Eλεύθεροι οι χθεσινοί συλληφθέντες – αναβολή δίκης διαδηλωτών από τις Σκουριές – μεγάλη πορεία στον Πολύγυρο


DSC_0012

8 συναγωνιστές μας δικάζονταν σήμερα στον Πολύγυρο:
– 4 που είχαν συλληφθεί μετά από την πορεία στις Σκουριές στις 9 Σεπτεμβρίου 2012 και των οποίων η δίκη αναβλήθηκε για τις 17 Ιανουαρίου 2014.
– 4 που συνελήφθησαν χθες στην Ιερισσό μετά από την έρευνα στα σπίτια τους και που δικάζονταν σήμερα με την αυτόφωρη διαδικασία. Η δίκη τους αναβλήθηκε για τις 20 Μαρτίου 2013.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η έρευνα στα σπίτια που έγινε με τη συνοδεία 10 διμοιριών ΜΑΤ, ΕΚΑΜ και μπόλικων δακρυγόνων, σα να επρόκειτο για επικίνδυνους τρομοκράτες δεν απέδωσε τίποτα παραπάνω από κάτι κυνηγετικές καραμπίνες και …μερικές στρακαστρούκες. Διαβάστε πιο κάτω τη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης Θεσσαλονίκης.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο του Πολυγύρου, που ήταν περικυκλωμένο από ΜΑΤ που απέκλειαν την είσοδο, συγκεντρώθηκαν πάνω από 1000 κάτοικοι της περιοχής που φώναζαν συνθήματα με πρωτοφανές πάθος. Ακολούθησε μεγάλη πορεία και διαδήλωση προς την Ασφάλεια Πολυγύρου όπου στις 3:00 έγινε προσαγωγή 18χρονου κατοίκου Μ. Παναγίας. Το βίντεο είναι …η συνοδεία της πορείας μας.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=R5Qhco7grBU]

DSC00392

DSC_0047
DSC_0056

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 08 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα κατά τις χθεσινές έρευνες σε οικίες και αποθηκευτικούς χώρους στην Ιερισσό Χαλκιδικής

Συνελήφθησαν , απογευματινές ώρες χθες 07-03-2013, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, στη περιοχή της Ιερισσού Χαλκιδικής, (4) ημεδαποί ηλικίας 23, 44, 43 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα «Περί Φωτοβολίδων και Πυροτεχνημάτων», «Άνευ άδειας κατοχής ασυρμάτου ραδιοπομπού» και Νόμο «Περί Όπλων».

Συγκεκριμένα, σε εννέα νομότυπες έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν χθες παρουσία δικαστικών λειτουργών, στις οικίες τους και σε αποθηκευτικούς χώρους, βρέθηκαν:

  • Εννέα (9) κυνηγητικά όπλα ( τα -7- με την προβλεπόμενη άδεια και τα υπόλοιπα -2- χωρίς άδεια), τα οποία απεστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση,
  • Τρεις (3) ασύρματοι φορητοί πομποδέκτες, χωρίς άδεια κατοχής και
  • Είκοσι επτά (27) κροτίδες.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.