«ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ»


Η μεγαλειώδης συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μεταλλείων στις Σκουριές που είχε ένταση και παλμό, πραγματοποιήθηκε στην Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής. Κατόπιν αιτήσεως των κατοίκων, κύριος και πρώτος ομιλητής είχε ορισθεί ο αγωνιστής Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος, Πνευματικός και εφημέριος του Ησυχαστηρίου “Παναγία, η Φοβερά Προστασία”, που εδρεύει στην Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής. Ο κόσμος παρ’ ότι η ομιλία του ήταν μακροσκελής, τον παρότρυνε να συνεχίσει. Την δημοσιεύουμε αυτούσια και σας συνιστούμε να την διαβάσετε. Αξίζει!

DSC_0064

Αρχιμ. π. Χριστοδούλου Αγγελόγλου, Πνευματικού και εφημερίου
του Ι. Γ. Ησυχαστηρίου «Παναγία, η Φοβερά Προστασία»

π Χριστοδ photoΚάτοικοι της Μεγ. Παναγίας και της Ιερισσού με παρακάλεσαν να μιλήσω σήμερα στην αγάπη σας και, αφού προηγουμένως έθεσα το θέμα στην Γεροντική Σύναξη του Ησυχαστηρίου, έκανα υπακοή.

Πριν σας καταθέσω όσα οφείλω, θέλω να σας διαβιβάσω την αμέριστη συμπαράσταση της Αδελφότητας του Ιερού Ησυχαστηρίου μας, το οποίο σταθερά από το 2006 στα πλαίσια της γνωμοδότησης της τοπικής κοινωνίας για το επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης, εγγράφως, ως οι νόμοι ορίζουν, μαζί με τους άλλους φορείς κατέθεσε την αρνητική του θέση γι’αυτό το οικονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα. Έκτοτε το Ησυχαστήριο έχει νομίμως εξουσιοδοτήσει τον ομιλούντα να το εκπροσωπώ στα Συντονιστικά όργανα των Επιτροπών, να συμπαραστέκομαι νυχθημερόν δίπλα στους κατοίκους, που με τον δίκαιο αγώνα τους αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις να μην καταστραφεί ο τόπος τους και το μέλλον των παιδιών τους. Η Αδελφότητα του Ησυχαστηρίου μού είπε να σας διαβιβάσω ότι η Παναγία, η Φοβερά Προστασία, παρ’όλες τις συνέπειες που υφίστανται τα μέλη που Την υπηρετούν, σε καμμία περίπτωση δεν θα μετατραπεί σε «Παναγία αδιαφορούσα» για την καταστροφή τη δική σας και του τόπου μας. Δεν είναι τυχαίο ότι η Παναγία επονομάσθη και «Ορος αλατόμητον».

Αυτά όσον αφορά την αμέριστη αγάπη και συμπαράσταση της Αδελφότητας του Ησυχαστηρίου στον δίκαιο και νόμιμο αγώνα σας.

Όσα θα πω στην συνέχεια, θέλω να διευκρινίσω ότι: α) δεν τα λέω με την ιδιότητά μου ως Ιερέας αλλά ως Έλληνας πολίτης, και β) ότι έχω υπ’όψιν μου ότι ο Χριστός στον Οποίο ομνύει το Σύνταγμά μας, επί 30 χρόνια εκάθητο εν ησυχία και ουδείς ενοχλήθη. Τρία χρόνια βγήκε στην δημόσια ζωή και στο κήρυγμα και ο κόσμος Τον επευφημούσε. Μ. Δευτέρα, Μ. Τρίτη, Μ. Τετάρτη, τρεις ημέρες άσκησε κριτική στο κατεστημένο της εξουσίας λέγοντάς τους: «ουαί», και Τον σταύρωσαν. Ο Τίμιος Πρόδρομος επί χρόνια κήρυττε δημοσίως, όταν όμως απηύθυνε στον βασιλέα το: «ουκ έξεστι», του πήραν αμέσως το κεφάλι. Όσα λοιπόν θα σας πω, τα λέω εν πλήρη επιγνώσει των συνεπειών.

Η σημερινή συγκέντρωση πραγματοποιείται ως διαμαρτυρία για τα όσα πρωτόγνωρα λαμβάνουν χώρα αυτές τις μέρες και τις νύχτες στην περιοχή από Ουρανούπολη έως το επίκεντρο της Μ. Παναγίας. Κλήθηκε το πανελλήνιο από όλα τα ΜΜΕ, και τον πολιτικό κόσμο, να καταδικάσουν τα όσα έλαβαν χώρα στις Σκουριές, και ήρξαντο εις καθείς, πάντες -πριν ο αρμόδιος Εισαγγελέας και το αρμόδιο δικαστήριο αποφανθεί- να υπακούουν και να καταδικάζουν τα γεγονότα και τους διαπράξαντες. Το άρθρο 185 Π.Κ. ορίζει ότι: «όποιος εγκωμιάζει δημοσίως και με οποιονδήποτε τρόπο έγκλημα που διαπράχθηκε, τιμωρείται με φυλάκιση». Συνεπώς, από το νόμο δεσμεύομαι να εγκωμιάσω το οποιοδήποτε έγκλημα. Εψαξα όμως να βρω ποιο άρθρο του Π.Κ. ορίζει να καταστώ Εισαγγελέας και Δικαστής, και πριν αποφανθεί το αρμόδιο Δικαστήριο για τους δράστες και τις πράξεις, να τους καταδικάσω εγώ. Δεν βρήκα να υπάρχει τέτοιος νόμος, και συνεπώς δεν νομιμοποιούμαι να καταδικάσω τον οποιονδήποτε, πριν καν βρεθεί, πριν να απολογηθεί, απλώς επειδή έτσι το όρισαν τα ΜΜΕ.

Μετά τα γεγονότα της Ολυμπιάδος το 2002-2003, πολλοί κάτοικοι είχαν κατηγορηθεί και είχαν μηνυθεί για εγκληματικές πράξεις κατά της τότε εταιρείας και κατά της αστυνομικής αρχής, και οι κατηγορούμενοι -ενώ είχε κινηθεί δίωξη εις βάρος τους- όταν το ΣτΕ απεφάνθη ότι το έργο ήταν αντισυνταγματικό και καταστροφικό για το περιβάλλον και μη συμφέρον για το ελληνικό δημόσιο, οι κατηγορούμενοι ως «εγκληματίες» αθωώθηκαν, διότι απλούστατα κάποιοι άλλοι δεν εσέβοντο το Σύνταγμα και τους νόμους και αυτοί αγωνίζοντο με αφοσίωση για την υπεράσπιση των όσων ο Συνταγματικός νομοθέτης βάσει του άρθρου 120 έχει εναποθέσει στο φιλότιμο και τον πατριωτισμό των Ελλήνων.

Ένας σοφός αρχαίος πρόγονός μας, ο Σόλων, είπε: «Μηδένα προ του τέλους μακάριζε». Ο Χριστός λέει: «Μην κρίνετε» και «μηδένα προ του τέλους καταδίκαζε». Γιατί έχει ο καιρός απίστευτα γυρίσματα· εσύ που σήμερα καταγγέλλεις τους δημότες σου για συμμετοχή τους σε δομημένη τρομοκρατική οργάνωση, μπορεί αύριο να βρεθείς στην θέση του κ. Τσοχατζόπουλου, τέως Υπουργού Ανάπτυξης, που τότε υπέγραψε μαζί σου την σύμβαση για την «ανάπτυξη» αυτής της περιοχής, ή του κ. Παπακωνσταντίνου που υπέγραψε την ΜΠΕ.

Από την στιγμή που το ΣτΕ αποφανθεί ότι το έργο αυτό είναι αντισυνταγματικό και καταστροφικό για την περιοχή, ίσως το ποινικό δικαστήριο να αποφανθεί ότι δεν είναι για καταδίκη αυτοί που με μια μικρή καταστροφή, αποδεδειγμένα παράνομων εγκαταστάσεων, προσπάθησαν απεγνωσμένα να σταματήσουν λόγω διαφθοράς των Αρχών την τεράστια καταστροφή χιλιάδων στρεμμάτων αρχέγονου δάσους μέχρι να αποφανθεί το αρμόδιο όργανο, το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Όταν πήγαν μπροστά στον Θεό την πόρνη και Του είπαν: Πιάσαμε την γυναίκα αυτή επ’ αυτοφώρω μοιχευομένη και ο νόμος λέγει ότι πρέπει να την λιθοβολήσουμε, Εσύ τι λες; Εκείνος –αν και Νομοθέτης- δεν την καταδίκασε· είπε στους απαιτούντες την καταδίκη της: «ο αναμάρτητος υμών πρώτος τον λίθον βαλέτω». Και τότε οι πάντες αποσύρθηκαν, όντες υποκριτές και όχι δίκαιοι.

Όλοι αυτοί που κατέστρεψαν την πατρίδα μας, που κατέστρεψαν τους Έλληνες και τους έκαναν κατά χιλιάδες απεγνωσμένοι να αυτοκτονούν, που έκλεψαν τα χρήματα των συμπολιτών μας, που κατέστρεψαν το ασφαλιστικό σύστημα και καρκινοπαθείς δεν έχουν χρήματα να πάρουν τα φάρμακά τους, που κόβουν την λιγοστή βοήθεια από τους αναπήρους, που εκχώρησαν την εθνική κυριαρχία μας, που κατάσχουν τα σπίτια και άλλα περιουσιακά στοιχεία των συμπολιτών μας, που κατέστησαν ανέργους την μισή Ελλάδα, που έκαναν τους Έλληνες να ψάχνουν το φαγητό τους στα σκουπίδια και να κοιμούνται στα παγκάκια, που…που…που…, που ξεπούλησαν στα οικονομικά συμφέροντα την δημόσια περιουσία χωρίς να κερδίσει τίποτα το δημόσιο, αντί σήμερα αυτοί να καταδικάζονται για τα ειδεχθή δικά τους εγκλήματα, προσπαθούν -και κατάφεραν- να δείξουν σε συνεργασία με τα ΜΜΕ ότι πρέπει να καταδικασθούν αυτοί που πωλούν ακόμα και «κουλούρια» χωρίς άδεια για να επιβιώσουν, όλοι αυτοί, με τη συνδρομή των ΜΜΕ απαιτούν από εμάς χωρίς ντροπή -προκειμένου να καλύψουν την ενοχή τους- να καταδικάσουμε αγνώστους, και όχι αυτούς που κατέστρεψαν έναν ολόκληρο Λαό. Σε αυτούς λοιπόν, ένα τους ταιριάζει, το: «Ουαί υμίν υποκριταί».

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ, ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ, ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ

1) 20 Μαρτίου 2012, με λεωφορεία της Ελληνικός Χρυσός, εκατοντάδες υπάλληλοί της, με «μπροστάρη» τον αντιδήμαρχο κ. Μοσχόπουλο ανέβηκαν στις Σκουριές, πυρπόλησαν το φυλάκιο των κατοίκων, και περί τα 450 άτομα όρμησαν και βιαιοπράγησαν πάνω σε 30 φιλήσυχους κατοίκους, πολλοί εκ των οποίων γυναικόπαιδα, με την απόλυτη ανοχή της ελληνικής αστυνομίας και -αν ενημερώθηκε- της Εισαγγελέως. Το Α.Τ. Αρναίας άφησε τους 450 να ανέβουν στο βουνό, και ταυτοχρόνως απέκλεισε και δεν επέτρεπε να ανέβουν οι κάτοικοι της περιοχής προς βοήθεια των εγκλωβισμένων, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή των 30 κατοίκων.
Εκείνη την ημέρα διαπράχθηκαν από δομημένη ομάδα πλήθος εγκλημάτων εκ προμελέτης και προθέσεως. Βάσει του Άρθρου 411 Π.Κ., οι εργοστασιάρχες είναι υπεύθυνοι για τα πταίσματα που διαπράττουν οι υφιστάμενοί τους. Η ελληνική αστυνομία έκανε καμία προσαγωγή εκείνη την ημέρα; Τι έκανε; Είχε στείλει 3 αστυνομικούς να βλέπουν το ξύλο που τρώνε οι 30 κάτοικοι, και τον εμπρησμό του φυλακίου. Ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Πολυγύρου κατέθεσα την από 24-9-2012 συμπληρωματική κατάθεσή μου για τις ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ., και την επιδεικτική εγκληματική αμέλειά της.

2) Μετά από την εγκληματική αυτή ενέργεια, σταδιακά η εταιρεία παρανόμως έκλεινε τους δασικούς κοινόχρηστους δρόμους και προσέλαβε σεκιουριτάδες, οι οποίοι επέβαλαν εκεί δικό τους «νόμο», ενώ η κοινωνία διαδήλωνε και «έβραζε», ο πανελλαδικός τύπος βούιζε, το διαδίκτυο κατήγγελνε τους κουκουλοφόρους σεκιουριτάδες του Κακάβου.

3) Δέκα ημέρες αργότερα, η αντιπολίτευση του Δήμου στην από 31-3-2012 Συνεδρίαση, ζήτησε να τεθεί ως θέμα συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως το μείζον γεγονός της συμπλοκής στις Σκουριές, και να αποδοθούν ευθύνες στον αντιδήμαρχο κ. Μοσχόπουλο, διότι δεν δικαιούται να πρωτοστατεί σε αυτοδικίες και να πηγαίνει με 500 υπαλλήλους της ιδιωτικής εταιρείας ενάντια σε 30 γυναικόπαιδα, δημότες του. Ο Δήμαρχος και η Πρόεδρος του Δ.Σ. δεν θέλησαν να συζητηθεί το θέμα, ούτε καν να τεθεί προς ψήφιση, με αποτέλεσμα, βλέποντας η μειοψηφία ότι ο Δήμαρχος δεν ήθελε να συζητηθεί αυτό το μεγάλο πρόβλημα που είχε προκύψει, αλλά έκρινε ως θέματα μεγαλύτερης σημασίας την ανθοκομική έκθεση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και τα σεμινάρια του Πυροσβεστικού Σώματος, η μειοψηφία μη αντέχοντας την υποκρισία και την εγκληματική αδιαφορία όπως ήταν φυσικό, αποχώρησε από το Δ.Σ. Όταν οι Ιερισσιώτες έμαθαν πως ο Δήμαρχος και η Πρόεδρος αρνήθηκαν να συζητήσουν τα γεγονότα των Σκουριών και να τα καταδικάσουν ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αυθόρμητα μαθαίνοντας το γεγονός προσήλθαν, επί το πλείστον νέοι, και έγιναν όσα έγιναν. Ο Δήμαρχος τότε αντί να καταδικάσει την δομημένη ομάδα των υπαλλήλων της εταιρείας που πυρπόλησαν το φυλάκιο, που βιαιοπράγησαν κατά 30 γυναικόπαιδων κ.λ.π., κατήγγειλε ως μέλη δήθεν δομημένης τρομοκρατικής ομάδας τον αρχηγό της μειοψηφίας κ. Βλαχόπουλο και πλήθος οικογενειαρχών κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

