Επιστολή του πληρεξούσιου δικηγόρου του π. Χριστοδούλου


Κανελλόπουλος Ιωάννης, Πληρεξούσιος δικηγόρος π. Χριστοδούλου

π Χριστοδ photoΘα ήθελα να δώσω κάποιες εξηγήσεις σε κάποιους κακόβουλους που επικαλούνται μία βεβαίωση του πρώην Μητροπολίτη Ιερισσού και Αγίου Όρους, αυτή την από 27 Απριλίου 2012 με Α.Π. 395. Ο Μητροπολίτης Ιερισσού εξ’ αρχής ήταν φιλικά διακείμενος προς την μεταλλευτική εταιρεία, η οποία επένδυε στην καταστροφή της Μητροπολιτικής περιφέρειάς του.

Το 1997 η εταιρεία ΤVX άρχιζε το ερευνητικό της έργο στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα. Έδωσε τότε στον τέως Μητροπολίτη «πακτωλό» χρημάτων, με τα οποία πήγε να αγοράσει μία μερσεντές για τον εαυτό του, μία για την Μητρόπολη και μία για την Ι.Μ. Ευαγγελισμού Ολυμπιάδος, Μονή που βρισκόταν δίπλα από το μεταλλευτικό εργοστάσιο. Επίσης με τα χρήματα πήγε να αγοράσει τηλεοράσεις, ψυγεία και άλλα σκεύη. Όμως η Θεία Δικαιοσύνη που αγρυπνεί, «φώτισε»και «επέτρεψε» σε έναν απατεώνα να του κλέψει τα λεφτά, με αποτέλεσμα να γράφουν οι εφημερίδες της εποχής για το σκάνδαλο, και ο τέως Μητροπολίτης έκανε μήνυση.

Εν συνεχεία ο π. Χριστόδουλος μαζί με τους κατοίκους της Μεγάλης Παναγίας και όλους τους φορείς και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παναγίας αγωνίσθηκαν για να μην εγκριθεί το καταστροφικό επενδυτικό σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., και μέχρι σήμερα δεν έχει εγκριθεί το επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης, σύμφωνα με τον Ν. 3220/2004 είναι λόγος ακύρωσης και δυστυχώς δεν έχει αναδειχθεί αυτό το θέμα. Την ίδια στιγμή που ο π. Χριστόδουλος αγωνιζόταν για να μην καταστραφεί ο τόπος και έδειχνε την αμέριστη συμπαράστασή του στους κατοίκους, ο τέως Μητροπολίτης από τον άμβωνα του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Στεφάνου ευχαριστούσε, και αποκαλούσε ευεργέτη τον πρόεδρο της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., κ. Κούτρα, τον οποίο είχε καταστήσει χροηγό και χρηματοδότη της Ι. Μητροπόλεως του Ι.Ναού Αγ. Στεφάνου, του Ι.Ναού Αγ.Νικολάου Στρατονίκης, Ι.Μονής Αγ. Χριστοφόρου κ.λ.π.

Όπως ήταν φυσικό, αφού ίσχυε το «μαζί τα φάγαμε», ασκήθηκαν στον Μητροπολίτη αφόρητες πιέσεις να κλείσει με κάθε τρόπο το στόμα του π. Χριστοδούλου, και του έστειλε επιστολή να σταματήσει να ασχολείται με το θέμα,να σταματήσει να μιλά γι’αυτό και να αγωνίζεται γι’αυτό. Ο π. Χριστόδουλος εγγράφως του απάντησε: «Εσείς είσθε ο πνευματικός μου πατέρας, οι κάτοικοι τα πνευματικά μου αδέλφια, εσείς θέλετε να καταστραφεί ο τόπος τους και το μέλλον των παιδιών τους και ευχαριστείτε και καλείτε ως ευεργέτη αυτόν που θα καταστρέψει τον τόπο και το μέλλον των παιδιών σας. Επειδή το δίκαιο είναι με το μέρος των αδελφών μου ,θέλω να γνωρίζετε ότι εγώ σε αυτό το θέμα δεν δύναμαι να σας κάνω υπακοή και θα σταθώ δίπλα στα αδέλφια μου, με όποιες συνέπειες αυτό συνεπάγεται για εμένα». Ο τέως Μητροπολίτης εφήρμοζε το: «όταν τρώμε (λεφτά από την εταιρεία) δεν μιλάμε». Αυτό όμως δεν ίσχυε με τον π. Χριστόδουλο. Έτσι δυστυχώς ο Μητροπολίτης προκειμένου να έχει κάτι για να δικαιολογείται στους χορηγούς του, με συκοφαντίες, ασύστολα ψεύδη, παράνομες ενέργειες, χωρίς να ενημερώσει τον π. Χριστόδουλο, ενημέρωνε τους ευεργέτες του ότι τον έχει διώξει από την Μητρόπολη και με απολύτως παράνομες ενέργειες και συκοφαντίες ενέκρινε αυτή την απόφασή του και από την Σύνοδο με την βοήθεια του νυν Αρχιεπισκόπου, που όπως βλέπετε ενώ καταστράφηκε όλη η Ελλάδα και οι Έλληνες και αυτός δεν μιλάει ως όφειλε να κάνει.

