Ιερισ-SOS: Η κυβέρνηση μας κήρυξε πόλεμο και μας βομβαρδίζει


Από την Εφημερίδα των Συντακτών

PROTH

Εισβολή πάνοπλων αστυνομικών δυνάμεων, ρίψη χημικών ακόμη και στο σχολείο, έρευνες σε σπίτια, προσαγωγές ακόμη και ανηλίκων

Ρεπορτάζ: Ντίνα Δασκαλοπούλου, Νίκος Φωτόπουλος 

Πρωτοφανή αστυνομική επιχείρηση, που θύμιζε εισβολή κατοχικών δυνάμεων, εναντίον ενός ολόκληρου χωριού πραγματοποίησαν χθες πάνοπλες δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας) στην Ιερισσό της Χαλκιδικής. Εκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών ακόμη και σε σχολείο! Κωμικοτραγικό της υπόθεσης, ότι ενώ οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν το χωριό σκεπασμένο από νέφος, η αστυνομία, με επίσημη ανακοίνωσή της, διαψεύδει κατηγορηματικά τις «καταγγελίες» για χρήση χημικών σε σχολείο και σπίτια!

Μετά την καταστολή, ακολούθησε η εισβολή σε δεκάδες σπίτια προκειμένου να βρεθούν «ενοχοποιητικά» στοιχεία που να συνδέουν κατοίκους με την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας. Συνεχίστηκαν ώς αργά το βράδυ και οι προσαγωγές (για έξι άτομα ήταν η δεύτερη φορά). Κάποιοι προσαχθέντες παρέμειναν στο Α.Τ. Πολυγύρου και κάποιοι μεταφέρθηκαν στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ενόσω οι δικηγόροι κατήγγελλαν ότι δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση.

«Πρωί πρωί μάς ειδοποίησαν πως τα ΜΑΤ φτάνουν στο χωριό μας. Συγκεντρωθήκαμε εκατοντάδες κάτοικοι στην είσοδο για να τους σταματήσουμε. Είχαμε βάλει λάστιχα στη μέση του δρόμου σαν ανάχωμα. Οταν έφτασαν, παρατάχθηκαν σε τρεις σειρές. Κι ενώ διαπραγματευόμασταν μαζί τους επί ένα 20λεπτο, στις 11 άρχισαν εντελώς αναίτια να μας βομβαρδίζουν με χημικά. Αφού μας τσάκισαν, άρχισαν την επιδρομή στο χωριό». Η Ρ.Β. είναι μία από τις κατοίκους που βρέθηκαν από νωρίς χτες το πρωί στην πρώτη γραμμή του πολεμικού μετώπου που άνοιξε η αστυνομία στην Ιερισσό.

Κι ενώ η ΕΛ.ΑΣ. με επίσημη ανακοίνωσή της προσπαθούσε να διαψεύσει ότι έπνιξε ένα χωριό ολόκληρο στα χημικά, συνταρακτικές εικόνες έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου και οι κάτοικοι της εμπόλεμης ζώνης προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να βγάλουν τη φωνή τους προς τα έξω. «Μας λένε ότι τα λιποθυμικά επεισόδια, τα παιδιά με κρίση πανικού, οι άνθρωποι που δεν μπορούσαν να ανασάνουν – όλα αυτά προκλήθηκαν από τα καμένα λάστιχα; Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα» λέει η Α.Κ.

«Kαθαρή τρομοκρατία» 

«Ηρθαν με αμέτρητες διμοιρίες κι έναν εισαγγελέα για να ψάξουν τα σπίτια μας. Εμείς ζητούσαμε να αποσυρθούν τα ΜΑΤ και με απλούς αστυνομικούς να μπει ο εισαγγελέας και να ψάξει ό,τι θέλει. Δεν αρνηθήκαμε την έρευνα, αρνηθήκαμε την εισβολή. Λένε επίσης ότι ρίξαμε πέτρες και τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί. Χωρίς να ρίξουμε ούτε ένα πετραδάκι, άρχισε η επίθεση».

