Παραπλανά η εταιρεία. Σάλος στη Χαλκιδική, ζητούν παρέμβαση της πολιτείας


42Με την “απάντηση” που έδωσε η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ για τις ασύλληπτες μετρήσεις αρσενικού και βαρέων μετάλλων στα νερά της Ολυμπιάδας, η εταιρεία βυθίζεται ακόμα βαθύτερα στα απόβλητά της…

Για τη ρύπανση των νερών δεν ευθύνεται βέβαια ο παλαιός χώρος απόθεσης αρσενοπυριτών ο οποίος είναι κενός από το 2008… Ούτε είναι σύμπτωση ότι η εμφάνιση του προβλήματος συμπίπτει χρονικά με την επανέναρξη λειτουργίας του  ανακαινισμένου εργοστασίου εμπλουτισμού της Ολυμπιάδας… Περισσότερα για το θέμα “αρσενικό στην Ολυμπιάδα” σε επόμενη ανάρτησή μας, σήμερα το βράδυ.

Διαβάστε παρακάτω το χθεσινό ρεπορτάζ της Ντίνας Δασκαλοπούλου για την “Εφημερίδα των Συντακτών”:

Η εταιρεία απάντησε στο δημοσίευμα της “Εφ.Συν.”, για το αρσενικό και τα βαρέα μέταλλα στα νερά της Ολυμπιάδας, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα και προκαλώντας νέα ερωτήματα από τους ειδικούς και διαψεύσεις από τους κατοίκους: “Το ρέμα εδώ και έξι μήνες μυρίζει θειάφι και αφρίζει”.

getFile-182Σάλο έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες κατοίκων και του ΣΥΡΙΖΑ για την ύπαρξη επικίνδυνων τοξικών στις εγκαταστάσεις της Ελντοράντο στην Ολυμπιάδα. Η τοπική κοινωνία έχει αναστατωθεί, ενώ στο θέμα παρεμβαίνουν και τοπικοί φορείς. «Θορυβηθήκαμε πάρα πολύ με τα αποτελέσματα του ελέγχου που μας κοινοποιήθηκαν», δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης. «Ηδη στέλνεται διαβιβαστικό προς το υπουργείο Ανάπτυξης και προς κάθε αρμόδιο φορέα. Το θέμα θα συζητηθεί την Παρασκευή στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κ. Μακεδονίας όπου ούτως ή άλλως το θέμα συζήτησης είναι η επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική», ανέφερε ο κ. Γαλαμάτης.

«Το γνωρίζω το εργαστήριο, είναι πιστοποιημένο. Τα ευρήματα είναι πολύ πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Πρέπει αμέσως να επέμβουν οι αρχές», δήλωσε επίσης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Κώστας Φυτιάνος, καθηγητής Χημείας και διευθυντής του Εργαστηρίου Ρύπανσης Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ενδελεχείς έλεγχους στο νερό και στα τρόφιμα από την Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων ζητά ο επίκουρος καθηγητής Χημείας Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιάννης Ζαμπετάκης, τονίζοντας πως κάθε περίπτωση έχει τις γεωγενείς και ανθρωπογενείς ιδιομορφίες της. «Η παγκόσμια ιστορία της επίδρασης της ανθρωπογενούς ρύπανσης στη διατροφική αλυσίδα βρίθει παραδειγμάτων όπου τοξικοί ρυπαντές που υπάρχουν στο νερό και στη θάλασσα και δι’ αυτών στα τρόφιμα έχουν προκαλέσει καρκίνο και σοβαρές, νευρολογικής φύσεως, ασθένειες όπως για παράδειγμα η ασθένεια Minamata-Niigata (λόγω βιοσυσσώρευσης στη διατροφική αλυσίδα μεθυλιωμένων ενώσεων του υδραργύρου). Μέχρι το 2001, είχαν παρουσιασθεί 2.265 περιπτώσεις στην περιοχή του κόλπου Minamata [στην Ιαπωνία] ακόμα και σε νεαρά παιδιά που γεννήθηκαν με νευρολογικές διαταραχές!»

