Επίσκεψη στα μεταλλεία στη Χαλκιδική από μέλη των Οικολόγων Πράσινων και του Βουλγαρικού Πράσινου κόμματος (Ζελένιτε)


Πηγή. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες οι φωτογραφίες και το βίντεο (εδώ) από την επίσκεψη!

12-11-25 Hellas-Gold_DSCN0708Ενημερωτική επίσκεψη στα γραφεία διοίκησης και στα εργοτάξια της Ελληνικός Χρυσός πραγματοποίησαν μέλη των Οικολόγων Πράσινων και του Βουλγαρικού κόμματος Ζελένιτε (Πράσινοι) την περασμένη Κυριακή στο Στρατώνι. τις Μαύρες Πέτρες, το Καρακώλι και τις Σκουριές.

Οι έλληνες και βούλγαροι οικολόγοι ενημερώθηκαν από τον διευθυντή του μεταλλείου της Ελληνικός Χρυσός στο Στρατώνι κ. Θεοδωρακόπουλο πάνω στο γενικό επιχειρηματικό σχέδιο και είχαν συζήτηση μαζί του κατά την οποία του έθεσαν τις ερωτήσεις τους σε μια προσπάθει12-11-25 Hellas-Gold_DSCN0716α να έχουν άμεση ενημέρωση από το εξειδιεκυμένο προσωπικό της εταιρίας για τον σχεδιασμό της ανάπτυξης του επενδυτικου σχέδιου, το στάδιο στο οποίο βρίσκετονται αυτή τη στιγμή οι εργασίες της εταιρίας, τα μέτρα που παίρνονται για να προφυλαχθεί η περιοχή από την τοξική μόλυνση και κάποια πιθανή καταστροφή που μπορεί να επέλθει μετά από κάποια ακραία καιρικά φαινόμενα ή από άλλη φυσικό γεγονός όπως ένας σεισμός. Επίσης είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εργαζόμενους της εταιρίας και να επισκεφθούν περιοχές που βρίσκονται σε εξέλιξη έργα της εταιρίας όπως η στοά στις Μαύρες Πέτρες, οι αποκαταστ12-11-25 Hellas-Gold_DSCN0727άσεις στο Καρακώλι και η εκσκαφή του open Pit στο δάσος των Σκουριών.

Από την ομάδα των ελλήνων και βουλγάρων οικολόγων διαπιστώθηκε ότι οι εργασίες της Ελληνικός Χρυσός προχωρούν με ταχείς ρυθμούς παρά το γεγονός ότι αναμένεται η οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας στο τέλος του χρόνου και η οποία μπορεί να επιβάλει το σταμάτημα των εργασιών ή την αλλαγή όρων του επενδυτικού σχεδίου, ενώ ακόμα υπάρχουν κενά στην παρουσίαση του τρόπου εξαγωγής του χρυσού από το μετάλλευμα μια και η μέθοδος flash melting 12-11-25 Hellas-Gold_DSCN0753δεν έχει εφαρμοστεί πουθενά μέχρι σήμερα στον κόσμο και δεν υπάρχουν στοιχεία για την παραγωγή καυσαερίων που αυτή η μέθοδος θα έχει γεγονός που μας προξενεί απορία μια και για να εγκριθεί η οποιαδήποτε Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων είναι υποχρεωτικό να αναφαίρονται αριθμιτικά οι εκπομπές αερίων ρύπων.

Εντύπωση προκάλεσαν οι πολύ κατώτερες του αναμενώμενου αποκαταστάσεις του τοπίου στην περιοχή και η ανέυρεση αρχαιολογικών ευρυμάτων στην είσοδο του open pit γεγονός που διέκοψε τις όποιες εργασίες εκσκαφής είχαν ξεκινήσει, 12-11-25 Hellas-Gold_DSCN0742μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Τέλος θετική έκπληξη αποτέλεσε το πολύ καλό κλίμα και η υποδοχή από τους εργαζόμενους της Ελληνικός Χρυσός παρά το γεγονός ότι η αντίθεση του κόμματος μας και του βουλγαρικού κόμματος σε αντίστοιχες μη αειφορικές επενδύσεις στη γειτονική χώρα είναι εδώ και πολά χρόνια δηλωμένη.

12-11-25 Hellas-Gold_DSCN0720
12-11-25 Hellas-Gold_DSCN0719
12-11-25 Hellas-Gold_DSCN0723
12-11-25 Hellas-Gold_DSCN0731
12-11-25 Hellas-Gold_DSCN0732
12-11-25 Hellas-Gold_DSCN0750

12-11-25 Hellas-Gold_DSCN0743


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.