Ευχαριστούμε κύριε Πάχτα!!!


Aπό το Ας σκεφτούμε…. Δείτε και το Ο Πάχτας και το Δάσος των Χριστουγέννων από τους Ιερισσιώτες

Χρόνια τώρα, όπως σε κάθε κλειστή κοινωνία, ο κόσμος στα χωριά της ΒΑ Χαλκιδικής ήταν χωρισμένος σε παρέες. Άτομα που συμπαθούν ο ένας τον άλλον, που δε συμπαθούν την απέναντι παρέα, που μαλώσαν με την τάδε, με τον άλλον, με εκείνον που είναι έτσι, έκανε αλλιώς και τα γνωστά που συμβαίνουν σε όλους μας…

Μέχρι που τέθηκε το θέμα του Χρυσού.

Ο κόσμος βρήκε κοινούς στόχους, ανακάλυψε οτι τελικά, εκείνος ο απαράδεκτος που μάλωσε τις προάλλες είναι πολύ καλό παιδί και τι ιδέες! Καλέ, εκείνη η ξινή είναι απίστευτη κοπέλα! Και πώς γελάσαμε προχθές στο δάσος των Χριστουγέννων…!

Το ποιό; θα μου πείτε.

Μαζεύτηκαν οι κάτoικοι της Ιερισσού, για μία μόνο εβδομάδα, απόφαση της στιγμής που αποδείχτηκε “χρυσή” ευκαιρία να δεθούν οι κάτoικοι ακόμα περισσότερο, αφήσανε τα σπίτια τους και μαζευτήκαν για άλλη μια φορά ενωμένοι, να φτιάξουνε το δάσος των Χριστουγέννων. Διάφορα σπιτάκια με καλούδια και χειροτεχνίες, τον Άι Βασίλη να μοιράζει γλυκά και να βγαίνει φωτογραφίες, άλογα να να σου προσφέρονται να κάνεις ιππασία, και όλα αυτά φτιαγμένα εθελοντικά χωρίς κανένα κέρδος! Ή μάλλον με τεράστιο κέρδος…

Ένα χωριό ενωμένο. Και όχι μόνο. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Όλοι μαζεμένοι σαν μια ομάδα, σαν μία οικογένεια, να ψήνουν και να τρώνε, να πίνουνε κρασάκι και να διασκεδάζουν, έχοντας, πλέων πολλά περισσότερα κοινά από όσα μέχρι πέρισυ. Πολλά περισσότερα να μοιραστούν, αληθινές ευχές και όμορφο ενδιαφέρον απο όλους προς όλους.

Φυσικά κανένας από τους ελάχιστους κατοίκους που είναι υπέρ της επένδισης δεν εμφανίστηκε στο χώρο.

Εκείνοι περιμένουνε να γίνουν τα μεταλλεία για να …σωθεί το περιβάλλον, το νέο υπέροχο επιχείριμα του Πάχτα. Και οι θέσεις εργασίας που έλεγε τόσον καιρό οτι θα ανοίξουν και οτι θα σωθούμε απ την ανεργία; Ακυρώθηκε κι αυτό το επιχείρημα…

Ας μας πει, επιτέλους, το λόγο για τον οποίο έχει γίνει πια εκπρόσωπος της El Dorado, όλοι τον ξέρουμε Κύριε Πάχτα, ας μην κοροιδευόμαστε μεταξύ μας τώρα, έχουμε γίνει άλλωστε μία μεγάλη οικογένεια. Και αυτό χάρη σ’εσάς! Αλλά ξέχασα, εσείς δεν είστε μέρος της μεγάλης οικογένειας. Ούτε οι πιστοί ακόλουθοί σας.

Εμείς πάντως το απολαύσαμε, και συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε τις τόσο όμορφες και γιορτινές μέρες. Και είναι ακόμα τόσο πολλά που θα κάνουμε μαζί! Γιατί τελικά μας κάνατε να καταλάβουμε επιτέλους, οτι λαός ενωμένος δε χάνει ποτέ. Και ότι τελικά έχουμε όλοι μας πολλά περισσότερα κοινά από ότι ποτέ φανταστίκαμε, κι οτι μπορούμε να βρούμε και πολλά περισσότερα!

Και, γιατί όχι, μπορεί απο του χρόνου τα Χριστούγεννα να έρχεται και κόσμος για να δεί τα ακόμα καλύτερα σπιτάκια που θα φτιάξουμε, και όλα τα υπόλοιπα που ετοιμάζονται για πολλές και διάφορες γιορτές του χρόνου. Μπορεί αυτό να αυξήσει κι άλλο τον τουρισμό, να δεί ο κόσμος πώς ξέρουν να γλεντάνε στη ΒΑ Χαλκιδική, μπορεί και να προσθέσουμε μια νέα γιορτή. Τη μέρα που η EL DORADO θα επιστρέψει σπίτι της.

Καλά Χριστούγεννα λοιπόν, και καλό δρόμο. Τον παντοτινό και αγύριστο από τα μέρη μας.Καλά να είστε για το καλό που μας κάνατε, αλλά μακριά απο μας παρακαλώ.

Άντε, χαρούμενες γιορτές σε όλους, καλή χρονιά να έχουμε κι άλλο κακό να μη μας έβρει.

Περιμένω υλικό απο το δάσος των Χριστουγέννων, να δείτε και να κρίνετε εσείς που δεν είστε εδώ αυτές τις μέρες. Του χρόνου είμαι σίγουρη θα θέλετε να ρθείτε!!!


Μία απάντηση στο “Ευχαριστούμε κύριε Πάχτα!!!”

  1. Η Ιερισσός αλλάζει προς το καλύτερο. Ο κόσμος ειναι πλέον ενεργός με τα κοινά – βγήκε απο την λήθη των τελευταίων, πολλών, χρόνων. Συγχαρητήρια σ’όλα τα παιδιά που το οργάνωσαν. Αυτά ειναι τα καλα παραδείγματα της κρίσης…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.