Δεν αμφισβητούν την ουσία της καταγγελίας

Η εταιρεία εξέδωσε δελτίο Τύπου όπου σημειώνει ότι «το θέμα της επιφανειακής απορροής των παλαιών σωρών αρσενοπυρίτη δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με τις τρέχουσες δραστηριότητες της Ελληνικός Χρυσός». «Η ανακοίνωση είναι αποπροσανατολιστική» λέει από την πλευρά του ο αν. καθηγητής στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Παν/μίου Αθηνών, Γιάννης Αλεξόπουλος. «Οι συγκεντρώσεις σε βαρέα μέταλλα είναι πολύ επάνω από τα επιτρεπτά όρια. Η εταιρεία δεν αμφισβητεί την ουσία της καταγγελίας, την ύπαρξη τοξικών λυμάτων. Και γεννά μεγάλα ερωτήματα: Ποιες διαδικασίες θα ακολουθήσουν για την επεξεργασία των υπαρχουσών τοξικών λασπών; Πού θα εναποτεθούν; Τι θα κάνουν με τις μελλοντικές εναποθέσεις; Ποιος μας διαβεβαιώνει πως δεν θα περιέχουν τοξικά; Και, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα: Από την ανοιχτή εκσκαφή παράγονται δεκάδες τόνοι σκόνης που περιέχει ένα στοιχείο που λέγεται τρεμολύτης. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και καρκινογόνο. Εχει εγκαταστήσει η εταιρεία όργανα μέτρησης της σκόνης και της σύστασής της; Και ποια μέτρα παίρνει για την προστασία της δημόσιας υγείας;»

«Οι μαρτυρίες των κατοίκων διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της εταιρείας ότι η δραστηριότητά της δεν σχετίζεται με τα τοξικά», λέει ο κάτοικος και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, Γιώργος Ζουμπάς. «Το ρέμα άρχισε να αφρίζει εδώ και λίγο καιρό, από τότε που άρχισε να επαναλειτουργεί το εργοστάσιο. Κι είναι ιδιαίτερα σημαντικό πως ούτε τα ίδια τα στελέχη δεν τολμούν να διαψεύσουν πως από τις εγκαταστάσεις τους φεύγουν τα τοξικά. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορούμε να πιστέψουμε οποιαδήποτε διαβεβαίωση μας δίνουν για το μέλλον. Περιμένουμε άμεσα η πολιτεία με τα αρμόδια όργανά της να ελέγξει».

Ούτε βατράχι…

Κατηγορηματικός είναι και ο κάτοικος που πρώτος παρατήρησε ότι κάτι δεν πάει καλά στην Ολυμπιάδα. Για ευνόητους λόγους θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του (τα πλήρη στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση της «Εφ.Συν.»): «Οσο λειτουργούσε εδώ η TVX, στο ρέμα δεν έβλεπες ούτε βατράχι. Το 2006 μια μεγάλη πλημμύρα καθάρισε το ποτάμι. Εδώ κι ένα εξάμηνο άρχισε να μυρίζει θειάφι και να αφρίζει. Εβγαλα κάποιες φωτογραφίες και τις έδωσα στην κυρία Ιγγλέζη. Εκείνη, την επόμενη μέρα ήρθε με κλιμάκιο και πήραν τα δείγματα».

«Θα στηρίξουμε και νομικά και κοινοβουλευτικά όλες τις ενέργειες που κάνουν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής. Θα φέρουμε το θέμα άμεσα στη Βουλή. Οφείλει απαντήσεις ο υπουργός», δήλωσε η επικεφαλής του Τομέα Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη. «Η εταιρεία επιχειρεί να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα με μια αστεία απάντηση σε σοβαρότατες καταγγελίες», δηλώνει η βουλευτής του Σύριζα Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη. «Προσπαθούν να μεταστρέψουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, λέγοντας πως πρόκειται για παλαιότερες δραστηριότητες και άρα δεν φέρουν καμία ευθύνη, χωρίς να απαντούν: Είναι 49.000 φορές πάνω από τα όρια το αρσενικό; Κι αν όλα έχουν γίνει σωστά, γιατί προσπαθούν να μπαζώσουν άρον άρον τα ρέματα με χαλίκια, όπως αποδεικνύεται από το φωτογραφικό υλικό;»

………………………………………………………………………………

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ….

