ΑΡΕΣΕ Ο ΕΞΑΝΤΑΣ!!!!!!!


Από halkidikimesaapoeikones Mόνο άρεσε;

Αντί για οποιαδήποτα άλλη απάντηση στους “ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ” για την ανάρτησή τους στην ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ (ΒΛΕΠΕ ΕΔΩ) παραθέτω τα 49 σχόλια που υπήρχαν κάτω από Video και την δημοσίευση του ΕΞΑΝΤΑ (ΒΛΕΠΕ ΕΔΩ) μέχρι πριν από λίγο.  Για την προβολή του Video πατήστε (ΕΔΩ).

  • Ενεργοί Πολίτες Δ.Ε Αρναίας
    Αξιότιμοι συντελεστές του Εξάντα.
    Πραγματικά και μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας, σας ευχαριστούμε για το πληρέστατο ντοκιμαντερ που παρουσιάσατε για την περιοχή μας. Ένα ντοκιμαντέρ που παρουσιάζοντας και τις δυο πλευρές με τα επιχειρήματα της καθε μιας, αφήνει στο κάθε τηλεθεατή να βγάλει τα συμπεράσματα του. Πραγματικά το ντοκιμαντερ σας, πόνεσε πάρα πολύ τους υπέρμαχους της επένδυσης. Χθες ο κάθε σώφρον Έλλην πολίτης έβγαλε τα συμπεράσματα του. Πως απο το ξεπούλημα της χώρας (βλεπε Παπακωσταντίνου), περάσαμε στο ξεπούλημα των ψυχών των ανθρώπων απλά και μόνο για την ικανοποιήση προσωπικών εγωισμών (βλέπε Πάχτα). Καλή συνέχεια στα ντοκιμαντερ σας και σας παρακαλούμε …. να ΜΗΝ μας ξεχάσετε!
  • Theologos Pardalidis
    Εξαιρετική δουλειά, πολλά μπράβο που λέτε τα πράγματα με το όνομά τους
  • Μπράβο στην δημοσιογραφική ομάδα του ΕΞΑΝΤΑΣ για την πολύπλευρη και διαυγή παρουσίαση του θέματος. Θα προτιμούσα βέβαια, να γίνει η προβολή καμιά ώρα πιο νωρίς. Επιπλέον θα ήθελα περισσότερη προβολή των αγώνων των κατοίκων της περιοχής πάνω στο βουνό!
  • parapoli oreo!!!!!!!!!
  • m_armic
    χωράει άλλο ένα μπράβο για την εξαιρετική δουλειά; ΜΠΡΑΒΟ! σε σας και τους ανθρώπους που αγωνίζονται
  • Αφήστε τους να προσπαθούν να πείσουν ότι είναι “μονόπλευρο” ένα ντοκυμαντέρ που τολμάει να παρουσιάσει και τις δύο απόψεις…
    Αφήστε τους να λένε ότι είναι “ύποπτοι” οι δημοσιογράφοι που έχουν την αναίδεια να μην τα παίρνουν από μεγαλοεπιχειρηματίες…
    Η δύναμή σας είναι η αλήθεια και ο κόσμος είναι μαζί σας γιατί το αναγνωρίζει αυτό.
    Αυτό που είδαμε χθες είναι ένα διαμάντι. Χίλια μπράβο και σας ευχαριστούμε!!!
  • ΜΠΡΑΒΟ σας ρε παιδια,παλεβουμε χρονια για αυτη την παρανομια εκ μερους πολλων συντελεστων της κυβερνησης,οχι μονο της τωρινης,κραταει χρονια αυτη η διαμαχη ΜπομπολοΜατ-Χαλκιδικη,και η μονη ισομερης ορατοτητα στην τηλεοραση ηταν η δικια σας.Ευχαριστουμε ολους σας και μακαρι να σας αφησουνε οι γνωστοι-αγνωστοι διοικητες της ελευθερης(υποτιθεται) Ελληνικης τηλεορασης  να συνεχισεται την την δουλεια σας και σε αλλα θεματα,μειζονος σημασιας για την Ελληνικη πραγματικοτητα.Θα ηθελα αν μπορειται να παρακολουθητε το θεμα μας και να επεμβετε με τον τροπο σας οπως χθες.Δεν θελουμε χαρες,θελουμε την αληθεια και μονο…τιποτα αλλο..και παλι μπραβο σας.Αν δε χασετε τη δουλεια σας επειδη και μονο ασχολειθηκατε μαζι μας,τα ξαναλεμε συντομα γιατι ο αγωνας αυτος τωρα θα φτασει στα κοκκινα…καλο σας βραδυ…..
