Αρχική Uncategorized Σε διαβούλευση το προσχέδιο διαχείρισης υδατικών πόρων Κεντρικής Μακεδονίας

Σε διαβούλευση το προσχέδιο διαχείρισης υδατικών πόρων Κεντρικής Μακεδονίας

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δυτική Μακεδονία

Mε την απάντησή του σε επίκαιρη ερώτηση της ΔΗΜ.ΑΡ για την ΕΥΑΘ στις 14 Δεκεμβρίου 2012 (εδώ), ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει η  διαβούλευση για το Σχέδιο Διαχείρισης Υδατικών Πόρων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Από τη σελίδα της διαβούλευσης http://wfd.opengov.gr/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=2&id=20&Itemid=12 μαθαίνουμε ότι η διαβούλευση των προσχεδίων δεν ξεκίνησε τώρα αλλά στις 30 Ιουλίου. Ωστόσο μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει αναρτηθεί το ίδιο το προσχέδιο διαχείρισης, παρά μόνο πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία της διαβούλευσης. Σύμφωνα με την Ειδική Γραμματεία Υδάτων η ανάρτηση του πληροφοριακού υλικού θα γίνεται σταδιακά.

Η κεντρική σελίδα της ενότητας των Σχεδίων Διαχείρισης Υδατικών Πόρων σε εφαρμογή της Οδηγίας Πλαίσιο για τα Νερά είναι η http://wfd.opengov.gr/ Μέσα από αυτή την ιστοσελίδα, η η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ σε συνεργασία με τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας, καλεί σε δημόσιο διάλογο τους πάντες: Φορείς λήψης αποφάσεων, εμπειρογνώμονες, διαχειριστές και απλούς χρήστες – καταναλωτές νερού.

Σ’αυτόν τον διάλογο πρέπει να είμαστε έτοιμοι να συμμετέχουμε και ελπίζουμε να είναι ουσιαστικός όπως εξαγγέλεται. Τα σχέδια διαχείρισης των υδατικών πόρων μας αφορούν όλους και αφορούν ακόμα περισσότερο όσους ζούμε σε περιοχές όπου σχεδιάζονται μεγάλης κλίμακας, υδροβόρες εξορυκτικές και μεταλλουργικές δραστηριότητες. Θα περιμένουμε την ανάρτηση του σχετικού πληροφοριακού υλικού από την ΕΓΥ και θα επανέλθουμε.

Για να πάρετε μια εικόνα για το τι σημαίνουν αυτά τα σχέδια, ρίξτε μια ματιά στα άλλα υδατικά διαμερίσματα, στα οποία οι σχετικές διαδικασίες έχουν προχωρήσει (π.χ. Ανατολική Μακεδονία ή Θράκη). Η δεύτερη και τελική φάση της διαβούλευσης για τη Διαχείριση των Υδατικών Πόρων της χώρας αρχίζει με την ανάρτηση των Προγραμμάτων Μέτρων για τις Λεκάνες Απορροής Ποταμών των Υδατικών Διαμερισμάτων. Τα Προγράμματα Μέτρων των Υ.Δ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναρτήθηκαν στις 7 Μαΐου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.