«Ηταν μια κινηματογραφική επιχείρηση» μας λέει ο δικηγόρος Βασίλης Τζιμούρτος. «Δεν σέβονται τίποτα, ψέκασαν με σπρέι πιπεριού ακόμα και τον συνάδελφο Γιώργο Κυρίτση. Εχουν προσαγάγει από το πρωί 6 άτομα και αγνοείται η τύχη τους». Ενας από τους προσαχθέντες είναι κι ο σύζυγος της Λ.Μ.: «Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί του. Μαθαίνουμε ότι μπούκαραν στα σπίτια άλλων προσαχθέντων 20 αστυνομικοί. Πρόκειται για καθαρή τρομοκρατία. Κάνουν τα σπίτια φύλλο και φτερό μπροστά στα μάτια έντρομων παιδιών. Εχω διώξει τον γιο μου από το σπίτι για να μην τα ζήσει αυτά, αλλά η κόρη μου είναι μωρό, είναι τριών χρονώ και δεν θέλει να φύγει από τη μαμά της. Ολο το χωριό είναι στον δρόμο».

Η Κ.Δ. είναι μία από τις κατοίκους που η αστυνομία ερεύνησε το σπίτι της: «Από το πρωί πάμε πομπή από σπίτι σε σπίτι με τα ΜΑΤ. Μπροστά πηγαίνει το βανάκι με τους προσαχθέντες. Ακολουθούν τέσσερις κλούβες, οι δύο γεμάτες, οι δύο άδειες γιατί μια διμοιρία πράσινοι και μια διμοιρία μπλε πάνε πεζή. Κάθε σπίτι περικυκλώνεται από καμιά δεκαριά της Αντιτρομοκρατικής με αλεξίσφαιρα και όπλα. Μέσα στο σπίτι μπαίνει ο εισαγγελέας, ασφαλίτες και αστυνομικοί. Εψαχναν από δωμάτιο σε δωμάτιο. Τι είμαστε για να μας φέρονται έτσι; Δεν ξέρω αν θα συνέλθουμε ποτέ μετά από αυτό».

……………………………………………………………………………………………………………………………….

Μαθητές διαψεύδουν τον υφυπουργό Παιδείας

Τρία παιδιά από τη Χαλκιδική περιγράφουν στην «Εφ.Συν.» τις συνθήκες της προσαγωγής τους στο τμήμα και της ανάκρισής τους από την αστυνομία 

 

Πλήρη άγνοια δήλωσε πως έχει για τις προσαγωγές ανηλίκων στην Χαλκιδική ο υφυπουργός Παιδείας χτες στη Βουλή. Ο κ. Θ. Παπαθεοδώρου, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτας Δριτσέλλη, δήλωσε ότι «οι ανήλικοι μαθητές τίθενται σε προστασία δικαίου και όχι σε έλεγχο, ακόμα και αν έχουν εμπλακεί σε παραβατικές πράξεις» και πρόσθεσε ότι «κανένας μαθητής δεν έγινε αντικείμενο προσαγωγής».

«Εγώ είμαι το 15χρονο που πήγε στην Αστυνομία κι αφού ο κύριος υπουργός δεν το ξέρει, εσείς που με ξέρετε να του πείτε ότι υπάρχω και δεν είμαι φάντασμα», μας είπε η μικρούλα Κ.Μ. «Για να μάθει λοιπόν ο κύριος υπουργός, με πήγαν την Τετάρτη στο τμήμα. Ημουν ολομόναχη και κατέθετα μπροστά σε 5 αστυνομικούς. Το χαρτί που μου έστειλε η αστυνομία υπάρχει αναρτημένο στο Ιντερνετ. Δεν επέτρεψαν ούτε στον δικηγόρο να είναι μαζί μου. Χτες που ήθελα να πω αυτή την αλήθεια με κόψανε από τον αέρα της ΕΡΤ-3 γιατί δεν συμφέρει κανέναν τους να βγει προς τα έξω. Ημουν έτοιμη να τους πώς πήρα τον Πάχτα τηλέφωνο και τι είπα και ξαφνικά η ρεπόρτερ μου λέει πως δεν μπορώ να μιλάω άλλο γιατί είμαι ανήλικη. Οταν με σέρνουν στα τμήματα δεν είμαι ανήλικη; Εχει γεμίσει το χωριό μας δημοσιογράφους, αλλά και πάλι φτιάχνουν την εικόνα που θέλουν».

Η 17χρονη Μ.Μ. είναι άλλη μαθήτρια που οδηγήθηκε στην αστυνομία. «Εχω μάθει τι είπε ο υπουργός. Κι εγώ πήγα για κατάθεση στην αστυνομία», μας είπε χτες. Με ανέκριναν επί ώρα 5 άτομα, με ρωτούσαν για τους φίλους μου, τους γονείς μου. Θέλω να βγω δημόσια και να καταγγείλω τον υφυπουργό. Δεν είναι έτσι όπως τα λέει. Η τρομοκρατία έχει μπει στα σχολεία, είτε θέλουν να το πιστέψουν είτε όχι».

