Παρέμβαση Κ. Μπογδάνου για την εκτόνωση και την εξεύρεση λύσης στις Σκουριές


imagesΤα προχθεσινά γεγονότα στις Σκουριές, μπορεί να αμαύρωσαν τον Αγώνα των κατοίκων κατά της επιφανειακής εξόρυξης χρυσού, έδωσαν όμως το έναυσμα, την ευκαιρία, να μάθει το πανελλήνιο ότι “κάτι δεν πάει καλά με την επένδυση”.

Η αποδοκιμασία της επίθεσης δεν μπορεί να αποτελεί δικαίωση μιας επένδυσης η οποία είναι, κατά γενική ομολογία, αμφιλεγόμενη.
Όλοι έχουν καταλάβει πλέον ότι η κατ’ επίφαση δημόσια διαβούλευση που προηγήθηκε από την βιαστική έγκριση της Μ.Π.Ε. από τον Παπακωνσταντίνου, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
Είναι, πιστεύω, η κατάλληλη ευκαιρία ΤΩΡΑ να ξεκινήσει θεσμικά και συντεταγμένα, χωρίς αποκλεισμούς και προαπαιτούμενα ο διάλογος και η πραγματική διαβούλευση και ενημέρωση που δεν έγινε όταν έπρεπε και παράλληλα να σταματήσουν οι όποιες εργασίες και επεμβάσεις γίνονται στις Σκουριές, είναι η απαίτηση της κοινωνίας απέναντι στην κάθε μορφής βίας και τις συνέπειές της.
Ως συνισταμένη όλων των παραπάνω να έρθει η ώρα διενέργειας Δημοψηφίσματος.
Κάνω έκκληση στο Συντονιστικό της Β.Α.Χαλκιδικής να εκμεταλλευτεί τη δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Δριβελέγκα.
Ο Γιάννης Δριβελέγκας είναι σήμερα κυβερνητικός βουλευτής, παίρνει μια ξεκάθαρη θέση για τα γεγονότα, για την εκτόνωση και την εξεύρεση λύσης με δυνατότητες αποδοχής και προοπτικής.
Ας τον καλέσει ΣΗΜΕΡΑ – ΤΩΡΑ, το Συντονιστικό, μαζί με τους άλλους δύο βουλευτές του Νομού για να ξεκινήσει η υλοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης που κάνει. Να μη χάσουμε αυτή την ευκαιρία, δεν πρέπει να “κλειστούμε στο καβούκι” μας, ούτε να εγκλωβιστούμε στη λογική του “Πας μη Έλλην βάρβαρος”.
Ο Αγώνας πρέπει να γίνεται σε όλα τα μέτωπα. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Το “ψέμα έχει κοντά ποδάρια”. Η αλήθεια θα επικρατήσει όσο κι αν προσπαθούν να την κρύψουν.
Κώστας Μπογδάνος
Aπό τη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.