Δήλωση Συμπαράστασης από την Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου


Θάσος 22/2/2012

Δήλωση Συμπαράστασης

Η Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου συντάσσεται στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής και όλων των ενεργών πολιτών, που αντιφρούν στην καταστροφή του τόπου του, από τις πολυεθνικές που προσβλέπουν στην εκμετάλλευση κοιτασμάτων χρυσού.

Η ληστρική εκμετάλλευση του φυσικού περιβάλλοντος πληγώνει το τοπίο, υποβαθμίζει τη ζωή των τοπικών κοινωνιών, είναι αντίθετη στη λογική της βιωσιμότητας που απαιτεί ο τόπος μας.

Εμείς στη Θάσο έχουμε μπροστά μας τις πληγές απ΄την ανεξέλεγκτη εξόρυξη μαρμάτου. Η υποχρέωσή τους για όποια “αποκατάσταση” παραμένει κενό γράμμα, πιθανόν κι αυτή θα τη χρεωθούμε οικονομικά όλοι μας, όπως και στην περίπτωση των χρυσορυχείων: τα κέρδη στις εταιρείες, οι ζημιές στους πολίτες και στις επόμενες γενιές.

Πιστεύουμε ότι σ΄ένα τόπο όπου κύριες οικονομικές δραστηριότητες είναι η ελαιοκομία, η μελισσοκομία και ο τουρισμός, πρέπει να είναι κοινή επιδίωξη – όσων αγαπάνε αυτόν τον τόπο – η προστασία του περιβάλλοντος και η ανάδειξη της διαφορετικότητας που έχει να επιδείξει.

Γι΄αυτό δηλώνουμε απερίφραστα την αντίθεσή μας στην εκμετάλλευση του χρυσού και συμπαραστεκόμαστε σ΄αυτό τον αγώνα, για ένα καλύτερο αύριο

από το Δ.Σ. της Περιβαλλοντικής Κίνησης Θάσου

http://www.thassos-nature.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.