Ο νέος χρόνος αρχίζει με νίκη στις Φιλιππίνες, ενώ η βία συνεχίζεται


Community protest against Lepanto Consolidated in Mankayan

Οι ιθαγενικές κοινότητες των Mankayan στην κορδιλλιέρα των Φιλιππίνων γιορτάζουν μια νίκη στον αγώνα τους ενάντια στις εταιρείες Lepanto και Goldfields. Μετά από ένα ολόκληρο χρόνο αγώνα και παραμονής των κατοίκων στα οδοφράγματα, οι εταιρείες απέσυραν όλα τα μηχανήματά τους, γεωτρύπανα και άλλο εξοπλισμό, από την περιοχή του Madaymen. Οι κάτοικοι δηλώνουν ότι δεν έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους σε νέα μεταλλευτικά έργα και παραμένουν σε επιφυλακή για να προστατεύσουν τη γη τους από την επιθετική επέκταση των μεταλλευτικών εταιρειών.

Στις υπόλοιπες Φιλιππίνες, οι δολοφονίες ακτιβιστών και οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνεχίζονται. Στο έργο Didipio της εταιρείας OceanaGold, δυο δολοφονίες σχετιζόμενες με τα μεταλλεία συνέβησαν μέσα στο Δεκέμβριο του 2012.  Άλλοι τρεις άνθρωποι που ήταν αντίθετοι στην εισβολή της εταιρείας στο Didipio, έχουν σκοτωθεί το τελευταίο διάστημα από τους οπλισμένους σαν αστακούς ιδιωτικούς της φρουρούς. Έξι χωρικοί τραυματίστηκαν προσπαθώντας να αντισταθούν στις εργασίες  κατασκευής ενός ορυχείου άλλης εταιρείας στην ίδια περιοχή.

66 δολοφονίες περιβαλλοντικών ακτιβιστών έχουν καταγραφεί από το 2001 στις Φιλιππίνες, 52 από τις οποίες είχαν σχέση με μεταλλευτικές επιχειρήσεις.

Από www.minesandcommunities.org


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.