«ΜΟΥ ΕΦΥΓΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΧΟΣ: ΤΕΛΙΚΑ, Η ΕLDORADO ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ!»


Του Αρχιμ. Χριστόδουλου Αγγελόγλου από vasilinos.wordpress.com

4ceb7-ceb1cebdceb1cf81cf84ceb7cf83ceb7-ceb1cebdcf84ceafceb3Η διαφθορά βασίλευσε στην Ελλάδα, αλλά τους Έλληνες δεν τους ένοιαξε καθόλου. Οι διεφθαρμένοι πολιτικοί πτώχευσαν την Ελλάδα και υποθήκευσαν το μέλλον των Ελλήνων, αλλά οι Έλληνες τους ξαναψήφισαν να συνεχίσουν και να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. Άρχισαν να περικόπτουν συντάξεις, μισθούς, επιδόματα αναπήρων, να τους κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία και σπίτια, αλλά οι Έλληνες είπαν: Δεν βαριέσαι, υπάρχουν παγκάκια να κοιμόμαστε, στα συσσίτια και στα σκουπίδια κάτι θα βρούμε να φάμε, και στην χειρότερη περίπτωση αυτοκτονούμε. Τους είπαν: αν θα βγούμε από το ευρώ θα πτωχεύσουμε, και από τον φόβο τούς ξαναψήφισαν, για να… παραμείνουν πλούσιοι!

Με έπιασε ένα μεγάλο «ψυχοπλάκωμα». Μα τόσο πολύ «σκούριασε» αυτή η ελληνική ψυχή; Και όμως, ναι. Αλλά ξαφνικά μέσα σ’αυτή την «σκουριά» των Ελλήνων προέκυψαν ως εκ Θεού οι Σκουριές. Μεγάλη Παναγία, Ιερισσός, Ν. Ρόδα, Ουρανούπολη, Αμμουλιανή, Γομάτι, ξεσκούριασαν στην κυριολεξία, λέγοντας ένα μεγάλο ΟΧΙ σ’ αυτούς που έφεραν την Ελλάδα σ’αυτή την πρωτοφανή κατάντια, με αφορμή φυσικά την Εldorado. Eίπα: «Δόξα τω Θεώ, που υπάρχει η Εldorado». Από εκεί που οι πολλοί καθόντουσαν μέρα-νύχτα στον καναπέ «σκουριασμένοι», άρχισαν όλη την ημέρα να συμμετέχουν σε πορείες στον δρόμο, η περιοχή να μετατρέπεται σε εμπόλεμη ζώνη και να κηρύσσεται στην ουσία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να επεμβαίνει η Διεθνής Αμνηστία. Και μη νομίσετε ότι τα βράδια αναπαυόντουσαν στον καναπέ. Όχι, την βγάζανε έξω από την Ασφάλεια Πολυγύρου, διαμαρτυρόμενοι για τις εκατοντάδες προσαγωγές, φωνάζοντας το σύνθημα που όλους τους ενώνει…. Τέλειο ξεσκούριασμα! Κι άρχισε το «ξεσκούριασμα» να παίρνει επιδημικές διαστάσεις: Ξεσκουριάζει ο Δήμος Βόλβης, η Ορμύλια, ο Δήμος Καλαμαριάς, Θέρμης, Ευόσμου, το Κιλκίς, όλη η Ροδόπη, όλος ο Έβρος, η Θεσσαλονίκη, η… η… η… η μισή Ελλάδα άρχισε να ξεσκουριάζει και η υπόλοιπη μισή να ενημερώνεται πως πρέπει να ξεσκουριάσει.

Λέω να’χει καλά ο Θεός την Εldorado, πάμε καλά· σε λίγο όλοι οι Έλληνες από Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη θα ξεσκουριάσουμε για τα καλά. Όλη η Ελλάδα ένα απέραντο κίνημα. Είναι γεγονός ότι αισθάνθηκα ικανοποίηση γενικά για το ξεσκούριασμα φυσικά των Ελλήνων. Είδαν αυτοί που σκούριασαν τους Έλληνες τις διαστάσεις του κινήματος και ανακοίνωσαν υπαναχώρηση στην αδειοδότηση των επενδύσεων σε Θράκη. Πάνω σ’όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και η συνέντευξη τύπου που έδωσε προ ημερών στην Αθήνα η Εldorado και ανακοίνωσε ότι υπάρχει περίπτωση να αναχωρήσει από την Ελλάδα, αν δεν κάνουν κάτι, πολιτικοί και ΜΜΕ, για να σκουριάσουν φυσικά πάλι οι Έλληνες. Άρχισαν τα «τσακάλια» οι μεγαλο-δημοσιογράφοι να κάνουν εις βάθος έρευνα και εις βάθος ρεπορτάζ, με σκοπό σοβαρό, να υποδείξουν στο Λαό που άρχισε να ξεσκουριάζει, ότι οι ξεσκουριασμένοι που αγωνίζονται σήμερα, κάποτε πριν δεκαετίες ήταν σκουριασμένοι και γι’αυτό να μείνουν αυτοί σκουριασμένοι όπως ήταν και να μην τους ακούνε τους ξεσκουριασμένους, ο δημοσιογραφικός τους «νόμος» αυτό επιβάλλει να σκουριάσουν ξανά.