  • Ειδατε σε κάποια στιγμή τι είπε ένας κάτοικος,”Ο κόσμος είναι διχασμένος”.Τυχαία γίνεται αυτό;Δε νομίζω!!!.Μας φέρνουν σιγά σιγά στα όριά μας για να μας διαλύσουνε,αλλά ο Ελληνικός λαός θα αντέξει γιατί έτσι είναι να γίνει…Οσο για το κ.Πάχτα τον οποίο τον έχουν και για δήμαρχο τρομάρα του τα λόγια του μιλάνε από μόνα τους…Ας σκεφτούμε αυτούς τους δύσκολους καιρούς έστω και λίγο Ελληνικά κι ας αναλογιστούμε το αρχαίο ρητό του Αριστοτέλη στην αρχή της εκπομπής…
  • R_CHR
    Πραγματικά εξαιρετική δουλειά! Διάφανη για τα μάτια του θεατή χωρίς διάθεση επίδρασης στην κρίση του. Ολο το πρόβλημα μπροστά μας και για την Ελλάδα τίποτε εν τέλει.. ποιός θα ψάξει για τους υπαίτιους ??
  • Καταπληκτικό ντοκιμαντέρ, μνημειώδες για την Ελληνική δημοσιογραφία, την οποία τιμά και ξελασπώνει από την εκκωφαντική, διαπλεκόμενη σιωπή για το συγκεκριμένο θέμα των εγχώριων ΜΜΕ (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων).
    Πώς μπορείς να αμφισβητήσεις την αμερόληπτη, σφαιρική, αντικειμενική προσέγγιση που δίνει βήμα σε όλες τις απόψεις και ρίχνει φως σε όλες τις πλευρές; Που αποκαλύπτει το μέγεθος της απαξίωσης, της διαπλοκής και της κατάντιας των πολιτικών μας, όταν καλούνται να απαντήσουν σε καυτά ερωτήματα του τύπου:
    τι θα κερδίσει η Ελλάδα και ο τόπος;
    Γιατί προσέφυγε η κυβέρνηση προκειμένου η “εταιρεία” να μην πληρώσει πρόστιμο;
    Ένα μόνο δεν ρώτησε η καταπληκτική ομάδα του ΕΞΑΝΤΑ:
    γιατί κύριοι της κυβέρνησης νομοθετήσατε την απαλλαγή της “εταιρείας” από κάθε ευθύνη για την επικείμενη περιβαλλοντική καταστροφή; Τι επιτάσσει το Σύνταγμα για την προστασία του περιβάλλοντος;
    Εκπομπές σαν τον ΕΞΑΝΤΑ πρέπει να βραβεύονται με το ύψιστο βραβείο της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, που αποτελεί βασικό πυλώνα της πανταχόθεν βαλόμενης δημοκρατίας μας. Θερμά συγχαρητήρια στον κ. Αυγερόπουλο και την αξιολογότατη ομάδα του. Συνεχίστε το ζωτικό για τη χώρα μας έργο σας, γιατί η ανεξάρτητη, υπεύθυνη ενημέρωση του πολίτη είναι προϋπόθεση για αυτοοργάνωση και δράση, όταν καταπατούνται ανθρώπινα δικαιώματα και παραβιάζονται θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος, όπως είναι η υποχρέωση της πολιτείας να προστατεύει το περιβάλλον (αντί να συνεργεί στην καταστροφή του).
  • Το θέμα της εξόρυξης χρυσού στην ιδιαίτερή μου πατρίδα είναι μεγάλο!
    Η προσέγγυση της ομάδας του ΕΞΑΝΤΑ καθρεφτίζει και τις δύο μεριές με ευαισθησία. Αφήνει όμως παράλληλα διάφανα, σαν σε γυαλί, να δει ο θεατής το υπόβαθρο του προβλήματος της επένδυσης, από ποιον γίνεται και για ποιον!
    Σίγουρα όχι για εμάς και για την Ελλάδα!
    Συγχαρητήρια για την τόσο ποιοτική εκπομπή στα παιδιά του ΕΞΑΝΤΑ!
  • κύριε
    Αυγερόπουλε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ πολύ
  • Grammatiki Karavasilikou
    Πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές του Εξάντα για τη σοβαρότητα και αντικειμενικότητα που έδειξαν σ το θέμα των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική.
    Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι τώρα κανένας άλλος δεν τόλμησε να κάνει κάτι αντίστοιχο, ενώ αντίθετα αρκετοί είναι αυτοί που φανερά στήριξαν και στηρίζουν την πλευρά της εταιρείας (βλ. Τέλογλου, ΕΤ3 κλπ).
    Μάλλον ήρθε η ώρα να λάμψει η αλήθεια για το μεγάλο σκάνδαλο, τις επιπτώσεις του οποίου θα πληρώσει ολόκληρη η Ελλάδα είτε με την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή είτε με το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας στους Καναδούς ή οποιουσδήποτε άλλους και μάλιστα κάτω από την πολύχρωμη ομπρέλα της πολυπόθητης ανάπτυξης.
    Προσωπικά θα ήθελα να τονιστούν περισσότερο οι χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα χαθούν  σε αντιπαράθεση με αυτές που υποτίθεται ότι θα δημιουργηθούν, οι επιπτώσεις στον τουρισμό, τη γεωργία, την κτηνοτροφία κ.ά., αλλά μπορώ να κατανοήσω ότι μέσα σε 60΄΄ λεπτά είναι αδύνατον να χωρέσει ένα τόσο μεγάλο σκάνδαλο και μάλλον θα χρειαστούν και άλλες εκπομπές προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του τεράστιου προβλήματος.
    Πολλές ευχές στην ομάδα του Εξάντα για να συνεχίσουν με την ίδια σοβαρότητα τη δουλειά τους.
    Να είστε καλά φίλοι του Εξάντα!
    Γραμματική Καραβασιλικού
  • Nα ακουστεί η αλήθεια.Μπράβο!
  • Giorgis_Poligiros
    Ήταν η πληρέστερη παρουσίαση του μέγιστου, όχι μόνο για τη Χαλκιδική, θέματος των μεταλλείων Κασσάνδρας. Γιατί οι έως τώρα παρουσιάσεις (βλέπε Τέλογλου ΣΚΑΪ)  σκοπίμως παρουσίαζαν μόνον, από τη μία τους “γραφικούς οικολόγους” και τους αγράμματους ιθαγενείς και από την άλλη τους “επιστήμονες” και τους σκληρά εργαζόμενους στις στοές (βλέπε τσιράκια της εταιρείας) με τον “άγιο Πάχτα” φύλακα, προστάτη και μέγα οραματιστή, αποκρύπτοντας επιδεικτικά το μέγεθος του οικονομικού σκανδάλου. Παρουσίαζαν δηλαδή από τη μιά μεριά πέντε γραφικούς και τρεις αγράμματες γιαγιάδες (πλαισιωμένους απο Συριζαίους και δήθεν εξωγήινους μπαχαλάκηδες) που φωνασκούσαν για μια τόσο δα μικρούλα τρύπα στο βουνό και από την άλλη 5 χιλιάδες κακομοίρηδες που όταν αρχίσει η “επένδυση” θα ταΐσουν ψωμάκι τα παιδάκια τους. Απέκρυπταν σκοπίμως ότι ουσιαστικά το Ελληνικό Δημόσιο μέσω του Πάχτα,  έκανε το μεσίτη μεταξύ της TXV και του Μπόμπολα (χωρίς να πάρει 1€ για μεσιτικά!!!!) δίνοντας τζάμπα 315,000 στρέμματα και επιδοτώντας τους άνεργους της TVX με 24.000.000€. Ενώ από την άλλη η εταιρεία, όπως η ίδια λέει στα δικά της δελτία,  επενδύοντας 1,2$ δις, θα κερδίζει  τουλάχιστον 500,000,000$ το χρόνο για τουλάχιστον 15 χρόνια. Και τι θα κερδίσει το ελληνικό δημόσιο; το απάντησε σαφέστατα ο Παπακωνσταντίνου: τους φόρους των 1,500 εργαζομένων…. Ξέχασε βέβαια και τα ανταποδοτικά οφέλη για το Δήμο Αριστοτέλη, τα οποία θα ανέρχονται (όπως δήλωσε ο Eduardo Moura, αντιπρόεδρος της Eldorado Gold στον Γ Φυντικάκη – Τα Νέα 17-11-2012) το μυθικό ποσό των 3.000.000€ ανά έτος…. (~45.000.000€ στη 15ετία). Αυτό είναι η επένδυση  που βιάζεται ακόμη και ο κύριος Μπάμπης απ΄το ΣΚΑΪ να ξεκινήσει,  για  να σωθεί η Ελλάδα!!!
