Ουρανούπολη 17-11-2012, Η ”φυγή” του κ. υπουργού…


[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=S6cLo2KtCT4]

Το Σάββατο 17-11-2012 ο ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας επρόκειτο να επισκεφθεί το Άγιο Όρος.

Η επιτροπή αγώνα συλλόγων – κατοίκων Ουρανούπολης και κάτοικοι από την γύρω περιοχή, θέλησαν με την ευκαιρία της επίσκεψης να τον ”σταματήσουν”, πριν την αναχώρησή του από την Ουρανούπολη και να του επιδώσουν ψήφισμα σχετικό με τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Ενδεικτικά:

– Ανυπαρξία πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης.

– Υποβαθμισμένο οδικό δίκτυο πρόσβασης.

– Τριτοκοσμικό λιμάνι (Ουρανούπολης).

– Κλείσιμο μουσείου και μνημείων αρμοδιότητας υπουργείου πολιτισμού.

και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ψήφισμα:

”και σαν να μην φτάνουν όλα τα παραπάνω…”

η πρόθεση της πολιτείας να εγκαταστήσει (σε αντίθεση με την θέληση της πλειοψηφίας των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών) ΡΥΠΟΓΟΝΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ ΧΡΥΣΟΥ.

Ο κ. Τζαβάρας προτίμησε , αντί να διέλθει απο την Ουρανούπολη και να συναντηθεί με την επιτροπή των κατοίκων, να φύγει ”σαν κλέφτης” απο το λιμάνι της Τρυπητής.

Ακόμα και ο Οικουμενικός Πατριάρχης ”είχε καταδεχθεί” να σταματήσει, πριν περίπου ένα χρόνο, σε αντίστοιχο συμβάν, στο φυλάκιο της επιτροπής αγώνα, στα καρνάγια της Ιερισσού, καθ’οδόν προς το ¨Αγιο Όρος…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.