Χρυσωρυχεία στη Θράκη: Όχι ξανά από το Περιφερειακό Συμβούλιο, συνεδριάζει σήμερα η Διανομαρχιακή


374414_561106480571942_1353987310_n

Με τη δήλωσή του για αδειοδότηση της επένδυσης χρυσού του Περάματος της Eldorado Gold “μέσα σε 10 μέρες”, ο Πρωθυπουργός κατάργησε όχι μόνο τις αρμόδιες για την έγκριση υπηρεσίες αλλά και το σύνολο της κοινωνίας της Θράκης και των θεσμικών της εκπροσώπων. Μήπως πιστεύει κιόλας ότι η κοινωνία που παλεύει ενάντια σ’αυτές τις επενδύσεις εδώ και 13 χρόνια θα το δεχθεί και δεν θα αντιδράσει;

Σε τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αν. Μακεδονίας-Θράκης που συνεδρίασε χθες στην Κομοτηνή μέσα σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, ο Περιφερειάρχης και τα μέλη του Συμβουλίου επικαιροποίησαν το ΟΧΙ στην επένδυση που είχαν αποφασίσει στις 3 Οκτωβρίου 2012. Στη συνεδρίαση πάρθηκαν και αποφάσεις για συγκεκριμένες ενέργειες προς την κυβέρνηση και τα κόμματα της Βουλής ώστε να γίνουν πλήρως αποδεκτές οι θέσεις της τοπικής κοινωνίας. Έτσι, θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, αλλά και μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αλεξανδρούπολη, όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο εκπρόσωπος της Διανομαρχιακής Επιτροπής Εξόρυξης κατά του χρυσού κος Ανέστης Στρατιάδης. Δείτε το βίντεο από το R Channel:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=33uhVKGqj2M&feature=player_embedded]

Παράλληλα παραμένει ΙΣΧΥΡΗ η απόφαση των 22 Δημάρχων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης να παραιτηθούν σε περίπτωση που η κυβερνηση προχωρήσει στην έγκριση της επένδυσης. Σήμερα συνεδριάζει στην Αλεξανδρούπολη  και η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης-Έβρου (19:00 στον 2ο όροφο του δημαρχείου, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου) για αποφασίσει τις δράσεις της εν’οψει των νέων δεδομένων.

Mήπως ο Πρωθυπουργός λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο;

Επίσης, μετά τον Υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη που με πρόσφατες δηλώσεις του ξεκαθάρισε την αντίθεσή του στην επένδυση των χρυσωρυχείων (εδώ), το ίδιο έκανε και ο πρώην Υπουργός Γιώργος Πεταλωτής, πάλι στο R Channel (και στο “Lobby της Δεκάρας” εδώ).

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=oBHHOtTxKPw&feature=player_embedded]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.