Ο π. Χριστόδουλος προσέφυγε στο ΣτΕ για ακύρωση αυτών των αποφάσεων. Δόθηκαν μέχρι σήμερα 5 αναβολές. Ενώ ο π. Χριστόδουλος από την πρώτη ημέρα κατέθεσε όλο τον φάκελό του, η Μητρόπολη και η Σύνοδος δεν καταθέτουν μέχρι σήμερα φάκελο με τις απόψεις τους, απλούστατα διότι όλα όσα έχουν κάνει εις βάρος του είναι παράνομα, αστήρικτα, συκοφαντικά. Η υπόθεση έχει ορισθεί πάλι να εκδικασθεί στο ΣτΕ στις 16 Μαϊου 2013 (εάν μπείτε στο site του ΣτΕ θα διαπιστώσετε την αλήθεια· Εισηγήτρια έχει ορισθεί η κα Σουλτάνα Κωνσταντινίδου), και το ΣτΕ θα κρίνει αν όλα αυτά που έλεγε ο Δεσπότης έχουν ίχνος νομιμότητας.

Όμως στην περίπτωση αυτή του π. Χριστοδούλου, η Θεία Δικαιοσύνη ενήργησε πριν την ελληνική δικαιοσύνη, και δεν επέτρεψε στον Μητροπολίτη ούτε να υπερασπίσει τις ψευτιές, τις παρανομίες, και συκοφαντίες του, ούτε να καταθέσει καινούργιες. Τον κάλεσε ο Μέγας Αρχιερέας να απολογηθεί κατ’ ευθείαν σε Αυτόν για την κατάχρηση της εξουσίας που έκανε. Και για να δούμε αν η Θεία Δικαιοσύνη θα αφήσει και τον Αρχιεπίσκοπο να υπερασπίσει τα δικά του ασύστολα ψεύδη, τις συκοφαντίες και τις παρανομίες του. Μέχρι στιγμής και αυτός δεν καταθέτει φάκελο. Τώρα ασκούνται πιέσεις στον π. Χριστόδουλο για να κλείσει το θέμα, να αποσυρθούν οι προσφυγές του για να μην γίνει ρεζίλι η τοπική και η ελληνική εκκλησία με αντάλλαγμα να σταματήσει να ασχολείται με το θέμα των μεταλλείων, όμως ο π. Χριστόδουλος ούτε κατά διάνοια δεν συμβιβάζεται. Ηδη ως συνήγορος του π. Χριστοδούλου έχω στείλει επιστολή απαντητική στον νέο Σεβασμιώτατο κ. Θεόκλητο και περιμένω την πρόσκλησή του.

Επίσης ο τέως Μητροπολίτης Ιερισσού, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν αποφανθεί ότι από τις ζημιές που έχει υποστεί ο Ναός του Αγ. Νικολάου Στρατονίκης (από τα φουρνέλα) είναι επικίνδυνος προς κατάρρευση και ότι δεν πρέπει να λειτουργεί, εξέθεσε σε κίνδυνο την ζωή των κατοίκων, δίνοντας εντολή στον π. Ευστράτιο να λειτουργεί κανονικά, για να μην ακουσθεί το γεγονός ότι κλείνει ο Ναός και δυσφημισθεί ο χορηγός του κ. Κούτρας. Όταν όμως από άλλους κατατέθηκε μήνυση, τι έκανε ο τέως Μητροπολίτης; Πήγε στην ανακρίτρια και κατέθεσε ψέματα ότι ο τίμιος ιερέας της Στρατονίκης π. Ευστράτιος δεν του είχε κοινοποιήσει το έγγραφο των υπηρεσιών και δήθεν δεν γνώριζε ο ίδιος τίποτα, την στιγμή που ο π. Ευστράτιος το είχε επισήμως πρωτοκολλήσει στην Μητρόπολη, είχε παραλάβει επίσημο αριθμό πρωτοκόλλου. Και πού έφθασε ο τέως Μητροπολίτης; Ανάγκασε τον π. Ευστράτιο στο πρωτοκολλημένο έγγραφό του να γράψει τρεις σειρές ψέματα για δήθεν διαφωνία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, την στιγμή που είχε κατατεθεί στην Μητρόπολη και το πρακτικό του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου. Το αποτέλεσμα; Να κινηθεί δίωξη κατά του τίμιου ιερέα της Στρατονίκης από την ψευδή κατάθεση του Δεσπότη. Εκείνος έφυγε από αυτή την ζωή για να απολογηθεί στον Μέγα Αρχιερέα για όλα αυτά, και ο π. Ευστράτιος μέσα στον τίμιο αγώνα του προσυπέγραψε και αυτόν τον Γολγοθά. Φυσικά στις 18-2-2013 το δικαστήριο αθώωσε πανηγυρικά τον π. Ευστράτιο.

