Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ πετσοκόβει το ρέμα του Καρατζά


[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=2F6TbUeqAqw]

Εδώ και μερικές μέρες η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ έχει ξεκινήσει να “καθαρίζει” από το δάσος του το ρέμα του Καρατζά, για να κατασκευάσει εκεί την πρώτη χαβούζα αποβλήτων του μεταλλείου των Σκουριών, με φράγμα από απόβλητα ύψους  169 μέτρων. Η καταστροφή που θα δείτε στο βίντεο έχει γίνει μέσα σε ελάχιστες μέρες αφού τα πριόνια δουλεύουν ασταμάτητα.

Πριν από λίγο καιρό, η εταιρεία “καθάρισε” το χώρο του εργοστασίου στη θέση “Γαλατσάνος”, κόβοντας πολύ μεγαλύτερη έκταση από αυτήν που είχε έγκριση να κόψει (το “Πρωτόκολλο Εγκατάστασης Υλοτόμου” αρ.104/12 του Δασαρχείου Αρναίας εδώ).

Το κράτος και οι υπηρεσίες του καλύπτουν την ασυδοσία του “επενδυτή” και επιβάλλουν με τα ΜΑΤ το “νόμο” του Μπόμπολα και των Καναδών.

Η μοίρα του τόπου μας είναι στα δικά μας χέρια και  μόνο. Αν δεν τους σταματήσουμε ΕΜΕΙΣ, πολύ σύντομα δεν θα έχει μείνει τίποτα από το πανέμορφο βουνό μας.

Δείτε το βίντεο κι ας πάρει ο καθένας την ευθύνη των πράξεων ή της απραξίας του.

05 Parartima_II (dragged)

Πόσους λάκκους έχει η φάβα…της δήθεν ανάπτυξης;

Διαβάζουμε, σύμφωνα με ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ : (για να μην ξεχνιόμαστε την ΜΠΕ για τα μεταλλεία την υπέγραψε, σχεδόν αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του στο ΥΠΕΚΑ, ο αξιότιμος κύριος Παπακωνσταντίνου…)

“Και τα δύο αναχώµατα Καρατζά Λάκκου και Λοτσάνικου, θεωρούνται µεγάλα
φράγµατα και σύµφωνα µε τη βαθµονόµηση επικινδυνότητας της ∆ιεθνούς Επιτροπής Μεγάλων Φραγµάτων (ICOLD), η επικινδυνότητά τους θεωρείται υψηλή.”

… “Και τα δύο αναχώµατα θα κατασκευαστούν µε εφαρµογή των αυστηρότερων κριτηρίων εξασφάλισης ποιότητας και συνεχούς ποιοτικού ελέγχου για να διασφαλιστεί η ακεραιότητα του συστήµατος”.

Από τη συσχέτιση των παραπάνω εκτιµήσεων µε τους χαρακτηρισµούς του πίνακα 4.2-1 προκύπτει ότι τόσο στην περίπτωση µεµονωµένων γεγονότων αστοχίας όσο και στην περίπτωση συνδυασµένης εµφάνισης αστοχίας, προκύπτει ότι η αστοχίας αυτή είναι αρκετά χαµηλής πιθανότητας. ”

«ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ–
ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙ∆ΙΚΗ», Παράρτημα V , Σχέδιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων

Δυστυχώς όμως για εμάς, τα φράγματα σπάνε ακόμα και αν τηρούνται κατά γράμμα (που συνήθως ούτε αυτοί τηρούνται…) οι όροι ασφαλείας και λειτουργίας τους.

Η λίστα με τα “ατυχήματα” σε φράγματα απόθεσης τελμάτων μεταλλείων, ανά τον κόσμο, που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω σύνδεσμο, περιλαμβάνει ανεπτυγμένες χώρες όπως οι ΗΠΑ , Ο Καναδάς και φυσικά η Φιλανδία πρόσφατα.

http://www.wise-uranium.org/mdaf.html
Και περιλαμβάνει φράγματα τα οποία ήταν “ΦΥΣΙΚΑ” κατασκευασμένα με τις αρτιότερες τεχνικά μεθόδους και είχαν “ΦΥΣΙΚΑ” ελάχιστες πιθανότητες να πάθουν ζημιά.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ συνέβη, φέρνοντας την καταστροφή στις περιοχές που είχαν κατασκευαστεί.

Παιχνίδια με τις πιθανότητες… παιχνίδια με την φωτιά… σε μια περιοχή με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης που η στρεβλή και καταστροφική ανάπτυξη της μεταλλουργίας χρυσού θα ενταφιάσει μια και καλή. Προς όφελος αλλοδαπών συμφερόντων και των ντόπιων υποτακτικών τους.

Όσο για τα εκατοντάδες δέντρα που ΗΔΗ κόβει η εταιρία και φαίνονται στο βίντεο καθώς και τα χιλιάδες που αναμένεται (με ότι αυτό συνεπάγεται) να κόψει ας μην ανησυχούμε, αυτά έχει η ψευδο-ανάπτυξη αλά Παπακωνσταντίνου…

Πόσοι δεν μπορούν να καταλάβουν πως μετά τα δένδρα θα έρθει και η δική μας σειρά, ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ σε αυτό το τερατούργημα που πάει να κατασκευαστεί;

Aπό Χρυσές Αυτ-απάτες


3 απαντήσεις στο “Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ πετσοκόβει το ρέμα του Καρατζά”

  1. Μια εταιρεία, μεγάλος ρυπαντής…
    κάπου πιο νότια από εσάς…
    έχει άδεια χωρίς στη ΜΠΕ να περιέχονται οι πιο σημαντικές πληροφορίες
    όπως α) υπολογισμοί διαστασιολόγησης της εγκατάστασης (δηλαδή
    χημικοτεχνικοί-μαθηματικοί υπολογισμοί με βάση τους οποίους υπολογίζονται οι
    απαραίτητες βαθμίδες επεξεργασίας, όγκοι και επιφάνειες δεξαμενών, τεχνικά
    χαρακτηριστικά του απαραίτητου προς εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογκού
    εξοπλισμού), β) κατάλογος του εγκατεστημένου εξοπλισμού με τα τεχνικά
    χαρακτηριστικά του.

    Τα παραπάνω στοιχεία περιέχονται ακόμα και σε μελέτες που κατατίθενται στις
    Περιφέρειες για βιολογικούς καθαρισμούς ενοικιαζόμενων δωματίων. Δυστυχώς εδώ δεν κατατέθηκαν από τον ρυπαντή….

    —————

    η αρχή που δίνει της άδειες…είναι η Διεύθυνση
    ΕΑΡΘ (Ελέγχου Αέριας Ρύπανσης και Θορύβου) του ΥΠΕΚΑ…

    ==============

    άρα τι κάνουμε?

    ΝΟΜΙΚΟ αγώνα (εξώδικα/μηνύσεις/αγωγές) στους αδειοδοτούντες και τους πολιτικούς τους προϊσταμένους…

    στη διάθεσή σας αν μπορώ να βοηθήσω με την εμπειρία από Μεσσαπία και Ασωπό… (τα στοιχεία μου δεν είναι αυτά που γράφω…αλλά μπορείτε να με βρείτε αν θέλετε βοήθεια)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.