4) Μετά από αυτά τα επεισόδια, κουκουλοφόροι με μάσκες επέβαλαν τον δικό τους «νόμο» στις Σκουριές αυθαιρέτως, εντελώς παράνομα σταματούσαν κατοίκους, κορίτσια, παιδιά μέσα στο βουνό, απαιτούσαν εξακρίβωση στοιχείων, ρωτούσαν πού πάνε, εγκλώβιζαν αυτοκίνητα κοριτσιών, φωτογράφιζαν και βιντεοσκοπούσαν τους περαστικούς και τις πινακίδες των αυτοκινήτων, προειδοποιώντας ότι εάν στην περιοχή συμβεί κάτι θα θεωρούν ύποπτους αυτούς τους φιλήσυχους κατοίκους. Από την εταιρεία επί της δημόσιας κοινόχρηστης δασικής οδού τέθηκαν παρανόμως μπάρες και παρεκώλυαν την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών, προκαλώντας απερίγραπτα το δημόσιο περί δικαίου αίσθημα. Στις 19-4-2012 κατέθεσα στο Α.Τ. Αρναίας την από 18 Απριλίου 2012 κατεπείγουσα αίτησή μου, διά της οποίας γνωστοποιούσα τις προκλήσεις των άγνωστων κουκουλοφόρων και ζητούσα να προβούν σε όσα ο νόμος ορίζει προς αποκατάσταση της παρεκτραπείσης δημοσίας τάξεως. Η αίτησή μου έλαβε Α.Π. 9009/20/536/19.4.2012. Πήγα αμέσως στην αντιεισαγγελέα Πολυγύρου, κα Κεχαγιά, να καταθέσω την εν λόγω αίτησή μου και αφού είδε το περιεχόμενό της και το αίτημά μου, αρνήθηκε να την παραλάβει και έδωσε εντολή και στην Γραμματέα της Εισαγγελίας να μην την παραλάβει, με αποτέλεσμα να αναγκασθώ να της την κοινοποιήσω στις 20-4-2012 εξωδίκως με αριθμό έκθεσης επίδοσης 2644-Δ/ 20.4.2012 με τον δικαστικό επιμελητή κ. Δημητριάδη, την κοινοποίησα και την παρέλαβαν και έλαβαν γνώση η Αστυνομική Δ/νση Πολυγύρου, ο Εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης και ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου. Τι έπραξαν; Τίποτα απολύτως. Εν τω μεταξύ η κα Ιγγλέζη Αικατερίνη (νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) μαζί με άλλους κατοίκους με την υπ’αριθ. 28-3-2012 με Α.Π. 7905 καταγγελία τους στο Δασαρχείο, κατήγγειλαν τις έκνομες ενέργειες της εταιρείας. Επίσης η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μ. Παναγίας κατήγγειλε τις έκνομες ενέργειες στο Δασαρχείο και στην Εισαγγελία. Στις 12-4-2012 κάτοικοι της Μεγάλης Παναγίας κατέθεσαν μήνυση για τις έκνομες ενέργειες των κουκουλοφόρων σεκιουριτάδων και της εταιρείας.

Στις 20 Απριλίου 2012 σε δημόσιο δασικό δρόμο, ο ομιλών και συμπορευόμενοί μου γίναμε δέκτες των έκνομων ενεργειών των σεκιουριτάδων, παρεμποδίσθηκε η διέλευσή μας, και ο δικηγόρος κ. Κανελλόπουλος ζήτησε να ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου. Το αποτέλεσμα; Χωρίς μήνυση, χωρίς ένταλμα σύλληψης, χωρίς κατηγορητήριο, συλληφθήκαμε εγώ και 8 άτομα και κρατηθήκαμε στο Α.Τ. Αρναίας μέχρι τις πρωινές ώρες, όπου αφού είδαν ότι δεν συμβιβαζόμασταν και δεν ανακαλούσαμε, μας άφησαν ελεύθερους αφού είχαν φροντίσει προηγουμένως να διαρρεύσει στο διαδίκτυο ότι συνελήφθη ο παπάς με τους κατοίκους. Στις 21-4-2012 οι εγκαλούμενοι οδηγήθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία στο δικαστήριο, όπου πήραν 48ωρη αναβολή, και στον Πολύγυρο εκ νέου συνέλαβαν εμένα με παράνομες διαδικασίας με μήνυση του κ. Στρατουδάκη με ψευδείς κατηγορίες. Πήραμε κι εμείς 48ωρη προθεσμία και ορίσθηκε η δίκη για τις 23-4-2012, προκειμένου να ετοιμάσω το απολογητικό υπόμνημά μου. Στις 23-4-2012 το πρωί πήγα με τον συνήγορό μου και τους μάρτυρές μου να καταθέσω το απολογητικό μου υπόμνημα στην αντιεισαγγελέα κα Σαριδάκη, η οποία είπε στον συνήγορο και σε εμένα και ενώπιον άλλων, ότι α) δεν παραλαμβάνει το απολογητικό μου υπόμνημα, δεν θέλει να το δει, β) δεν μπορεί να μας δώσει τα στοιχεία της δικογραφίας διότι μελετά τι έχει καταγγείλει η εταιρεία, γ) άρχισε εν ψυχρώ να συκοφαντεί εμένα σε τρίτους, δ) και χωρίς να δει καθόλου το απολογητικό μου υπόμνημα απεφάνθη στον συνήγορό μου ότι πρόκειται περί μυθιστορήματος!! Ηταν η Εισαγγελέας που σε λίγο θα με δίκαζε. Μπορεί να κατανοήσει κανείς τι σήμαιναν όλα αυτά λίγο πριν την έναρξη της δίκης.

Η υπόθεση κατά της εταιρείας εκδικάστηκε, το δικαστήριο απεφάνθη ότι ήταν έκνομες οι ενέργειες των σεκιουριτάδων, αλλά λόγω δήλωσης άγνοιας και υπακοής τους στην εταιρεία, η ποινική δίωξη κινήθηκε κατά των νομίμων εκπροσώπων της εταιρείας. Ετσι εκδόθηκε η υπ’αριθ. 788/2012 απόφαση του Μονομελούς Πλημ/κειου Πολυγύρου. Κατά την εκδίκαση της μηνύσεως της εταιρείας εις βάρος μου, όλοι της εταιρείας αποχώρησαν και ερήμην τους το δικαστήριο με αθώωσε. Τι κι αν επικαλεσθήκαμε την ελληνική δικαιοσύνη, τι κι αν αυτή απεφάνθη; Η εταιρεία και οι κουκουλοφόροι με την βοήθεια του Δασάρχη Αρναίας και με το από 25-4-2012 με Α.Π.9809 έγγραφό του, ξαναέβαλαν τις μπάρες, και οι κουκουλοφόροι ξανά, εν γνώσει τους πλέον για την απόφαση του Δικαστηρίου, προέβαιναν στις προκλητικές έκνομες ενέργειες μη σεβόμενοι την απόφαση του Δικαστηρίου. Εμείς απευθύναμε αιτήσεις στον Δασάρχη, εκείνος δεν μας απαντούσε, τις κοινοποιούσε στην Εισαγγελία Πολυγύρου, εκείνη τις έβαζε στο συρτάρι της, καταγγέλαμε στην αστυνομία εκείνη τις κοινοποιούσε στην Εισαγγελία…
Η απόφαση του Δικαστηρίου δεν ετηρείτο, οι έχοντες την ευθύνη της τήρησης των νόμων δεν επέβαλαν τον νόμο.
Ζητήσαμε να μάθουμε την διεύθυνση της εταιρείας security, για να της στείλουμε εξώδικη επιστολή να συμβουλεύσει τους υπαλλήλους της να σεβαστούν την απόφαση του Δικαστηρίου και να σταματήσουν να παρανομούν και να προκαλούν το δημόσιο αίσθημα. Η αστυνομία το αρνήθηκε. Καταθέσαμε αίτηση για εισαγγελική παραγγελία και η αντιεισαγγελέας κα Κεχαγιά την απέρριψε· η βούληση των αρχών προφανώς ήταν να μην ενημερώσουμε την security.
Στις 24-12-2012, παραμονές Χριστουγέννων, πάλι παρεμποδίσθηκαν κάτοικοι από τους σεκιουριτάδες, πάλι δέχθηκαν τις έκνομες ενέργειές τους και κάλεσαν την αστυνομία. Εκείνη διαπίστωσε τις έκνομες ενέργειες και κίνησε την αυτόφωρη διαδικασία. Όμως τα αυτεπάγγελτα αδικήματα εφ’ όσον εκ του νόμου δεν ανακαλούνται, από την προϊσταμένη τους αρχή όμορφα στην περιοχή μας ανασκευάζονται. Ταυτόχρονα η εταιρεία προέβαινε και σε άλλες έκνομες ενέργειες που καταγγέλλονται από πολίτες, και κατατίθεντο.
Για όλα αυτά που έπρατταν οι κουκουλοφόροι του Κακάβου, που δεν υπήκουαν στην δικαστική απόφαση, που προκαλούσαν το δημόσιο αίσθημα, δύο τινά συνέβαιναν: ή η Εισαγγελέας και η αστυνομία δεν επέβαλαν τον νόμο ή αδυνατούσαν να τον επιβάλουν λόγω πολιτικής ή δικής τους βούλησης, με αποτέλεσμα οι ίδιοι ως ηθικοί αυτουργοί να αναγκάσουν κάποιους να πάρουν το νόμο στα δικά τους χέρια.

Λένε ότι είμαστε λίγοι. Εγώ δεν θα μπω στο παιχνίδι των λίγων ή πολλών. Έχω να τους πω όμως ότι: 1) μια δημοκρατία αναγνωρίζει και σέβεται και προστατεύει τα δικαιώματα και μιας χελώνας «καρέτα-καρέτα».
2) Σε αυτή την χώρα την ιστορία την έκτισαν και την έγραψαν οι λίγοι, όχι τα εκατομμύρια, αλλά οι «300»,
3) στο υπέδαφος, το πολύτιμο μέταλλο ο χρυσός, είναι σε πολύ μικρή ποσότητα σε σχέση με τα άλλα μέταλλα και μπακίρια, 0,8 γρ. ανά τόνο, αλλά σύμφωνα με αυτούς συμφέρει η καταστροφή όλου του τόπου για την απόκτησή του. Οι Σκουριές γίνονται αιτία όλοι στην Ελλάδα να «ξεσκουριάσουμε», να αναδειχθείτε εσείς μέσα από την κοινωνία ως χρυσός. Ο χρυσός για να ανακτηθεί και αναδειχθεί, πρέπει να περάσει από φωτιά. Ο Προφήτης είπε: «ώσπερ δοκιμάζεται εν καμίνω χρυσός, ούτως εκλεκταί καρδίαι παρά Κυρίω».
Σήμερα όλοι εσείς δοκιμάζεσθε και η Διεθνής Αμνηστία ακόμα καταδικάζει την βία που δέχεσθε, και αποδεικνύεται ότι είσθε φλέβα καθαρού χρυσού 24 καρατίων, και είμαι περήφανος που είμαι κοντά σας, δίπλα σας. Η τρόϊκα της Ευρώπης μπορεί να υπέγραψε ότι τα θέλει όλα, η τρόϊκα της κυβέρνησης μπορεί να υπέγραψε «πάρτα όλα». Ας μην ξεχνάμε όμως, ότι ο Συνταγματικός νομοθέτης έχει θεσπίσει το Σύνταγμα στο Όνομα μιας άλλης «τρόϊκας», η Οποία το άδικο δεν το ευλογεί και δεν το προσυπογράφει, και αυτή η «Τρόϊκα» (Αγία Τριάδα) δεν έχει βάλει την υπογραφή Της σε κανένα επενδυτικό σχέδιο καταστροφής, και δεν πρόκειται να την βάλει. Προσέξτε όμως εσείς να μην βάλετε οικειοθελώς την δική σας υπογραφή, όπως κάνετε με το DNA σας στον Πολύγυρο.

Τελειώνοντας, αφιερώνουμε και διατρανώνουμε σε όλη την Ελλάδα:
«Χρυσάφι είν’ ο τόπος μας,
χρυσάφι το νερό μας,
χρυσάφι είναι το βουνό
και τ’ όμορφο χωριό μας.

Χρυσάφι είν’ ο ήλιος μας,
χρυσές οι αμμουδιές μας,
χρυσάφι η αγάπη μας,
χρυσές και οι καρδιές μας.

Το χωριό μου το πονάω,
τ’ αγαπώ, δεν το πουλάω!
Ας το μάθουνε καμπόσοι,
πως θα γίνουμε “τρακόσιοι” ! »
Σας ευχαριστώ.
Aρχιμ. π. Χριστόδουλος Αγγελόγλου


110 απαντήσεις στο “«ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ»”

    • Διαβάστε σε σχόλιο πιο κάτω για τις διώξεις που έχει υποστεί ο π. Χριστόδουλος από τον προηγούμενο Μητροπολίτη Ιερισσού κ. Νικόδημο, για τον αγώνα του μαζί με τους κατοίκους της περιοχής, για τη σωτηρία του τόπου από τα σχεδια της μεταλλευτικής πολυεθνικής.
      Το σχόλιο είναι υπογεγραμμένο από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του π. Χριστόδουλου, κ. Ιωάννη Κανελλόπουλο.

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ Π. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΜΦΟΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΕΡΩΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΜΗΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΒΑΘΥ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΟΓΟ. ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΠΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΓΟΓΓΥΣΤΑ ΚΑΙ ΑΦΟΒΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΣΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΉ ΕΞΟΥΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΚΩΦΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ΤΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. ΕΛΠΙΖΩ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΦΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΝΤΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ.

    ΚΑΤΩ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΧΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΠΙΟΝΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΠΕΜΦΘΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΟΥ 2004 ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.ΠΑΧΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΜΑ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΟΥΔΕΙΣ. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΜΕ ΣΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ.

    ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΔΟΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.

    ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙ Ο ΠΑΧΤΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΣΕ ΧΡΥΣΟ ΤΑΦΟ.

  2. Επιτέλους η φωνή της εκκλησιάς που όλοι περιμένουμε εδώ και χρόνια!!! να ακολουθήσει ο κλήρος το παράδειγμα του πατέρα Χριστοδούλου και για τα υπόλοιπα που απασχολούν την πατρίδα. Φτάνει πια με αυτήν την εκνευριστική αδιαφορία!!!

  3. Επί των όσων είπε ο π. Χριστόδουλος, εμείς θέλουμε να επισημάνουμε ως σχόλιο αυτό που είπε σήμερα στην μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως στον πύρινο λόγο του. Αναφερόμενος στο πρόβλημα που υπάρχει με τον Δήμαρχο του Δήμου Αριστοτέλη, είπε : «Είναι λυπηρό που σε αυτό τον αγώνα σας δεν έχετε τον Δήμαρχο μαζί σας, αλλά είστε τυχεροί γιατί έχετε τον π. Χριστόδουλο που αξίζει για 5 δημάρχους». Ουδέν άλλο σχόλιο.

  4. Η τύχη μες την ατυχία των γεγονότων που ζούμε είναι ότι γίνονται ευδιάκριτοι οι άνθρωποι με τις αξίες και τα ιδανικά που είναι απαραίτητα για να μπορέσουμε να πάμε το καράβι μπροστά.. Τρις εύγε για τον αγώνα που κάνει ο Πάτερ Χριστόδουλος κατά των μεταλλείων του θανάτου και της καταστροφής παρά τους διωγμούς που του ασκούνται από τους προύχοντες και την εκκλησία!!! όσο υπάρχουν τέτοιοι τόσο θα υπάρχει ελπίδα!!!

