Δένδιας εναντίον Γαλατικού Χωριού


Για το “τεκμήριο της αθωώτητας” έχει ακούσει κάτι ο κ. Υπουργός;

125270-asterix-gaulish-village-wallpaper_1440x900

Πολιτικές διαστάσεις παίρνει το ζήτημα των μεταλλείων Χρυσού στη Χαλκιδική μετά την σύλληψη χθες το βράδυ δυο κατοίκων της Ιερισσού για την επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, τον Φεβρουάριο. Οι κάτοικοι κατήγγελλαν βίαιη εισβολή της αστυνομίας στα σπίτια των υπόπτων . «Ο νόμος θα εφαρμοστεί» διεμήνυσε ο υπ. Δημοσίας Τάξης, Νίκος Δένδιας, χαρακτηρίζοντας την Ιερισσό «γαλατικό χωριό» κάτι που όπως τόνισε δεν θα ανεχθεί. Για επίδειξη αυταρχισμού κατηγορεί τον υπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Δημήτρη Στρατούλη να σημειώνει ότι «τέτοια πράγματα δεν γίνονταν ούτε στη Χούντα» και τον Δημήτρη Τσουκαλά να αποκαλεί το Νίκο Δένδια Ιούλιο Καίσαρα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κρατά ούτε τα προσχήματα» αντεπιτίθεται το υπ. Δημοσίας Τάξης κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πολιτική κάλυψη σε κατηγορούμενους για κακουργήματα.

Ο νόμος θα εφαρμοστεί τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, μετά τα χθεσινά γεγονότα. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, υπογράμμισε ότι αν οποιαδήποτε κοινότητα νομίζει ότι θα μετατραπεί σε γαλατικό χωριό και θα εφαρμόσει το δικό της δίκαιο δεν πρόκειται να περάσει.

Ανέφερε ακόμη ότι ορθώς επιλέχθηκε να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης τα ξημερώματα, καθώς, όπως είπε, κρίθηκε ότι αν εκτελούνταν χθες το απόγευμα θα γινόταν μακελειό. «Κρίθηκε ότι το σωστό ήταν να αιφνιδιαστούν οι υπόδικοι», σημείωσε ο κ. Δένδιας.

ΣΥΡΙΖΑ: Επίδειξη αυταρχισμού

Σοβαρές πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης προσωπικά καταλόγισε  o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλη για τις επεισοδιακές συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ιερισσό, κάνοντας λόγο για αντιδημοκρατική επιτροπή. «Τέτοια πράγματα δεν γίνονταν ούτε στη χούντα … ο κ. Δένδιας είναι έκθετος στην παγκόσμια κοινή γνώμη, δε συνηθίζονται αυτά στον πολιτισμένο κόσμο» παρατήρησε σε δηλώσεις του στον Alpha 989, o κ. Στρατούλης.

«Ιούλιο Καίσαρα» χαρακτηρίζει τον Νίκο Δένδια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρης Τσουκαλάς σε δήλωσή του για τη νυχτερινή έφοδο της Αστυνομίας σε σπίτια στην Ιερισσό Χαλκιδικής.

Ο κ. Τσουκαλάς επισημαίνει ότι ο υπ. Δημοσίας Τάξης έχει μετατρέψει «σε εμπόλεμη ζώνη την Χαλκιδική». «Φαίνεται ότι ζήλεψε τη δόξα του Ιούλιου Καίσαρα όταν, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, παρομοίασε με  μικρό γαλατικό χωριό τους κατοίκους που  προσπαθούν να αντισταθούν υπερασπιζόμενοι τα δίκαια αιτήματά τους. Χρησιμοποίησε μάλιστα ως άλλους «λεγεωνάριους» τους Έλληνες αστυνομικούς οι οποίοι κατόπιν εντολών εισέβαλαν πριν τα ξημερώματα βίαια στα σπίτια των κατοίκων σπάζοντας τις πόρτες  και προχωρώντας σε συλλήψεις  μπροστά στα έντρομα μάτια των συζύγων και των παιδιών τους». 

Σε ανάλογο τόνο ήρθε λίγο αργότερα και η σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, στην οποία  κατηγορεί την ΕΛ.ΑΣ. για επίδειξη αυταρχισμού στην Ιερισσό.