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ»

Στρατώνι, 3 Απριλίου 2013 –

Το θέμα της επιφανειακής απορροής των παλαιών σωρών αρσενοπυρίτη της Ολυμπιάδας δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με τις τρέχουσες δραστηριότητες της εταιρείας μας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ. Αφορά μια ανθρωπογενή επίπτωση στο περιβάλλον, η οποία δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ’80 (όταν μεταλλειοκτήτρια εταιρεία ήταν η «ΑΕΕΧΠ&Λ») και η πλήρης αποκατάσταση της οποίας έχει ενταχθεί, και μάλιστα κατά προτεραιότητα, στο επενδυτικό μας πλάνο.

Το θέμα έχει αναδειχθεί στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της συνολικής επένδυσης, όσο και στην «Τεχνική Μελέτη Εκμετάλλευσης των Μεταλλευτικών Εγκαταστάσεων Ολυμπιάδας», οι οποίες έχουν αξιολογηθεί και εγκριθεί από την Ελληνική Πολιτεία. Πρόκειται για την επιφανειακή απορροή της περιοχής που βρίσκεται 400 μ. βορειοδυτικά του εργοστασίου εμπλουτισμού Ολυμπιάδας, όπου το 1988 διαμορφώθηκε ένας χώρος για την αποθήκευση του συμπυκνώματος χρυσοφόρων πυριτών. Σήμερα, μετά την απομάκρυνση του συμπυκνώματος που ήταν η βασική πηγή του προβλήματος, στην περιοχή έχουν απομείνει υπολείμματα, τα οποία χρήζουν επίσης πλήρους απομάκρυνσης και εναπόθεσης εντός κατάλληλα προστατευμένου χώρου.

Πρόκειται για μία συγκεκριμένη περιοχή, για τη οποίαν έχουμε και εμείς μετρήσεις, οι οποίες είναι κοινοποιημένες αρμοδίως και στη διάθεση οποιουδήποτε. Και βέβαια έχουμε και διαχρονικό έλεγχο όλου του ρέματος Μαυρόλακκα μέχρι και τις εκβολές του στη θάλασσα, για να τεκμηριωθεί πόσο συστηματικά εξυπηρετούνται τα θεσμοθετημένα όρια ποιότητας για τα επιφανειακά νερά του Νομού Χαλκιδικής (Νομαρχιακή Απόφαση Χαλκιδικής 96400/1985).

Εχουμε ήδη ξεκινήσει την απομάκρυνση των εν λόγω αποθέσεων που άφησαν πίσω τους οι προηγούμενες εταιρείες. Η αποκατάσταση της λεκάνης της Ολυμπιάδας συνεχίζεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά μας και στα επόμενα πέντε χρόνια θα επανέλθει συνολικά στην πρότερη κατάστασή της.

Ο γενικός διευθυντής της Ελληνικός Χρυσός Πέτρος Στρατουδάκης σχολίασε το δημοσίευμα ως εξής: «Για άλλη μία φορά οι γνωστοί πια αυτόκλητοι θεματοφύλακες του περιβάλλοντος ανασύρουν φαντάσματα από το βαθύ παρελθόν, τα οποία μάλιστα εμείς αναδείξαμε στην εγκριθείσα μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, καθώς βλέπουν τις κατά καιρούς κατασκευαζόμενες αιτιάσεις τους να καταρρέουν η μία μετά την άλλη. Ωδινεν όρος και έτεκε μυν».

………………………………………………………………………………………………………..

…ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ

«Οι συγκεντρώσεις σε βαρέα μέταλλα είναι πολύ επάνω από τα επιτρεπτά όρια. Η εταιρεία δεν αμφισβητεί την ουσία της καταγγελίας, την ύπαρξη τοξικών λυμάτων» επισημαίνει ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Παν/μίου Αθηνών, Γιάννης Αλεξόπουλος. Και θέτει μια σειρά από ερωτήματα:

1. Ποιες διαδικασίες θα ακολουθήσουν για την επεξεργασία των υπαρχουσών τοξικών λασπών;

2. Πού θα εναποτεθούν;

3. Τι θα κάνουν με τις μελλοντικές εναποθέσεις;

4. Ποιος μας διαβεβαιώνει πως δεν θα περιέχουν τοξικά;

5. Και, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα: Από την ανοιχτή εκσκαφή παράγονται δεκάδες τόνοι σκόνης που περιέχει ένα στοιχείο που λέγεται τρεμολύτης. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και καρκινογόνο. Εχει εγκαταστήσει η εταιρεία όργανα μέτρησης της σκόνης και της σύστασής της; Και ποια μέτρα παίρνει για την προστασία της δημόσιας υγείας;

«Το γνωρίζω το εργαστήριο, είναι πιστοποιημένο. Τα ευρήματα είναι πολύ πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Πρέπει αμέσως να επέμβουν οι αρχές», δήλωσε στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» ο Κώστας Φυτιάνος, καθηγητής Χημείας και διευθυντής του Εργαστηρίου Ρύπανσης Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ενδελεχείς έλεγχους στο νερό και στα τρόφιμα από την Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων ζητά ο επίκουρος καθηγητής Χημείας Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιάννης Ζαμπετάκης.