  5. επιτελους και ενας ιερεας 0χι παπας που εβαλε τις σωστες διαστασεις του θεματος Με αυτο τον ανθρωπο μπορει κανεις να ελπιζει οτι η ελλαδα θα ζησει καλυτερες μερες. Αν ολοι ενεργουσαμε οπως αυτος δεν θα ειχαν μπορεσει να μας φτασουν εδω που μας εφτασαν.ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΜΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑ. ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΟΠΛΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ

  6. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΠΟΜΠΟΔΗΜΑΡΧΟ
    ΟΜΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ-ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΑΣ
    ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΥ…………. ΜΑΓΚΕΣ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ” ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ” ΑΣ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟΒΟΛΙΣΕΙ ΜΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ.

  7. Είμαστε τυχεροί που έχουμε μαζί μας αυτόν το γέροντα Χριστόδουλο που από την αρχή αποφάσισε ότι το δίκαιο είναι αυτό των κατοίκων που αντιστέκονται στην ολοκληρωτική καταστροφή του τόπου τους!!!Λε-λε-λευτεριά στον Κάκκαβο!!!!

  8. Αν όλοι οι βουλευτές ήταν σαν την Κατερίνα Ιγγλέζη που τη νύχτα είναι στην αστυνομική διεύθυνση Πολυγύρου μαζί με τους προσαγομένους και την ημέρα στις πλατείες μαζί με τους κατοίκους, και οι παπάδες ήταν σαν τον π. Χριστόδουλο, η Ελλάδα μας δεν θα ήταν σε αυτά τα χάλια. Συγχαρητήρια στην βουλευτίνα και στον παπά και σε όλους εκεί που έχουν άκαμπτο φρόνημα και μας δίνουν κουράγιο και μήνυμα να ξεσκουριάσουμε.

  9. Οι πολιτικοί κατέστρεψαν Ελλάδα και Έλληνες και τους έκαναν τους Έλληνες να αυτοκτονούν και να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό. Η εκκλησία τι κάνει; Από έναν μόνο παπά αποτελείται; Ο Χριστός έκανε συσσίτια για να μην ξεσπάει η κοινωνική οργή; ή απηύθυνε τα «ουαί» στην διεφθαρμένη εξουσία; Ο Τίμιος Πρόδρομος μήπως μοίραζε πατάτες και έκανε κοινωνικά μπακάλικα ή έλεγξε τον παράνομο βασιλιά και του είπε « ουκ έξεστι»; Τελικά η εκκλησία είναι πνευματικός φορέας ή κοινωνικό μπακάλικο; Ένας καθολικός επίσκοπος έλεγε: «Όταν μοιράζω τρόφιμα στους φτωχούς, όλοι με αναγνωρίζουν ως άγιο και με επαινούν δημόσια. Όταν δημόσια αναρωτηθώ ποιος ευθύνεται γι’ αυτή την φτώχεια, αμέσως με κατηγορούν ότι είμαι κομμουνιστής». Ο Αρχιεπίσκοπος και οι λοιποί κάτι ξέρουν και ανοίγουν κοινωνικά μπακάλικα και επαινούνται από αυτούς που με τα ΜΜΕ κατέστρεψαν την Ελλάδα και τους Έλληνες. Αυτός όμως που υπηρετούν, σταυρώθηκε για τα «ουαί» που απηύθυνε στην διαφθορά. Τι διάσταση υπάρχει μεταξύ Αυτού και αυτών; Σε όλη την Ελλάδα έναν παπά μόνο ακούσαμε να λέει «ουαί» σε αυτούς που μας κατέστρεψαν, τον πατέρα Χριστόδουλο. Προφανώς αυτός θα κατηγορηθεί ως αντιεξουσιαστής, ως αναρχικός, ως κομμουνιστής, ως πράττων αλλότρια από το καθήκον του.

  10. Ο παπάς αυτός τρέχει μαζί με τους κατοίκους παντού. «Εδώ παπάς, εκεί παπάς», είναι η ιστορία. Σε αυτή την περιοχή ούτε άλλος παπάς υπάρχει ούτε άλλος βουλευτής, εκτός από την υπέροχη Κατερίνα Ιγγλέζη; Στις επόμενες εκλογές, παιδιά, η Χαλκιδική πρέπει να φροντίσει να βγάλει τρεις «Κατερίνες», γιατί η μία Κατερίνα χωρίς φαγητό, χωρίς ύπνο, χωρίς ξεκούραση, συνέχεια νυχθημερόν στον δρόμο δεν θα την βγάλει καθαρή. Οι δε άλλοι δυο βουλευτές του νομού μάλλον θα πρέπει να σκουριάσουν εντελώς από την ακινησία, αφού με τόσα που γίνονται στην Χαλκιδική κάθονται στα σπίτια τους. Οι Χαλκιδικιώτες θα είναι οι μεγαλύτεροι εγκληματίες, αν δεν τους στείλουν επισήμως στα σπίτια τους.

  11. Νικόλας
    Παιδιά, βοήθεια. Η Κατερίνα η Ιγγλέζη είναι μέρα-νύχτα στον δρόμο της Β. Χαλκιδικής. Πρέπει να βγάλουμε ακόμα δυο Κατερίνες, για να ασχοληθούν με την υπόλοιπη Χαλκιδική, εκτός και αν κλείσει αυτό το ρημάδι καταστροφικό ορυχείο, οπότε θα μπορεί η Κατερίνα να τρέχει στην υπόλοιπη Χαλκιδική, να ξενυχτά στα μπλόκα των αγροτών και να μπορούν οι άλλοι δυο βουλευτές να περιμένουν τις επόμενες εκλογές. Ο παπάς με τον ειλικρινή λόγο του, ένα μήνυμα απηύθυνε: ΞΥΠΝΗΣΤΕ – ΞΕΣΚΟΥΡΙΑΣΤΕ.

  12. ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ
    Τι να πρωτοσχολιάσεις από το «μανιφέστο» του καλύτερου νόμιμου «αντιεξουσιαστή, αναρχικού, αντάρτη» και πραγματικού παπά που δημοσίως λέει όχι μόνο τα πράγματα με το όνομά τους, αλλά ονοματίζει με το όνομά τους τούς ηθικούς αυτουργούς των εγκλημάτων των Σκουριών. Πόσο ωραία, νόμιμα, εξέθεσε τους λόγους που δεν μπορεί να κάνει υπακοή στα ΜΜΕ και στους πολιτικούς και να καταδικάσει τα γεγονότα των Σκουριών. Με τον λόγο του π. Χριστοδούλου σκέφτομαι μήπως και ο ΣΥΡΙΖΑ που βγήκε και καταδίκασε τα γεγονότα, την επόμενη φορά το σκεφτεί και αρνηθεί να πάρει τη θέση του Εισαγγελέως; Όλο αυτό το διάστημα όπως ο παπάς απέδειξε, οργίαζε η παρανομία στις Σκουριές, με τους κουκουλοφόρους της εταιρείας. Υπάλληλοι της Ελληνικός Χρυσός αυτοδίκησαν και βιαιοπράγησαν σε γυναικόπαιδα, καταπατούσαν δικαστικές αποφάσεις, οι αρχές ήταν ανύπαρκτες, προκαλούσαν το δημόσιο αίσθημα, έκαναν παράνομες εγκαταστάσεις οι ίδιοι βάζοντας φωτιά σε φυλάκιο παιδιών, έκανε μήνυση η Πολεοδομία και η αστυνομία. Όλα αυτά που κατήγγειλε ο παπάς, δεν βγήκαν ούτε οι πολιτικοί ούτε τα ΜΜΕ να τα καταδικάσουν. Απόλυτη «μούγκα». Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα τους, δεν καταδίκασαν τις συνεχώς παράνομες ενέργειες των υπαλλήλων της εταιρείας. Όταν οι «δράστες» έκαψαν τις παράνομες εγκαταστάσεις, όλα τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί ενώ ήταν μουγκοί, ξελαρυγγιάστηκαν να καταδικάσουμε το κάψιμο των παράνομων κοντέϊνερς της εταιρείας. Γιατί; Απλά πράγματα, για να καταστήσουν την καταστροφική επένδυση θύμα «στυγνών εγκληματιών», που έχει ανάγκη η εταιρεία και η επένδυση του οίκτου, της συμπάθειάς μας, της συμπαράστασής μας, της αθώωσής της, και καταδίκης των αγανακτισμένων κατοίκων, και το κυριότερο την δικαιολόγηση να καταστεί η περιοχή αστυνομοκρατούμενη, να θεωρηθούν όλοι οι κάτοικοι που αγωνίζονται να μην καταστραφεί ο τόπος τους, ως ύποπτοι όλοι ανεξαιρέτως και ως μέλη εγκληματικής τρομοκρατικής οργάνωσης, για να νομιμοποιηθεί ώστε να ασκηθεί από τους κουκουλοφόρους της αντιτρομοκρατικής πραγματική τρομοκρατία στην περιοχή, να καταγράφουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων που εισέρχονται στην περιοχή Μ. Παναγίας, Ιερισσού, Β. Χαλκιδικής, να προσάγουν χωρίς κανένα λόγο για ανακρίσεις ακόμα και παιδιά, να λαμβάνουν παράνομα DNA, να… να… να…

  13. Τριαντάφυλλος
    Είμαι περίεργος να δω το εκκλησιαστικό και πολιτικό κατεστημένο μαζί με το εργολαβικό και τα ΜΜΕ, τι θα μηχανορραφήσουν για να κλείσουν το στόμα αυτού του «Χρυσό-“στομου” παπά, προκειμένου να ανοίξουν το χρυσό-ορυχείο οι εργολάβοι. Οίδομεν.

  14. ΟΔ ΨΑΛΜΟΣ του ΔΑΒΙΔ:
    Είπα τοις παρανομούσι MH ΠΑΡΑΝΟΜΕΙΤΕ και τοις αμαρτάνουσι ΜΗ ΥΨΟΥΤΕ ΚΕΡΑΣ…
    που σε ελεύθερη απόδοση πάει να πει: Είπα σ΄ αυτούς που παρανομούν ( π.χ. Εισαγγελείς, Αστυνομικούς, Δασάρχες, Δημάρχους και Αντιδημάρχους, Εταιρείες Χρυσού…) να μην το κάνουν και σ΄ αυτούς πού αμαρτάνουν (π.χ. άφωνους και επιχορηγημένους Εκκλησιαστικούς ) να μην επαίρονται….
    Κοινώς, ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ, ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ!
    Να’ σαι καλά , παπα Χριστόδουλε, που μιλάς όχι με κηρύγματα του «δεκάρικου» ,αλλά με γνήσιο ορθόδοξο εκκλησιαστικό λόγο. Λόγο που χαρακτηρίζεται από υπακοή στις εντολές του Θεού, αληθινή αγάπη για τον Λαό του Θεού και γνήσιο ενδιαφέρον για το φυσικό περιβάλλον πού μας χάρισε ο Θεός.
    Επιτέλους κι ένας Ιερέας, πού ενδιαφέρεται και αγωνίζεται με πράξεις , για να επικρατήσει η δικαιοσύνη!
    Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου που δεν απεμπολούσε , τα δικαιώματά του, του Ρωμαίου Πολίτη,
    της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, που με επίκληση των νόμων μπροστά στον Καίσαρα επέτυχε την τιμωρία του ανόμου δικαστού, του Πιλάτου,
    καθώς και του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, που εκδιώχθηκε από τον πατριαρχικό Θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως, γιατί δεν δίστασε να υπερασπισθεί το χωραφάκι ( το χωραφάκι, λέμε! Πόσο μάλλον εδώ, που πρόκειται για τη ζωή ολόκληρης της Βόρειας Χαλκιδικής και τόσων χωριών!) μιας φτωχής χήρας, που ήθελε να της το αρπάξει η Αυτοκράτειρα.

  15. Όσα είπε ο π. Χριστόδουλος στην ομιλία του και όσα έχει κάνει βοηθώντας στον αγώνα για τη σωτηρία του τόπου μας απ΄την καταστροφή, είναι όσα περιμένουμε πραγματικά να πουν και να κάνουν οι άνθρωποι της εκκλησίας, οι πνευματικοί άνθρωποι απ΄όλους τους χώρους και οι εκλεγμένοι πολιτικοί μας.

  16. Ήμουν στην συγκέντρωση και άκουγα τον ενθουσιασμό του κόσμου, που παρ’ότι τα συντονιστικά του ζήτησαν του παπά να συντομεύσει λόγω του ότι φοβόντουσαν μην πιάσει βροχή, ο κόσμος απαίτησε βροντοφωνάζοντας να μην σταματήσει. Φώναζαν «πέστα Χρυσόστομε». Μια δημοσιογράφος είπε ότι ο λόγος του παπά μοιάζει σαν λόγος «αριστερού διανοούμενου».

  17. ΟΣΟ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΕΣ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΣΟ ΠΕΙΣΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ. Το ΄χε πει κι ο Καντιώτης: Ο Χριστιανισμός γεννήθηκε στο σπήλαιο, μεγαλούργησε στις Κατακόμβες και στο Κολοσσαίο και παρήκμασε στα μητροπολιτικά μέγαρα.

  18. …..δεν μας είπε όμως, ο χρυσός που κατέχουν οι ρασοφόροι , με την μορφή εγκολπίων,σταυρών κλπ. που έχει βρεθεί; Τελικά δεν μίλησε σαν πολίτης αλλά σαν δογματικός εκπρόσωπος της “διαχρονικής υποκρισίας”!!!!!!!

  19. ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ Ο ΠΑΧΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΘΡΕΦΟΥΝ ΠΟΥ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΞΕΠΟΥΛΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣ 30 ΕΥΡΩ ΤΟ ΣΤΡΕΜΜΑ

  20. Προφανώς κάποιοι αγνοούν ότι ο π. Χριστόδουλος ποτέ δεν φόρεσε χρυσούς σταυρούς και ότι από το 1999 έως το 2013, λειτουργεί έχοντας μόνο μια ιερατική στολή που φορά, και μόνο ένα ράσο που φορά, συνεπώς δεν έχει καμμία σχέση με το τι κάνουν άλλοι ρασοφόροι, οι οποίοι κάθονται και χαίρονται τα χρυσά τους και γι’ αυτό δεν μιλούν και δεν συμπαραστέκονται στους αγωνιζόμενους, παρ’ ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η Δ.Ι.Σ. έχουν αποφανθεί ότι πρέπει να μην καταστρέφουμε το περιβάλλον και να αγωνιζόμαστε γι’ αυτό. Υποκριτές είναι αυτοί που μιλούν περιβαλλοντικά, κάνουν εκκλήσεις για ευαισθητοποίηση, οι ίδιοι όμως δεν κάνουν τίποτα, και αν κάποιος τίμιος ιερέας σαν τον π. Χριστόδουλο τηρήσει τα όσα αυτοί λένε, τότε τον διώκουν.

