Γεννούν εκτρώματα με… γενετικό υλικό


getFile-84

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες στο παρακάτω άρθρο του Νίκου Φωτόπουλου από την Εφημερίδα των Συντακτών:

  • Διαψεύδεται η ανάθεση της υπόθεσης σε ειδικό εφέτη ανακριτή. Αρμόδια εξακολουθεί να είναι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής
  • Επιβεβαιώνεται ότι από πλευράς αστυνομίας έχει αναλάβει η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή της Αντιτρομοκρατικής.
  • ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ το καινούριο προπαγανδιστικό παραμυθάκι για δήθεν επίθεση με πέτρες σε φορτηγό εργολάβου της εταιρείας από αντίθετα διερχόμενο όχημα (!)
  • Περιγραφές προσαχθέντων κατοίκων της περιοχής και δικηγόρων για την κρατική τρομοκρατία και τους εκβιασμούς για την παράνομη λήψη γενετικού υλικού.

Γεννούν εκτρώματα με… γενετικό υλικό

Με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. η διερεύνηση των επεισοδίων στη Χαλκιδική διαβιβάστηκε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και την Αντιτρομοκρατική. Την ίδια ώρα συλλαμβάνονται κάτοικοι από τους οποίους παρατύπως ζητείται δείγμα DNA

Καταστολή και τρομοκρατία ενός ολόκληρου χωριού! Δεκάδες προσαγωγές κατοίκων καθημερινά από την Ασφάλεια, που εξαναγκάζονται να δίνουν γενετικό υλικό υπό την απειλή ότι θα κατηγορηθούν για απείθεια. «Απαράδεκτες μεθόδους που συνιστούν αλλοίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος», καταγγέλλει ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες από 50 προσαγωγές κατοίκων της περιοχής Ιερισσού έχουν γίνει από την περασμένη Κυριακή, μετά την επίθεση κουκουλοφόρων στο εργοτάξιο της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε., στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Πολλοί προσαχθέντες -όσοι δεν φοβούνται να μιλήσουν- καταγγέλλουν ότι η Αστυνομία τούς παίρνει γενετικό υλικό με τη βία. «Σε κρατούν 7-8 ώρες στο αστυνομικό τμήμα και ζητούν να δώσεις σάλιο, για ταυτοποίηση DNA. Αν αρνηθείς, σου λένε ότι θα κατηγορηθείς για απείθεια κι ότι θα σε κρατήσουν όλη νύχτα ώς την άλλη μέρα το πρωί. Αρκετοί έχουν υποκύψει μέχρι στιγμής στον εκβιασμό και τις απειλές. Πρόκειται για την τρομοκρατία ενός ολόκληρου τόπου», καταγγέλλει κάτοικος που προσήχθη και αρνήθηκε να δώσει γενετικό υλικό.

Οι μέθοδοι της Αστυνομίας, ωστόσο, έχουν αρχίσει να προκαλούν αντιδράσεις του νομικού κόσμου. Ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Μανώλης Λαμτζίδης, δήλωσε στην «Εφ.Συν.»: «Με αφορμή το αδιευκρίνιστης προέλευσης χτύπημα σε εγκαταστάσεις της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στις Σκουριές, ενημερώνομαι ότι σημειώνονται στην περιοχή της Ιερισσού μαζικές προσαγωγές κατοίκων. Μεταξύ των άλλων τούς ζητείται γενετικό υλικό χωρίς να τους έχει απαγγελθεί καμιά κατηγορία, ούτε να έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της νόμιμης διαδικασίας. Η προσπάθεια αυτή, με τον τρόπο αυτό, κατά τη γνώμη μου δεν είναι νόμιμη. Επομένως, όποιος αρνείται δεν διαπράττει το αδίκημα της απείθειας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η περιοχή μετατρέπεται σε ένα τεράστιο πειραματικό εργαστήριο γενικευμένης καταστολής και κρατικής τρομοκρατίας. Αυτό συνιστά ριζική αλλοίωση του δημοκρατικού μας πολιτεύματος».

Κάτοικος της Ιερισσού από παιδί και συμμετέχων στις διαδηλώσεις, ο δικηγόρος Βασίλης Τζιμούρτος λαμβάνει μέρος στην ομάδα νομικών που υπερασπίζονται τους κατοίκους στους οποίους απαγγέλλονται κατηγορίες. «Τις τελευταίας μέρες», λέει στην «Εφ.Συν.», «εξελίσσεται στην περιοχή μας μια ραγδαία προσπάθεια λυσσαλέας ποινικοποίησης κάθε διαμαρτυρίας και κάθε δημόσιας δήλωσης αντίθεσης στη βιαίως επιβαλλόμενη καταστροφή του τόπου μας. Μας παρουσιάζουν ως εγκληματίες και τρομοκράτες, βιάζοντας την αλήθεια, τον τόπο και τη ζωή μας. Στην πραγματικότητα, όμως, υπάρχει κρατική τρομοκρατία των κατοίκων, αθρόες προσαγωγές με κριτήριο απλά και μόνο την αντίθεση στην καταστροφική εξόρυξη και τη δημόσια δήλωση της αντίθεσης αυτής.

Οι προσαγωγές κρατούν ώρες, υπάρχει ψυχολογικός εκφοβισμός και προσπάθεια κάμψης του ηθικού των κατοίκων. Επιπλέον, λαμβάνεται γενετικό υλικό από απλά προσαχθέντες, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Αραγε στην Ελλάδα του 2013 θεωρείται πλέον ποινικό αδίκημα η συμμετοχή σε διαδηλώσεις κατά μιας ιδιωτικής εταιρείας; Είμαστε άραγε ηθικοί ή φυσικοί αυτουργοί εγκλημάτων επειδή εκφέρουμε δημόσια γνώμη και διαμαρτυρία; Ακολουθώντας αυτόν τον παραλογισμό θα έπρεπε να συλληφθούμε οι χιλιάδες κατοίκων της Χαλκιδικής και όλης της Βορείου Ελλάδος που συμμετέχουμε στις αντιδράσεις κατά της εξόρυξης χρυσού. Ο αγώνας μας είναι ειρηνικός και δίκαιος και θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση. Το φρόνημα ούτε δικάζεται ούτε φυλακίζεται».

Χθες, η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης διέψευσε αρμοδίως την πληροφορία ότι υπάρχει παραγγελία από τον Αρειο Πάγο για τη συγκρότηση ολομέλειας εφετών με σκοπό την ανάθεση της υπόθεσης σε ειδικό εφέτη ανακριτή. Τη δικογραφία, όπως έγινε γνωστό, εξακολουθεί να χειρίζεται προς το παρόν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Αντιθέτως, με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., η διερεύνηση της υπόθεσης έφυγε από την αρμοδιότητα της Ασφάλειας Χαλκιδικής και όλο το υλικό διαβιβάστηκε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις έρευνες συμμετέχει και η Αντιτρομοκρατική.

Στο μεταξύ, ένα νέο περιστατικό απασχολεί την Αστυνομία. Οδηγός φορτηγού που ανήκει σε εργολαβική εταιρεία, η οποία εκτελεί εργασίες για λογαριασμό τής ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από αγνώστους στην αερογέφυρα Στρατωνίου. Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, ένα τζιπ προσπέρασε το φορτηγό και τρεις άγνωστοι που βρίσκονταν στην καρότσα έριξαν αντικείμενο -πιθανώς πέτρα- που έσπασε το παρμπρίζ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ο οδηγός. Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, ωστόσο, αναφέρθηκε ότι το τζιπ κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και ενδεχομένως να πρόκειται για ατύχημα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.