 ……………………………………………………………………………………….. 

ΣΥΡΙΖΑ: “Θα καταργήσουμε τη φαραωνική επένδυση”

Τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταργήσει τη φαραωνική επένδυση της Ελντοράντο στη Χαλκιδική επανέλαβαν οι τέσσερις βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που χθες παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου για το θέμα. Τον λόγο πήρε πρώτη η επικεφαλής του τομέα περιβάλλοντος, Ηρώ Διώτη: «Το ξεπούλημα δεν είναι ανάπτυξη. Η ”επένδυση” της Ελντοράντο θα ερημώσει την περιοχή, θα καταστρέψει το περιβάλλον και θα προκαλέσει μαζική μετανάστευση. Τα γεγονότα στη Ρουμανία μάς δικαιώνουν», είπε αναφερόμενη στην πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα, ότι η άδεια της Ελντοράντο στο Κερτέτζ εκδόθηκε με παρατυπίες ως προς τη χρήση κυανίου και χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, γι’ αυτό και θα ακυρωθεί.

Η βουλευτής Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη αναφέρθηκε διεξοδικά στη χθεσινή αποκάλυψη που έκανε μέσω της «Εφ.Συν.» για τα βαρέα μέταλλα, τόνισε πως το περιβάλλον θα καταστραφεί για «ελάχιστες θέσεις εργασίας χωρίς δικαιώματα» και παρουσίασε τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αειφόρο ανάπτυξη στην περιοχή. Καταπέλτης ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που παρουσίασε στοιχεία για «την αξιόποινη μεταβίβαση της εταιρείας που καταστρατηγεί τη νομοθεσία και υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον».

Η σκιώδης υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε απερίφραστα τις τρομοκρατικές μεθόδους της ΕΛ.ΑΣ. και τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα στηρίξει τις προσφυγές των κατοίκων κατά της αστυνομίας στα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Τέλος, η βουλευτίνα Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου επισήμανε ότι ανάλογοι κίνδυνοι υπάρχουν από τη σχεδιαζόμενη εξόρυξη χρυσού στον νομό της, η οποία προχωρά με το ΥΠΕΚΑ να αγνοεί τις έντονες αντιδράσεις φορέων και κατοίκων.

Μιχαήλ-Αγγελος Κωνσταντόπουλος

 

…………………………………………………………………

 

Νέες μηνύσεις κατά της “Χρυσωρυχεία Θράκης”

getFile (19)Νέες μηνύσεις κατά της μεταλλουργίας χρυσού από τους φορείς της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης- Εβρου κατά της Εξόρυξης, μετά την πρόσφατη απόφαση της Διεύθυνσης Δασών Αλεξανδρούπολης για αναστολή των χωματουργικών εργασιών στον λόφο του Περάματος. Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό για τις καταγγελλόμενες παρανομίες.

Οι σοκαριστικές εικόνες δείχνουν την υλοτόμηση δέντρων στην τοποθεσία Μαύρη Πεύκη για να γίνει διαπλάτυνση – διάνοιξη νέων δρόμων στη δυτική, βόρεια και βορειοδυτική πλευρά του λόφου του Περάματος. «Δείτε τις φωτογραφίες που απεικονίζουν ξεκάθαρα το μέγεθος της περιβαλλοντικής καταστροφής. Ο κάθε λογικός άνθρωπος βλέπει το έγκλημα και την αυθαιρεσία. Δεν πάει άλλο. Κάποιος πρέπει να τους σταματήσει. Χάρη στις δικές μας αντιδράσεις κινητοποιήθηκε επιτέλους και το Δασαρχείο πριν από μερικές μέρες. Κάναμε μηνύσεις κατά της εταιρείας και κατά παντός άλλου υπευθύνου. Τον λόγο έχει τώρα η Δικαιοσύνη, να αποδώσει τις ευθύνες όπου υπάρχουν», ανέφερε στην «Εφ.Συν.» το μέλος της διανομαρχιακής επιτροπής, Ανέστης Στρατιάδης.

