Πορεία αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής, στην Αθήνα 15/1


Για εμάς από τη Χαλκιδική ήταν πραγματικά συγκινητική αυτή η πορεία… Ευχαριστούμε όλους και όλες που συμμετείχαν, τη Συντονιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης στον αγώνα μας, τις συλλογικότητες που εξέδωσαν καλέσματα για την πορεία. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τους συντρόφους από την κατάληψη Λέλας Καραγιάννη που μόλις αφέθηκαν ελεύθεροι από τη ΓΑΔΑ (χωρίς κατηγορίες φυσικά) ήρθαν κατευθείαν στην πορεία για τη Χαλκιδική! Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ είναι πραγματικά το προνόμιό μας!

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 15 Γενάρη 2013 διαδήλωση αλληλεγγύης στο πλευρό του ανυποχώρητου αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής ενάντια στην καταστολή και τα σχέδια του κράτους και της Ελληνικός Χρυσός (θυγατρική της πολυεθνικής Eldorado Gold) για την εγκατάσταση μεταλλείων εξόρυξης χρυσού στα δάση του όρους Κάκκαβος και τον αφανισμό της φύσης και των χωριών της περιοχής, στο βωμό της ανάπτυξης.

Στη διαδήλωση που είχε καλεστεί από τη Συντονιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής, συμμετείχαν περίπου 700 άτομα που πορεύτηκαν με παλμό στην περιοχή των Αμπελοκήπων, από το μετρό Πανόρμου όπου ήταν καλεσμένη η συγκέντρωση – παρέμβαση, μέχρι το κατ΄ευφημισμό Υπουργείο Περιβάλλοντος στην οδό Αμαλιάδος. Σε όλη τη διάρκεια της πορείας φωνάζονταν πλήθος συνθημάτων ενάντια στην καταστροφή της φύσης από το κράτος και το κεφάλαιο και αλληλεγγύης στους αγώνες τον τοπικών κοινωνιών ενάντια στην καταστροφή των τόπων τους και της δυνατότητας να ζουν σε αυτούς με αξιοπρέπεια. Όπως, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ ΩΣ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, AΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ,
ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑΝ ΤΑΦΟ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟ,
ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ,
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ κ.ά.
Ενώ ακούστηκαν και συνθήματα ενάντια στις κατασταλτικές επιχειρήσεις του κράτους που πραγματοποιούνται όλο το τελευταίο διάστημα κατά των κατειλημμένων χώρων αγώνα.

Η διαδήλωση έφτασε μέχρι το Υπουργείο το οποίο ήταν αποκλεισμένο από δυνάμεις των ΜΑΤ, όπου παρέμεινε για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα και ολοκληρώθηκε στο μετρό Αμπελοκήπων στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Η κινητοποίηση αυτή που οργανώθηκε από αρκετές οριζόντιες συλλογικότητες αγώνα της Αθήνας που συγκρότησαν την Συντονιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε μετά από πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων όλο το προηγούμενο διάστημα στέλνοντας το μήνυμα ότι οι αγώνες που αναπτύσσονται ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου στη φύση και την κοινωνία σε κάθε γωνιά της χώρας, δεν είναι απομονωμένοι. Με την αλληλεγγύη, το μαχητικό και ανυποχώρητο πνεύμα του αγώνα και το δίκιο μας για μια ζωή με αξιοπρέπεια, θα νικήσουμε!

Κείμενο από το indymedia


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.