    Παρουσίαζαν σκοπίμως μόνο την αγωνία κάποιων γραφικών συνωμοσιολόγων για το κυάνιο αποκρύπτοντας τις επιστημονικά τεκμηριωμένες επιπτώσεις στα νερά ή τις αστοχίες στα φράγματα που συμβαίνουν ακόμη και στη Φιλανδία…
    Ελπίζω το Ντοκιμαντέρ σας να πάρει το δρόμο του και να αφυπνίσει τους λογικούς και συνειδητοποιημένους πολίτες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, ώστε να κινητοποιηθούν για πάρει τέλος αυτός ο εφιάλτης για τον τόπο μας.
  • teopan70
    Εξαιρετική μία ακόμη φορά δουλειά και αντικειμενικότητα. Εντύπωση μου προκάλεσε το ύφος των securitάδων (σαν χρυσαυγίτες τύπου), ατυχής επιχειρηματολογία της ελλ. χρυσός που προσπαθεί να πείσει για τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανησυχίες της, πολιτικοί που πιστεύουν ότι πραγματοποίησαν  θεάρεστο έργο πάντα ως γνώμονα το δημόσιο συμφέρον (γι αυτό φτάσαμε εδώ που είμαστε) και στον αντίποδα διχασμένη τοπική κοινωνία που προσπαθεί να διαλέξει πιο είναι το καλύτερο γι αυτή (πράγμα που από μόνο του εξυπηρετεί κάποιους).  Και μέσα σε όλα αυτά άβουλος θεατής των όλων το περιβάλλον που υπομονετικά καρτερεί τη μοίρα του. Φαντάζομαι πως όλοι γνωρίζουμε ποιός συνήθως κερδίζει στο τέλος!
  • Spyros Avdimiotis
    Υπηρετείτε με σθένος την πραγματική δημοσιογραφία και σας ευχαριστούμε γι αυτό. Με το ίδιο σθένος θα αγωνιστούμε κι εμείς για το μέλλον των παιδιών μας.
  • Εξαιρετική δουλειά, και χωρίς να απομακρύνεται ούτε στο ελάχιστο από την αντικειμενικότητα παρουσίασης και των δύο εκδοχών. Δεν αδικήθηκε καμία άποψη, και ο κόσμος που το είδε έβγαλε τα συμπεράσματά του!! Συνεπώς, ήταν ένα ντοκουμέντο στο πλαίσιο της ποιότητας του Αυγερόπουλου και του Εξάντα. Θα μείνει ιστορικό για τους ανθρώπους που έχουν την πεποίθηση πως οι Έλληνες πολίτες και η Ελλάδα έχουν πλεονεκτήματα που τους αφαίρεσε (και η συγκεκριμένη επένδυση αυτό κάνει: τα κέρδη για την εταιρεία, οι ζημίες για τη χώρα και το μέλλον της) ένα πελατειακό σύστημα κομματικού κράτους, μια αντίληψη μεταπράτη και “εισοδηματία” στις πλάτες άλλων. Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα της χώρας; 1) Φως/άνεμος (ενεργειακή αυτάρκεια και παραγωγή με ταυτόχρονη μείωση σπατάλης στην κατανάλωση). 2) Γη/νερό (γεωργικά προϊόντα ποιότητας – ονομασίας προέλευσης, γεωργική καινοτομία, αυτάρκεια και εξαγωγές νέων αγροτικών προϊόντων 3) Θάλασσα, Φυσική ομορφιά και βιοποικιλότητα (οικοτουρισμός, στροφή στην ποιοτική φιλοξενία, νέα κουλτούρα αλιείας και παραγωγής προϊόντων υδατοκαλλιέργειας). Όλα τούτα (και άλλα) είναι που απειλούνται με εξαφάνιση από το μέλλον της Ελλάδας και των ανθρώπων της. Οι 1500-5000 θέσεις εργασίας είναι το τυράκι της παγίδας του Πάχτα- El Dorado.
  • Για άλλη μια φορά συγχαρητήτρια! Σε ευχαριστώ που αποτελείς μια από τις 2-3 εκπομπές που αξίζει κάποιος να δει από την ελληνική τηλεόραση!Το ότι και καλά εν μέσω κρίσης σημασία έχει μόνο η βραχυπρόθεσμη επιβίωσή μας και όχι η μακρυπρόθεσμη, ανεξαρτήτως όρων με τους οποίους πραγματοποιείται, ήταν αναμενόμενο εμφανιστεί στην Ελλάδα… Οι ίδιοι άνθρωποι όμως που πιστεύουν στην υπό αυτούς τους όρους επίγουσα λειτουργία αυτού του περιβαλλοντικού τερατουργήματος, είναι οι ίδιοι οι οποίοι θα έρχονται κλαμμένοι σε 10 χρόνια στο Νοσοκομείο και θα λένε “Μα γιατί το παιδί μου έχει καρκίνο των πνευμόνων;Τι έφταιξε;….”