Ο πρώτος μαθητής που προσήχθη ήταν ο 18χρονος Χ.Λ. που αδειάζει επίσης τον υφυπουργό: «Λέει ψέματα ότι δεν ξέρει τίποτα. Μπορεί πολύ εύκολα να μάθει τα στοιχεία μας. Οι καθηγητές μας μπορούν να βεβαιώσουν πώς έγιναν τα πράγματα. Τις δυο συμμαθήτριές μου τις πήραν τηλέφωνο όταν ήταν στο σχολείο. Οι συμμαθητές μας έκλεισαν το σχολείο, έβγαλαν ψηφίσματα, έκαναν διαδήλωση έξω από το αστυνομικό τμήμα. Ολοι αυτοί μαζί, εκατοντάδες άνθρωποι, κινητοποιήθηκαν για το τίποτα;»

 …………………………………………………………………………………………………………………………… 

Εριξαν χημικά στο σχολείο!

Σκηνές αλλοφροσύνης με μαθητές να λιποθυμούν, να μην μπορούν να αναπνεύσουν και να παθαίνουν κρίσεις πανικού

getFile (5)Τα πιο ανυπεράσπιστα θύματα της χθεσινής εισβολής της αστυνομίας στην Ιερισσό ήταν και πάλι τα παιδιά. Ολοι οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου βρίσκονταν στην αυλή του σχολείου, που απέχει λίγα μέτρα από το σημείο όπου είχαν παραταχθεί τα ΜΑΤ. Τα παιδιά ήταν συγκεντρωμένα στο πίσω μέρος του σχολείου, όταν δυο δακρυγόνα έπεσαν στην αυλή. Κι ενώ η ΟΛΜΕ κατήγελλε «την καταπάτηση των δικαιωμάτων, την αστυνομική αυθαιρεσία και την έλλειψη της παραμικρής ανθρώπινης ευαισθησίας, που οδηγεί στις προσαγωγές και τη στοχοποίηση ανηλίκων, και τη ρίψη χημικών ακόμα και μέσα στο σχολείο», η ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούσε να διαψεύσει με επίσημη ανακοίνωσή της.

Ωστόσο, οι μαρτυρίες των παιδιών είναι εντελώς διαφορετικές. «Βρισκόμασταν στο σχολείο όταν άρχισε η επίθεση, έπεσαν χημικά», μας λέει η 15χρονη Α.Δ. «Επικράτησε πανικός, οι καθηγητές προσπαθούσαν να μαζέψουν τα παιδιά μέσα στις αίθουσες. Τρεις συμμαθητές μου έπαθαν κρίση πανικού, το ίδιο κι η καθαρίστρια του σχολείου. Δεν μπορούσαμε να ανασάνουμε. Τρία παιδιά λιποθύμησαν». Ακριβώς ίδια εικόνα δίνει κι ο αναπληρωτής διευθυντής του Γυμνασίου, Γιώργος Πασχαλίδης: «Ξαφνικά το σχολείο πλημμύρισε δακρυγόνα και χημικά. Τα παιδιά πανικοβλήθηκαν και αλλόφρονες γονείς έσπευδαν να τα πάρουν. Σημειώθηκαν λιποθυμίες κι ευτυχώς ήρθαν κάποιοι γιατροί για να βοηθήσουν. Οταν τα περισσότερα παιδιά έφυγαν, είπα και στους συναδέλφους να αποχωρήσουν. Εχω ενημερώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οπως έμαθα, αμέσως ήλθε σε επικοινωνία με την αστυνομία για να μην πέφτουν χημικά κοντά στο σχολείο».

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι κάτοικοι αλλά και το Συντονιστικό Φορέων: «Αντρες των ΜΑΤ εμπόδισαν τον γιατρό να περάσει από τις γραμμές τους και να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στα παιδιά. Μετά την εντονότατη αντίδραση των κατοίκων, τα ΜΑΤ οπισθοχώρησαν μερικά μέτρα ίσα να ανοίξει η είσοδος του σχολείου και να περάσει ο γιατρός. Μετά από ώρα επιτράπηκε και η είσοδος γονέων και λεωφορείων ώστε να μεταφερθούν οι μαθητές σε ασφαλές σημείο». Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Δημήτρης Βαρνάβας, δήλωσε πως τέσσερις ενήλικες και τρία παιδιά με δύσπνοια, δύο άτομα με θλαστικά τραύματα και ένας δημοσιογράφος με μικροτραύματα πήγαν στο Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού.