  21. Ο π.Χριστόδουλος τα είπε όλα, έτσι όπως πρέπει να λέγονται απ΄όλους. Έκανε πολλά, έτσι όπως έπρεπε να κάνουν όλοι και με τις ενέργειές του κατέδειξε πασιφανώς ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί σ΄αυτό το τεράστιο σκάνδαλο που αφορά τον τόπο μας αλλά και για ό,τι υφίσταται η πατρίδα μας σήμερα.Και βέβαια έπαθε πολλά, όπως συνήθως συμβαίνει σ΄αυτές τις περιπτώσεις, γι΄αυτό η συμπαράστασή μας πρέπει να είναι δεδομένη, όπως δεδομένη είναι και η δική του υποστήριξη στον αγώνα μας.

  22. Καλά, κορόιδα! Δημιουργήστε εσείς τη μιζέρια και την εξαθλίωση χορεύοντας στο σκοπό που σας παίζουν οι οικολόγοι για να βγάζουν χρυσάφι μόνο οι μεγάλες και πλούσιες χώρες και έτσι που πάτε θα φτιάξτε και το χάος και την ακυβερνησία, που τόσο λαχταράει το ΚΚΕ. Όταν θα σας καπακώσει το ΚΚΕ, με τον Τσίπρα να παίζει τον Κερένσκι, και σας περάσει το καπίστρι του “υπαρκτού”, θα αρχίσετε να βογγάτε και ο πατήρ Χριστόδουλος θα γελάει με τα θρεμένα του μάγουλα.
    Τότε, όμως, θα είναι πολύ αργά.
    Υ.Γ. Όσοι από εσάς είσαστε δεξιοί και ελπίζετε σε κάποια Χρυσή Αυγούλα, κι εσείς κορόιδα είσαστε. ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή έχουν το ίδιο αφεντικό : τη Ρωσία, που βγάζει χρυσό με την (μαύρη) ψυχή της και δεν την ενοχλεί κανένα κίνημα κατά της εξόρυξης. Τα “κινήματα” αυτά είναι μόνο για τις φτωχές χώρες, για να βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας και να αφήνουμε όλα τα μεταλλεύματα στα βάθη της γης.

  23. Κανελλόπουλος Ιωάννης, Πληρεξούσιος δικηγόρος π. Χριστοδούλου

    Θα ήθελα να δώσω κάποιες εξηγήσεις σε κάποιους κακόβουλους που επικαλούνται μία βεβαίωση του πρώην Μητροπολίτη Ιερισσού και Αγίου Όρους, αυτή την από 27 Απριλίου 2012 με Α.Π. 395. Ο Μητροπολίτης Ιερισσού εξ’ αρχής ήταν φιλικά διακείμενος προς την μεταλλευτική εταιρεία, η οποία επένδυε στην καταστροφή της Μητροπολιτικής περιφέρειάς του. Το 1997 η εταιρεία ΤVX άρχιζε το ερευνητικό της έργο στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα. Έδωσε τότε στον τέως Μητροπολίτη «πακτωλό» χρημάτων, με τα οποία πήγε να αγοράσει μία μερσεντές για τον εαυτό του, μία για την Μητρόπολη και μία για την Ι.Μ. Ευαγγελισμού Ολυμπιάδος, Μονή που βρισκόταν δίπλα από το μεταλλευτικό εργοστάσιο. Επίσης με τα χρήματα πήγε να αγοράσει τηλεοράσεις, ψυγεία και άλλα σκεύη. Όμως η Θεία Δικαιοσύνη που αγρυπνεί, «φώτισε»και «επέτρεψε» σε έναν απατεώνα να του κλέψει τα λεφτά, με αποτέλεσμα να γράφουν οι εφημερίδες της εποχής για το σκάνδαλο, και ο τέως Μητροπολίτης έκανε μήνυση. Εν συνεχεία ο π. Χριστόδουλος μαζί με τους κατοίκους της Μεγάλης Παναγίας και όλους τους φορείς και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παναγίας αγωνίσθηκαν για να μην εγκριθεί το καταστροφικό επενδυτικό σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., και μέχρι σήμερα δεν έχει εγκριθεί το επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης, σύμφωνα με τον Ν. 3220/2004 είναι λόγος ακύρωσης και δυστυχώς δεν έχει αναδειχθεί αυτό το θέμα. Την ίδια στιγμή που ο π. Χριστόδουλος αγωνιζόταν για να μην καταστραφεί ο τόπος και έδειχνε την αμέριστη συμπαράστασή του στους κατοίκους, ο τέως Μητροπολίτης από τον άμβωνα του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Στεφάνου ευχαριστούσε, και αποκαλούσε ευεργέτη τον πρόεδρο της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., κ. Κούτρα, τον οποίο είχε καταστήσει χροηγό και χρηματοδότη της Ι. Μητροπόλεως του Ι.Ναού Αγ. Στεφάνου, του Ι.Ναού Αγ.Νικολάου Στρατονίκης, Ι.Μονής Αγ. Χριστοφόρου κ.λ.π. Όπως ήταν φυσικό, αφού ίσχυε το «μαζί τα φάγαμε», ασκήθηκαν στον Μητροπολίτη αφόρητες πιέσεις να κλείσει με κάθε τρόπο το στόμα του π. Χριστοδούλου, και του έστειλε επιστολή να σταματήσει να ασχολείται με το θέμα,να σταματήσει να μιλά γι’αυτό και να αγωνίζεται γι’αυτό. Ο π. Χριστόδουλος εγγράφως του απάντησε: «Εσείς είσθε ο πνευματικός μου πατέρας, οι κάτοικοι τα πνευματικά μου αδέλφια, εσείς θέλετε να καταστραφεί ο τόπος τους και το μέλλον των παιδιών τους και ευχαριστείτε και καλείτε ως ευεργέτη αυτόν που θα καταστρέψει τον τόπο και το μέλλον των παιδιών σας. Επειδή το δίκαιο είναι με το μέρος των αδελφών μου ,θέλω να γνωρίζετε ότι εγώ σε αυτό το θέμα δεν δύναμαι να σας κάνω υπακοή και θα σταθώ δίπλα στα αδέλφια μου, με όποιες συνέπειες αυτό συνεπάγεται για εμένα». Ο τέως Μητροπολίτης εφήρμοζε το: «όταν τρώμε (λεφτά από την εταιρεία) δεν μιλάμε». Αυτό όμως δεν ίσχυε με τον π. Χριστόδουλο. Έτσι δυστυχώς ο Μητροπολίτης προκειμένου να έχει κάτι για να δικαιολογείται στους χορηγούς του, με συκοφαντίες, ασύστολα ψεύδη, παράνομες ενέργειες, χωρίς να ενημερώσει τον π. Χριστόδουλο, ενημέρωνε τους ευεργέτες του ότι τον έχει διώξει από την Μητρόπολη και με απολύτως παράνομες ενέργειες και συκοφαντίες ενέκρινε αυτή την απόφασή του και από την Σύνοδο με την βοήθεια του νυν Αρχιεπισκόπου, που όπως βλέπετε ενώ καταστράφηκε όλη η Ελλάδα και οι Έλληνες και αυτός δεν μιλάει ως όφειλε να κάνει. Ο π. Χριστόδουλος προσέφυγε στο ΣτΕ για ακύρωση αυτών των αποφάσεων. Δόθηκαν μέχρι σήμερα 5 αναβολές. Ενώ ο π. Χριστόδουλος από την πρώτη ημέρα κατέθεσε όλο τον φάκελό του, η Μητρόπολη και η Σύνοδος δεν καταθέτουν μέχρι σήμερα φάκελο με τις απόψεις τους, απλούστατα διότι όλα όσα έχουν κάνει εις βάρος του είναι παράνομα, αστήρικτα, συκοφαντικά. Η υπόθεση έχει ορισθεί πάλι να εκδικασθεί στο ΣτΕ στις 16 Μαϊου 2013 (εάν μπείτε στο site του ΣτΕ θα διαπιστώσετε την αλήθεια· Εισηγήτρια έχει ορισθεί η κα Σουλτάνα Κωνσταντινίδου), και το ΣτΕ θα κρίνει αν όλα αυτά που έλεγε ο Δεσπότης έχουν ίχνος νομιμότητας. Όμως στην περίπτωση αυτή του π. Χριστοδούλου, η Θεία Δικαιοσύνη ενήργησε πριν την ελληνική δικαιοσύνη, και δεν επέτρεψε στον Μητροπολίτη ούτε να υπερασπίσει τις ψευτιές, τις παρανομίες, και συκοφαντίες του, ούτε να καταθέσει καινούργιες. Τον κάλεσε ο Μέγας Αρχιερέας να απολογηθεί κατ’ ευθείαν σε Αυτόν για την κατάχρηση της εξουσίας που έκανε. Και για να δούμε αν η Θεία Δικαιοσύνη θα αφήσει και τον Αρχιεπίσκοπο να υπερασπίσει τα δικά του ασύστολα ψεύδη, τις συκοφαντίες και τις παρανομίες του. Μέχρι στιγμής και αυτός δεν καταθέτει φάκελο. Τώρα ασκούνται πιέσεις στον π. Χριστόδουλο για να κλείσει το θέμα, να αποσυρθούν οι προσφυγές του για να μην γίνει ρεζίλι η τοπική και η ελλην
    ική εκκλησία με αντάλλαγμα να σταματήσει να ασχολείται με το θέμα των μεταλλείων, όμως ο π. Χριστόδουλος ούτε κατά διάνοια δεν συμβιβάζεται. Ηδη ως συνήγορος του π. Χριστοδούλου έχω στείλει επιστολή απαντητική στον νέο Σεβασμιώτατο κ. Θεόκλητο και περιμένω την πρόσκλησή του.
    Επίσης ο τέως Μητροπολίτης Ιερισσού, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν αποφανθεί ότι από τις ζημιές που έχει υποστεί ο Ναός του Αγ. Νικολάου Στρατονίκης (από τα φουρνέλα) είναι επικίνδυνος προς κατάρρευση και ότι δεν πρέπει να λειτουργεί, εξέθεσε σε κίνδυνο την ζωή των κατοίκων, δίνοντας εντολή στον π. Ευστράτιο να λειτουργεί κανονικά, για να μην ακουσθεί το γεγονός ότι κλείνει ο Ναός και δυσφημισθεί ο χορηγός του κ. Κούτρας. Όταν όμως από άλλους κατατέθηκε μήνυση, τι έκανε ο τέως Μητροπολίτης; Πήγε στην ανακρίτρια και κατέθεσε ψέματα ότι ο τίμιος ιερέας της Στρατονίκης π. Ευστράτιος δεν του είχε κοινοποιήσει το έγγραφο των υπηρεσιών και δήθεν δεν γνώριζε ο ίδιος τίποτα, την στιγμή που ο π. Ευστράτιος το είχε επισήμως πρωτοκολλήσει στην Μητρόπολη, είχε παραλάβει επίσημο αριθμό πρωτοκόλλου. Και πού έφθασε ο τέως Μητροπολίτης; Ανάγκασε τον π. Ευστράτιο στο πρωτοκολλημένο έγγραφό του να γράψει τρεις σειρές ψέματα για δήθεν διαφωνία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, την στιγμή που είχε κατατεθεί στην Μητρόπολη και το πρακτικό του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου. Το αποτέλεσμα; Να κινηθεί δίωξη κατά του τίμιου ιερέα της Στρατονίκης από την ψευδή κατάθεση του Δεσπότη. Εκείνος έφυγε από αυτή την ζωή για να απολογηθεί στον Μέγα Αρχιερέα για όλα αυτά, και ο π. Ευστράτιος μέσα στον τίμιο αγώνα του προσυπέγραψε και αυτόν τον Γολγοθά. Φυσικά στις 18-2-2013 το δικαστήριο αθώωσε πανηγυρικά τον π. Ευστράτιο.
    Για όλα αυτά που λακωνικά θέτω υπ’όψιν σας, υπάρχουν τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία και έγγραφα, που όταν κριθεί κατάλληλο θα αναρτηθούν στο site του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων antigoldgreece προς πίστωση της αληθείας.
    Τελειώνοντας, διευκρινίζω προς κάθε κατεύθυνση ότι ο π. Χριστόδουλος είναι πνευματικός και εφημέριος κανονικότατος του Ιερού Ησυχαστηρίου «Παναγία, η Φοβερά Προστασία», είναι διορισμένος με Προεδρικό Διάταγμα με αριθμό 91/1997. Όπως όλοι γνωρίζετε, τα Προεδρικά Διατάγματα δεν καταργούνται ούτε με επιστολές ούτε με βεβαιώσεις του κάθε επιχορηγούμενου από μεταλλευτικές εταιρείες Δεσπότη. Ο Μητροπολίτης απλώς διέγραψε τον π. Χριστόδουλο από την μισθοδοτική κατάσταση της Μητρόπολης, καθιστώντας τον απλά άπορο και ανασφάλιστο, και δεν τον έπαυσε ούτε από πνευματικό και εφημέριο του Ησυχαστηρίου ούτε από Αρχιμανδρίτη. Προσέξτε να μην πάθετε αυτό που έπαθε η αντιεισαγγελέας Πολυγύρου και τώρα καλείται να αποδείξει τα αναπόδεικτα. Ο π. Χριστόδουλος στον πύρινο προχθεσινό του λόγο είπε ότι εμείς δεν πρέπει να καταδικάζουμε κανέναν αναλαμβάνοντας τον ρόλο του Εισαγγελέως. Θέλω να συμπληρώσω και εγώ: «Μην πιστεύετε και εσείς κανέναν από αυτούς που αγωνίζονται για να καταστρέψουν τον τόπο σας, τα νερά σας, το μέλλον των παιδιών σας. Ως υπερασπιστές των τοξικών αποβλήτων αυτό μόνο ξέρουν να κάνουν α) να καταστρέφουν τον τόπο τους και β) να γεμίζουν τοξικά απόβλητα τον τόπο τους και τους λαμπρούς αγωνιστές όπως είναι ο π. Χριστόδουλος, η άξια βουλευτίνα Κατερίνα Ιγγλέζη και όλοι εσείς οι λαμπροί αγωνιστές με το άκαμπτο φρόνημα, που δίνετε απερίγραπτη παρηγοριά σε όλη την Ελλάδα, φωνάζοντας και σε εμάς με τις ΣΚΟΥΡΙΕΣ να ΞΕΣΚΟΥΡΙΑΣΟΥΜΕ. Μέχρι το τέλος, Θεού θέλοντος και βοηθούντος, θα είμαστε όλοι μαζί στο πλευρό σας, στον κατά πάντα δίκαιο και τίμιο αγώνα σας και να είσθε σίγουροι ότι την όμορφη Χαλκιδική δεν θα αφήσουμε κανένας να την μετατρέψει σε απέραντη χαβούζα τοξικών αποβλήτων.

