Ρεπορτάζ του Al Jazeera για την διαδήλωση κατά των μεταλλείων


[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ZVZ8bK1bQt4]

Up to 15,000 people have taken to the streets of the Greek city of Thessaloniki, against a planned Canadian gold mining project. The demonstrators say the mine will cause irreversible environmental damage to the area. Al Jazeera’s John Psaropoulos reports from Thessaloniki.

 


0 απαντήσεις στο “Ρεπορτάζ του Al Jazeera για την διαδήλωση κατά των μεταλλείων”

  1. αχ βρε ελλαδάρα για γέλια είσαι η μήπως για κλάματα; η χώρα που δίδαξε τι δημοκρατία να έχει μισήσει τόσο πολύ αυτή την εννιά και να την αποβάλει είμαστε για κλάματα η για γέλια; βρε τι κρύος ιδρώτας που τρέχει από όλους και αυτόν που είναι υπέρ τις επένδυσης και αυτών που είναι κατά να αποδείξουν ότι κάνουν τις πολυπληθέστερες συγκεντρώσεις (χρησιμοποιώντας διάφορα τρικ και οι δυο )

    όπως λέει και ο :
    Αρχιμ. π. Χριστοδούλου Αγγελόγλου, Πνευματικού και εφημερίου του Ι. Γ. Ησυχαστηρίου «Παναγία, η Φοβερά Προστασία
    μια δημοκρατία οφείλει να σέβεται και την χελώνα καρέτα-καρέτα (με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο αυτή η τοποθέτηση ) πόσο μάλλον μια μερίδα πολιτών .
    καλά τι σας έπιασε πάλι εσάς από 100 να γίνετε 100.000

    η δημοκρατία απαιτεί κατανόηση, αληθή λόγω ,διάλογο και γιατί όχι και δημοψήφισμα

    αχ κατακαημένη ρούμελη

  2. TΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ,ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΖΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ .ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΜΑΛΛΟΝ ΚΥΡΙΟΣ GIANNIS…..ΟΧΙ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΗ ΡΟΥΜΕΛΗ …ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ….

  3. αγαπητέ μου κύριε dimitri
    συμφωνούμε απόλυτα με την φράση :

    TΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ

    αυτό λέω και εγώ άλλωστε
    όσο για την φράση

    ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΖΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ

    θα προσθέσω και μερικά ακόμα για λίπη και μπορούμε να βάλουμε πολλά ακόμα για πόλους και διαφόρους λόγους που απορρέουν από την αρχική φράση που προφανώς συμφωνούμε

    όσο για το σχόλιο

    ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΜΑΛΛΟΝ ΚΥΡΙΟΣ GIANNIS

    μακάρι να ήμουν μόνο εγώ δυστυχώς είναι όλη μας η Ελλάδα

  4. κυριε gianni για να μην παιζουμε με της λεξεις θα ηθελα πω το εξης. Το θεμα τον μεταλλειων ειναι πολυ σοβαρο. Επηδει τηγχανη να ζω σε περιοχη η οποια θα γινουν μεταλλια χρυσου και οχι μονο, απο το λιγο που εχω ασχοληθει με το θεμα, η συνεπειες θα ειναι καταστροφικες .Οσον αφορα τα σχολια σας για διαλογο ,κατανοηση, κ.τ.λ. δυστυχως δεν μπορουν να γινουν σε μια μη δημοκρατικη χωρα Το σχολιο( τι σας έπιασε πάλι εσάς από 100 να γίνετε 100.000)ακουγετε καπος ειρονικο. Μεσα στους 100 που θελουν να γινουν 100,000 ειμουν και θα ειμαι και εγω. Αν σας φαινεται αστειο ειναι δικαιωμα σας. .Αλλα για να μην χανουμε το θεμα(μεταλλεια),και για καθε σοβαρο θεμα που αφορα το μελλον μας αν δεν αντιδρασουμε ,τοτε θα μας αξιζει να ειμαστε και για ΓΕΛΙΑ και για ΚΛΑΜΑΤΑ….

  5. η φράση σαφώς και είναι ειρωνεία και απευθύνεται πρωτίστως στο δημοκρατικό πολίτευμα που ζούμε (δημοκρατικό ? ) εμένα προσωπικά η χώρα που δίδαξε την δημοκρατία πιστεύω ότι θα έπρεπε να υιοθετήσει την φράση:

    frasi 1) μια δημοκρατία οφείλει να σέβεται και την χελώνα καρέτα-καρέτα πόσο μάλλον μια μερίδα πολιτών (με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο αυτή η τοποθέτηση) .

    frasi 2) η φράση ( τι σας έπιασε πάλι εσάς από 100 να γίνετε 100.000 ) απορρέει από την ομιλία του ιδίου προσώπου
    λεπτομέρεια βέβαια δεν διαφωνώ μα είναι και μια αντίφαση.

    βέβαια η σοβαρότητα του θέματος δεν ξέρω αν επιτρέπει να αστειευτούμε και λιγάκι ( βρε μπας και πρέπει να αναθεωρήσω το χιούμορ μου μήπως έχει καταντήσει black χιούμορ )

    xioumor 2
    ένα γέλιο πολιτικό σύστημα αναγκάζει τους πολίτες του για να ακουστούν και να προβληματίσει την κεντρική εξουσία να αγωνιούν και να προσπαθούν από 100 να γίνουν 100.000 ( λίγο πολύ το ίδιο λέω και σε αυτούς που είναι υπέρ τις επένδυσης ) με βάση την frasi 1 (που θα έπρεπε να ισχύει ) τους οδηγεί στην γελοιοποίηση ( α μην το παίρνεις προσωπικά και μένα το σύστημα ουκ ολίγες φορές με έκανε να αισθάνομαι ότι συμπεριφέρομαι σαν γελοίος)

    το μεγάλο ερώτημα τώρα είναι η γέλια εξουσία μας έκανε να φερόμαστε γέλια η η γέλια εξουσία είναι συνέπεια μιας γελοίας κοινωνίας ( η κότα έκανε το αβγό η το αβγό την κότα )

    όσο για το θέμα τον μεταλλίων ας πρυτανεύσει η λογική και με την βοήθεια ειδικών επιστημόνων (κάποιοι από αυτούς να είναι από την τοπική κοινωνία ) ας γίνει το καλύτερο η το σταμάτημα τις επέκτασης τις επένδυσης η αν προχωρήσει αυστηρός έλεγχος στις δεσμεύσεις τις εταιρίας από πρόσωπα σαν εσένα που πραγματικά νοιάζονται για τον τόπο ( μην μου πεις ότι αυτό είναι κάτι σαν ξεπούλημα ιδεών ) δεν ξέρω βέβαια αν έχεις και τις απαραίτητες γνώσεις να παίξεις ένα τέτοιο υπεύθυνο ρόλο απλά σαν σκέψη.

    καλή συνέχεια στον αγώνα σας μα πάνω από όλα ότι είναι καλύτερο για τον τόπο μας (αν και έχω παραβρεθεί σε κάποιους από τους άγονες σας δεν τα κατάφερα με απόλυτη σιγουριά να βγάλω συμπέρασμα για το τι είναι καλύτερο )

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.