Για όλα αυτά που λακωνικά θέτω υπ’όψιν σας, υπάρχουν τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία και έγγραφα, που όταν κριθεί κατάλληλο θα αναρτηθούν στο site του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων antigoldgreece προς πίστωση της αληθείας.

Τελειώνοντας, διευκρινίζω προς κάθε κατεύθυνση ότι ο π. Χριστόδουλος είναι πνευματικός και εφημέριος κανονικότατος του Ιερού Ησυχαστηρίου «Παναγία, η Φοβερά Προστασία», είναι διορισμένος με Προεδρικό Διάταγμα με αριθμό 91/1997. Όπως όλοι γνωρίζετε, τα Προεδρικά Διατάγματα δεν καταργούνται ούτε με επιστολές ούτε με βεβαιώσεις του κάθε επιχορηγούμενου από μεταλλευτικές εταιρείες Δεσπότη. Ο Μητροπολίτης απλώς διέγραψε τον π. Χριστόδουλο από την μισθοδοτική κατάσταση της Μητρόπολης, καθιστώντας τον απλά άπορο και ανασφάλιστο, και δεν τον έπαυσε ούτε από πνευματικό και εφημέριο του Ησυχαστηρίου ούτε από Αρχιμανδρίτη. Προσέξτε να μην πάθετε αυτό που έπαθε η αντιεισαγγελέας Πολυγύρου και τώρα καλείται να αποδείξει τα αναπόδεικτα.

Ο π. Χριστόδουλος στον πύρινο προχθεσινό του λόγο είπε ότι εμείς δεν πρέπει να καταδικάζουμε κανέναν αναλαμβάνοντας τον ρόλο του Εισαγγελέως. Θέλω να συμπληρώσω και εγώ: «Μην πιστεύετε και εσείς κανέναν από αυτούς που αγωνίζονται για να καταστρέψουν τον τόπο σας, τα νερά σας, το μέλλον των παιδιών σας. Ως υπερασπιστές των τοξικών αποβλήτων αυτό μόνο ξέρουν να κάνουν α) να καταστρέφουν τον τόπο τους και β) να γεμίζουν τοξικά απόβλητα τον τόπο τους και τους λαμπρούς αγωνιστές όπως είναι ο π. Χριστόδουλος, η άξια βουλευτίνα Κατερίνα Ιγγλέζη και όλοι εσείς οι λαμπροί αγωνιστές με το άκαμπτο φρόνημα, που δίνετε απερίγραπτη παρηγοριά σε όλη την Ελλάδα, φωνάζοντας και σε εμάς με τις ΣΚΟΥΡΙΕΣ να ΞΕΣΚΟΥΡΙΑΣΟΥΜΕ. Μέχρι το τέλος, Θεού θέλοντος και βοηθούντος, θα είμαστε όλοι μαζί στο πλευρό σας, στον κατά πάντα δίκαιο και τίμιο αγώνα σας και να είσθε σίγουροι ότι την όμορφη Χαλκιδική δεν θα αφήσουμε κανένας να την μετατρέψει σε απέραντη χαβούζα τοξικών αποβλήτων.

Κανελλόπουλος Ιωάννης, Πληρεξούσιος δικηγόρος π. Χριστοδούλου


5 απαντήσεις στο “Επιστολή του πληρεξούσιου δικηγόρου του π. Χριστοδούλου”

  1. Πάντα υπάρχουν δυνατοί και αληθινοί που υπερασπίζονται το δίκιο χωρίς να υποκύπτουν. Μπράβο στον π. Χριστόδουλο να είναι πάντα καλά και να υπερασπίζεται με καθαρότητα το τίμιο.

  2. Τις περισσότερες φορές η εξουσία απο όπου και αν προέρχεται διαφθείρεται. Ευτυχώς που υπάρχουν ιερείς σαν τον π. Χριστόδουλο που μπορούν και αντιστέκονται.

  3. Όλοι μαζί στον αγώνα ενάντια στην διαφθορά και στην εξαθλίωση. Όλοι μαζί στον αγώνα για τη διάσωση του περιβάλλοντος. Ο αγώνας αυτός έχει εθνική σημασία για την κληρονομιά.

  4. Τέτοιους ιερείς χρειαζόμαστε που δεν φοβούνται, δεν υποτάσσονται και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.