Ημερίδα με θέμα τις εξορύξεις χρυσού στη Βόρεια Ελλάδα, Α΄μέρος


Το ιστολόγιο Χρυσές Αυτ-απάτες παρουσιάζει σε 3 μέρη, την πολύ καλή ημερίδα που διοργάνωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, στην Θεσσαλονίκη την 01 Μαρτίου 2013 με θέμα : “τα υπέρ και τα κατά των εξορύξεων χρυσού στη Β.Ελλάδα”. Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης όπου πραγματοποιήθηκε, συμμετείχαν  και ανέπτυξαν τις θέσεις τους, πανεπιστημιακοί καθηγητές, βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων κτλ και την παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον  αρκετοί πολίτες.

Στο πρώτο μέρος που θα δείτε εδώ, παρουσιάζονται χαιρετισμοί καθώς και τοποθετήσεις βουλευτών και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης.

Στο δεύτερο μέρος αναπτύσσουν την επιχειρηματολογία τους αρκετοί  πανεπιστημιακοί καθηγητές από διάφορους κλάδους και

στο τρίτο μέρος παίρνουν το λόγο πολίτες και εκπρόσωποι φορέων.

Η εταιρεία αν και προσκλήθηκε από τους διοργανωτές δεν έστειλε ούτε αυτή την φορά κάποιον εκπρόσωπο της …

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=9VfEAu68MEc&feature=player_embedded]


0 απαντήσεις στο “Ημερίδα με θέμα τις εξορύξεις χρυσού στη Βόρεια Ελλάδα, Α΄μέρος”

  1. κύριοι προπαγανδιστές, γι’ αυτο τι έχετε να πείτε ;;; http://www.capital.gr/News.asp?id=1743662

    «Αγοράσαμε το 2003 μία εταιρεία πτωχευμένη. Τα 11 εκατ. ευρώ δεν είναι η τιμή αγοράς, αλλά το τίμημα της αποδέσμευσης της TVX από την περιοχή. Η αξία των 12 δισ. ευρώ για να μπει στα ταμεία του επενδυτή απαιτείται λειτουργικό και επενδυτικό κόστος και η πραγματοποίηση σειράς ερευνών» σημειώνει στο CapitalTV, ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικός Χρυσός, Πέτρος Στρατουδάκης.

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=V8NktMLMPt4#!

    • Ο “προπαγανδιστής” είναι μάλλον ο κ. Στρατουδάκης. Η Ελληνικός χρυσός δεν αγόρασε την πτωχευμένη TVX, αγόρασε τα περιουσιακά στοιχεία της TVX από το Ελλ. Δημόσιο, τα οποία τα είχε ΑΓΟΡΑΣΕΙ από την TVX. Και αυτό δεν το λέμε εμείς, το λέει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία έκρινε ότι η πολύ χαμηλή τιμή πώλησης των μεταλλείων χωρίς ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό στην ΕΧ ισοδυναμεί με παράνομη κρατική ενίσχυση. Μπορείτε να διαβάσετε την απόφαση εδώ

      Το σενάριο του κ. Στρατουδάκη ότι το δημόσιο ήταν απλός “μεσάζων” το υποστήριξε και η κυβέρνηση με το νομικό συμβούλιο του κράτους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία βρήκε ότι είναι ψευδές! Όλα υπάρχουν μέσα στο νόμο 3220/2003. Και ο λόγος που εταιρεία και κυβέρνηση επιμένουν σε αυτό το σενάριο δεν είναι για να μην πληρώσει κάποια εκατομμύρια η ΕΧ, αλλά για να μην αποκαλυφθεί η συνολικά παράνομη διαδικασία της μεταβίβασης. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η TVX που μόλις είχε “ξεπτωχεύσει” δεν είχε δικαίωμα να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία ούτε στο Δημόσιο ούτε βέβαια σε κανέναν άλλον. Το ότι ο “αγοραστής” ήταν το Δημόσιο δεν κάνει τη διαδικασία λιγότερο παράνομη και εξίσου παράνομη και άκυρη είναι η μεταβίβαση αυτής της περιουσίας στην ΕΧ.