«Βλέπαμε να πετάνε χημικά στους γονείς μας. Οι γονείς μας είχαν τρελαθεί, μας φώναζαν να μπούμε μέσα για να μας προστατεύσουν. Δώρο άδωρο, αφού μας ρίξανε μέσα στο σχολείο», μας λέει η 15χρονη Κ.Μ. «Τρομοκρατηθήκαμε, τους ουρλιάζαμε «Είμαστε παιδιά ρεεε, τι χτυπάτε;». Οι μανάδες μας τρέχανε να φέρουν Μααλόξ και νερά. Μια συμμαθήτριά μου την είχανε με οξυγόνο». Μια από τις μαθήτριες που χρειάστηκε οξυγόνο ήταν η Ε.Κ.: «Ηρθε ευτυχώς ο αγροτικός γιατρός και μου έδωσε τη μάσκα. Δεν μπορούσα να ανασάνω. Εβλεπα ατελείωτα ΜΑΤ, τα παιδιά κλαίγανε. Να έρθει ο Δένδιας εδώ να δει τι μας έκαναν, ντροπή του».

«Η κατάσταση είναι τρομακτική, σαν να είμαστε σε πόλεμο», μας λέει η μητέρα ενός 12χρονου αγοριού κι ενός 15χρονου κοριτσιού. «Τα παιδιά μας είναι πανικόβλητα. Δεν έχουμε ξαναζήσει ποτέ τέτοιο πράγμα. Πρώτα προσάγουν μαθητές και μαθήτριες, τώρα τους βομβαρδίζουν κιόλας. Ως πού θα φτάσουν;»

Τα «αθώα» χημικά της αστυνομίας έστειλαν τελικά ένα βρέφος και μια έφηβη στο νοσοκομείο του Πολυγύρου, με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Ενώ η ρίψη χημικών συνεχιζόταν ώς αργά το βράδυ, προκειμένου να γίνονται απρόσκοπτα οι κατ” οίκον έρευνες, τα δύο κορίτσια βρίσκονταν μέσα στα σπίτια τους. Αρχικά το 10 μηνών βρέφος άρχισε να κλαίει και να κάνει εμετό. Ωσπου να ειδοποιήσουν οι γονείς το ΕΚΑΒ για να έρθει ασθενοφόρο αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα και μια 15χρονη συγχωριανή τους. Οταν έφτασε το ασθενοφόρο οι τραυματιοφορείς αντιλήφθηκαν αμέσως τη σοβαρότητα της κατάστασης και έσπευσαν να διακομίσουν τα δυο παιδιά στο νοσοκομείο του Πολυγύρου. Αργά χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι το βρέφος παρέμεινε για νοσηλεία καθ” υπόδειξη των γιατρών.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………

ΕΛ.ΑΣ.: «Περιορισμένη» η χρήση χημικών κατά την αστυνομία

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας επισημαίνει ότι «το πρωί τετρακόσια περίπου άτομα συγκεντρώθηκαν και απέκλεισαν την επαρχιακή οδό Γοματίου-Ιερισσού και δεν επέτρεπαν τη διέλευση αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες, μαζί με δικαστικούς λειτουργούς μετέβαιναν στην περιοχή για υποβοήθηση των αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τον εμπρησμό σε εγκαταστάσεις της εταιρείας στις Σκουριές Χαλκιδικής, τα ξημερώματα της 17-02-2013». Αναφέρεται επίσης ότι οι συγκεντρωμένοι είχαν βάλει φωτιά σε ελαστικά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα στην περιοχή, ενώ δεν ανταποκρίθηκαν στις επανειλημμένες εκκλήσεις για αποχώρηση από το σημείο και εκσφενδόνιζαν πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Ετσι τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί.

