Συλλαλητήριο στην Κομοτηνή την Τρίτη κατά των χρυσωρυχείων


299810_432030556871217_437659180_nΠανθρακικό συλλαλητήριο διοργανώνει η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης – Έβρου κατά της Εξόρυξης και Μεταλλουργίας Χρυσού μαζί με τους αυτοδιοικητικούς, παραγωγικούς, κοινωνικούς κι επιστημονικούς φορείς της Ροδόπης, που θα λάβει χώρα στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής την Τρίτη 12 Μαρτίου 2013 στις 13.00 το μεσημέρι.
“Η συμμετοχή κάθε πολίτη της Ροδόπης και της Θράκης ευρύτερα είναι καθοριστική γιατί οι αποφάσεις για την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας χαράχτηκαν στην Αθήνα σύμφωνα με τις επιταγές και τα συμφέροντα των Καναδών χωρίς κανένα απολύτως όφελος για τον τόπο μας”, επισημαίνεται στο σχετικό κάλεσμα.
“Στο προσκλητήριο μεταφέρουμε το μήνυμα των ειρηνικών πλην όμως μαχητικών Θρακιωτών για την προστασία της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και της αξιοπρέπειάς μας σ’ έναν κοινό αγώνα χωρίς διαχωρισμούς. Σ’ αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Ναι στη Ζωή, όχι τα Χρυσωρυχεία”, τονίζεται επίσης.
Παράλληλα, η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης – Έβρου κατά της Εξόρυξης και Μεταλλουργίας Χρυσού εξέδωσε ψήφισμα συμπράστασης στο οποίο καταδικάζεται απερίφραστα η κρατική αστυνομική βία κατά των κατοίκων της Χαλκιδικής, ενώ επισημαίνεται πως το πόγκρομ και η προληπτική καταστολή, οι εξαφανίσεις πολιτών και η τρομοκρατία είναι τακτικές άλλων εποχών και καθεστώτων. Επίσης, καλεί την κυβέρνηση να σταματήσεις το όργιο της αστυνομικής βίας και εκφράζεται η αλληλεγγύη στο μαχόμενο λαό της Χαλκιδικής. Τέλος, καλεί τους πολίτες και τους φορείς της Ροδόπης με τη μαζική παρουσία τους στο συλλαλητήριο της Τρίτης, να διατρανώσουν την απίτηση πως τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση στην Ελλάδα του 2013.
Aπό Alterthess.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.