«Οι αστυνομικές έφοδοι τις πρώτες πρωινές ώρες, το σπάσιμο των πορτών και οι συλλήψεις πολιτών μπροστά στα μάτια των παιδιών τους, φέρνουν στο νου σκηνές από παλιότερες εποχές αντιδημοκρατικής εκτροπής», τονίζεται και σημειώνεται πως «είναι προφανές, ότι αυτό το τρομοσόου δεν έχει καμία διωκτική σκοπιμότητα: οι συλληφθέντες είναι πολύ γνωστοί στην τοπική κοινωνία, έχουν μόνιμη και σταθερή κατοικία, και, το κυριότερο, έχουν προσέλθει αρκετές φορές στο παρελθόν για κατάθεση».

Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, πραγματικός στόχος της αστυνομίας και της κυβέρνησης είναι να τρομοκρατήσουν την τοπική κοινωνία «για να σταματήσει να διαμαρτύρεται ενάντια στην καταστροφική λειτουργία των μεταλλείων. «Η κυβερνητική υποταγή στα συμφέροντα της διαπλοκής οδηγεί στον αυταρχικό κατήφορο και την έκρηξη της βίας. Πρέπει να τους σταματήσουμε, πρέπει να φύγουν για να σταματήσει η καταστροφή της κοινωνίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπ. Δημοσίας Τάξης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέχει πολιτική κάλυψη σε κατηγορούμενους

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τηρεί πλέον ούτε τα προσχήματα και ανερυθρίαστα παρέχει πολιτική κάλυψη σε κατηγορούμενους για κακουργήματα αλλά και σε όσους επιχειρούν να αποτρέψουν την εφαρμογή του Νόμου με οχλοκρατικές εκδηλώσεις και καταστροφές δημόσιας περιουσίας» απαντά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για τις συλλήψεις στην Ιερισσό. Το υπουργείο χαρακτηρίζει απαράδεκτη, θεσμικά και πολιτικά, τη στάση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ και σε ειρωνικό τόνο τον καλεί να ιδρύσει «συνιστώσα» με στόχο να σταματήσει την εφαρμογή του νόμου.

Η ανακοίνωση

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τηρεί πλέον ούτε τα προσχήματα. Εκδίδει ανακοινώσεις με τις οποίες ανερυθρίαστα παρέχει πολιτική κάλυψη σε άτομα τα οποία κατηγορούνται από την ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη για επτά κακουργήματα και δεκατέσσερα πλημμελήματα, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατά συρροή, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπρησμό και έκρηξη, ληστεία από άτομα που έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, παράνομη οπλοφορία, οπλοκατοχή και οπλοχρησία κ.α.

Πλήρη πολιτική κάλυψη παρέχει και σε όσους επιχειρούν, με οχλοκρατικές εκδηλώσεις και καταστροφές δημόσιας περιουσίας, να αποτρέψουν την εφαρμογή του Νόμου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ τηρεί παρόμοια στάση και παρέχει κάλυψη σε δράστες εγκληματικών ενεργειών. Αλλά εάν συνεχίζει την απαράδεκτη αυτή θεσμικά και πολιτικά στάση του, ας ιδρύσει επιτέλους και συνιστώσα υποδίκων για κακουργήματα! Μία συνιστώσα η οποία θα έχει ως στόχο να σταματήσει την εφαρμογή του Νόμου, όπως προκλητικά επαίρεται το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

tvxs.gr/node/125270


0 απαντήσεις στο “Δένδιας εναντίον Γαλατικού Χωριού”

  1. Όποιος έχει διαβάσει Ουντερζό (κι εμείς το χουμε ξεσκίσει) ξέρει ότι το γαλατικό χωριό είναι ανίκητο. Αρα, ούτε καν την επικοινωνιακή γραμμή της κυβέρνησης περί “νόμου και τάξης” δεν εξυπηρετεί αυτά που λέει ο αξιότιμος υπουργός

  2. Μετά την επίθεση των κατοίκων του “γαλατικού χωριού” στο φρούριο των λεγεωναρίων στην Ιερισσό, η Σύγκλητος της Ρώμης αποφάσισε το κλείσιμο του ρωμαϊκού φρουρίου

    (Το αρχηγείο ανέστειλε τη λειτουργία του τμήματος της Ιερισσού)
    http://www.bloko.gr/swmata-asfaleias/to-arxhgeio-anesteile-th-leitoyrgia-toy-tmhmatos-ths-ierissoy.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.