Πάντα σύμφωνα με την εκδοχή της αστυνομίας, η διέλευση των οργάνων της τάξης επιτεύχθηκε με περιορισμένη χρήση χημικών μέσων, οι συγκεντρωθέντες απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς και ξανασυγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Ιερισσού. Γίνεται, τέλος, γνωστό ότι δεν πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές ή συλλήψεις ατόμων. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κάτοικοι της περιοχής.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………

Μαθητές διαψεύδουν τον υφυπουργό Παιδείας

Τρία παιδιά από τη Χαλκιδική περιγράφουν στην «Εφ.Συν.» τις συνθήκες της προσαγωγής τους στο τμήμα και της ανάκρισής τους από την αστυνομία

Πλήρη άγνοια δήλωσε πως έχει για τις προσαγωγές ανηλίκων στην Χαλκιδική ο υφυπουργός Παιδείας χτες στη Βουλή. Ο κ. Θ. Παπαθεοδώρου, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτας Δριτσέλλη, δήλωσε ότι «οι ανήλικοι μαθητές τίθενται σε προστασία δικαίου και όχι σε έλεγχο, ακόμα και αν έχουν εμπλακεί σε παραβατικές πράξεις» και πρόσθεσε ότι «κανένας μαθητής δεν έγινε αντικείμενο προσαγωγής».

«Εγώ είμαι το 15χρονο που πήγε στην Αστυνομία κι αφού ο κύριος υπουργός δεν το ξέρει, εσείς που με ξέρετε να του πείτε ότι υπάρχω και δεν είμαι φάντασμα», μας είπε η μικρούλα Κ.Μ. «Για να μάθει λοιπόν ο κύριος υπουργός, με πήγαν την Τετάρτη στο τμήμα. Ημουν ολομόναχη και κατέθετα μπροστά σε 5 αστυνομικούς. Το χαρτί που μου έστειλε η αστυνομία υπάρχει αναρτημένο στο Ιντερνετ. Δεν επέτρεψαν ούτε στον δικηγόρο να είναι μαζί μου. Χτες που ήθελα να πω αυτή την αλήθεια με κόψανε από τον αέρα της ΕΡΤ-3 γιατί δεν συμφέρει κανέναν τους να βγει προς τα έξω. Ημουν έτοιμη να τους πώς πήρα τον Πάχτα τηλέφωνο και τι είπα και ξαφνικά η ρεπόρτερ μου λέει πως δεν μπορώ να μιλάω άλλο γιατί είμαι ανήλικη. Οταν με σέρνουν στα τμήματα δεν είμαι ανήλικη; Εχει γεμίσει το χωριό μας δημοσιογράφους, αλλά και πάλι φτιάχνουν την εικόνα που θέλουν».

Η 17χρονη Μ.Μ. είναι άλλη μαθήτρια που οδηγήθηκε στην αστυνομία. «Εχω μάθει τι είπε ο υπουργός. Κι εγώ πήγα για κατάθεση στην αστυνομία», μας είπε χτες. Με ανέκριναν επί ώρα 5 άτομα, με ρωτούσαν για τους φίλους μου, τους γονείς μου. Θέλω να βγω δημόσια και να καταγγείλω τον υφυπουργό. Δεν είναι έτσι όπως τα λέει. Η τρομοκρατία έχει μπει στα σχολεία, είτε θέλουν να το πιστέψουν είτε όχι».

Ο πρώτος μαθητής που προσήχθη ήταν ο 18χρονος Χ.Λ. που αδειάζει επίσης τον υφυπουργό: «Λέει ψέματα ότι δεν ξέρει τίποτα. Μπορεί πολύ εύκολα να μάθει τα στοιχεία μας. Οι καθηγητές μας μπορούν να βεβαιώσουν πώς έγιναν τα πράγματα. Τις δυο συμμαθήτριές μου τις πήραν τηλέφωνο όταν ήταν στο σχολείο. Οι συμμαθητές μας έκλεισαν το σχολείο, έβγαλαν ψηφίσματα, έκαναν διαδήλωση έξω από το αστυνομικό τμήμα. Ολοι αυτοί μαζί, εκατοντάδες άνθρωποι, κινητοποιήθηκαν για το τίποτα;»

 ……………………………………………………………………………………………………………………………………..

ΒΟΥΛΗ Απόσυρση των ΜΑΤ ζήτησε η αντιπολίτευση

Λίγη ώρα μετά τα πρωτοφανή επεισόδια στην Ιερισσό, η ένταση μεταφέρθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και των ΑΝ.ΕΛΛ. να ζητούν την απόσυρση των ΜΑΤ, ενώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ «άδειασαν» ουσιαστικά την κυβέρνηση.