  • Costas Kitsikis 
     Συγχαρητήρια
  • ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ επιτέλους μια εκπομπή που περιγράφει την κατάσταση όπως ακριβώς είναι. Καλό κουράγιο και καλή συνέχεια σε όλα τα παιδιά του Εξάντα…
  • Συγχαρητήρια στον Γιώργο Αυγερόπουλο και όλους τους συντελεστές του ντοκυμαντέρ! Είμαστε μαζί σας! Καλή συνέχεια!
  • Πολύ σημαντική η δουλειά της ομάδας του Εξάντα για την πολύπλευρη ανάδειξη του θέματος των επιπτώσεων από μια δραστηριότητα προσωρινά κερδοφόρα που όμως μακροχρόνια μετατρέπει εθνικό έδαφος σε τοξικό απόβλητο, υπονομεύοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη των μελλοντικών γενεών.
  • Πως γίνεται μια έρευνα που δεν ασκεί κριτική, αλλά παρουσιάζει γεγονότα και απόψεις όλων των πλευρών να θεωρείται ύποπτη και μονόπλευρη; John……     Συγχαρητήρια για την εκπομπή, μοναδική σκηνοθεσία και η μουσική εμπνευσμένη!!!!!! θα ήθελα όμως να ακούσουμε περισσότερα για τον τουρισμό και την αειφόρο ανάπτυξη η οποία είναι ισχυρότερη απο το πρόσχερο κέρδος του ενός.Μπράβο και πάλι σ’όλους τους συντελεστές…
  • Cri Sta
    Μακάρι να έρθει εποχή που δεν θα υπάρχει “θέμα” για τον ΕΞΑΝΤΑ. :)
    Ως τότε μόνο συγχαρητήρια μπορώ να σας δίνω. Πραγματικά η εργασία σας αξίζει χρυσάφι!   ;)
  • Παραμένει μια σπάνια νησίδα ποιότητος ο Εξάντας στα Ελληνικά πράγματα
    .
  • ΙΕΡΙΣΣΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
    Ευχαριστούμε για την αντικειμενική ανάδειξη του προβλήματος! Ο Κύριος Αυγερόπουλος και οι συνεργάτες τους δείχουν πως έχουν πράγματι κατανοήσει ποιός είναι ο πραγματικός ΧΡΥΣΟΣ της Χαλκιδικής μας! Ας ελπίσουμε ότι θα το καταλάβει και το ΣΤΕ!!!
    ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!!
  • Συγχαρητήρια για την εκπομπή σας. Ήταν η μοναδική που απέδωσε με αντικειμενικότητα όλες τις πλευρές του ζητήματος και όλες τις απόψεις. Και πάλι συγχαρητήρια.
  • Boura Christina
    θα παρακολουθήσω απόψε με αμείωτο ενδιαφέρον το ντοκιμαντερ, ευχαριστώ που κάνετε τόσο καλή εργασία και μας αφυπνίζετε.
  • η μοναδική εκπομπή που δείχνει να αναλύει πραγματικά το θέμα και χαρακτηρίζεται ως ύποπτη απ τον κύριο John. Αγαπητέ φίλε δε σου φαίνεται ύποπτο ο γεγονός ότι η πλευρά των χιλιάδων ανθρώπων που βρίσκονται στους δρόμους φιμώνεται συστηματικά και ευαισθητοποιήθηκες από μια εκπομπή που ακόμη καν δεν είδες. Και μόνο να σκεφτείς  ότι απ τη μια ήμαστε εμείς οι απλοί πολίτες που δύναμή μας είναι η παρουσία μας στις πορείες διαμαρτυρία σας κι απ την άλλη η δυναμική που μπορούν να έχουν οι καναλάρχες, μια πολυεθνική εταιρία και η κυβέρνηση. Η διαφάνεια στο μεγαλείο της δηλαδή.
  • Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην ομάδα του Εξάντα, η οποία με τα ντοκιμαντέρ της αποδεικνύει πως η Γη είναι πράγματι ένας “Small Planet”, με αποτέλεσμα ό,τι συμβαίνει στη Χιλή να επηρεάζει το Μαρόκο.
    Εμείς, βέβαια, ακόμα τσακωνόμαστε αν πρέπει να μας ενδιαφέρει ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής!
