Ψήφισμα συμπαράστασης από την Κάλυμνο


Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλύμνου “Η Πρόοδος” που μας έστειλε το κάτωθι ψήφισμα του σωματείου καθηγητών Κω-Καλύμνου, της Β’ ΕΛΜΕ Δωδ/σου, λάβαμε και την εξής ενημέρωση:

“Επίσης σας ενημερώνω οτι στην Κάλυμνο συμμετείχαμε στο κάλεσμα κινητοποιήσεων το Σάββατο 13/4 σαν πρωτοβουλία αλληλεγγύης πολιτών Καλύμνου. Είχαμε πανό, μοιράζαμε ενημερωτικά φυλλάδια, συλλέγαμε υπογραφές προκειμένου να στείλουμε ένα μήνυμα συμπαράστασης… Θα συνεχίσουμε και αύριο Σάββατο 20/4 την ενημέρωση για τη συλλογή υπογραφών και θα απευθυνθούμε σε σωματεία και συλλόγους του νησιού.

Καλή δύναμη στον αγώνα”.

Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την προβοκατόρικη εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές Χαλκιδικής, έχουμε γίνει μάρτυρες ενός οργίου τρομοκρατίας και εκφοβισμού από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους.

Αστυνομία και ΜΑΤ εισβάλλουν σε σπίτια και σχολεία, χρησιμοποιούν χημικά, τραυματίζουν μικρά παιδιά, σέρνουν ακόμα και ανήλικους μαθητές στο αστυνομικό τμήμα, προβαίνουν σε δεκάδες προσαγωγές, κυρίως κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Ιερισσού που αντιδρούν στην εγκατάσταση και λειτουργία μεταλλείου χρυσού στην περιοχή, αναγκάζουν προσαχθέντες να δώσουν παράνομα δείγμα γενετικού υλικού.

Η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με κάθε τρόπο την πολιτική εκποίησης των πλουτοπαραγωγικών πηγών και να στηρίξει τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων που έχουν βάλει στο χέρι κοψοχρονιά την περιουσία του λαού.

Η κρατική καταστολή και τρομοκρατία που επιστρατεύεται από την κυβέρνηση, για να επιβάλλει το «νόμο και την τάξη» των μονοπωλίων, ένα στόχο έχει: να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις που βάζουν εμπόδια στη δράση των πλουτοκρατών, αντιμετωπίζονται ως έγκλημα και θα χτυπιούνται αλύπητα.

Αυτή είναι η πολιτική τους: την ίδια ώρα που επιδιώκουν να περάσουν μέτρα που τσακίζουν μισθούς, συντάξεις, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, στηρίζουν την ανάκαμψη της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτή την πολιτική προωθούσαν τόσο οι προηγούμενες όσο και η σημερινή κυβέρνηση. Αυτή την πολιτική εφάρμοζαν πάντα τα κόμματα-εκφραστές της αστικής τάξης και των συμφερόντων της.

Ο ορυκτός πλούτος της χώρας είναι λαϊκή περιουσία και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραχωρείται σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Όταν η αξιοποίησή του εξυπηρετεί τα συμφέροντα αυτών των ομίλων και όχι τις κοινωνικές ανάγκες του λαού μας, το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφή του περιβάλλοντος και υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων, κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας και με βάρβαρες συνθήκες δουλειάς, καταστροφή άλλων κλάδων, όπως ο τουρισμός, η γεωργία, η κτηνοτροφία και η αλιεία.

Το ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής, καταδικάζει το όργιο εκφοβισμού και τρομοκρατίας των κατασταλτικών μηχανισμών και την προσαγωγή και στοχοποίηση ανήλικων μαθητών, καταγγέλλει το ξεπούλημα του ορυκτού, φυσικού πλούτου της χώρας μας. Ταυτόχρονα καλεί τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και από αυτή την πρακτική της κυβέρνησης και να μπουν μαχητικά στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας το επόμενο διάστημα.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Ο λαός μας έχει ανεξάντλητη δύναμη και μπορεί να αντιμετωπίσει την κρατική καταστολή, παλεύοντας ταυτόχρονα, να μπει φραγμός και τέλος στην πολιτική που σφαγιάζει τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα για τις ανάγκες των μονοπωλίων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο πρόεδρος Η γραμματέας
Στέλιος Κριαράς Φωτεινή Ρώιμπα


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.