Συγκλονιστικές καταγγελίες του δικηγόρου των προφυλακισθέντων κατοίκων Ιερισσού, Βασίλη Καπερνάρου (βίντεο)


[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RcroSqduQ3k]

Με ένα γελοίο κατηγορητήριο και μια συνολικά άκυρη διαδικασία προφυλακίστηκαν δυο νέοι οικογενειάρχες, επειδή η τρικομματική κυβέρνηση θέλει να δείξει την υποταγή της στην Eldorado Gold. Ελπίζουμε οι δικηγόροι των δυο θυμάτων αυτής της απίστευτης σκευωρίας να δώσουν κάποια στιγμή μια συνέντευξη τύπου, γιατί αυτά που ακούμε στο βίντεο είναι τουλάχιστον εξωφρενικά:

  • Είναι παράνομο να καλείς κάποιον σαν μάρτυρα και να του παίρνεις DNA.
  • Είναι παράνομο να καλείς κάποιον να καταθέσει σαν απλός μάρτυρας και να του παίρνεις DNA, ενώ μέρες πριν έχεις κάνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του θεωρώντας τον ύποπτο, δηλ. εν δυνάμει κατηγορούμενο.
  • Δεν στηρίζεται πουθενά η σύνδεση της κουκούλας που βρέθηκε 700 μ. μακριά από το εργοτάξιο των Σκουριών με τον εμπρησμό. Την δε κουκούλα δεν την συνέλεξε η αστυνομία από τον τόπο του εμπρησμού, αλλά παραδόθηκε στην αστυνομία από τους υπαλλήλους της εταιρείας (ακούστε τις δηλώσεις του κ. Καπερνάρου εδώ).
  • Η κουκούλα είναι κακούργημα όταν συνδυάζεται με ληστεία. Γι’αυτό μπήκε στο απίθανο αυτό κατηγορητήριο και μια “ληστεία” που δεν έγινε, οι δράστες δηλαδή τάχα έκλεψαν τα αλεξίσφαιρα γιλέκα των σεκιουριτάδων. Τα γιλέκα όμως αυτά δεν αναζητήθηκαν στα σπίτια των κατηγορουμένων. Τα ίδια γιλέκα που υποτίθεται ότι κλάπηκαν, υποτίθεται επίσης ότι προφύλαξαν τους τυχερούς σεκιουριτάδες από τα σκάγια που έριξαν οι δράστες εναντίον τους. Για τίποτε από όλα αυτά δεν  παρουσιάστηκαν στοιχεία.
  • Δεν είναι δυνατόν να προφυλακίζονται οικογενειάρχες με ανήλικα παιδιά, με λευκό ποινικό μητρώο, που δεν είναι ύποπτοι φυγής, ενώ θα μπορούσαν να τεθούν περιοριστικοί όροι ή χρηματική εγγύηση.

Η συνέντευξη δόθηκε στην Εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή στον Real fm, στις 15.4.2013.

Περισσότερα στοιχεία του άθλιου κατηγορητηρίου μας έδωσε χθες το κανάλι του γνωστού μεγαλοεργολάβου – συνιδιοκτήτη των μεταλλείων. Όπως ανακοινώνει με στόμφο και με ύφος που αφήνει πολλά υπονοούμενα η ξανθιά γλάστρα, από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, τα σαΐνια του κ. Δένδια έβγαλαν τα εξής λαυράκια:

  • Ότι οι περισσότεροι από τους 20 υπόπτους είχαν κλείσει τα τηλέφωνά τους εκείνη τη νύχτα και τα άνοιξαν την επομένη.
  • Ότι τέσσερις άλλαξαν συσκευές.
  • Ότι ένας πήγε με τη γυναίκα του στην εκκλησία και δέχτηκε κάπου 14 τηλεφωνήματα από τη μητέρα του, η οποία τον έψαχνε από το προηγούμενο βράδυ και ανησυχούσε.
  • Ότι ένας 26χρονος είχε τα γενέθλιά του και εκείνη τη νύχτα έκλεισε το τηλέφωνο νωρίς και πήγε και κοιμήθηκε, αντί να βγει έξω και να διασκεδάσει.

Μη γελάτε… Δυο νέοι άνθρωποι είναι σήμερα στις φυλακές Διαβατών και πέντε παιδιά χωρίς τον πατέρα τους στο σπίτι, με βάση τέτοια “ενοχοποιητικά στοιχεία”…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=9qclLP9breQ&feature=player_embedded]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.