαλκιδική εξαιτίας της Ελληνικός Χρυσός – Ακέφαλη η ηγεσία

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

skouries-matΑπό thesstoday.gr

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην Χαλκιδική. Η φύλαξη, όπως λένε, του εργοταξίου της Ελληνικός Χρυσός τους έχει φτάσει στα όρια τους. Οι αντοχές τους εξαντλούνται καθώς είναι αναγκασμένοι καθημερινά να σηκώνουν το βάρος της φύλαξης στις πλάτες τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκτελέσουν σωστά, όπως λένε, τα καθήκοντα τους απέναντι στην τοπική κοινωνία.

Σήμερα ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Χρήστος Φωτόπουλος, συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τον πρόεδρο της ΕΑΥ Χαλκιδικής Ιωάννη Κυργιαφίνη, αλλά και με τους προέδρους των υπολοίπων ενώσεων των αστυνομικών της Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Πιερίας και Σερρών) προκειμένου να συζητήσουν για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Χαλκιδικής και ειδικότερα το θέμα που καίει… αυτό της φύλαξης του εργοταξίου της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές.

Όπως είπε ο κ. Φωτόπουλος στο ThessToday, αποτελεί πάγια αρχή του συνδικαλιστικού κινήματος η καταδίκη της βίας από όπου αυτή κι αν προέρχεται, η προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών και ασφαλώς η τήρηση της νομιμότητας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του αγαθού της ασφάλειας των πολιτών, της ζωής, της τιμής και της περιουσίας τους, χωρίς εκπτώσεις και προαπαιτούμενα. Τα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα δεν αντιμετωπίζονται δια της αστυνομίας, διότι, όπως έχει δείξει και η πρόσφατη ιστορία, δημιουργούνται νέα προβλήματα.

video: Χρήστος Φωτόπουλος – πρόεδρος ΠΟΑΣΥ

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=enh3_TWdufo]

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τον Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδας Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο Τσακνάκη για να τον ενημερώσει σχετικά.

Η Ομοσπονδία κάνει για άλλη μια φορά έκκληση να σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων, με σοβαρότητα και νηφαλιότητα, συμβάλλοντας στη διαφύλαξη του ήρεμου κλίματος που έχει ανάγκη ο τόπος μας για να βγει από την οικονομική κρίση που τον μαστίζει κι από την πλευρά της θα συνεχίσει την προσπάθειά της προς αυτήν την κατεύθυνση.

Χωρίς αστυνόμευση η Χαλκιδική για την φύλαξη της Ελληνικός Χρυσός

Όπως τόνισε στο ThessToday ο πρόεδρος της ΕΑΥ Χαλκιδικής, Ιωάννης Κυργιαφίνης, οι αστυνομικοί της Χαλκιδικής είναι αναγκασμένοι καθημερινά να πηγαίνουν στο βουνό για την φύλαξη της Ελληνικός Χρυσός.

85 με 90 αστυνομικοί λαμβάνουν καθημερινά υπηρεσία για την φύλαξη του εργοταξίου της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές κι ο υπόλοιπος νομός μένει δίχως φύλαξη, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονο πρόβλημα αστυνόμευσης.

Επίσης, το προσωπικό αυτό δουλεύει από 10 έως και 14 ώρες την ημέρα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκτελέσουν την υπηρεσία τους λόγω κούρασης.

Όπως τονίζει στο ThessToday διαθέτουν τα περιπολικά για την υπηρεσία στο βουνό το οποίο προσεγγίζουν μόνο τα 4χ4, με αποτέλεσμα τα οχήματα να υφίστανται φθορές. Την ίδια ώρα η υπηρεσία στον υπόλοιπο νομό εκτελείται με πεπαλαιωμένα οχήματα.

Όπως επισημαίνει ο Κυργιαφίνης στο ThessToday, το πρόβλημα της αστυνόμευσης θα γιγαντωθεί το επόμενο διάστημα που η Χαλκιδική θα αρχίσει να κατακλύζεται από τουρίστες.

video: Ιωάννης Κυργιαφίνης – πρόεδρος ΕΑΥ Χαλκιδικής

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4ML9Dt-yI4I]

Χωρίς ηγεσία η Αστυνομία στην Χαλκιδική

Την ίδια ώρα, όπως καταγγέλει στο ThessToday, o κ. Κυργιαφίνης, η Χαλκιδική είναι ακέφαλη… δεν υπάρχει ηγεσία, καθώς αποστρατεύτηκαν οι 2 αξιωματικοί που υπηρετούσαν στο νομό, ενώ με αναρωτική άδεια βρίσκεται ο τρίτος αξιωματικός στην ιεραρχία.

video: Ιωάννης Κυργιαφίνης – πρόεδρος ΕΑΥ Χαλκιδικής

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yWzIqXQu-GA]

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Γνωρίζει κάποιος αν έχει ψηφιστεί τελικά από την βουλή ο νόμος Παπουτσή ο οποίος δίνει την δυνατότητα σε όποιον θέλει να νοικιάζει αστυνομικούς με 25 ευρώ την ώρα; Είναι νόμος του κράτους ή τον είχε αποσύρει;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.