Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών Α’βαθμιας Εκπαίδευσης: Ψήφισμα συμπαράστασης


Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

www.a-athinon.gr, E-mail: [email protected], Ζωγράφου

Αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής

To ΔΣ του Α΄ Συλλόγου Αθηνών ΠΕ καταγγέλλει το πρωτοφανές πογκρόμ ωμής βίας και κρατικής καταστολής που εξαπέλυσε η κυβέρνηση σε βάρος του λαού στην Ιερισσό Χαλκιδικής. Για μια ακόμα φορά, η κυβέρνηση της τρόικας, των μνημονίων, της ΕΕ και του ΔΝΤ επιστρατεύει τα ΜΑΤ, τα ΕΚΑΜ, τα χημικά, τα δακρυγόνα και τις συλλήψεις ενάντια στον «εχθρό λαό».

Καταδικάζουμε ακόμα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την πρωτοφανή και απαράδεκτη στοχοποίηση 15χρονων μαθητριών, την κλήση τους σε αστυνομικό τμήμα αλλά και τις τραγικές συνέπειες που έχει για τα σχολεία της Ιερισσού η σημερινή επέλαση των πάνοπλων αστυνομικών δυνάμεων.

Είναι γνωστό ότι εδώ και αρκετά χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής αντιστέκονται σθεναρά στους σχεδιασμούς του κράτους και των χρυσοθήρων με μια σειρά από εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις για να υπερασπιστούν το βουνό, το δάσος, το νερό και τις ζωές τους. Το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι βρίσκονται σε ανοιχτή και διαρκή ρήξη με αυτούς τους σχεδιασμούς καθώς με τη συμβολή των κρατικών δυνάμεων καταστολής επιχειρείται η έναρξη των εργασιών για την καταστροφή του περιβάλλοντος και τις εξορύξεις στις Σκουριές.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής για γη και ελευθερία και καλούμε τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις συμπαράστασης που θα διοργανωθούν στην Αθήνα.

Ζωγράφου, 7 Μάρτη 2013

gtrfcvhy5rtgr5


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.