      Το ότι το Δημόσιο, δηλαδή ο Πάχτας, χάρισε στην TVX όλα της τα χρέη, προς εργαζομένους, προμηθευτές, Δημόσιους οργανισμούς, ασφαλιστικά ταμεία κλπ και ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΥΨΟΥΣ 300-400 ΕΚΑΤ και μετά την πλήρωσε κι από πάνω για να τα πάρει πίσω, είναι άλλο ένα από τα πολλά σκάνδαλα της όλης ιστορίας. Η ΤVX HELLAS η οποία πτώχευσε είχε μια μαμά-εταιρεία, την TVX GOLD, η οποία συμφωνα με το νόμο 2436/1995 ήταν ο “οικονομικός εγγυητής” της συμφωνίας του Δημοσίου με την TVX. Η μητρική TVX ουδέποτε πτώχευσε, ίσα ίσα που το 2003 συγχωνεύθηκε με μια πολύ μεγαλύτερη και οικονομικά εύρωστη εταιρεία, την KINROSS. Αν ήθελε να διαφυλάξει τα συμφέροντα του Δημοσίου και της περιοχής, ο Πάχτας όφειλε να τα διεκδικήσει όλα αυτά από τη μητρική εγγυήτρια εταιρεία. Ο Πάχτας αποφάσισε να τα φορτωθούμε εμείς.

      Επόμενη παρανομία: η πώληση των μεταλλείων στην ΕΧ χωρίς τον ανοιχτό διαγωνισμό που απαιτείται για οποιαδήποτε πώληση περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου, ιδιαίτερα όταν είναι μεγάλης αξίας. Είναι ψέμμα ότι η ΕΧ αγόρασε τρία απαξιωμένα μεταλλεία. Αγόρασε ένα απαξιωμένο τότε μεταλλείο, την Ολυμπιάδα της οποίας η άδεια είχε ακυρωθεί από το ΣτΕ. Το μεταλλείο της Στρατονίκης είχε άδεια, άρα δεν ήταν καθόλου απαξιωμένο. Οι δε Σκουριές ήταν ένα πολλά υποσχόμενο και καθόλου “απαξιωμένο” world-class deposit. Και αυτά υπάρχουν στην απόφαση της ΕΕ.

      Eπίσης είναι ψέμμα ότι με αυτή τη μεταβίβαση “διασφαλίστηκε η εργασία στην περιοχή”. Τίποτα δεν διασφαλίστηκε. Οι 472 εργαζόμενοι της TVX απολύθηκαν όλοι και στη σύμβαση μεταβίβασης στην ΕΧ δεν περιλήφθηκε καμία υποχρέωση της εταιρείας για επαναπρόσληψή τους. Επιπλέον πληρώσαμε και πληρώνουμε ακόμα, εσείς κι εμείς, αυτούς τους απολυμένους μέχρι να συνταξιοδοτηθούν όλοι! Διαβάστε αυτό http://antigoldgr.org/blog/2012/04/14/28ypogeites/ νομίζω θα το βρείτε αρκετά διαφωτιστικό.

      Άλλη απορία;;;

  2. δύσκολα ξεχνάει κανείς αυτό: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CYMJwqxssQk

    όπως και το ότι δεν υπάρχει καμία αναπτυξη στη περιοχή. αλήθεια εσείς κυριοι της antigold τι συμφεροντα υπηρετείτε;

    θα ήσασταν πιο πειστικοί αν σκιζατε τα ημάτια σας για τα δάση που καίγονται και για την παρανομη υλοτομία.

    Και εστω οτι μιλάμε για ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ-που είμαι κατηγορηματικά αντίθετος- γιατί δεν αντιδράτε για τόσα και τόσα ξεπουλήματα που γίνονται καθημερινά στην Ελλάδα; Π.χ. θα μπορούσατε να πείτε ότι το IBC δόθηκε στο Λάτση παράνομα.

    Τέλος πάντων, σας εμπιστεύομαι, κύριοι της antigold! ΕΣΕΙΣ θα φέρετε την ΑΝΑΠΤΥΞΗ στη Χαλκιδική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.