    Κανελλόπουλος Ιωάννης, Πληρεξούσιος δικηγόρος π. Χριστοδούλου

    Θα ήθελα να δώσω κάποιες εξηγήσεις σε κάποιους κακόβουλους που επικαλούνται μία βεβαίωση του πρώην Μητροπολίτη Ιερισσού και Αγίου Όρους, αυτή την από 27 Απριλίου 2012 με Α.Π. 395. Ο Μητροπολίτης Ιερισσού εξ’ αρχής ήταν φιλικά διακείμενος προς την μεταλλευτική εταιρεία, η οποία επένδυε στην καταστροφή της Μητροπολιτικής περιφέρειάς του. Το 1997 η εταιρεία ΤVX άρχιζε το ερευνητικό της έργο στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα. Έδωσε τότε στον τέως Μητροπολίτη «πακτωλό» χρημάτων, με τα οποία πήγε να αγοράσει μία μερσεντές για τον εαυτό του, μία για την Μητρόπολη και μία για την Ι.Μ. Ευαγγελισμού Ολυμπιάδος, Μονή που βρισκόταν δίπλα από το μεταλλευτικό εργοστάσιο. Επίσης με τα χρήματα πήγε να αγοράσει τηλεοράσεις, ψυγεία και άλλα σκεύη. Όμως η Θεία Δικαιοσύνη που αγρυπνεί, «φώτισε»και «επέτρεψε» σε έναν απατεώνα να του κλέψει τα λεφτά, με αποτέλεσμα να γράφουν οι εφημερίδες της εποχής για το σκάνδαλο, και ο τέως Μητροπολίτης έκανε μήνυση. Εν συνεχεία ο π. Χριστόδουλος μαζί με τους κατοίκους της Μεγάλης Παναγίας και όλους τους φορείς και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παναγίας αγωνίσθηκαν για να μην εγκριθεί το καταστροφικό επενδυτικό σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., και μέχρι σήμερα δεν έχει εγκριθεί το επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης, σύμφωνα με τον Ν. 3220/2004 είναι λόγος ακύρωσης και δυστυχώς δεν έχει αναδειχθεί αυτό το θέμα. Την ίδια στιγμή που ο π. Χριστόδουλος αγωνιζόταν για να μην καταστραφεί ο τόπος και έδειχνε την αμέριστη συμπαράστασή του στους κατοίκους, ο τέως Μητροπολίτης από τον άμβωνα του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Στεφάνου ευχαριστούσε, και αποκαλούσε ευεργέτη τον πρόεδρο της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., κ. Κούτρα, τον οποίο είχε καταστήσει χροηγό και χρηματοδότη της Ι. Μητροπόλεως του Ι.Ναού Αγ. Στεφάνου, του Ι.Ναού Αγ.Νικολάου Στρατονίκης, Ι.Μονής Αγ. Χριστοφόρου κ.λ.π. Όπως ήταν φυσικό, αφού ίσχυε το «μαζί τα φάγαμε», ασκήθηκαν στον Μητροπολίτη αφόρητες πιέσεις να κλείσει με κάθε τρόπο το στόμα του π. Χριστοδούλου, και του έστειλε επιστολή να σταματήσει να ασχολείται με το θέμα,να σταματήσει να μιλά γι’αυτό και να αγωνίζεται γι’αυτό. Ο π. Χριστόδουλος εγγράφως του απάντησε: «Εσείς είσθε ο πνευματικός μου πατέρας, οι κάτοικοι τα πνευματικά μου αδέλφια, εσείς θέλετε να καταστραφεί ο τόπος τους και το μέλλον των παιδιών τους και ευχαριστείτε και καλείτε ως ευεργέτη αυτόν που θα καταστρέψει τον τόπο και το μέλλον των παιδιών σας. Επειδή το δίκαιο είναι με το μέρος των αδελφών μου ,θέλω να γνωρίζετε ότι εγώ σε αυτό το θέμα δεν δύναμαι να σας κάνω υπακοή και θα σταθώ δίπλα στα αδέλφια μου, με όποιες συνέπειες αυτό συνεπάγεται για εμένα». Ο τέως Μητροπολίτης εφήρμοζε το: «όταν τρώμε (λεφτά από την εταιρεία) δεν μιλάμε». Αυτό όμως δεν ίσχυε με τον π. Χριστόδουλο. Έτσι δυστυχώς ο Μητροπολίτης προκειμένου να έχει κάτι για να δικαιολογείται στους χορηγούς του, με συκοφαντίες, ασύστολα ψεύδη, παράνομες ενέργειες, χωρίς να ενημερώσει τον π. Χριστόδουλο, ενημέρωνε τους ευεργέτες του ότι τον έχει διώξει από την Μητρόπολη και με απολύτως παράνομες ενέργειες και συκοφαντίες ενέκρινε αυτή την απόφασή του και από την Σύνοδο με την βοήθεια του νυν Αρχιεπισκόπου, που όπως βλέπετε ενώ καταστράφηκε όλη η Ελλάδα και οι Έλληνες και αυτός δεν μιλάει ως όφειλε να κάνει. Ο π. Χριστόδουλος προσέφυγε στο ΣτΕ για ακύρωση αυτών των αποφάσεων. Δόθηκαν μέχρι σήμερα 5 αναβολές. Ενώ ο π. Χριστόδουλος από την πρώτη ημέρα κατέθεσε όλο τον φάκελό του, η Μητρόπολη και η Σύνοδος δεν καταθέτουν μέχρι σήμερα φάκελο με τις απόψεις τους, απλούστατα διότι όλα όσα έχουν κάνει εις βάρος του είναι παράνομα, αστήρικτα, συκοφαντικά. Η υπόθεση έχει ορισθεί πάλι να εκδικασθεί στο ΣτΕ στις 16 Μαϊου 2013 (εάν μπείτε στο site του ΣτΕ θα διαπιστώσετε την αλήθεια· Εισηγήτρια έχει ορισθεί η κα Σουλτάνα Κωνσταντινίδου), και το ΣτΕ θα κρίνει αν όλα αυτά που έλεγε ο Δεσπότης έχουν ίχνος νομιμότητας. Όμως στην περίπτωση αυτή του π. Χριστοδούλου, η Θεία Δικαιοσύνη ενήργησε πριν την ελληνική δικαιοσύνη, και δεν επέτρεψε στον Μητροπολίτη ούτε να υπερασπίσει τις ψευτιές, τις παρανομίες, και συκοφαντίες του, ούτε να καταθέσει καινούργιες. Τον κάλεσε ο Μέγας Αρχιερέας να απολογηθεί κατ’ ευθείαν σε Αυτόν για την κατάχρηση της εξουσίας που έκανε. Και για να δούμε αν η Θεία Δικαιοσύνη θα αφήσει και τον Αρχιεπίσκοπο να υπερασπίσει τα δικά του ασύστολα ψεύδη, τις συκοφαντίες και τις παρανομίες του. Μέχρι στιγμής και αυτός δεν καταθέτει φάκελο. Τώρα ασκούνται πιέσεις στον π. Χριστόδουλο για να κλείσει το θέμα, να αποσυρθούν οι προσφυγές του για να μην γίνει ρεζίλι η τοπική και η ελλην
    ική εκκλησία με αντάλλαγμα να σταματήσει να ασχολείται με το θέμα των μεταλλείων, όμως ο π. Χριστόδουλος ούτε κατά διάνοια δεν συμβιβάζεται. Ηδη ως συνήγορος του π. Χριστοδούλου έχω στείλει επιστολή απαντητική στον νέο Σεβασμιώτατο κ. Θεόκλητο και περιμένω την πρόσκλησή του.
    Επίσης ο τέως Μητροπολίτης Ιερισσού, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν αποφανθεί ότι από τις ζημιές που έχει υποστεί ο Ναός του Αγ. Νικολάου Στρατονίκης (από τα φουρνέλα) είναι επικίνδυνος προς κατάρρευση και ότι δεν πρέπει να λειτουργεί, εξέθεσε σε κίνδυνο την ζωή των κατοίκων, δίνοντας εντολή στον π. Ευστράτιο να λειτουργεί κανονικά, για να μην ακουσθεί το γεγονός ότι κλείνει ο Ναός και δυσφημισθεί ο χορηγός του κ. Κούτρας. Όταν όμως από άλλους κατατέθηκε μήνυση, τι έκανε ο τέως Μητροπολίτης; Πήγε στην ανακρίτρια και κατέθεσε ψέματα ότι ο τίμιος ιερέας της Στρατονίκης π. Ευστράτιος δεν του είχε κοινοποιήσει το έγγραφο των υπηρεσιών και δήθεν δεν γνώριζε ο ίδιος τίποτα, την στιγμή που ο π. Ευστράτιος το είχε επισήμως πρωτοκολλήσει στην Μητρόπολη, είχε παραλάβει επίσημο αριθμό πρωτοκόλλου. Και πού έφθασε ο τέως Μητροπολίτης; Ανάγκασε τον π. Ευστράτιο στο πρωτοκολλημένο έγγραφό του να γράψει τρεις σειρές ψέματα για δήθεν διαφωνία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, την στιγμή που είχε κατατεθεί στην Μητρόπολη και το πρακτικό του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου. Το αποτέλεσμα; Να κινηθεί δίωξη κατά του τίμιου ιερέα της Στρατονίκης από την ψευδή κατάθεση του Δεσπότη. Εκείνος έφυγε από αυτή την ζωή για να απολογηθεί στον Μέγα Αρχιερέα για όλα αυτά, και ο π. Ευστράτιος μέσα στον τίμιο αγώνα του προσυπέγραψε και αυτόν τον Γολγοθά. Φυσικά στις 18-2-2013 το δικαστήριο αθώωσε πανηγυρικά τον π. Ευστράτιο.
    Για όλα αυτά που λακωνικά θέτω υπ’όψιν σας, υπάρχουν τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία και έγγραφα, που όταν κριθεί κατάλληλο θα αναρτηθούν στο site του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων antigoldgreece προς πίστωση της αληθείας.
    Τελειώνοντας, διευκρινίζω προς κάθε κατεύθυνση ότι ο π. Χριστόδουλος είναι πνευματικός και εφημέριος κανονικότατος του Ιερού Ησυχαστηρίου «Παναγία, η Φοβερά Προστασία», είναι διορισμένος με Προεδρικό Διάταγμα με αριθμό 91/1997. Όπως όλοι γνωρίζετε, τα Προεδρικά Διατάγματα δεν καταργούνται ούτε με επιστολές ούτε με βεβαιώσεις του κάθε επιχορηγούμενου από μεταλλευτικές εταιρείες Δεσπότη. Ο Μητροπολίτης απλώς διέγραψε τον π. Χριστόδουλο από την μισθοδοτική κατάσταση της Μητρόπολης, καθιστώντας τον απλά άπορο και ανασφάλιστο, και δεν τον έπαυσε ούτε από πνευματικό και εφημέριο του Ησυχαστηρίου ούτε από Αρχιμανδρίτη. Προσέξτε να μην πάθετε αυτό που έπαθε η αντιεισαγγελέας Πολυγύρου και τώρα καλείται να αποδείξει τα αναπόδεικτα. Ο π. Χριστόδουλος στον πύρινο προχθεσινό του λόγο είπε ότι εμείς δεν πρέπει να καταδικάζουμε κανέναν αναλαμβάνοντας τον ρόλο του Εισαγγελέως. Θέλω να συμπληρώσω και εγώ: «Μην πιστεύετε και εσείς κανέναν από αυτούς που αγωνίζονται για να καταστρέψουν τον τόπο σας, τα νερά σας, το μέλλον των παιδιών σας. Ως υπερασπιστές των τοξικών αποβλήτων αυτό μόνο ξέρουν να κάνουν α) να καταστρέφουν τον τόπο τους και β) να γεμίζουν τοξικά απόβλητα τον τόπο τους και τους λαμπρούς αγωνιστές όπως είναι ο π. Χριστόδουλος, η άξια βουλευτίνα Κατερίνα Ιγγλέζη και όλοι εσείς οι λαμπροί αγωνιστές με το άκαμπτο φρόνημα, που δίνετε απερίγραπτη παρηγοριά σε όλη την Ελλάδα, φωνάζοντας και σε εμάς με τις ΣΚΟΥΡΙΕΣ να ΞΕΣΚΟΥΡΙΑΣΟΥΜΕ. Μέχρι το τέλος, Θεού θέλοντος και βοηθούντος, θα είμαστε όλοι μαζί στο πλευρό σας, στον κατά πάντα δίκαιο και τίμιο αγώνα σας και να είσθε σίγουροι ότι την όμορφη Χαλκιδική δεν θα αφήσουμε κανένας να την μετατρέψει σε απέραντη χαβούζα τοξικών αποβλήτων.

  24. ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΠΑΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ Ή ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ, ΔΕΝ ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ, ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ Ή ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ. ΚΟΙΤΑ ΜΟΝΟ ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ.

  25. Επειδή ο λόγος είναι περί του ιερέως με τον πύρινο λόγο, έβλεπα όλοι να μιλούν γι’αυτόν με θαυμασμό και όλοι να τον επαινούν. Έχοντας υπ’όψιν μου ότι ο Χριστός είπε: «ουαί όταν καλώς είπωσι πάντες οι άνθρωποι», είναι γεγονός ότι ανησύχησα, είδα όμως ότι τα «τοξικά απόβλητα» των μεταλλείων άρχισαν να πέφτουν πάνω του. Ο χρυσός όμως όση λάσπη κι αν του πετάξεις, την αξία του ποτέ δεν την χάνει. Και ο π. Χριστόδουλος είναι χρυσός 24 καρατίων, που για την αγάπη την δική μας προαιρείται να δεχθεί αυτός τα «τοξικά απόβλητά σας», αντί να τα ρίξετε στο περιβάλλον, στα νερά μας, στα παιδιά μας.

  26. Για να καταλάβετε το τι εστί παπα-Χριστόδουλος, σας λέω το εξής: Όταν οι κουκουλοφόροι του Κακάβου της εταιρείας προκαλούσαν τους κατοίκους και τους εμπόδιζαν την ελεύθερη διάβασή τους, ο π.Χριστόδουλος πήγε πάνω στις Σκουριές όχι με κουκούλες, όχι με χιλιάδες διαδηλωτές, αλλά με τον νόμο στα χέρια του και αφού οι κουκουλοφόροι τον εμπόδισαν και αυτόν, κάλεσε την αστυνομία, συνέλαβε έντεκα από αυτούς και τους οδήγησε στο Δικαστήριο. Εκεί το δικαστήριο ήταν κατάμεστο από μεταλλωρύχους υπαλλήλους της εταιρείας, εκπροσώπους της εταιρείας, δικηγόρους της εταιρείας. Δεν ζήτησε να πάει ο κόσμος εκεί να του συμπαρασταθεί. Όταν του τηλεφωνήσαμε και του είπαμε να ενημερώσουμε την Ιερισσό και την Μεγάλη Παναγία για να πάνε για συμπαράσταση, είπε όχι. Το αποτέλεσμα, το Δικαστήριο κίνησε δίωξη κατά των εκπροσώπων της εταιρείας. Η δύναμη του π. Χριστοδούλου βρίσκεται στον Θεό, στην επίκληση του νόμου και στην αγάπη του για εμάς. Ποτέ για τίποτα δεν ζήτησε την συμπαράστασή μας, γιατί αυτός ο άνθρωπος δεν έχει μάθει να ζητά, αλλά να προσφέρει.

