Ο “Θησαυρός της Κασσάνδρας” στα αγγλικά – και μια οφειλόμενη απάντηση στη λάσπη από τον “ΕΞΑΝΤΑ”…


http://www.exandasdocumentaries.com/images/stories/O_Thisavros_tis_Kassandras_-_big.jpg

Το ντοκυμαντέρ “Ο Θησαυρός της Κασσάνδρας” έχει πλέον μεταφραστεί στα αγγλικά και σύντομα θα ανοίξει τα φτερά του και στο εξωτερικό.

Η τριλογία του ΕΞΑΝΤΑ “Χρυσός στα Χρόνια της Κρίσης” – Κολομβία, Ρουμανία, Ελλάδα – είναι διαθέσιμη και σε 3 DVD BOX SET, ελληνική & αγγλική έκδοση, από την smallplanet.

Eν τω μεταξύ, ο Γιώργος Αυγερόπουλος απαντά στις ασυναρτησίες των “Πωλητών Αριστοτέλη” (ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΛΟΓΟΚΡΙΘΗΚΕ Ο “ΕΞΑΝΤΑΣ”…???) οι οποίοι …δεν κατάλαβαν ότι έγιναν ρεζίλι και συνεχίζουν να γελοιοποιούνται (ΤΕΛΙΚΑ Ο «ΕΞΑΝΤΑΣ»… ΔΕΝ ΑΥΤΟΛΟΓΟΚΡΙΘΗΚΕ, ΑΥΤΟΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ…!).

Από το site του Εξάντα:

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΣΠΙΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Προστατεύει ο Εξάντας τον Σόρος; Ποιος τον υποχρέωσε να αυτολογοκριθεί; (!) Μήπως το αντιμεταλλευτικό μπλοκ;

Αυτά και άλλα πολλά γράφονται σε ένα από τα μπλόγκς που υπερασπίζονται με πάθος την αμφιλεγόμενη επένδυση της εταιρείας Eldorado Gold στη Χαλκιδική. Όλα γίνονται ένα κουβάρι, όπου ανακατεύονται “οι πονηρές μέρες που ζούμε”, “ένας μεγαλοεπενδυτής”, “το παγκόσμιο οικολογικό κίνημα”, “σκοτεινές συμμαχίες”, ο χρυσός της Χαλκιδικής, ο χρυσός της Ρουμανίας και ο “προπαγανδιστικός αντιμεταλλευτικός μηχανισμός” όπως γράφουν. Η συνομωσιολογία στα καλύτερά της!

Ο σκοπός του δημοσιεύματος είναι προφανής. Να πλήξει και να σπιλώσει την δουλειά που κάναμε, αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο, την ίδια στιγμή μάλιστα που η ελληνική κοινωνία βοά από τις αποκαλύψεις σχετικά με το πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος πέρα από υπουργός οικονομικών ήταν και ο υπουργός περιβάλλοντος που έδωσε το πράσινο φως για το πρότζεκτ στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

Αφορμή στάθηκε η διόρθωση μιας ανακριβούς φράσης που δυστυχώς πέρασε στην “Μαύρη Βίλβα” και που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ, στο πρώτο μέρος της θεματικής Χρυσός στα Χρόνια της Κρίσης. Η φράση ήταν η εξής: “Πλήθος επιστημόνων και ακαδημαϊκών, περιβαλλοντικές και πολιτιστικές οργανώσεις, η ρουμάνικη εκκλησία, κόμματα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, και προσωπικότητες όπως ο Bono, η Βανέσα Ρεντγκρέιβ, ο Σόρος και ο πρίγκιπας Κάρολος, τάχθηκαν κατά του σχεδίου της εταιρείας”.

Καθώς ποτέ δεν σταματάμε να ελέγχουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς και την ορθότητα όσων λέγονται, ανακαλύψαμε κατόπιν εορτής πως ο Bono δεν μίλησε ποτέ για τη Ρόσια Μοντάνα. Αλλά ούτε και ο Σόρος ως προσωπικότητα, έχει τοποθετηθεί δημοσίως κατά της επένδυσης στη Ρόσια Μοντάνα. Το Ρουμάνικο ίδρυμα George Soros είναι αυτό που έχει τοποθετηθεί κατά του πρότζεκτ μέσω του προέδρου του. Ο ίδιος Σόρος το 2009 με δήλωσή του διέψευσε κάθε ανάμιξη προτάσοντας την ανεξαρτησία του ιδρύματος, επιχειρώντας να δώσει ένα τέλος σε φήμες προηγούμενων ετών.

Επομένως όπως αντιλαμβάνεται κανείς η φράση “προσωπικότητες όπως ο Bono, η Βανέσα Ρεντγκρέιβ, ο Σόρος και ο πρίγκιπας Κάρολος, τάχθηκαν κατά του σχεδίου της εταιρείας” που ακούστηκε στον αέρα δεν είναι ακριβής και βρίσκεται σε διαδικασία διόρθωσης, όπως συμβαίνει σε κάθε οργανισμό που σέβεται τον εαυτό του, παντού στον κόσμο. Η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί σύντομα. Όλα τα βίντεο συμπεριλαμβανομένων και αυτών της ΕΡΤ, θα επικαιροποιηθούν.

Τώρα, για το αν το αντιμεταλλευτικό μπλοκ “απαίτησε να πέσει ψαλίδι τουλάχιστον στο βίντεο, που προβάλλεται από το site του Εξάντα” (!!) το θεωρώ αν όχι προσβλητικό, τουλάχιστον αστείο. Πιστεύω πως είναι απόρροια του διχασμού, της καχυποψίας και της στρέβλωσης που έχει καλλιεργηθεί στην κοινωνία της Χαλκιδικής γύρω από το θέμα του χρυσού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.