    Χαίρομαι που όλα τα dvd κυκλοφορούν και με αγγλικούς υπότιτλους, διευκολύνοντάς με να τα στέλνω δώρο σε ξένους φίλους μου.
    Συνεχίστε την εξαιρετική δουλειά. Ανθρώπους σαν κι εσάς χρειαζόμαστε στη χώρα των Ελληναράδων που δεν αγαπούν την Ελλάδα.
  •  Μπράβο και από εμένα για την εξαιρετική δουλειά που συνεχίζεται να κάνετε, είναι όντως όλα δίπλα μας.
    Είναι πραγματικά ύποπτη η στάση των ΜΜΕ και της πολιτείας αφενός γιατί αποκρύπτετε μία είδηση που αφορά το σύνολο του Ελληνικού λαού γιατί η περιβαλλοντική καταστροφή επηρεάζει όλη την ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής (υπάρχουν σχετικές μελέτες) και αφετέρου για την στάση της πολιτείας απέναντι στο πρόβλημα της τοπικής κοινονίας. Επίσης θα έλεγα και ακόμα πιο ύποπτη η στάση ατόμων που επικρίνουν, χωρίς να δουν την όποια παρουσίαση.
  • Myrmidonas
    Με ποιό σκεπτικό ή βάσει ποιού νόμου έδωσε ο κ. Πάχτας τα 11 εκ. ευρώ της αγοραπωλησίας ως αποζημίωση στους πρώην εργαζόμενους της TVX; Τα οποία χρεώθηκαν στους έλληνες πολίτες; Και επίσης, υπάρχει “οικολογικός” τρόπος εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων; Δηλαδή, οι μελέτες που γίνονται και υποβάλλονται προς έγκριση,πραγματεύονται λογικά τις επιπτώσεις στο περιβάλλον κλπ, προϋποθέτουν καταστροφή και τί μεγέθους; Υπάρχει νομικό πλαίσιο με σαφείς περιορισμούς για τέτοιες επενδύσεις σε σχέση με την επίδραση στο περιβάλλον;
  • Πολύ (ύποπτη) μονόπλευρη παρουσίαση του θέματος…
  • Κάτι σαν τη γενοκτονία των παλαιστινίων ρε παιδάκι μου. Ή σαν την επίθεση στο Βιετνάμ. Ή σαν τη συστηματική εξόντωση ανθρώπων σε φούρνους. Όντως πολύ μονόπλευρες παρουσιάσεις και αυτών των θεμάτων. Δεν φταίει η εταιρεία που βρίσκεται στη χαλκιδική ο χρυσός μαζί με τους κατοίκους. Οι κάτοικοι φταίνε…
  • Ε, την αντικειμενική και πολύπλευρη ενημέρωση την έχουν αναλάβει τα κανάλια του Μπόμπολα και του Αλαφούζου, ας κάνει και κανείς προπαγάνδα σε αυτή τη χώρα!
  • exandasdocumentaries
    Ακόμα δεν έχει προβληθεί βέβαια… Θα θέλατε να μας πείτε που ακριβώς είδατε την “ύποπτη μονόπλευρη παρουσίαση του θέματος;”
  • John
    Το σχόλιο μου προέκυψε από την παραπάνω ανάλυση του ρεπορτάζ…και το ύποπτο,πάει στο γεγονός πως τη μερίδα του λέοντος την έχει η πλευρά που είναι απέναντι στην επένδυση και η οποία υποκινείται από βουλευτές συγκεκριμένου κόμματος και από άσχετους με την περιοχή ανθρώπους.Τι δουλειά έχει ας πούμε να διαμαρτύρεται και να βάζει φωτιές ένας κάτοικος από τις Σέρρες στη Χαλκιδική?Πόσο θα βλάψει τον ίδιο μια υποτιθέμενη μόλυνση του περιβάλλοντος στις Σκουριές.Η αλήθεια είναι πως η οικολογία πουλάει πολύ τον τελευταίο καιρό (ειδικά όσο θα είναι ανεβασμένα τα ποσοστά κομμάτων της αριστερας).Γιατί δεν ρωτάτε όμως και τους κατοίκους των χωριών που είναι όμορα με τις εργασίες που γίνονται (Παλαιοχώρι,Νεοχώρι,Στρατώνι κτλ)?Ο νυν δήμαρχος της περιοχής ξέρετε με πιο προεκλογικό σύνθημα εκλέχτηκε και με πιο δεν εκλέχθηκε ο πρώην (δήμαρχος Ιερισσού)?Ευχαριστώ
  • Τι δουλειά έχει να διαμαρτύρεται κάποιος από τις Σέρρες για την καταστροφή ενός οικοσυστήματος στη Χαλκιδική; Πόσο θα βλάψει τον ίδιο μια μόλυνση του περιβάλλοντος στις Σκουριές; (το “υποτιθέμενη” το παρακάμπτω)
    Αυτό είναι το πρόβλημα σε τούτον τον πλανήτη, κύριε John. Ότι σκεφτόμαστε με αυτόν τον τρόπο: Τι με νοιάζει εμένα η οικολογική καταστροφή, ο πόλεμος, η αδικία, η φρίκη που συμβαίνει γύρω μου; Αρκεί να μην αγγίξει εμένα. Αρκεί να συμβαίνει σε άλλους, λίγο πιο πέρα.
    Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο οδεύουμε πρόσω ολοταχώς στην καταστροφή.
    Maria Kadoglou
  • John, έχω κι εγώ την απορία που την είδες τη “μονόπλευρη ανάλυση”; Το trailer είναι πολύ ισορροπημένο – και Πάχτα έχει και Στρατουδάκη και Παπακωνσταντίνου και Γαζέα – ακριβώς όσους εμφανίζονται και από την άλλη πλευρά και με τον ίδιο ακριβώς χρόνο. Το πρόβλημά σου ποιο είναι;
    Επειδή ζω στην περιοχή θα μπορούσα να σου πω πολλά, τόσο για το “πολιτικό” σκέλος της υπόθεσης, όσο και για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της επένδυσης. Αυτά τα θέματα υπάρχουν πολλές σελίδες όπου μπορείς να τα συζητήσεις. Δεν αφορούν όμως το ντοκυμαντέρ, το οποίο καταγράφει απόψεις χωρίς να τις κρίνει. Κι απ’όσο είδα στο trailer, το κάνει πάρα πολύ καλά. Αν δε σου αρέσουν οι απόψεις, είναι δικό σου πρόβλημα.
  • exandasdocumentaries
    Η ανάλυσή σας είναι υποκειμενική θα μου επιτρέψετε να πω. Θα θέλατε να διαβάζατε δηλαδή, αυτό που πιστεύετε εσείς. Στον αντίποδα όσων λέτε υπάρχουν πολλοί κάτοικοι που δεν είναι από τις Σέρρες (και το ξέρετε αυτό) και που ζουν σε χωριά διπλανά από αυτά που αναφέρετε. Έχουν διαφορετική εκτίμηση. Θα πρότεινα να περιμένετε να δείτε την ταινία στην οποία παρουσιάζονται άπαντες και μιλάμε μετά.
    (Edited by author 1 ημέρα πριν)
  • Συγγνώμη αλλά αναφέρθηκα εγώ στο Κιλκίς?Αν και από ‘κει ήταν κάποιοι από τους κουκουλοφόρους φίλους του δάσους που πήγαν στην περιοχή για να διαμαρτυρηθουν ειρηνικά με λοστούς και αλυσίδες…Προφανώς τους ξέρετε και αυτούς…Αναμένω την προβολή του ρεπορτάζ!!
  • Μεθοδευμένη κριτική, ο κ. John, πριν ακόμα προβληθεί κάτι και μάλιστα με καρμπόν αναπαραγωγή της πάντοθεν διαστρεβλωμένης εκδοχής – ποιηματάκι περί «κουκουλοφόρων με αλυσίδες που έβαζαν φωτιές».
    Βέβαια, όπως αποδείχθηκε από το οπτικό υλικό και την κάλυψη των γεγονότων στις Σκουριές που κάναμε όντας εκεί, σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει η Ελλ. Χρυσός και οι λιγοστοί καλοπληρωμένοι υπάλληλοί της, ήταν οι βόμβες δακρυγόνων που έβαζαν φωτιές στα ξερόχορτα εν μέσω καλοκαιρού και οι «κουκουλοφόροι» (καλυμμένοι για προστασία από τα δακρυγόνα) πάσχιζαν να τις σβήσουν.
    Αλλά αν η αλήθεια δε συμφωνεί με τους νεμόμενους τα ψίχουλα που πίπτουν εκ της τραπέζης της «επενδύσεως», τόσο το χειρότερο για την αλήθεια…
  • exandasdocumentaries
    Όχι δεν τους ξέρω κύριε. Αν τους ξέρετε εσείς (αφού με τόσο μεγαλή σιγουριά το λέτε δημοσίως) καλό θα είναι να καταθέσετε στον εισαγγελέα.
