Αρχική Ενημέρωση Η κρίση στην Ευρώπη θα θυσιάσει το περιβάλλον; Η περίπτωση της Ελλάδας

Η κρίση στην Ευρώπη θα θυσιάσει το περιβάλλον; Η περίπτωση της Ελλάδας

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

To “Παρατηρητήριο” θα συμμετέχει αύριο 29 Μαρτίου στο στρογγυλό τραπέζι που διοργανώνει ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος, στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα. Λεπτομέρειες ακολουθούν:

Greek-crisis+environmentΣτις μέρες αυτής της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, πλέον όχι μόνο στην Ελλάδα, έχει επικρατήσει εντελώς αβασάνιστα η άποψη ότι ο σεβασμός, η προστασία και η σωστή διαχείριση του περιβάλλοντος, αποτελούν τροχοπέδη στην οικονομική ανάκαμψη.

Εκτιμώντας ότι αυτή η παρανόηση και ιδιαίτερα η μετουσίωσή της σε πολιτική πράξη, είναι μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τη χώρα στην προσπάθειά της να βρει διέξοδο από την κρίση, o ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος διοργανώνει στρογγυλό τραπέζι, την Παρασκευή 29 Μαρτίου, ώρα 16:00-19:00, στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα, οδός Αμαλίας 8, Σύνταγμα, με θέμα:

«Η κρίση στην Ευρώπη θα θυσιάσει το περιβάλλον; Η περίπτωση της Ελλάδας»
Στο πάνελ θα συμμετέχουν:
  • Σταύρος Δήμας, πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος
  • Γιάννης Φίλης, Πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης
  • Γρηγόρης Τσάλτας, Πρύτανης Παντείου Πανεπιστήμιου
  • Θεοδότα Νάντσου, Συντονίστρια Περιβαλλοντικής Πολιτικής WWF-Ελλάς
  • Nίκος Χαραλαμπίδης, Διευθυντής GREENPEACE
  • Λάκης Κουκιάσας, Πρόεδροςτου Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
Στο στρογγυλό τραπέζι έχουν επίσης προσκληθεί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και κινήσεις πολιτών που ενεργοποιούνται για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων στην Ελλάδα, όπως η ρύπανση του Ασωπού, η κατασκευή φράγματος μέσα στην προστατευόμενη ζώνη του Αώου, οι απειλές ενάντια στη βιοποικιλότητα και τις φυσικές περιοχές και οι εξορύξεις χρυσού.
Για δηλώσεις συμμετοχής, στείλτε μήνυμα στο [email protected] ή τηλεφωνήστε στα
2103223867, 2103709705.
H συζήτηση θα μεταδοθεί και μέσω webtv στη διεύθυνση: http://www.ecogreens-gr.org/webtv/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.