  27. Παιδιά, εγώ δεν είμαι από την Χαλκιδική, για να γνωρίζω τα όσα διαδραματίζονται εκεί. Έλαβα όμως γνώση από το διαδίκτυο ότι ο π. Χριστόδουλος είπε όλα αυτά τα πράγματα στην συγκέντρωση. Πρέπει αυτόν τον άνθρωπο να τον ακούσετε, διότι το πνεύμα του, ο λόγος του, η πράξη του συμβαδίζουν, και το πνεύμα του είναι κατά πάντα αξιόπιστο. Γνωρίζετε ότι το 1996 στο βιβλίο του με τίτλο: «Σκεύος Εκλογής» από την σελ. 420, μας ενημέρωνε με ακρίβεια για το πού θα βρίσκεται η Ελλάδα το 2013; Και το τι ακριβώς θα λένε τα ΜΜΕ; Όλα βγήκαν απολύτως όπως τα είπε τότε, χωρίς καμία απόκλιση. Το ίδιο και με το βιβλίο του «Στη δύση της ελευθερίας» που έγραψε το 1997, όλα όσα έγραψε και εκεί βγήκαν απολύτως. Το 2000 έγραψε το βιβλίο του «Και μετά ανόμων ελογίσθη» και έκανε δημοσίως έκκληση και παρακαλούσε να μην λαμβάνουμε δάνεια και να ξεχρεώσουμε αυτά που έχουμε, διότι προέβλεπε αυτό που ζούμε σήμερα. Ξέρετε πολλούς τέτοιους πνευματικούς;
    Όπως η αξία του χρυσού διαχρονικά δεν χάνεται και μόνο ανεβαίνει, το ίδιο χρυσάφι είναι ο νους και η καρδιά του π. Χριστοδούλου. Μακάρι να τον είχαμε εμείς κοντά μας.

  28. ΜΕΓΑΛΟΦΥΗΣ Οικονομική ΠΡΟΤΑΣΗ προς Αντώνη ΣΑΜΑΡΑ και λοιπές μεγάλες ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ κεφαλές:
    Αφού καίγεστε για άμεσο και ζεστό χρήμα από την ανάπτυξη της Χαλκιδικής, χωρίς ηθική και μέλλον, ανοίξτε παντού ο ί κ ο υ ς α ν ο χ ή ς και κ α ζ ί ν α !!!
    Εκεί να δεις μεγαλεία! Όλος ο κόσμος σ΄ εμάς θα έρχεται!
    ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ! , που λένε! ΤΡΕΜΕ ΤΑΥΛΑΝΔΗ!

  29. ΚΩΣΤΑΣ- ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ-ΙΩΑΝΝΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ-ΑΝΝΑ
    ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΓΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΙΤΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΟΥΤΕ ΜΙΣΘΟ ΟΥΤΕ ΘΕΣΗ ΠΑΡ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ.ΑΞΙΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΛΟΙΔΩΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΟΥΝ.

  30. ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ ΤΟΥΣ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ

  31. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΦΡΑΓΚΟΔΙΦΡΑΓΚΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑ Ο ΠΑΧΤΑΣ. ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΙΟΛΑΣ.ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ.ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ

  32. ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΟΜΙΑ . Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗς ΑΝΑΠΤΥΞΗς ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΙΣΕΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΑΤΕΡ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ…

  33. ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ. ΘΑΥΜΑΖΩ ΤΟΝ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ. ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΕΙΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ!!!!

  34. ΚΑΠΕΤΑ ΙΟΥΛΙΑ

    ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ!ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΨΗΦΩΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΑΠΕΙΛΗ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ Σ
    ΤΟ ΝΑΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ.ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ!ΩΣ ΕΔΩ!ΠΑΤΕΡ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΥΤΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

  35. ο σεβασμιωτατος τα λεει παρα πολυ καλα ειμαστε πολλοι και ειμαστε μαζι του…του χρωσταμε ενα μεγαλο ευχαριστω για την σωστη πνευματικη και ηθικη καθοδηγηση μας…

  36. ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΖΥΓΟ ΚΑΙ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  37. ποσο παραπλανημενοι πρεπει να ειναι αυτοιπου θεωρουν την ωσ μεγαλη ευκαιρια αναπτυξησ ξυπνηστε πριν ειναι αργα μπραβο στον πατερα χριστοδουλο

  38. Συγχαρητήρια στον Γέροντα! Ο νέος Μητροπολίτης Ιερισσου να επαναδιορίσει τον π.Χριστόδουλο άμεσα! Γιατί δεν θέλει έναν τέτοιο ιερέα στην επαρχία του; Ο Μακαριστός κυρός Νικόδημος εδίωξε αδίκως τον Γέροντα άλλα έχει τον κρίνοντα αυτόν, οι νεκροί δεδικαιώνται.

  39. Μπράβο στον π. Χριστόδουλο! Τέτοιοι κληρικοι με κάνουν υπερήφανο για την ιδιοτήτά μου. Εμπνέει και καθοδηγεί τους ιερείς που έχουμε επαναπαυθεί στη διανομή συσσιτίων. Οι κάτοικοι της Μητροπόλεως Ιερισσού να απαιτήσουν εγγράφως απο τον Μητροπολίτη τον επαναδιορισμό του π. Χριστοδούλου.

  40. ΛΙΑ
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΑΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ Η ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ!ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΥΒΕΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΙΑ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;ΜΗΠΩΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΞΕΣΗΘΩΚΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ;ΝΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΕΥΛΟΓΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ!ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ!

  41. ΣΤΑΥΡΟΣ

    Η ΠΥΡΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!ΠΑΤΕΡ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!

  42. Θεοπιστη Καπετα
    πρωτα απ’ολα συγχαρητηρια στον Γεροντα για το θαρρος και την μαχητικοτητα του απενταντι σε μια ακομη μεγαλη αδικια που διαπρατεται απο τους “ισχυρους” οι οποιοι εθελοτυφλουν για ακομη μια φορα προδιδοντας το μερος που αποκαλουν πατριδα αν και δεν τιμησαν ποτε παρα μονο προδωσαν! παρολαυτα ομως δεν πρεπει να απελπιζωμαστε και να εγκαταλειπουμε αυτον τον αγωνα πρεπει ολοι μαζι να παλεψουμε για να δειξουμε τι παει να πει ελληνας1πραγματικος ελληνας που αγωνιζεται για την πατριδα μια μια ελευθερη πατριδα ομως γιατι αυτο δεν ειναι ελευθερια…οι εχθροι μας τωρα δεν ειναι οι τουρκοι ειναι πολλοι και δυστηχως και ελληνες με δυναμη και εξουσια ομως ολοι μαζι μπορουμε να τους νικησουμε γιατι εμεις ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και θα κανουμε οτι χρειαστει για τον αδελφο ελληνα δεν θα πουλησουμε τα μερη μας και τον διπλανο μας θα πολεμησουμε και θα νικησουμε!

  43. ευχαριστω τον π. Χριστοδουλο που με εμπνεει με την ορθοδοξη χριστιανικη πιστη τη δυναμη του την αγαπη του και την μαχητικοτητα του χαιρομαι που αγαπαει τον ανθρωπο και το φυσικο περιβαλλον το αγωστικο ελληνοορθοδοξο αγωνιστικο του πνευμα ενθουσιαζει τη νεολαια το διαπιστωσα συζητωντας με πολλα παιδια ελπιζω ο νεος σεβασμιοτατος μητροπολιτης να επαναφερει το διορισμο του

  44. Συγχαρητήρια στον γέροντα για την πνευματική καθοδήγησή του. Από το κείμενό του αποδεικνύεται ότι υπάρχουν ακόμη ηθικοί και σοβαροί άνθρωποι!

  45. μου ειναι αδυνατον να καταλαβω πως μπορουν ολα τα καναλια και ολοι αυτοι που “υπηρετουν” τον νομο αδιαφορουν για ολες αυτες τις αυθαιρεσιες και να τις υποστηριζουν ενω αυτο που προβαλουν στον ελληνικο λαο ειναι ελαχιστα και μακραν της πραγματικοτητας…ας στηριξουμε λοιπον την προσπαθεια των πολιτων να ακουστουν και να προστατεψουμε την πατριδα μας ολοι μαζι

  46. αλλη μια φορα η εξουσια κανει τα στραβα ματια και επιτρεπει να καταπατουνται τα δικαιωματα του καθε ελληνα για προσωπικα συμφεροντα οπως γινοταν απο την αρχαιοτητα ακομα οπως ο κριτιας που αναφερεται στην ιστορια του θουκιδιδη η δολοφονια του πειθια και τοσα αλλα παραειδγματα δεν πρεπει λοιπον να αφησουμε να συνεχιστει αυτη η κατασταση ας προσπαθησουμε ολοι ν αστηριξουμε με καθε τροπο το θειο αυτο ερχο του γεροντα εναντια στην φιλοδοξια και την απληστια αυτων που πουλαν την ελλαδα με καθε ευκαιρια

  47. ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΜΙΤΣΗ ΣΤΗ REAL NEWS ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 24-2-2013…….
    ………ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΜΕ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΚΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΚΙ ΕΣΕΝΑ,ΑΝ ΚΑΙ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ,ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΑ ΒΟΥΒΑ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ. ΜΙΑ ΚΑΝΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΚΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΡΥΞΟΥΝ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΧΑΛΚΟ, ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ,ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ, 11 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ! . ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΔΑΣΟΣ,ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΦΥΤΡΩΣΕΙ. Ο ΥΠΟΓΡΑΨΑΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ,ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ “ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ” ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ! ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΠΑΙΔΕΥΕΙ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ: ΤΟΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ -ΕΣΤΩ- ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ; ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΦΩΝΑΧΤΑ. ΕΤΣΙ ΜΟΥ’ΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΏ ΤΗ ΛΈΞΗ ” Α Π Ά Τ Η “……….

    ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ. Ο ΚΑΛΑΜΙΤΣΗΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ.

  48. Μακάρι όλοι οι ιερείς να είχαν το ήθος και το σθένος του πατέρα Χριστόδουλου.Δεν θα χρησιμοποιήσω τη φράση οτι όλοι είναι για την -κουτάλα-,αλλά θα αποτολμήσω να γράψω μια ρήση του πατρός Παισίου:-πολλοί ξεκινήσαν για το θεό όμως στη μέση συναντήσαν το ευρώ-! Έχοντας-παρακολουθήσει ολα τα blog,διαπίστωσα οτι είναι ο μοναδικός ιερέας που αντέδρασε δίχως να υπολογίζει τις συνέπεις,γεγονός που αναδικνύει το έργο που επιτελεί για το φλέγον αυτό ζήτημα.Ειναι ευκταίο να υπήρχαν και άλλοι τέτοιοι άνθρωποι-πρότυπα για το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο. Μακάρι όλοι οι πολιτικοί να κατείχαν το ήθος και το αγωνιστικό πνεύμα του πατρός!

  49. Η καλή γαλλίδα δημοσιογράφος αφού μας διαβεβαιώσει ότι πρόκειται για «μια από τις πλουσιότερες σε μεταλλεύματα (περιοχές) της Ευρώπης» μας αποκαλύπτει ότι «Πριν από 10 μήνες (η Eldorado Gold) αγόρασε το μεταλλείο χρυσού για 2 δις ευρώ».
    Κι εδώ μπαίνουν 2 ερωτήματα :
    Πρώτο, δεν είναι κρίμα και άδικο, για μια καταχρεωμένη χώρα, που στραγγίζει και το τελευταίο ευρώ από τους κατοίκους της για να πληρώσει τα χρέη της, να έχει «μια από τις πλουσιότερες σε μεταλλεύματα περιοχές της Ευρώπης» και να μην την εκμεταλλεύεται; Και είναι δυνατόν οι κάτοικοι αυτής της δύσμοιρης χώρας να είναι υπέρ της μιζέριας και της εξαθλίωσης;
    Δεύτερο, τα «2 δις ευρώ» δεν είναι ένα ισχυρό χαστούκι σε όσους ξελαρυγγίζονται ότι η «περιοχή» ξεπουλήθηκε για 11 εκατομμύρια ευρώ; Βέβαια, η γαλλίδα δημοσιογράφος μπορεί να θεωρεί και τα 2 δις ευρώ «ξεπούλημα» μπροστά στην αξία των μεταλλευμάτων. Γι’ αυτό ρώτησε, με το δίκιο της, τον Πάχτα «πόσα πήρες;» κι αυτός (πάλι με το δίκιο του) της έδειξε την πόρτα.
    Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς συμβιβάζεται από τη μια να λες ότι πάση θυσία δεν πρέπει να γίνει η εξόρυξη και συγχρόνως να διαμαρτύρεσαι για το «ξεπούλημα». Δηλαδή, αν δε γινόταν το «ξεπούλημα», θα ήταν ευπρόσδεκτη η επένδυση;
    Τώρα είδα (στο λινκ που μας δίνει ο Χατζηκωσταράτσος) ότι κάποιος σχολιαστής αμφισβητεί τα «2 δις ευρώ», λέγοντας πως είναι λάθος η μετάφραση.
    Η μετάφραση δεν είναι καθόλου λάθος, η γαλλίδα το λέει εντελώς καθαρά : Il y a dix mois elle (Eldorado Gold) a acheté la mine d’ or pour deux milliards d’ euro (Πριν από 2 μήνες, η Ελντοράντο Γκολντ αγόρασε το μεταλλείο χρυσού για 2 δις ευρώ). Το «milliard» σημαίνει δισεκατομμύριο, το εκατομμύριο είναι «million». Από την άλλη μεριά, αν ήθελε να πει «εκατομμύρια» θα έλεγε «11 εκατομμύρια» και όχι 2.

    • Πρώτον, 2 δις είναι αλλά λεφτά δεν είναι. Η εξαγορά της European Goldfields από την Eldorado έγινε με ανταλλαγή μετοχών, η αξία των οποίων εκτιμήθηκε στα 2 δις.
      Δεύτερον, τα κέρδη από την «μια από τις πλουσιότερες σε μεταλλεύματα περιοχές της Ευρώπης» θα πάνε ολα στην τσέπη της εταιρείας. Κι όταν λέμε όλα, εννούμε ΟΛΑ.

  50. Πρώτο, η “ανταλλαγή μετοχών” είναι κανονικά λεφτά, ιδίως όταν ανταλλάσσεται μια μετοχή υγιούς εταιρείας με τη μετοχή μιας χρεοκοπημένης εταιρείας, που η μετοχή της “αξίζει” 30 σεντς (όπως δηλώνει το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων). Και γιατί άραγε να έδωσε η Ελντοράντο στη Γκόλντφιλντς τα 2 δις; Για να αγοράσει τα μεταλλευτικά δικαιώματα που της παραχώρησε το ελληνικό δημόσιο το 1995; Μα, εφόσον χρεοκόπησε και έφυγε κακήν κακώς από την Ελλάδα, η περιουσία της ανήκει στους δανειστές της και προγανώς δημεύεται από το ελληνικό δημόσιο.
    Δεύτερο : Όσο για το ότι τα κέρδη “θα πάνε όλα στην τσέπη της εταιρείας”, αν αυτό σας πειράζει, δε θα λεγόσαστε “antigold”, αλλά, “anticapital”, ή, “pronation”.
    Ας αφήσουμε, λοιπόν, τους λαϊκισμούς κατά μέρος.

