Δεύτερη κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για την τρομοκράτηση και καταστολή των κατοίκων της Χαλκιδικής


kkeΔεύτερη κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για την τρομοκράτηση και καταστολή των κατοίκων της Χαλκιδικής που είναι αντίθετοι στην εκμετάλλευση των μεταλλείων χρυσού από την «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ”

Μετά από άρνηση της κυβέρνησης να προσέλθει στη βουλή εκπρόσωπος του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ώστε να συζητηθεί η επίκαιρη ερώτηση του Κ.Κ.Ε. που ήταν προγραμματισμένη για την Δευτέρα 11.03.2013, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ καταθέτει ξανά την επίκαιρη ερώτηση, σχετικά με  την τρομοκράτηση και καταστολή των κατοίκων της Χαλκιδικής που είναι αντίθετοι στην εκμετάλλευση των μεταλλείων χρυσού από την «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ».

Η συζήτηση της νέας επίκαιρης ερώτησης, αρ.πρωτ. 1175/12.3.2013, έχει προγραμματισθεί για το πρωί της Πέμπτης 21.03.2013

Το κείμενο της Ερώτησης εδώ

0 απαντήσεις στο “Δεύτερη κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για την τρομοκράτηση και καταστολή των κατοίκων της Χαλκιδικής”

  1. Tώρα, μάλιστα! Μια και το ΚΚΕ είναι κατά της εξόρυξης, τα πιάσαμε τα λεφτά μας! Μα, το ΚΚΕ είναι το πιο αντιδραστικό κόμμα της Βουλής, αντίθετο σε κάθε επένδυση, που μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη της χώρας, με το πρόσχημα ότι αυτή θα είναι καπιταλιστική και θα αποβλέπει στο κέρδος αντί να είναι “προς όφελος του λαού”. Μ’ αυτό το παραμυθάκι εναντιώνεται σε ΟΛΕΣ τις επενδύσεις, με οποιουσδήπιτε όρους κι αν γίνονται, επειδή, λέει είναι καπιταλιστικές, λες και μπορεί στον καπιταλισμό να είναι άλλου είδους.
    Ορίστε,για του λόγου το αληθές, τι γράφει ο σημερινός Ριζοσπάστης :
    “Την ξεκάθαρη αντίθεση του ΚΚΕ στην παράδοση του ορυκτού πλούτου και ειδικότερα του χρυσού, στους ελληνικούς και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους, καθώς και τους λόγους που τεκμηριώνουν αυτή του τη θέση, παρουσίασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα” και παρακάτω :
    “ακόμα κι αν δεν υπήρχαν τα οξυμένα προβλήματα του περιβάλλοντος και της Υγείας στην περιοχή, θα ήμαστε αντίθετοι να εκμεταλλευτεί το χρυσό της χώρας – το οποίο όπως ξέρετε χρησιμοποιείται ως απόθεμα, είναι ένα μέταλλο που δεν χάνει την αξία του – να πάει μια εταιρία, είτε ελληνική ιδιωτική, είτε ξένη να τον εκμεταλλευτεί”. Εδώ γίνεται η ομολογία ότι όλοι οι άλλοι λόγοι που προβάλλονται από το ΚΚΕ (και όχι μόνο) κατά της εξόρυξης (περιβαλλοντικοί, υγεία των κατοίκων, ζημιές στη γεωργία, κτηνοτροφία, τουρισμό) είναι απλά προσχήματα για να μη γίνει η επάρατη καπιταλιστική επένδυση.
    Και ακολουθεί η βαρύγδουπη δήλωση της κυρίας Παπαρήγα :
    “Ανήκει (ο χρυσός) στον ελληνικό λαό και ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει πότε και αν θα τον αξιοποιήσει”, δηλαδή, το ΚΚΕ θα αποφασίσει “πότε και αν”.

    • Για να μην πλατειάζουμε.
      Η Παπαρήγα είπε ‘’ Ο χρυσός ανήκει στον ελληνικό λαό και ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει πότε και αν θα τον αξιοποιήσει” (εμείς όλοι θα μαζευτούμε και αφού ενημερωθούμε θα ζυγίσουμε τα συν και τα πλην, το αν αξίζει δηλαδή να θυσιάσουμε κάποια βουνά και κάποια χωριά προς ΟΦΕΛΟΣ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΚΑΙ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ και κατόπιν θα αποφασίσουμε για το αν θα γίνει η εξόρυξη όπως είπε στον Καναδό πρέσβη και ο Νεοδημοκράτης δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης).

      Και εσύ κατάλαβες πως το ΚΚΕ θα αποφασίσει “πότε και αν”.