Πριν από μερικές μέρες, το Δασαρχείο Αλεξανδρούπολης προχώρησε σε μερική ανάκληση και αναστολή εκτέλεσης των πάσης φύσεως χωματουργικών εργασιών εντός της έκτασης όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία «Χρυσωρυχεία Θράκης», στη δυτική πλευρά του λόφου Περάματος. Της απόφασης προηγήθηκε εκτεταμένος έλεγχος, μετά τις καταγγελίες φορέων για παράνομες εργασίες της εταιρείας. Οπως έγινε γνωστό, η «Χρυσωρυχεία Θράκης» είχε εξασφαλίσει άδεια για εργασίες γεωτεχνικής έρευνας σε περίπου 20 σημεία. Διαπιστώθηκε όμως ότι εργασίες έγιναν και σε άλλες τοποθεσίες, για τις οποίες δεν υπήρχε έγκριση.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η Διεύθυνση Δασών απαιτεί τώρα από την εταιρεία για οποιαδήποτε γεωτεχνική γεώτρηση να είναι υποχρεωτική η παρουσία υπαλλήλου του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης. Επίσης, ξεκαθαρίζει ότι δεν επιτρέπεται στην εταιρεία να παρεμβαίνει με δικά της μηχανήματα στη συντήρηση των υπαρχόντων δασικών δρόμων.

Νίκος Φωτόπουλος

……………………………………………………

“Χρυσά ταξιδάκια”

Με «ενημερωτικά ταξίδια» σε δημοσιογράφους φαίνεται ότι η προσπαθεί η «Ελληνικός Χρυσός« να επηρεάσει τη δημοσιότητα υπέρ της, ενεργοποιώντας στο φουλ το τμήμα δημοσίων σχέσεων της εταιρείας. Η πρακτική είναι παλιά, γνωστή και πολύ… αμερικάνικη.

Οι παλαιότεροι δημοσιογράφοι της βόρειας Ελλάδας θυμούνται ακόμη, αν κι έχει περάσει πάνω από μια δεκαετία, τα… χλιδάτα ταξίδια της άλλης καναδικής εταιρίας, TVX GOLD, στον Καναδά για… ενημέρωση. Κάποιοι έχουν ακόμη στα γραφεία ή στα σπίτια τους τα χρυσά τασάκια και τα πανάκριβα στυλό που τους δώριζαν «τιμής ένεκεν». Οι υπεύθυνοι της TVX έπαιρναν τότε γκρουπ ολόκληρα δημοσιογράφων σε υπερατλαντικά ταξίδια στον Καναδά, όπου τους φιλοξενούσαν σε πολυτελή ξενοδοχεία και τους μετακινούσαν, ως VIP, με θηριώδη τζιπ, τους έκαναν δωράκια και τραπέζια με «όλα πληρωμένα», για να τους δείξουν «πόσο φιλική προς το περιβάλλον είναι η εξόρυξη χρυσού».

Βέβαια, κάποιοι δεν πείθονταν. Αυτοί δεν ξανακαλούνταν ποτέ. Ούτε καν στις επόμενες συνεντεύξεις Τύπου.

Κάπως έτσι σκέφτηκαν μάλλον και οι νέοι… «επενδυτές» και αποφάσισαν ένα ενημερωτικό ταξιδάκι, για επιλεγμένους δημοσιογράφους και ΜΜΕ. Εκπρόσωποι μεγάλων καναλιών, εφημερίδων, ακόμη και κρατικών μέσων προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν αρχικά σε μια εκδρομή στις Σκουριές τη Δευτέρα, που θα συνεχιστεί στη Σμύρνη, στην Τουρκία, την Τετάρτη, όπου η εταιρεία διατηρεί μεταλλεία επίσης. Φυσικά, η φιλοξενία, τα εισιτήρια και τα έξοδα είναι όλα πληρωμένα. Βεβαίως, η «Εφημερίδα των Συντακτών» και μερικά ακόμη «ανεξέλεγκτα« ΜΜΕ, που δεν έχουν «αφεντικά», ούτε «συμφέροντα», δεν προσκλήθηκαν. Ποιος ξέρει γιατί;

Ν.Φ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.