Παγκόσμιο trend στο Twitter χθες οι #Skouries και η αντίσταση των κατοίκων της Χαλκιδικής


11_3Νούμερο ένα θέμα trend Twitter παγκοσμίως ήτανε για αρκετά λεπτά το απόγευμα της Παρασκευής το έγκλημα  που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση στη Χαλκιδική.

Από τις 5:00 μ.μ. τα hashtags #skouries και #12agr πλημμύρισαν από χιλιάδες tweets, σε πολλές διαφορετικές γλώσσες, σχετικά με την υπόθεση των μεταλλείων χρυσού της Eldorado Gold στη Χαλκιδική, την αντίσταση και το δίκαιο αγώνα της τοπικής κοινωνίας, τη στάση της κυβέρνησης και την άγρια καταστολή. Δεν έχει νόημα να αντιγράψουμε εδώ κάποια από τα πολλές χιλιάδες tweets. Mπείτε στο Τwitter και δείτε!

Τι είναι το #12agr;

Είναι μια προσπάθεια των Ελλήνων (και όχι μόνο) χρηστών του Twitter να παγκοσμιοποιήσουν τη φωνή των κατοίκων της Χαλκιδικής που αντιστέκονται στην καταστροφή των μεταλλείων χρυσού. Είναι μια ιστορία που τα Ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης προσπαθούσαν με νύχια και δόντια να αποκρύψουν.

[tweet https://twitter.com/arkoudos/status/322734596494082048]

[tweet https://twitter.com/zoemavroudi/status/322727785644822528]

BHt9pNGCMAE0D2eΧθες κάναμε ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα για τη διεθνοποίηση του αγώνα μας. Η απίστευτη ανταπόκριση των χρηστών του Twitter εκτόξευσε το #12agr στην πρώτη θέση των Τwittertrends παγκοσμίως ενώ στο Ελληνικo Twitter η πρωτιά διατηρείται και σήμερα: Τα 3 στα 10 trending topics που καταγράφηκαν σήμερα το πρωί έχουν σχέση με τις Σκουριές και τον αγώνα της Χαλκιδικής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.