Η αλήθεια είναι ότι με πήρε το παράπονο και είπα: «Για δες καιρό που διάλεξε η Εldorado να σαλπάρει, τώρα που ανθίζει η ξεσκουριά και γίνεται ο ΄Ελληνας λιοντάρι». Ένα άγχος καταπλάκωσε την ψυχή μου· είπα: «και συ φίλη Εldorado;». Πάει είπα, και αυτή η μισή Ελλάδα που ξεσκούριασε, πάλι θα σκουριάσει. Μέχρι που απόψε έμαθα τα πολύ ευχάριστα νέα, ότι στην συνέντευξη τύπου στην Θεσσαλονίκη, οι εκπρόσωποι της Εldorado είπαν ότι είναι αποφασισμένοι πλέον να μείνουν. Θα επενδύσουν 1 δις δολλάρια για τις Σκουριές και ανακοίνωσαν ότι από την κυβέρνηση έχουν πλέον την διαβεβαίωση ότι σε έναν μήνα θα έχουν και την έγκριση της Μ.Π.Ε. για το Πέραμα, έτσι δηλ. για να ανάψουν τα «λαμπάκια» του Δημάρχου Λαμπάκη. Άναψα μια μεγάλη λαμπάδα, ευχαριστίας και ευγνωμοσύνης ένεκεν. Μου έφυγε όλο αυτό το άγχος και το ψυχοπλάκωμα που είχα, και είπα: Πάλι καλά, μπορεί πλέον να συνεχίσει και η υπόλοιπη Ελλάδα να ξεσκουριάζει με αφορμή την Εldorado, και όταν όλη η Ελλάδα ξεσκουριάσει κι αυτό διαδοθεί και σ’ όλο τον πλανήτη, διερωτώμαι αν θα μπορεί να σταθεί και πουθενά αλλού, γιατί μερικές φορές οι επιδημίες λόγω των σύγχρονων μέσων ενημέρωσης και μεταφοράς, από τοπικές παίρνουν διαστάσεις παγκόσμιες. Έναν μόνο ενδόμυχο φόβο έχω, μην τυχόν και οι δηλώσεις αυτές έγιναν λόγω της καταβαράθρωσης της μετοχής της Εldorado. Πού φθάσαμε, να κάνω κομποσχοίνι για να ανέβει η μετοχή της.

Να δείτε και τι άλλο έπαθα σήμερα: Προσπαθούσα, προσπαθούσα να σκεφτώ, να θυμηθώ, αν η Χαλκιδική έχει άλλο βουλευτή εκτός από την Ιγγλέζη, με τίποτα! Ρώτησα εδώ τους γνωστούς, μου λένε θα σε γελάσουμε, δεν ξέρουμε. Πήρα λοιΤου Αρχιμ. Χριστόδουλου Αγγελόγλου από vasilinos.wordpress.comπόν το 11888 για να μου πει, μου λέει τέτοιες καταχωρήσεις δεν έχουμε. Πρέπει να μας πείτε εσείς ποιος είναι ο βουλευτής και εμείς θα σας δώσουμε το τηλέφωνό του. Λέω δεν βαριέσαι, αφού υπάρχει η Ιγγλέζη «κουρεμός» να γίνει. Ε, τι ήταν να το πω, με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε, ο Τσίπρας θα καλέσει την Ιγγλέζη να απολογηθεί στο κόμμα, γιατί ενώ το 1997 ήταν σκουριασμένη, τώρα ξεσκούριασε κι αυτή. Λέω, κοίτα να δεις που στην Ελλάδα όλα είναι πιθανά, δηλ. να μην υπάρχει ούτε ένας βουλευτής στην Χαλκιδική ξεσκουριασμένος. Καλό ξεσκούριασμα!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.