      Διάγνωση: Αντικομουνιστικό μένος ή έλλειψη αντίληψης ή και τα δύο μαζί. Να το κοιτάξεις.

      Η εναντίωση σε ‘’επενδύσεις’’ όπου κάποια λαμόγια παίρνουν ως επιδότηση τα χρήματα του δημοσίου για θέσεις εργασίας που ποτέ δεν βλέπουμε δεν είναι παραμυθάκι. Παραμυθάκι είναι να νομίζεις πως αυτό που πάνε να κάνουν στην Χαλκιδική και αλλού είναι επένδυση.

  2. “εμείς όλοι θα μαζευτούμε και αφού ενημερωθούμε θα ζυγίσουμε τα συν και τα πλην”.
    Όταν λες “εμείς όλοι”, ποιους εννοείς; Όλο τον πληθυσμό, όλο το λαό; Και όταν λέει η Αλέκα “λαό”, ποιους εννοεί; Τους εργάτες, τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους βιοτέχνες, τους εμπόρους, τους φοιτητές, τους διανοούμενους, τους μικρομεσαίους αστούς, ποιους;
    Και όταν λες “θα μαζευτούμε” τι εννοείς; Αμεσοδημοκρατικά, σε μια πλατεία, που θα πιάνει από την Αθήνα μέχρι το Μαραθώνα, π.χ., ή θα εκλέξουμε αντιπροσώπους; Και ώσπου να έρθει εκείνη η μέρα και εφόσον ο καπιταλισμός εξακολουθεί να υπάρχει, δεν πρέπει να γίνεται καμιά επένδυση; Και μη μου πεις ότι πρέπει να γίνονται επενδύσεις προς όφελος του λαού και της χώρας, επενδύσεις, που κατά τη δική σου άποψη, αξίζουν να λέγονται επενδύσεις, γιατί, όπως έλεγε και ο Σημίτης, “αυτή είναι η Ελλάδα”. Αν, λοιπόν, το πάθος σου για επενδύσεις άξιες του ονόματός τους φτάνει στο σημείο να εναντιώνεσαι στις “ψευτοεπενδύσεις”, μια και μόνο τέτοιες είναι διατεθειμένο να φτιάνει το ελληνικό αστικό κράτος, άρα είσαι ενάντιος σε κάθε επένδυση και περιμένεις να πάρει το ΚΚΕ την εξουσία, για να γίνουν επενδύσεις. Επομένως, γιατί μου λες ότι δεν κατάλαβα τι εννοούσε η κα Παπαρήγα;
    Όσο για το “αντικομμουνιστικό” μένος, δεν ισχύει, απλούστατα γιατί το ΚΚΕ έχει πάψει εδώ και μισό αιώνα να έχει την οποιαδήποτε σχέση με τον κομμουνισμό και αν είχε ένα δράμι φιλότιμο, θα είχε αλλάξει και ονομασία. Αλλά, τότε, πώς θα έκανε το ιδεολογικό λαθρεμπόριο και θα καπηλευόταν τους αγώνες του επαναστατικού ΚΚΕ;

    • Για το ‘’εμείς όλοι’’ έχουν κατατεθεί από τους εμπνευστές του σοσιαλισμού ποιός είναι ό λαός και πως θα παίρνονται οι αποφάσεις. Και δεν υπάρχει Αλέκα, υπάρχει κεντρική επιτροπή. Ο επόμενος γενικός γραμματέας τα ίδια θα λέει.

      Φυσικά και πρέπει να γίνονται επενδύσεις από την στιγμή που ζούμε σε αυτό το σύστημα. Αλλά όχι να επιδοτείτε η άρχουσα τάξη από της τράπεζες τους και τα δις να γίνονται χρέος του λαού. Γενικά αν θεωρείς επένδυση την παροιμία «αν θέλεις να φας δούλεψε και αν θες να έχεις κλέψε» ή το «κάνε ‘’καλές’’ γνωριμίες και θα την βρεις την ‘’άκρη’’» δεν μπορώ να σου πω κάτι παραπάνω.

      Για το μένος έκανα λάθος. Έχεις ΑντιΚΚΕ μένος. ΑΠΑΙΤΕΙΣ από το ΚΚΕ τα χρόνια της καπιταλιστικής αποχαύνωσης να κάνει επανάστασή. Πόσα λεπτά της ώρας θα άντεχε η επανάσταση με αυτόν το λαό? Ξέρεις κανένα να έψαχνε επανάσταση ή αλλαγή τα προηγούμενα χρόνια? Οι νομίζεις πως αυτοί του ΚΚΕ είναι τελείως βλήματα για να πάνε άκλαυτοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.