Προπηλάκισαν τον Μανόλη Λαμτζίδη για τα μεταλλεία Χαλκιδικής


Προπηλάκισαν τον Μανόλη Λαμτζίδη για τα μεταλλεία Χαλκιδικής Τον πρώην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Μανόλη Λαμτζίδη προπηλάκισαν άγνωστοι που παρουσιάστηκαν ως εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Χαλκιδικής, σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης. “Θέλουμε δουλειά” του είπαν, μεταξύ άλλων.

Ο δικηγόρος τη στιγμή εκείνη κολλούσε αφίσες  για την “πορεία ενάντια στα μεταλλεία χρυσού”  που έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 11.30 το Σάββατο, με αφετηρία το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Συμμετέχουν οι επιτροπές αγώνα από Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς και Θράκη που διαμαρτύρονται για τη λειτουργία ορυχείων κοντά στα σπίτια τους.
Στην αφίσα υπάρχουν χάρτες στους οποίους τονίζεται η απόσταση των 62 χιλιομέτρων  που χωρίζουν τη Θεσσαλονίκη από τα μεταλλεία Σκουριών Χαλκιδικής και, των 1100 χιλιομέτρων, από τη έρημο Σαχάρα. “Η τοξική σκόνη δεν έχει σύνορα” επισημαίνουν οι διαμαρτυρόμενοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.