Τελικά υπάρχει τίποτα νόμιμο στις Σκουριές;


DSC00316Με μια σειρά δεκαπέντε (15) καταγγελιών-αναφορών, το “Παρατηρητήριο” και άλλοι φορείς της περιοχής καταγγείλαμε στο αρμόδιο Τμήμα Πολεοδομίας του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, πλήθος παράνομων κατασκευών της HELLAS GOLD στο δάσος των Σκουριών.

Με το 1538/5.12.2012 έγγραφο του (εικόνα αριστερά), το Τμήμα Πολεοδομίας μας κοινοποίησε “ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΨΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ”. Οι αυθαίρετες αυτές κατασκευές είναι: “Κτίσματα και κατασκευές για τις ανάγκες του εργοταξίου, μέσα στα όρια της παραχώρησης δάσους, σε τμήματα αυτού, επί δασικού δρόμου που περιέφραξε με μεταλλικούς πασσάλους, πλέγμα και αγκαθωτό σύρμα. Συγκεκριμένα, μέσα στο περιφραγμένο τμήμα υπάρχει κτίσμα με τοιχοποιΐα, τοποθέτηση κοντέινερς πάνω σε βάσεις από μπετόν διαφόρων διαστάσεων, χώροι αναμονής, αποθήκευσης, ιατρείου, βιολογικής τουαλέτας, κατασκευή ορύγματος και κατασκευή βάσης από μπετόν”.

Δηλαδή τίποτα από όλα όσα έχει κατασκευάσει η εταιρεία μέσα στο δάσος δεν είναι νόμιμο. Αλλά και δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί αφού κατά το έγγραφο 225943/48/19.1.1012 της Γενικής Διεύθυνσης Δασών του ΥΠΕΚΑ:  “Τα έργα και οι εργασίες που θα εκτελεστούν έχουν λεπτομερέστατα αποτυπωθεί στους θεωρημένους χάρτες και τα σχέδια του ΠΑΡΑΡΗΜΑΤΟΣ ΙΙ (για το υποέργο “Σκουριές” στο χάρτη 17.4)”.

Και επίσης είναι αδύνατη η έκδοση άδειας από το Τμήμα Πολεοδομίας για οποιοδήποτε έργο μέσα στο δάσος της Παραχώρησης, αν αυτό δεν έχει εγκριθεί προηγουμένως με την ΑΕΠΟ και τις Εγκρίσεις των Τεχνικών Μελετών.

Το Τμήμα Πολεοδομίας χαρακτηρίζει τις κατασκευές ως “αυθαίρετες” και επιβάλλει πρόστιμο “ανέγερσης” 39.443 ευρώ και πρόστιμο “διατήρησης” 6.574 ευρώ το χρόνο. Οι κατασκευές που δεν έχουν αποπερατωθεί δεν μπορούν να αποπερατωθούν και όσες είναι ήδη αποπερατωμένες δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν.

Αλλά όπως έχουμε ήδη καταγγείλει “αρμοδίως”, μεγάλο τμήμα της υλοτόμησης και της κατασκευής των προσβάσεων είναι παράνομες.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι με την 788/2012 απόφαση του Mονομελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκιδικής ασκείται ποινική δίωξη στους νόμιμους εκπροσώπους της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, για το κλείσιμο δασικών δρόμων με συρματοπλέγματα και μπάρες. Συνεχίζουν όμως να παρανομούν υπό την προστασία των “αρμόδιων” αρχών.

Στο Καναδικό προτεκτοράτο της Χαλκιδικής, η Αστυνομική Διεύθυνση του κ. Παπουτσή και οι Εισαγγελείς προστατεύουν τους παράνομους και συλλαμβάνουν όσους επιχειρούν να περισώσουν το δάσος από τους παράνομους. Oλόκληρη η Ασφάλεια του μεγάλου Παπουτσή με μια αγουροξυπνημένη Εισαγγελέα “μπουκάρουν” χαράματα στις 6:00 σε σπίτια της Ιερισσού και σέρνουν με χειροπέδες στον Πολύγυρο τους “κακοποιούς” που είχαν στο σπίτι τους άσφαιρα πυρά και ένα πιστόλι φωτοβολίδων – ένα “όπλο” που όλες οι βάρκες των επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.