Απόφαση της συνέλευσης του σωματείου της ΒΙΟ.ΜΕ. για τον αγώνα στην Χαλκιδική


Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

Το σωματείο εργατοϋπαλλήλων της ΒΙΟ. ΜΕ. και οι εργαζόμενοι, καταδικάζουμε την κρατική τρομοκρατία που ασκείται στους συναγωνιστές της βορείου Χαλκιδικής. Και δηλώνουμε συμπαραστάτες στην άρνηση τους να δεχτούν την απαλλοτρίωση, του φυσικού τους παραδείσου που τους επιβάλουν, κεφάλαιο και  οι υπηρέτες του.

Οι αγώνες μας έτσι κι αλλιώς παράλληλοι και συνδεδεμένοι με ισχυρούς δεσμούς Θα είναι πλάι- πλάι στον δρόμο μέχρι την τελική νίκη. Μέχρι να ελευθερωθούν οι συναγωνιστές και να γυρίσουν στις οικογένειες τους.

Και φυσικά δίπλα τους, μέχρι να καταφέρουμε να πάρουμε  στα χέρια μας, την τύχη της δικιάς μας ζωής, του δικού μας τόπου.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ.

ΠΗΓΗ: Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΒΙΟ.ΜΕ

Mετά το Σωματείο εργαζομένων της ΚΑVALA OIL, το Σωματείο εργαζομένων της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ τάσσεται επίσης στο πλευρό των κατοίκων της Χαλκιδικής που αγωνίζονται ενάντια στην καταστροφή του τόπου τους.

Η στήριξή τους μας τιμά και έχει ιδιαίτερη σημασία: Γιατί δείχνει ότι όλοι πλέον αντιλαμβάνονται τι ακριβώς συμβαίνει στη Χαλκιδική και αναγνωρίζον πού είναι το δίκαιο.

Γιατί πρόκειται για δυο σωματεία βιομηχανικών εργατών που στηρίζουν εμάς, που σύμφωνα με την κυρίαρχη προπαγάνδα “είμαστε κατά της βιομηχανίας και κατά της ανάπτυξης”.

Γιατί πρόκειται για δυο σωματεία που έχουνε δώσει μεγάλους και δύσκολους αγώνες για να κρατήσουν τις δουλειές τους, όμως δεν μπαίνουν στη λογική “εμείς να’χουμε δουλειά κι ας ρημαχτεί ο τόπος”.

Γιατί οι άνθρωποι αυτοί έχουν δώσει και συνεχίζουν να δίνουν μαθήματα ήθους και αξιοπρέπειας, σε αντίθεση με κάποιους άλλους που στο όνομα του “μεροκάματου” μετατρέπονται σε μισθοφορικό στρατό…

Ευχαριστούμε.


0 απαντήσεις στο “Απόφαση της συνέλευσης του σωματείου της ΒΙΟ.ΜΕ. για τον αγώνα στην Χαλκιδική”

  1. http://www.youtube.com/watch?v=iK3KvofTQrs
    Η ομιλία του προέδρου του σωματείου του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ.Μάκης Αναγνώστου στις 25 Μάη 2013, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 4ου διεθνούς αντιεξουσιαστικού φεστιβάλ “B-Fest”:
    Η λειτουργία της ΒΙΟΜΕ από τους ίδιους τους εργαζόμενούς της, η οργάνωση και η πάλη τους ενάντια στο κεφάλαιο και στο κράτος.
    “Ζητήσαμε βοήθεια από τους τοπικούς βουλευτές. Μας υποδέχτηκαν με ψεύτικο ενδιαφέρον-αυτό που παρατείνει την αγωνία” αναφέρει χαρακτηριστικά κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του ο Μάκης Αναγνώστου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.