  51. Ένας ΑΞΙΟΣ αγωνιστής που δεν ακολουθεί το σάπιο “σύστημα” και την Νέα Τάξη Πραγμάτων και δεν πούλησε την ψυχή του για το χρήμα όπως ο Ιούδας…Εύγε και μόνο εύγε!!!!
    Ο καλός Θεός τα βλέπει όλα αυτά και εύχομαι να του δίνει υγεία και δύναμη!!!

    Ο νέος Μητροπολίτης Ιερισσού να επαναδιορίσει τον π.Χριστόδουλο άμεσα!!!

  52. Συγχαρητήρια στον γέροντα! Ο Θεός να του δίνει δύναμη και να τον δικαιώσει σύντομα! το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι όλοι να στηρίξουμε τον αγώνα του και ο μητροπολίτης να τον επαναφέρει! καλά που είναι και αυτοί και αγωνίζονται για το καλό όλων!!

  53. Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του π. Χριστοδούλου απέστειλε την ανακοίνωση και διευκρίνισή του στους «ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ» και στην «ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ» και οι δύο δεν την ανεβάζουν, επιμελώς αποκρύβουν την αλήθεια. Συνεπώς όποιος πραγματικά θέλει ενημέρωση μόνο στο antigold που τα αναρτεί όλα.

    • Για να είμαστε δίκαιοι: από εμάς την πήραν οι Ενεργοί Πολίτες Αρναίας και την έστειλαν στη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ η οποία τελικώς την ανήρτησε. Για τους “Πωλητές” ούτε λόγος.

  54. Ο παπάς αυτός με ονόματα κατήγγειλε κάποιους ως ηθικούς αυτουργούς. Δύο τινά συμβαίνουν: ή λέει ψέματα και οι εισαγγελείς που αναφέρει και οι αστυνομικοί πρέπει να κάνουν μήνυση εις βάρος του, ή θα πρέπει να επέμβει εισαγγελέας και να κινήσει δίωξη σε όσους κατήγγειλε. Αν δεν γίνει τίποτα από τα δύο, θα αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη και αυτό οδήγησε κάποιους να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

  55. Παπάδες στην Μ. Παναγία διορίζουν τα παιδιά τους στην εταιρεία και είναι γνωστή η στάση τους. Δείτε τι γράφουν τα παιδιά στους τοίχους για την στάση τους. Πώς είναι ουδέτερη η εκκλησία; Η χάρτινη εικόνα που έχει τυπώσει ο παπάς στο Παλαιοχώρι (που υπογράφει την βεβαίωση κατ’ εντολή του Δεσπότη), πίσω γράφει: «Χορηγία Ελληνικός Χρυσός». Πολλή ουδετερότητα έχουν. Τις εργασίες στο Προσκύνημα της Μ. Παναγίας, γιατί τις κάνει η Ελληνικός Χρυσός και αναγκάζουν τους επαγγελματίες να τους πληρώνει η εταιρεία; Πόσα χρήματα πήρε η Ι.Μ. Αγ.Χριστοφόρου στην Αρναία, τα έγραφε η τοπική εφημερίδα της Αρναίας. Όταν διώκεις τον παπά που στέκεται δίπλα μας και κάνεις όλα τα παραπάνω, είσαι ξεκάθαρα μαζί με την εταιρεία, απλώς θέλεις να φαίνεσαι ως ουδέτερος. Όταν ο νέος Μητροπολίτης υιοθετεί απόλυτα την στάση του παλαιού έναντι του π. Χριστοδούλου, τότε και αυτός ο Μητροπολίτης συμπράττει και κάνει τα ίδια.

  56. Την Δευτέρα το βράδυ 24- 2- 2013 από μία πρόχειρη έρευνα που έκανα, περί τα 7.500 blogs μετέδιδαν « τον πύρινο λόγο του αρχιμανδρίτη» . Τυχαίο; Δεν νομίζω. Δείτε Πρώτο Θέμα, zougla.gr κ.λ.π. Το ίδιο και ο ημερήσιος τύπος, Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοκρατία κ.λ.π.

  57. Είμαι περίεργη, ο Δεσπότης εκεί και οι παπάδες δεν ντρέπονται καθόλου; Δεν συμμερίζονται την αγωνία του κόσμου; Δεν ακούνε τον πράσινο Πατριάρχη που κάνει έκκληση να αγωνισθούμε; Δεν τους ενδιαφέρει η καταστροφή του τόπου τους; Αντε να τα ανεχθούμε όλα αυτά, αλλά να μην σέβονται τα δικαιώματα ενός έλληνα πολίτη επειδή είναι ιερέας υπό την εξουσία τους, αυτό είναι ανήθικο, πρόστυχο και δεν συνάδει με το πνεύμα της μαρτυρικής και όχι σιωπούσας εκκλησίας.

  58. Είμαστε μαζί σας στον δίκαιο αγώνα σας! Ευχαριστούμε τον Θεό που υπάρχουν ακόμα στις μέρες μας τέτοιοι άνθρωποι, σαν τον Γέροντα!

  59. Tην Τρίτη 26-2-2013 και ώρα 10.30 π.μ., το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων πήρε συνέντευξη από τον π. Χριστόδουλο. Τα όσα είπε είχαν τόσο μεγάλη απήχηση στους Γιαννιώτες, που το τηλεφωνικό κέντρο του ραδιοφώνου κυριολεκτικά κατακλύσθηκε.Ο δημοσιογράφος για να ικανοποιήσει τους ακροατές του, υποσχέθηκε να κάνει ξανά εκπομπή με τον π. Χριστόδουλο.

  60. Αν ο νέος Μητροπολίτης είναι τίμιος και δίκαιος, αντί να υιοθετεί τα όσα συκοφαντικά είπε ο προκάτοχός του για τον π. Χριστόδουλο, οφείλει να επανεξετάσει το θέμα του π. Χριστοδούλου. Σε διαφορετική περίπτωση, η αδικία του προηγούμενου Μητροπολίτη θα εναποτεθεί εξ ολοκλήρου στον ίδιο και ας μη φοβάται, υπάρχει Θεός που βλέπει ακόμα και τους διαλογισμούς του και θα αποδώσει λίαν συντόμως δικαιοσύνη.

  61. Όλα αυτά που λέτε εσείς στην περιοχή είναι μόνο λόγια. Αυτός ο παπάς δεν είναι μαζί σας με λόγια, είναι ψυχοσωματικά μαζί σας με πράξη και όχι θεωρία, με όλες του τις δυνάμεις, με όλα τα μέσα που διαθέτει. Δεν βλέπουμε στην πράξη την συμπαράστασή σας. Θα έπρεπε η επόμενη διαδήλωση να γίνει έξω από την Μητρόπολη στην Αρναία.

  62. Ο Δεσπότης αντί να κοινοποιεί μόνο την βεβαίωση του προκατόχου του, να κοινοποιήσει και τον λόγο γιατί κινήθηκε κατά του π. Χριστοδούλου, για να δει ο κόσμος την ουδετερότητα.

  63. Ο Δεσπότης στο Κιλκίς με τους ιερείς είναι στον αγώνα μαζί με τον κόσμο κατά της εξόρυξης. Ο Μητροπολίτης Κομοτηνής (κοιμήθηκε πριν λίγο) ήταν ξεκάθαρος, μαζί με τους ιερείς του κατά της εξόρυξης. Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως το ίδιο. Ο Μητροπολίτης Κιλκίς και όλος ο κλήρος είναι μαζί με τους αγωνιζόμενους κατοίκους και έχουν ξεκάθαρα ταχθεί κατά του καταστροφικού έργου. Τελικά ρε παιδιά, το Άγιο Πνεύμα διαφορετικά φωτίζει τους δεσποτάδες; Στην Χαλκιδική μόνο ο παπα- Χριστόδουλος είναι με τον κόσμο;

  64. Μην ανησυχείτε, όλη η Εκκλησία μαζί σας είναι. Η ηγεσία της απλώς υποκρίνεται. Αλοίμονο, η Εκκλησία να παίξει έστω και σε ένα ζήτημα προοδευτικό ρόλο και να είναι υπέρ της επένδυσης! Όλα τα χρόνια σκοταδιστικό και αντιδραστικό ρόλο παίζει. Και το κράτος συμπορεύεται μαζί της, όπως το απόδειξε στο θέμα του θρησκευτικού γάμου, στο θέμα της εκκλησιαστικής (και μοναστηριακής)περιουσίας, στο θέμα των ταυτοτήτων και γενικότερα στο μεγάλο θέμα του χωρισμού της εκκλησίας από το κράτος. Μην κοιτάτε που δεν αναγράφεται το θρήσκευμα στις ταυτότητες. Η ΕΕ τους ανάγκασε να φύγουν από το Μεσαίωνα.
    Θα μου πείτε τι σχέση έχει η εξόρυξη του χρυσού και των άλλων μεταλλευμάτων με την Εκκλησία; Έχει και παραέχει! Γιατί αν η Ελλάδα εκμεταλλευτεί τον ορυκτό της πλούτο, μπορεί να γίνει μια ανεπτυγμένη χώρα, σαν τις άλλες χώρες της Ευρώπης και τότε θα χωρίσει η Εκκλησία από το κράτος και θα ξεδοντιαστεί τόσο οικονομικά όσο και ιδεολογικά, θα “συμπορευθεί”, όπως έλεγε η Ιερά Σύνοδος το 1993 για τις νέες ταυτότητες, “με τα “θρησκευτικώς αδιάφορα κράτη της Ευρώπης”.
    Τραβάτε εμπρος, λοιπόν, αδέρφια, στον αγώνα υπέρ της πείνας και της μιζέριας! Η Εκκλησία είναι στο πλευρό σας. Μόνο που πρέπει να τηρούνται και τα προσχήματα.

    • Μην μπερδεύεσαι “Αστραπόγιαννε”, η Εκκλησία δεν είναι μαζί μας, μαζί σας είναι. Με την εταιρεία είναι. Ο σκοταδισμός και η αντίδραση για τα οποία μιλάς, μαζί σας είναι. Από την “εταιρεία” και τις “εταιρείες” θρέφονται, με αντάλλαγμα τη σιωπή.

      Μαζί μας είναι μόνον ο παπά-Χριστόδουλος, ένας φωτισμένος άνθρωπος με ανυπότακτο πνεύμα που ο πρώην Δεσπότης έκανε ότι μπορούσε για να τον διώξει επειδή μιλούσε εναντίον των “χορηγών” του. Και κάποιοι άλλοι απλοί παπάδες που προς τιμήν τους, στέκονται στο πλευρό του κόσμου.

      Και να σου πω και κάτι; Δε θέλουμε κανέναν άλλον.

  65. ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ για τον αγώνα σας!!!

    Ευχαριστούμε εκ βαθέων τον πατέρα Χριστόδουλο και το Ιερό γυναικείο ησυχαστήριο Παναγία η φοβερά προστασία,που συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα σας και συμμερίζεται την αγωνία σας για το μέλλον του τόπου σας,της Χαλκιδικής και όλης της Ελλάδος!
    Ευχόμαστε ο αγώνας σας να δικαιωθεί και να έχει αίσιο τέλος!
    Η ΠΑΝΑΓΙΑ μαζί σας!

    Οικογένεια Αθανασίου Πουρσαλίδη

  66. πολλοι θα ακουσουν……λιγοι θα πιστεψουν……..ελαχιστοι θα βοηθησουν……..
    ολοι θα κερδισουν!!!!!!φτανει να μην κανουμε πισω στα θελω της σπειρας που προσπαθει να μας καπελωσει τη ζωη αλλα και την ψυχη!!!!
    Γεροντα εδω ειμαστε κι εμεις να βοηθησουμε………
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ-ΜΙΧΑΛΗΣ-ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ-ΝΙΚΟΣ-ΙΩΑΝΝΑ

  67. Δεν μπερδεύομαι καθόλου, antigoldgreece, τα λέω αυτά μετά λόγου γνώσεως. Το ότι η εκκλησία είναι απομεινάρι του Μεσαίωνα δε χρειάζεται και πολλές αποδείξεις. Πάντα η εκκλησία συστρατευόταν με τις πιο αντιδραστικές δυνάμεις του τόπου. Ήδη το να υποχρεώνει το κράτος τους άθεους πολίτες να πληρώνουν το μισθό των παπάδων είναι κάτι απολύτως απαράδεκτο και αν υπήρχε λίγο φιλότιμο στην εκκλησία θα είχαν ζητήσει μόνοι τους να πληρώνονται εθελοντικά μόνο από τους πιστούς.
    Αν υπήρχε φιλότιμο θα είχαν ζητήσει να πάψει το Σύνταγμα να μιλάει για
    “επικρατούσα” θρησκεία, θα είχαν ζητήσει μόνοι τους το χωρισμό της εκκλησίας από το κράτος και την κατάργηση των Θρησκευτικών από τα σχολεία, καθώς και την αλλαγή του όρκου, την προσευχή στα σχολεία, κλπ., κλπ.
    Όσο για το σκοταδισμό και την αντίδραση, έδωσα μερικά παραδείγματα, για τα οποία τηρείς σιγήν ιχθύος, αλλά, μπορείς να το δικαιολογήσεις ότι είναι εκτός θέματος.
    Για το ότι, όμως, φυσικά δε θέλει η εκκλησία να γίνει η Ελλάδα ανεπτυγμένη χώρα (και γι’ αυτό είναι κατά της εξόρυξης), είναι ευεξήγητο. Γιατί τα ανεπτυγμένα κράτη είναι “θρησκευτικώς αδιάφορα”, όπως μας διδάσκει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, και αυτό σημαίνει ότι έχει γίνει ο χωρισμός κράτους και εκκλησίας, κάτι που το φοβάται η εκκλησία μας σαν το διάβολο το λιβάνι.

    • Αν περιμένεις από μένα να υποστηρίξω την Εκκλησία, θα περιμένεις πολύ. Η εκκλησία ουσιαστικά στηρίζει την επένδυση, γιατί η εταιρεία σε τοπικό επίπεδο είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της.

      Η εκκλησία διαχρονικά ήταν με την εξουσία και με το χρήμα, με την εταιρεία και την κάθε εταιρεία που τα “στάζει”. Ευτυχώς υπάρχουν και οι λαμπρές εξαιρέσεις που δεν αλλάζουν τον κανόνα.

      Άρα αυτοί οι “χορηγοί” είναι που στηρίζουν το σκοταδισμό στον οποίο αναφέρεσαι και με τον οποίο βεβαίως συμφωνώ! Καλημέρα!

  68. Παληκάρι και επαναστάτης ο παπα-Χριστόδουλος.
    Θα ήταν πολύ “παληκαρότερος” αν πέταγε τα ράσα του στα μούτρα των φιλάργυρων, παιδεραστών, διαχρονικά φιλοφασιστών και δοσιλόγων απατεώνων του επίσημου κλήρου.
    Μην ξεχνάτε πως ο ρόλος της εκκλησίας είναι να κρατάει το ποίμνιο στο μαντρί.

    Αν νομίζετε πως κάνω λάθος, φωνάξτε να σας πουν τη γνώμη τους μερικοί ακόμα – έστω ένας- από το υπόλοιπο παπαδαριό.
    Μάλλον θα απογοητευτείτε και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό.