    *Το “Κιλκίς” που γράφτηκε εκ παραδρομής διορθώθηκε.
  • Αν δεν καώ εγώ,
    Αν δεν καείς εσύ,
    Αν δεν καούμε εμείς,
    Πως θα γενούνε τα σκοτάδια λάμψεις;
    Ναζίμ Χικμέτ
    http://www.youtube.com/watch?f…
    Όλοι στον Αγώνα.
    ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
    Αντώνης Χατζημιχελάκης
  • μηπως ειναι λιγο παραξενο,οτι ολα τα ματ τη μια 17 διμοιρειες την αλλη 19 την τελευταια 23,γιατι;τι διαφυλασουνε αυτοι οι κυριοι;ολη μα ολη η Χαλκιδικη ειναι εναντιον αυτης της παρανομης απο ολες τις πλευρες δραστηριοτητες.Το θεμα ειναι απλο και τελειως κοινωνικο στα συνορα της Χαλκιδικης και οχι μονο.Η λογικη απαιτει δημοψηφισμα,το οποιο το εχουνε αποκλεισει γιατι δε τους συμφερει.Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκιο. Θα βγεις στους δρόμους, θα φωνάξεις τα χείλη σου θα ματώσουν απ’ τις φωνές. Το πρόσωπό σου θα ματώσει από τις σφαίρες μα δε θα κάνεις ούτε βήμα πίσω. Κάθε κραυγή σου θα΄ ναι μια πετριά στα τζάμια των πολεμοκάπηλων. Κάθε χειρονομία σου θα΄ ναι για να γκρεμίζει την αδικία. Δεν πρέπει ούτε στιγμή να υποχωρήσεις, ούτε στιγμή να ξεχαστείς. Είναι σκληρές οι μέρες που ζούμε. Μια στιγμή αν ξεχαστείς, αύριο οι άνθρωποι θα χάνονται στη δίνη του πολέμου, έτσι και σταματήσεις για μια στιγμή να ονειρευτείς εκατομμύρια ανθρώπινα όνειρα θα γίνουν στάχτη απ΄ τις φωτιές. Δεν έχεις καιρό, δεν έχεις καιρό για τον εαυτό σου αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος. Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος μπορεί να χρειαστεί και να πεθάνεις για να ζήσουν οι άλλοι. Θα πρέπει να μπορείς να θυσιάζεσαι ένα οποιοδήποτε πρωινό. Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος θα πρέπει να μπορείς να στέκεσαι μπρος στα ντουφέκια! Τάσος Λειβαδίτης

6 απαντήσεις στο “ΑΡΕΣΕ Ο ΕΞΑΝΤΑΣ!!!!!!!”

  1. Μπορείς να τους βάλεις και τα tweets που γράφτηκαν για τις #skouries #exandas. Είναι όμως τόσα πολλά που μπορεί και να μπλοκάρουν… :-ρ

    kbrin

  2. Όλοι όσοι αντιδρούν στην εξόρυξη (αφανής πρωταθλητής ο «Ριζοσπάστης» με 52 δημοσιεύματα από το 2000 ως το 2012) φαίνεται πως έχουν δέσει καλά τη γαϊδούρα τους, έχουν εξασφαλίσει τον άρτον τον επιούσιον, ακόμα και στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε και τους μένει καιρός για να ασχοληθούν με το περιβάλλον, τα αρχαία, τη διάσωση των υπό εξαφάνιση ζώων, κλπ., κλπ.
    Είναι πραγματικά περίεργο σε μια Ελλάδα, που αιωρείται στο χείλος της χρεοκοπίας (μερικοί οικονομολόγοι λένε πως ήδη έχουμε χρεοκοπήσει, άλλοι μιλάνε για ελεγχόμενη χρεοκοπία) να υπάρχουν πολίτες που να μη θέλουν να εξορυχτεί το χρυσάφι και ο χαλκός, που, κατά τον «Εξάντα» έχουν αξία 12 δις ευρώ.
    Έλεος, πια! Σκεφτείτε ότι υπάρχουν και άνεργοι, άστεγοι και πεινασμένοι, καρκινοπαθείς που δεν παίρνουν τα φάρμακά τους, ασφαλιστικά ταμεία που έχασαν το μεγαλύτερο μέρος των αποθεματικών τους και ετοιμάζονται να χάσουν κι άλλα, άνθρωποι που αυτοκτονούν, κλπ., κλπ.
    Πηγαίνετε στον πεινασμένο και ρωτήστε τον : «τι προτιμάς, ψωμί ή περιβάλλον;», να δείτε τι θα σας πει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.