Το θέμα έθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Αποστόλου καταγγέλλοντας πως «δυνάμεις των ΜΑΤ πολιορκούν την πόλη της Ιερισσού και εισβάλλουν στα σπίτια. Οι κάτοικοι αισθάνονται ελεύθεροι πολιορκημένοι. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τα ΜΑΤ».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ Γ. Δριβελέγκας, ο οποίος σημείωσε πως «δυνάμεις των ΜΑΤ με αυταρχικές μεθόδους τρομοκρατούν τους πολίτες, έχοντας μάλιστα ρίξει και χημικά στα σχολεία». «Φοβάμαι για τα χειρότερα. Να μη ριχθεί άλλο λάδι στη φωτιά και να καταλαγιάσουν τα πράγματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τις κυβερνητικές πρακτικές με «την επίδειξη αυταρχισμού και τη μαζική τρομοκρατία» κατήγγειλε και η βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου: «Απογορεύτηκε μέχρι και στα ασθενοφόρα να φτάσουν, ο λαός είναι εχθρός σας, πρόκειται για ντροπή και βαρβαρότητα. Να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ και να αναζητηθούν ευθύνες».

Από πλευράς κυβέρνησης, ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Στ. Καλαφάτης επισήμανε πως από ενημέρωση που είχε αρμοδίως «αστυνομική δύναμη είχε μεταβεί στην περιοχή, παρουσία δύο δικαστικών λειτουργών, με σκοπό να προβεί σε έρευνα για την τρομοκρατική επίθεση που είχε λάβει χώρα στην περιοχή, πριν από δύο εβδομάδες. Κάποιοι κάτοικοι απέκλεισαν την πρόσβαση της αστυνομίας και έκαψαν λάστιχα, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα. Εγινε περιορισμένη χρήση χημικών στο συγκεκριμένο σημείο, όπου παρακωλυόταν η πρόσβαση των αστυνομικών, που είχαν πάει εκεί για να επιτελέσουν το καθήκον τους».

Λίγο αργότερα -η χθεσινή συνεδρίαση ήταν πολύωρη- ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μ. Βορίδης διέψευσε πως «υπάρχει θέμα σχολείου» και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Μας λέτε να σεβαστούμε την τοπική κοινωνία. Τι να σεβαστούμε; Αυτούς που εμποδίζουν τις ανακριτικές ενέργειες; Καθεστώς ανομίας δεν θα επιτρέψει η κυβέρνηση σε κανένα σημείο».

«Είναι επιβεβαιωμένο ότι ρίξατε δακρυγόνο σε σχολείο. Εχετε μετατρέψει τα ΜΑΤ σε στρατό κατοχής», κατήγγειλε αμέσως σε υψηλούς τόνους ο Ν. Μαριάς (Αν.Ελλ.), προκαλώντας την έντονη ενόχληση του παριστάμενου υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μ. Βολουδάκη.

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ ο Ν. Τσούκαλης έκανε λόγο για υπέρμετρα μέτρα, με αποτέλεσμα «το πράγμα να αρχίσει να στραβώνει».

Στην πρόταση του Γ. Δριβελέγκα για τοπικό δημοψήφισμα για την επένδυση στις Σκουριές, ο κ. Βορίδης απάντησε πως «δεν θα αποφασίσουν οι κάτοικοι της Ιερισσού για την ελληνική οικονομία».

Χάρης Ιωάννου


0 απαντήσεις στο “Ιερισ-SOS: Η κυβέρνηση μας κήρυξε πόλεμο και μας βομβαρδίζει”

  1. Προτείνω στο συντονιστικό Αγώνα τους να μαζέψουν τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των 2 σχολείων και να κάνουν μύνηση και στον (Αρ)Πάχτα και σε όλο το Δημ συμβούλιο του Δήμου τους γιατι θα μπορούσε να το είχε σταματήσει. Σίγουρα ένας δικηγόρος θα βρει τα μέσα και τα έξω της υπόθεσης. Ειμαι πεισμένος όμως πως τωρα ο (αρ)Πάχτ(ρ)ας την έχει βαμμένη αν κινηθούν νομικά οι 2 αυτοί σύλλογοι γονέων κατά των υπέυθυνων της επίθεσης.
    Συναγωνιστικά , πάντα μαζί σας!!! και από εδώ, και από το ΕΠΑΜ Δυτικής Αθήνας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.