  69. antigoldgreece
    Τελικά, τι γίνεται; Η Εκκλησία υποστηρίζει ή όχι την επένδυση και την εταιρία; Εδώ βρίσκουμε αντιφατικές στάσεις.
    Γράφεις : «Μαζί μας είναι μόνον ο παπά-Χριστόδουλος». Σε πιο πάνω σχόλιο, όμως, γράφεται : «Ο Δεσπότης στο Κιλκίς με τους ιερείς είναι στον αγώνα μαζί με τον κόσμο κατά της εξόρυξης. Ο Μητροπολίτης Κομοτηνής (κοιμήθηκε πριν λίγο) ήταν ξεκάθαρος, μαζί με τους ιερείς του κατά της εξόρυξης. Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως το ίδιο. Ο Μητροπολίτης Κιλκίς και όλος ο κλήρος είναι μαζί με τους αγωνιζόμενους κατοίκους και έχουν ξεκάθαρα ταχθεί κατά του καταστροφικού έργου». Αυτοί οι δεσποτάδες και ιερείς δεν ήταν «εκκλησία»; Αμ, ο «πράσινος Πατριάρχης» που αναφέρει η «Ρούλα»;
    Εγώ δεν ψάχνω να βρω ποιος έχει την πλειοψηφία. Το ότι το συμφέρον της εκκλησίας στην Ελλάδα είναι να μην υποστηρίζει την ανάπτυξη, γιατί Ελλάδα ανεπτυγμένη σημαίνει κράτος «θρησκευτικώς αδιάφορο», δηλαδή μη θεοκρατικό, και εκκλησία μη «επικρατούσα» και μη προστατευόμενη και πληρωνόμενη από το κράτος και κράτος που δε θα υποστηρίζει τους ρασοφόρους χωροφύλακες στην προσπάθειά τους να αποβλακώνουν το λαό, μου αρκεί.
    Εξάλλου και εσύ ο ίδιος κατηγορείς την εκκλησία ότι τα παίρνει, δηλαδή, ότι ενώ η ιδεολογία της έπρεπε να την κατευθύνει κατά της επένδυσης, αυτή προδίδει τον αγώνα γιατί της τα «στάζουν». Μόνο που εσύ βλέπεις «σκοταδισμό» στο να προωθηθεί η εξαγωγή του χρυσού, ενώ εγώ βλέπω το αντίθετο. Συμφωνείς, όμως, μαζί μου ότι το πραγματικό «συμφέρον», συμφέρον που ανταποκρίνεται στην ιδεολογία της εκκλησίας είναι να είναι κατά της εξόρυξης.
    Γι’ αυτό και όλα τα σχόλια του χριστεπώνυμου ποιμνίου που γράφει εδώ μέσα είναι γεμάτα οργή για τους «αποστάτες» παπάδες και γεμάτα θαυμασμό για το γνήσιο τέκνο του μεσαίωνα, «πατέρα» Χριστόδουλο.
    Από την άλλη μεριά, εγώ μπορεί να υποστηρίζω την επένδυση, αλλά, δεν υποστηρίζω ούτε το κράτος ούτε την εταιρεία. Τους υποστηρίζω μόνο στο βαθμό που είναι υπέρ της εξόρυξης των μεταλλευμάτων, πράγμα που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της χώρας μας. Τους υποστηρίζω ΜΟΝΟ στην πάλη τους ενάντια στην καθυστέρηση και σε τίποτε άλλο.
    Αν αναπτυχθεί ο καπιταλισμός στην Ελλάδα, θα χωριστεί η εκκλησία από το κράτος και αυτό θα αποδυναμώσει την εκκλησία και θα δυναμώσει το κράτος. Το θέμα είναι να ξεκαθαρίσουμε για ποια εκκλησία και για ποιο κράτος μιλάμε.
    Στην Ελλάδα σήμερα έχουμε μια εκκλησία βασικά φεουδαρχική, που θέλει να κυβερνάει, όπως όταν μαζί με τους ευγενείς ήταν κυρίαρχη στο κράτος και ένα «αστικό» κράτος που λειτουργεί σα φεουδαρχικό κράτος και γι’ αυτό δέχεται να μοιράζεται την εξουσία με την εκκλησία.
    Όταν η χώρα αναπτυχθεί και όταν, τότε, στην Ελλάδα θα υπάρχει ένα πραγματικό αστικό κράτος, τότε θα αλλάξει και η Εκκλησία, θα γίνει η εκκλησία ενός καπιταλιστικού κράτους, σαφώς εκτός εξουσίας και τότε το ίδιο το αστικό κράτος, μπροστά στον κοινό κίνδυνο της απειλής του προλεταριάτου, θα ζητήσει τη συνδρομή της εκκλησίας (που θα του την παράσχει προθυμότατα) και σε αντάλλαγμα θα της κάνει διάφορα «δωράκια», όπως ίσως το να έχει δικά της σχολεία, να πληρώνονται οι παπάδες από το κράτος, ή, να επιβάλλεται στους πιστούς να τους
    πληρώνουν μέσω της φορολογικής τους δήλωσης, όπως άκουσα ότι γίνεται στη Γερμανία.
    Τότε, όταν η σημερινή φεουδαρχική ελληνική εκκλησία καταλάβει ότι το παιχνίδι μεταξύ μεσαίωνα και καπιταλισμού έχει χαθεί οριστικά, θα μπει (γιατί δε θα μπορεί να κάνει αλλιώς) στην υπηρεσία της νέας εξουσίας (όπως έκανε πάντα) και θα πάψουν οι «πεφωτισμένοι» πατέρες Χριστόδουλοι να το παίζουν αντάρτες και αντιεξουσιαστές. Σήμερα, γίνεται αυτό, γιατί ο αγώνας δεν έχει ακόμα κριθεί και ελπίζουν ότι θα διατηρηθεί η φεουδαρχική εξάρτηση του κράτους από την εκκλησία.
    Ο αγώνας της εκκλησίας είναι πάντοτε αντιδραστικός και γίνεται με την πιο βάναυση εξαπάτηση των πιστών. Έτσι έγινε και στο θέμα των ταυτοτήτων, που για να μην απαλειφθεί το θρήσκευμα από τις ταυτότητες επιστρατεύτηκαν όλες οι ψευδολογίες περί «ηλεκτρονικού φακελώματος» και ακούσαμε για τον Αντίχριστο και το 666. Αλήθεια, τι στάση κράτησε ο π. Χριστόδουλος στο θέμα αυτό; Μίλαγε κι αυτός για το 666;
    Οι «χορηγοί», λοιπόν, δε στηρίζουν το σκοταδισμό της εκκλησίας, απλώς εξαγοράζουν τους οπαδούς του σκοταδισμού με χρήματα, ώστε να απαρνηθούν όχι το σκοταδισμό, αλλά, να πάψουν να υποστηρίζουν την Ελλάδα της μιζέριας και της εξαθλίωσης, πράγμα που βλάπτει την επένδυσή τους.
    Γράφεις : «Η εκκλησία διαχρονικά ήταν με την εξουσία και με το χρήμα». Αυτό μπορώ να το προσυπογράψω. Το μόνο λάθος σου είναι ότι μιλάς για «εξουσία» γενικά, ενώ η αλήθεια είναι πάντα συγκεκριμένη. Και η φεουδαρχία και ο καπιταλισμός εξουσίες είναι. Μόνο που ο καπιταλισμός σε σχέση με τη φεουδαρχία είναι ένα βήμα μπροστά, είναι ένα βήμα στο δρόμο για την αταξική κοινωνία.
    Όταν ο π. Χριστόδουλος τα βάζει με την «εξουσία», τόσο την κοσμική όσο και την εκκλησιαστική, τα βάζει σαν εκπρόσωπος της φεουδαρχικής εξουσίας (κοσμικής και εκκλησιαστικής) ενάντια στην καπιταλιστική εξουσία. Και αυτή είναι η αχίλλειος πτέρνα του.
    Οι αριστεροί στον αγώνα της φεουδαρχίας και του σκοταδισμού ενάντια στον καπιταλισμό και τον ορθολογισμό του, είναι σαφώς με το μέρος του καπιταλισμού. Γι’ αυτό και όλα τα σχόλια των ευσεβών χριστιανών είναι σχόλια δεξιών και ακροδεξιών, πράγματα που εναρμονίζονται πλήρως με το μεσαιωνισμό την καθυστέρηση και τη φεουδαρχία.
    Οι αναρχικοί και οι αντιεξουσιαστές, όσο και να θέλουν να περνάνε για επαναστάτες, στην πράξη βοηθάνε πάντα τη φεουδαρχική εξουσία απέναντι στην αστική. Φυσικά, αν τους ρωτήσεις, θα απαντήσουν ότι πολεμάνε κάθε εξουσία, στην πράξη, όμως, που είναι η λυδία λίθος των λόγων, είναι πάντα με το μέρος της καθυστέρησης, της μικρής παραγωγής, του κατατεμαχισμού των κρατών, της ομοσπονδίας αντί του ενιαίου κράτους, κλπ., γιατί ακριβώς αντιπροσωπεύουν τους μικροαστούς, που είναι τάξη του παρελθόντος, η οποία με την ανάπτυξη του καπιταλισμού χάνεται και εξαφανίζεται και πάντα αναγεννάται πάντα από τη στάχτη του, σαν αναγκαίο παραπροϊόν της καπιταλιστικής παραγωγής, που αυτό είναι ο φορέας της και που η ίδια η καπιταλιστική μεγάλη παραγωγή το εξαφανίζει.

    • Αστραπόγιαννε, έχω καλύτερα πράγματα να κάνω από το να μπλέξω σε μια συζήτηση για την εκκλησία. Οι “επενδυτές” σαν αυτούς που υποστηρίζεις είναι από τους βασικούς χρηματοδότες του σκοταδισμού που αντιμάχεσαι. Τους βοηθάει για να κρατάνε τον κόσμο όσο γίνεται αποκοιμισμένο.
      Λες ότι χορηγοί δίνουν λεφτά όχι για να στηρίξουν το σκοταδισμό της εκκλησίας (που τους βολεύει), αλλά για να κάνουν καλό στην Ελλάδα (λέμε τώρα) έσω κι αν αυτό βλάπτει την επένδυσή τους;;;; Δηλαδή η εταιρεία κάνει συνειδητά κάτι που αποβαίνει εναντίον της;;; Περιπλοκος συλλογισμός βρε Αστραπόγιαννε και μάλλον παράλογος…
      Εγώ δεν πρόκειται να τη συνεχίσω αυτή τη συζήτηση, εσύ είσαι ελεύθερος να μιλάς μόνος σου.

  70. Antigoldgreece
    Έγραψες ότι είπα πως «χορηγοί δίνουν λεφτά όχι για να στηρίξουν το σκοταδισμό της εκκλησίας (που τους βολεύει), αλλά για να κάνουν καλό στην Ελλάδα (λέμε τώρα) έσω κι αν αυτό βλάπτει την επένδυσή τους;;;;» και απορείς : «Δηλαδή η εταιρεία κάνει συνειδητά κάτι που αποβαίνει εναντίον της;;;». Αυτό το βρίσκεις «περίπλοκο» και «μάλλον παραόγο».
    Φυσικά, δεν έγραψα ποτέ τέτοιο πράγμα. Μπορεί να είναι περίπλοκο», όπως το έγραψα (ή να το βρήκες εσύ περίπλοκο), αλλά, δεν είναι καθόλου παράλογο. Ας δούμε τι έγραψα.
    «Οι “χορηγοί”, λοιπόν, δε στηρίζουν το σκοταδισμό της εκκλησίας, απλώς εξαγοράζουν τους οπαδούς του σκοταδισμού με χρήματα, ώστε να απαρνηθούν όχι το σκοταδισμό, αλλά, να πάψουν να υποστηρίζουν την Ελλάδα της μιζέριας και της εξαθλίωσης, πράγμα που βλάπτει την επένδυσή τους».
    Κατά την άποψή μου, η εκκλησία είναι οργάνωση σκοταδιστική και αντίθετη στην πρόοδο. Αυτό είναι που ονομάζω «φεουδαρχική εκκλησία». Η επένδυση είναι μια πράξη προοδευτική. Η «φεουδαρχική εκκλησία», προφανώς είναι ενάντια στην καπιταλιστική πρόοδο, άρα, πρέπει να είναι κατά της επένδυσης. Οι «χορηγοί» «στάζουν» χρήματα στην εκκλησία για να την πάρουν με το μέρος τους, δηλαδή, να μιλάει υπέρ της επένδυσης. Αυτή η πράξη, το να μιλάει η εκκλησία υπέρ της επένδυσης, είναι πράξη αντικειμενικά προοδευτική και όχι σκοταδιστική, άσχετα αν προέρχεται από ιδεολογία ή αν κατορθώνεται με χρήμα («εξαγοράζουν» γράφω). Στην «εξαγορά», λοιπόν, αυτή δεν πληρώνονται οι κληρικοί για να απαρνηθούν το σκοταδισμό (γενικά, πράγμα αδύνατο), αλλά, για «να πάψουν να υποστηρίζουν την Ελλάδα της μιζέριας και της εξαθλίωσης» (δηλαδή, να πάψουν να πολεμάνε την επένδυση, που τείνει να βγάλει την Ελλάδα από τη μιζέρια και την εξαθλίωση), «πράγμα που βλάπτει την επένδυσή τους» (δηλαδή, ο πόλεμος κατά της εξόρυξης χρυσού, βλάπτει την επένδυσή τους).
    Oύτε, βέβαια, έγραψα ότι οι “χορηγοί” δίνουν λεφτά για να κάνουν καλό στην Ελλάδα, αλλά, για να στηριχτεί από την εκκλησία η επένδυσή τους. Τώρα, αν αυτό “κάνει καλό” στην Ελλάδα, δε σημαίνει ότι γι’ αυτό τα δίνουν.
    Τώρα, αν δε θέλεις να συνεχίσεις την κουβέντα για την εκκλησία, το σέβομαι. Μόνο να θυμάσαι ότι κατά τη διάρκεια αυτής της «κουβέντας» δεν παράθεσες ούτε ένα επιχείρημα. Καλύτερα να μην μπλέκεις σε δημόσιες συζητήσεις για την εκκλησία, γιατί μπορεί να χαθούν μερικοί αρνητές της εξόρυξης και ίσως να τους χάσει και η εκκλησία.

  71. παναγιωτης-ξςνια
    συγχαρητηρια στον π.χριστοδουλο για την αξιεπαινη προσπαθεια του, η πατριδα μας χρειαζεται τετοιους “επαναστατες΄΄, ολοι μαζι οι κοντινοι με τη φυσικη τους παρουσια και οι μακρινοι με τις προσευχες τους να τον στηριξουν στον αγωνα του!!!!!καλη δυναμη……

  72. Αποδεικνύεται ότι ο π. Χριστόδουλος δεν κερδίζει χρήματα από την
    υπόθεση αυτή ούτε δόξα μ’ επικίνδυνον τρόπο.

    ; Άρα, Αστραπόγιαννε, πιστεύεις ότι ο π. Χριστόδουλος είναι ένας σαλεμένος
    που πίστεψε στον Χριστό και από την πλάνη του αυτή αγαπάει τους
    ανθρώπους ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.