Καρδίτσα: Παρέμβαση αλληλεγγύης στον αγώνα της Χαλκιδικής


Παρέμβαση αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο από το Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αλληλεγγύης Καρδίτσας στην κεντρική πλατεία της πόλης. Μοιράστηκαν το ενημερωτικό φυλλάδιο των φορέων της Χαλκιδικής για τις καταστροφικές επιπτώσεις που έχει η «επένδυση» στην περιοχή καθώς και η παρακάτω προκήρυξη που καταγγέλλει το όργιο βίας και τρομοκρατίας των ΜΑΤ που εξαπέλυσε η κυβέρνηση στην Ιερισσό και στα άλλα χωριά. Η παρέμβαση αυτή δεν ήταν η πρώτη που έγινε στην Καρδίτσα για τη Χαλκιδική αφού ένα μήνα πριν είχε πραγματοποιήσει από το Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αλληλεγγύης ανάλογη ενημερωτική εκδήλωση-συζήτηση στο Εργατικό Κέντρο της πόλης με ομιλητές εκπρόσωπους των αγωνιζόμενων κατοίκων, προβολή βίντεο κλπ

Ο λαός της Χαλκιδικής δεν είναι μόνος του!
Ο αγώνας του είναι αγώνας όλων μας!

Στην Ιερισσό της Χαλκιδικής αλλά και στον Πολύγυρο, την Ολυμπιάδα, τη Μεγ. Παναγιά, τα Νέα Ρόδα κ.ά. η τρικομματική Κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη ξεπουλάει το υπέδαφος , καταστρέφει το περιβάλλον και τα νερά, απειλεί την υγεία των κατοίκων, παραδίδει τη χώρα στο μεγάλο κεφάλαιο, στους ξένους και ντόπιους χρυσοθήρες-«επενδυτές».
Καταγγέλλουμε τη βία και την τρομοκρατία της κυβέρνησης που χτυπά με τα ΜΑΤ τους κατοίκους, που σαν δυνάμεις κατοχής περικυκλώνουν και εισβάλλουν σε πόλεις και χωριά, ξυλοκοπούν όποιον βρίσκουν μπροστά τους, πνίγουν με δακρυγόνα, χημικά και αέρια σπίτια και σχολεία (ακόμα και βρέφος μεταφέρθηκε λιπόθυμο στο νοσοκομείο), τρομοκρατούν το λαό και τη νεολαία με συλλήψεις, έρευνες σε σπίτια, προσαγωγές μέχρι και ανήλικων μαθητών, πολύωρες ανακρίσεις και κρατήσεις στο αστυνομικό τμήμα. Η πολιτική αυτή είναι συνέχεια της επιστράτευσης των απεργών εργατών και του χτυπήματος των διαμαρτυρόμενων αγροτών.
Η κυβέρνηση ως μαφιόζος μπράβος μαζί με τα μεγάλα ΜΜΕ που συκοφαντούν τον αγώνα των κατοίκων της περιοχής, επιδεικνύει «πυγμή» (νταηλίκι) στους αγωνιζόμενους κατοίκους και «στήνεται στα τέσσερα» στους ξένους χρυσοθήρες και στα τσιράκια τους.
Είναι καθήκον κάθε πολίτη της πόλης μας να σταθεί αλληλέγγυος στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής. Να συμπαρασταθούμε στον αγώνα τους.
Να αντισταθούμε

  • στο ξεπούλημα της χώρας και του υπεδάφους που ανήκει στο λαό
  • στη καταστροφή του πεαριβάλλοντος που το δανειστήκαμε από τα παιδιά μας
  • στην κρατική καταστολή και στη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής
  • στην καταπάτηση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων
Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.