Mήνυμα συμπαράστασης από την Κάλυμνο


-3ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ‘Η ΠΡΟΟΔΟΣ’
Κάλυμνος, 12-3-2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλύμνου. ‘Η Πρόοδος’ εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στο λαό της Χαλκιδικής, που αγωνίζεται για τη Γη και την Ελευθερία του.
Η κυβέρνηση των Τροϊκανών, που ξεπουλάει όλη τη χώρα και ισοπεδώνει το λαό, δίνει τα μεταλλεία και τη Χαλκιδική γη, βορά στα συμφέροντα μιας ξένης εταιρίας.
Το ξεπούλημα των μεταλλείων της Χαλκιδικής και της Θράκης εντάσσεται μέσα στη γενική εκποίηση της χώρας στους τοκογλύφους. Από αυτή την εκποίηση, ο ελληνικός λαός και μαζί οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, όχι μόνο δεν ωφελούμαστε στο παραμικρό, αλλά η ζημιά θα είναι πολλαπλή και ανεπανόρθωτη.
– Η απώλεια του δημόσιου πλούτου σημαίνει περισσότερη εκμετάλλευση και φτώχεια, λιγότερα κυριαρχικά δικαιώματα για τον τόπο.
– Η εξόρυξη του χρυσού, εκτός από τη λεηλασία του, συνεπάγεται βαριά περιβαλλοντική επιβάρυνση, που θα κοστίσει την υγεία και τη ζωή στους κατοίκους της περιοχής.
Αυτή τη λεηλασία και το θανατικό, η κυβέρνηση των τοκογλύφων τα παρουσιάζει ως αναπτυξιακές, δήθεν, επενδύσεις που θα φέρουν την ανάκαμψη και τη μείωση της ανεργίας.
Τσακίζοντας χιλιάδες κτηνοτρόφους, γεωργούς, ψαράδες, μελισσοκόμους, υλοτόμους αλλά και εκατοντάδες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό της περιοχής, αντιπαραθέτει κάποιες θέσεις εργασίας στα ξεπουλημένα μεταλλεία, με όρους άγριας εκμετάλλευσης και μ’ αυτές εκβιάζει τις συνειδήσεις των άνεργων και υποθηκεύει την υγεία των κατοίκων και το μέλλον των παιδιών.
Και προκειμένου να στηρίξουν τα συμφέροντα αυτών που λυμαίνονται τη χώρα, δε διστάζουν να προχωρούν στην άγρια καταστολή, με χημικά, ξύλο, παρακολουθήσεις, συλλήψεις και τρομοκρατία.

Καταγγέλλουμε:
Το ξεπούλημα της γης μας και του εθνικού μας πλούτου, ως εσχάτη προδοσία.
Την περιβαλλοντική βαρβαρότητα, ως έγκλημα απέναντι στις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές.
Την πρωτοφανή καταστολή και την τρομοκρατία.

Συμπαραστεκόμαστε στο λαό της Χαλκιδικής και απλώνουμε σε όλη τη χώρα το μήνυμα του αγώνα τους για τη Γη και την Ελευθερία μας.

ΤΟ Δ.Σ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.