“Γιώργο, Βασίλη, μην φοβάστε τίποτε”. Καθιστική διαμαρτυρία συμπαράστασης στους συλληφθέντες (βίντεο)


Κείμενο από thessalonikimesaapoeikones, βίντεο από thesstoday

ierissos_sos

Παρασκευή βράδυ, έξω από το αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου κρατούνται οι δύο συλληφθέντες Χαλκιδικιώτες, έγινε καθιστική διαμαρτυρία συμπαράστασης.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=56XH0IYTxew]


Ήταν πολύ συγκινητικές οι στιγμές, όταν οι κρατούμενοι άνοιξαν στην ανάκλιση τα παράθυρα όπου βρισκόταν και με κάθε τρόπο προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με τον κόσμο που τους συμπαραστεκόταν. Έβγαλαν ένα μικρό μαύρο ύφασμα και το κουνούσαν για χαιρετισμό, άναβαν αναπτήρες που τους πήγαιναν πέρα-δώθε και σαν ανταπόκριση ο κόσμος απ’ έξω κουνούσε τα δικά του κεριά ή κουνούσαν τις παλάμες τους σε χαιρετισμό κοντά στα παράθυρα. Ο κόσμος απ’ έξω τραγουδούσε συγκινημένος και φώναζε συνθήματα.

Πολύ έντονα φορτισμένες στιγμές, που σου δημιουργούν την πεποίθηση ότι είναι ο υπέρτατος λόγος για να πεις ότι έζησες ολοκληρωμένα σαν άνθρωπος και όχι σαν κτήνος. Η αλληλεγγύη και ο αλτρουισμός είναι πράξεις που δείχνουν ότι ο άνθρωπος δεν τέλειωσε σαν πολιτισμένο ον. Ότι δεν ήρθαν ακόμη οι σκοτεινοί χρόνοι όπου η υποδούλωση της ψυχής και του πνεύματος έχουν γίνει κυρίαρχες καταστάσεις στην κοινωνία μας, παρ’ όλο οι εξουσιαστές της πολιτικής, σε αγαστή συνεργασία με τους συναδέλφους τους της οικονομικής εξουσίας, όσο περνάει ο καιρός χρησιμοποιούν όλο και βάρβαρα μέσα για να το πετύχουν.

Οι προβοκάτσιες των μηχανισμών της διαπλοκής, με θύματα αγνούς ανθρώπους που αγωνίζονται για να σώσουν τον τόπο τους από την καταστροφή, που αγωνίζονται να σώσουν τις δουλειές τους,  την υγεία και το μέλλον των παιδιών τους, γίνονται με δραματικές κύριες και παράπλευρες “απώλειες”.

Αλλά οι νικητές, έτσι κι αλλιώς είναι οι άνθρωποι που δρούν συλλογικά για το κοινό συμφέρον. Οι αντίπαλοί τους δεν αξίζουν  τον τίτλο του ανθρώπου. Γιατί η λέξη άνθρωπος είναι τίτλος που τον κερδίζεις στην ζωή. Και αυτοί, οι μοχθηροί, δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι οι πραγματικά δυστυχισμένοι της.Όταν απόδειξη για μια εγκληματική ενέργεια, με επτά κατηγορίες για κακούργημα, θεωρούν έναν σκούφο, που λένε ότι βρέθηκε ένα χιλιόμετρο μακριά από τον τόπο του εμπρησμού, απ’ την στιγμή μάλιστα που εδώ και ενάμισυ χρόνο, όλοι οι Ιερισσιώτες βρέθηκαν πολλές φορές για διαμαρτυρίες πάνω στο βουνό, τότε αηδιάζεις. Γιατί ξέρεις ότι οι αναξιόπιστοικαι ο κατηγορούμενοι πρέπει να βρεθούν σε άλλους χώρους, με άλλα σπουδαία κίνητρα, που έχουν σαν “έπαθλο”  πολλά εκατομμύρια φορές τις δικές μας περιουσίες…


0 απαντήσεις στο ““Γιώργο, Βασίλη, μην φοβάστε τίποτε”. Καθιστική διαμαρτυρία συμπαράστασης στους συλληφθέντες (βίντεο)”

  1. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟ… ΤΟΥ “ΔΙΑΙΡΕ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ”, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΤΡΕΦΕΙΣ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ. ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ.

    Κάποιοι μας οδηγούν εκεί που πραγματικά θέλουν.
    Κάποιοι προσπαθούν να υποδουλώσουν τη χώρα μας με τα δήθεν πακέτα διάσωσης.
    Κάποιοι (αρκετοί στον αριθμό) Έλληνες πολιτικοί εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

    Η Ελλάδα είναι υπό ξένη κατοχή και αν δεν ξυπνήσουμε το γρηγορότερο μια μέρα θα μάθουμε πως δεν μας ανήκει τίποτα, πως η χώρα ξεπουλήθηκε στους ξένους.
    Τα κόμματα του μνημονίου είναι αυτά που εν γνώση τους τόσα χρόνια υποστήριζαν τη Νέα Τάξη και αυτό συνεχίζουν να κάνουν.

    Στις επόμενες εκλογές θα έχουμε την μοναδική ευκαιρία. Μια θα είναι και ποτέ άλλη !!!
    …. Να σώσουμε την πατρίδα!

    Η ώρα της ευθύνης ήρθε για όλους και πρέπει να πράξουμε αυτό που πρέπει.
    Έχουμε χρέος !

    Το παρακάτω βίντεο δείχνει ακριβώς τι μας περιμένει εάν συνεχίζουμε να περπατάμε στο δρόμο που σε λίγο καιρό δε θα έχει γυρισμό.

    Αν και μεγάλο σε διάρκεια, το κάθε δευτερόλεπτο από το βίντεο έχει μεγάλη σημασία και αξίζει να το δείτε όλο.

    Συνομωσίες κατά των κρατών
    http://www.youtube.com/watch?v=yQpICNep65o&feature=player_embedded

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.