Ανταπάντηση Λαμπάκη στη συγγνώμη του Μπάμπη Παπαδημητρίου


labakis2To βίντεο της μασημένης “συγγνώμης” στο τέλος του άρθρου.

Κύριε Παπαδημητρίου,

Καταρχήν, για να μην αγωνιάτε, αν και η διατύπωση της συγγνώμης σας στο πρόσωπό μου έγινε με επιθετική συμπεριφορά θα την δεχθώ, όμως ανεχθείτε μερικές απόψεις μου στα όσα είπατε αλλά και για τον τρόπο που ασκείτε το επάγγελμά σας στα ΜΜΕ.

Η ευγένεια και η δεοντολογία υποδεικνύει η απάντησή σας και η διατύπωση της συγγνώμης σας να γίνει και εγγράφως, ως απάντηση στην εξώδικη διαμαρτυρία μου.

Ο ισχυρισμός σας ότι δεν με γνωρίζετε προσωπικά και δεν ερευνήσατε για το άτομό μου σας εκθέτει ακόμη περισσότερο, αφού αποτελεί ακόμη ένα λόγο για να μην καταφέρεστε εναντίον μου.

Ο ισχυρισμός σας ότι δήθεν αναφερόσασταν σε μια «υπόθεση εργασίας» όσον αφορά την ισχυριζόμενη από πλευρά σας διασύνδεσή μου με άλλα οικονομικά συμφέροντα είναι και άκομψος, αλλά και δεν αντέχει στην κριτική, ούτε καν στην λογική. Διότι πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν και θεσμικοί – πολιτικοί που τιμούν το θεσμό που υπηρετούν και δεν διαπλέκονται. Γιατί ,όσο και αν θέλετε να το ερμηνεύσετε καλόπιστα, αυτό που μένει στον τηλεθεατή είναι η ανάμειξη με οικονομικά συμφέροντα, κι αυτό ομολογείστε ότι δεν είναι ότι το καλύτερο στην Ελλάδα που ζούμε σήμερα, όπως την κατάντησαν πολιτικοί που διαπλέκονταν επί 35 έτη συνεπικουρούμενοι από κάποια ΜΜΕ.

Γι’ αυτό, επειδή θεωρώ ότι δεν έχετε αμβλυμμένη συνείδηση να πετάτε, έχοντας την ευχέρεια μέσα από το κανάλι, σχηματισμούς σκέψεων που χρειάζονται ανάλυση για να καταλήξουν τουλάχιστον κάποιοι τηλεθεατές ότι άλλα εννοούσατε από αυτά που φαίνονται, θα σας προέτρεπα εφεξής πριν πείτε κάτι για κάποιον να σκέφτεστε μήπως αυτός έχει πίσω του έναν αγώνα έντιμης, ηθικής, κοινωνικής ζωής και εσείς με το μικρόφωνο τον διασύρετε πανελληνίως. Και βέβαια, παραβλέπω το γεγονός ότι όπως διατυπώσατε τη συγγνώμη φαίνεται ότι τίποτα δεν καταλάβατε, δεδομένου ότι την συνδυάσατε με τη απαλλαγή σας από τη βάσανο των ακροατηρίων των δικαστηρίων και είναι κρίμα για κάποιον που θέλει να είναι σκεπτόμενος να μην αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του.

Έτσι κύριε Παπαδημητρίου, αντιλαμβανόμενος τον τρόπο με τον οποίο, έστω, και επιθετικά ζητήσατε συγγνώμη, την αποδέχομαι με την προτροπή μου να προσέχετε, γιατί όσοι μετέρχονται την πολιτική δεν θυσιάζουν στον ίδιο βωμό κι εγώ έμαθα από πολύ μικρός να λογοδοτώ μόνο στο βωμό της συνείδησής μου.

Η Απάντηση – Συγγνώμη του δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ Χαράλαμπου Παπαδημητρίου προς τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη

Μ. Παπαδημητρίου: Υπάρχει μια παρεξήγηση την οποία θέλω να λύσω, θα μου επιτρέψετε, με τον κ. Λαμπάκη, τον οποίο δεν γνωρίζω, είναι ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. Μια μέρα εδώ συζητούσαμε είπα εγώ ότι η χώρα δεν είναι σε κατάσταση να αφήνει τον καθένα να αποφασίζει και δεν μπορούμε να λέμε συνέχεια ο ένας εναντίον του άλλου ότι το κάνει ότι κάνει γιατί έχει οικονομικά συμφέροντα διότι με την έννοια αυτή και εγώ θα μπορούσα να πω, και έτσι το είπα, ότι και ο κ. Λαμπάκης, ο Δήμαρχος, έχει και αυτός οικονομικά συμφέροντα. Παρεξηγήθηκε ο άνθρωπος, κακώς παρεξηγήθηκε, εγώ όταν λέω ότι έχει οικονομικά συμφέροντα δεν εννοώ κάτι υποχρεωτικός κακό.

Και για να μην τρέχουμε σε αγωγές εγώ να ζητήσω συγνώμη εάν έτσι το κατάλαβε, διότι ποτέ δεν θα έλεγα για έναν που δεν γνωρίζω και δεν έχω ερευνήσει κάτι κακό οτιδήποτε και προσωπικά δεν πιστεύω ότι είναι κακό να μάχεσαι για οικονομικά συμφέροντα, όπως για παράδειγμα είναι ο τουρισμός και να μην θέλεις την επένδυση του χρυσού όπως δεν θέλει ο κ. Λαμπάκης. Ως εδώ οι παρεξηγήσεις να μπορούμε και να μιλάμε επιπλέον.

Ν. Ευαγγελάτος: Με γενναίο και θαρραλέο τρόπο το θέμα φαντάζομαι ότι κλείνει.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tlQ75uI03Ic]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.