π. Χριστόδουλος: “Οι Σκουριές είναι Θερμοπύλες”


Aπό τη σημερινή ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

11300_521078601277457_133413931_n


0 απαντήσεις στο “π. Χριστόδουλος: “Οι Σκουριές είναι Θερμοπύλες””

  1. Έχει καμιά σχέση ο “πατήρ” με τους 300 ακροδεξιούς ελληναράδες της πλατείας Συντάγματος, τότε, με το κίνημα των πλατειών; Κι αυτοί για Θερμοπύλες μιλάγανε!
    Όσο για τους φίλους τους που εργάζονται για ένα κομμάτι ψωμί, αυτό το κομμάτι το ψωμί θέλει να τους στερήσει το κίνημα κατά της εξόρυξης.

  2. τι να κανουμε ποναει που το θεμα πηρε ιδιαιτερη δημοσιότητητα υπερ του κινηματος εναντιον της εξορυξης. πολυ θα ηθελαν οι υπερασπιστες της eldorado να ήταν πρωτοδελιδη είδηση. δυστυχως ομως γι αυτους και ευτυχώς για εμας τα πράγματα φαινεται πια πως εχουν πάρει το δρόμο τους.

  3. ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΕ ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ; ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ; ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΕΙ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΨΩΜΙ ΠΕΡΝΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΩΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ KAI AN AYTO ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΘΩΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ; ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΡΕΧΩ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ; ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ; KAI O ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΑΣ ΤΡΩΝΕ ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ. ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΠΕΞΩ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΖΥΓΙΖΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΟΛΛΟΧΑΡΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΥΠΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΧΙΟΥΜΟΡ ΣΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ, ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΗΤΙΡΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ, Ο ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΛΛΟΧΑΡΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΑΛΛΙΩΣ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝ ΙΔΙΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ , ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΙΣΤΟΙ ΜΕΓΑΛΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ. Ε!!!! ΑΝ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΑΝ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΗΤΑΝ ΜΑΛΑΚΑΣ Ή ΑΥΤΟΙ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ, Η ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΩ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΩ, ΒΑΖΩ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΩ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΩ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΙ ΤΡΩΩ ΞΥΛΟ ΓΙΑ ΠΑΛΕΨΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΑΠΑΡΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΤΟ ΨΩΜΙ ΑΥΤΟΥΝΟΥ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΑΣ ΠΕΘΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ;

  4. ΒΓΑΛΤΑ ΟΛΑ ΓΕΡΟΝΤΑ …..ΣΕ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ….ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ . ΕΣΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΙΜΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΙΜΙΟΣ ΚΑΙ ” ΘΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ” ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ ? ΣΕ ΤΡΕΜΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ? ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΑΜΕ

  5. denpatekala
    Σίγουρα, οι ακροδεξιοί της πλατείας Συντάγματος, που καπηλεύονταν τις Θερμοπύλες για να προωθούν κάποια χούντα (αυτό το νόημα είχε η επίκληση των 300 του Λεωνίδα ενάντια στους 300 της Βουλής) δεν πήραν «τα αποκλειστικά δικαιώματα» πάνω στο σύμβολο «Θερμοπύλες». Απλά, εγώ κατηγορώ όλους αυτούς που μιλάνε για καινούργιες Θερμοπύλες ότι είναι το ίδιο πατριδοκάπηλοι με τους «300» της πλατείας. Δόξα το θεό, όλοι οι «ελληνολάτρες», όλοι όσοι μιλάνε πρωί-βράδυ για την αρχαία Ελλάδα, είναι κομματάκι ύποπτοι για ακροδεξιόστροφες συμπάθειες. Μήπως οι πιο γνωστοί «ελληνολάτρες» σήμερα δεν είναι οι Πλεύρηδες, ο Άδωνις και ο Βελόπουλος; Τα ακροδεξιά κανάλια δε λυσσάνε στην «ελληνολατρεία»;
    Για το «κομμάτι το ψωμί», θα συμφωνήσω ότι δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε κάθε εργασία επειδή αυτός που την κάνει μ’ αυτήν βγάζει το ψωμάκι του.
    Ας δούμε, όμως, συγκεκριμένα, πώς αυτοί οι εργάτες «βγάζουν το ψωμάκι τους». Τους κάλεσαν να δουλέψουν στην εξόρυξη χρυσού. Εσύ τι λες ότι θα έπρεπε να κάνουν; Να μελετήσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της επένδυσης και να αρνηθούν να εργαστούν; Εδώ κοτζάμ Συμβούλιο της Επικρατείας δε διάβασε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που υπέβαλε η εταιρεία γιατί «αυτό θα απαιτούσε τεχνικές ικανότητες και γνώση των πραγματικών συνθηκών» και θα το απαιτήσουμε από τους εργάτες; Μα, τότε, οι εταιρίες δε θα υπέβαλαν τη μελέτη των επιπτώσεων μόνο στις αρχές για έγκριση, αλλά, πρώτα-πρώτα στους εργάτες που θα δούλευαν στη συγκεκριμένη εταιρία, γιατί τι να την κάνεις την άδεια, όταν οι εργάτες αρνούνται να δουλέψουν, γιατί τους εμποδίζει η οικολογική τους συνείδηση; Με την ίδια λογική, οι εργάτες της ΔΕΗ, θα έπρεπε πριν πιάσουν δουλειά να ρωτήσουν «τι καύσιμα χρησιμοποιείτε;», για να δουν μήπως αυτά μολύνουν το περιβάλλον, το ίδιο και οι εργάτες των διαφόρων βιομηχανιών να εξετάζουν πρώτα αν η βιομηχανία φροντίζει για το βιολογικό καθαρισμό των αποβλήτων του εργοστασίου, γιατί σε αντίθετη περίπτωση…
    Εσύ, βέβαια, είσαι ένα αγνός ιδεολόγος, που μπορείς να βρίζεις με όλη σου την άνεση αυτούς που εργάζονται στην εταιρία (και όχι μόνο να κατηγορείς τους εργάτες), γιατί έχεις τη δική σου δουλειά, γι’ αυτό και μπορείς και την παρατάς και δανείζεσαι λεφτά για τον αγώνα και τρως ξύλο και δακρυγόνα. Αν ήσουνα εργάτης, θα ήξερες ότι είσαι δούλος και η δουλεία δε θα πάψει με οικολογικούς αγώνες, ούτε με την Ελλάδα της μιζέριας και της καθυστέρησης, που τόσο σε βολεύει εσένα, που έχεις τη δική σου δουλειά, αλλά, με ταξικό αγώνα των εργατών κατά των καπιταλιστών, για να κοινωνικοποιηθούν τα μέσα παραγωγής (και όσων έχουν «δική» τους δουλειά – δηλαδή, δικά τους μέσα παραγωγής).

  6. Ν.Δ.ΣΤΕΦΑΝΗΣ
    Όπου βλέπεις “ιδεολογικά” μαθήματα, αντί να χαζογελάς, κοίτα να διαβάζεις, γιατί σε βλέπω μετεξεταστέο!

  7. Αστραπόγιαννος-Το βιογραφικό μου είναι δική μου προσωπική υπόθεση. Δεν το εκθέτω διότι πολύ απλά δεν αναζητώ πρόσληψη. Όποιος δεν ικανοποιείται με όσα λέω και γράφω, πρόβλημά του. Ας μην με διαβάζει.

  8. Ν.Δ.ΣΤΕΦΑΝΗΣ
    Φαίνεται πως θίχτηκες για κάτι, αλλά, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο πράγμα. Έκανες ένα αστείο για τα “ιδεολογικά μαθήματα” και σου απάντησα με ένα άλλο αστείο, πάνω στην ίδια βάση.
    Εσύ μου απαντάς, σοβαρά αυτή τη φορά, για το “βιογραφικό” σου! Δεν καταλαβαίνω πού κολλάει αυτό.
    Σίγουρα, το να μην αναζητάς “πρόσληψη” είναι αφενός αξιέπαινο, αφετέρου δείχνει ότι δεν την έχεις ανάγκη. Να είσαι σίγουρος ότι αν την είχες ανάγκη, εγώ θα ήμουν ο τελευταίος που θα σε λιθοβολούσα, αν την “αναζητούσες”.
    Υ.Γ. Το ότι αστειεύτηκα μαζί σου, έγινε επειδή, όσο κι αν είμαστε αντίπαλοι, δε σε θεωρώ εχθρό. Άλλοι μας φταίνε και σε σένα και σε μένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.