Η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ
09-10-2012

Οι κτηνοτρόφοι της Ελλάδος ενώνουν τη φωνή της διαμαρτυρίας με τους υπόλοιπους αγρότες και καταγγέλουν τα επαχθή και βάρβαρα μέτρα της περικοπής των αγροτικών συντάξεων, της μείωσης της επιστροφής του Φ.Π.Α, της βίαιης φορολόγησής τους και της πώλησης της Δωδώνης.

Ο εξαθλιωμένος κτηνοτρόφος θέλει ενίσχυση και στήριξη όχι μέτρα μεγαλύτερης εξαθλίωσης και φτώχειας.

Πώς θα μπορέσει ο πρωτογενής τομέας και ειδικότερα η κτηνοτροφία να γίνουν πυλώνας ανάπτυξης όταν δεν ενισχύονται;

Καταγγέλουμε αυτή την πολιτική και καλούμε όλους τους κτηνοτρόφους σε ετοιμότητα, εγρήγορση και συμπόρευση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και το λαό. Τα μέτρα αυτά δεν πρέπει να έχουν την ανοχή μας. Ο συνταξιούχος αγρότης και κτηνοτρόφος δεν πρέπει να μείνει αβοήθητος.

Παράλληλα καλούμε τις γαλακτοβιομηχανίες να πληρώσουν άμεσα τους απλήρωτους κτηνοτρόφους και τις διαμηνύουμε ότι δε θα δεχτούμε καμία μείωση των τιμών χωρίς μείωση των τιμών του καταναλωτή. Ταυτόχρονα καταγγέλουμε τη βουβή λειτουργία του καρτέλ με εναρμονισμένες πρακτικές μη ανόδου των τιμών στον παραγωγό, τη στιγμή που υπάρχει μεγάλη έλλειψη στο γάλα και ταυτόχρονα μεγάλη ζήτηση των γαλακτομικών σε εσωτερικό και εξωτερικό. Για το θέμα αυτό αλλά και την ανυπαρξία κτηνοτροφικής πολιτικής δεν αποκλείουμε νέες κινητοποιήσεις τις οποίες θα συζητήσουμε στη συνεδρίαση του Δ.Σ της Ένωσης την προσεχή Τρίτη.

Επιπρόσθετα θέλουμε να χαιρετίσουμε τις πρωτοβουλίες για την ενιαιοποίηση του αγροτικού χώρου αλλά και τη συμμετοχή μας, με την προϋπόθεση της αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου και της νομοθετικής αναγνώρισης της Π.Ε.Κ., θα την αποφασίσουμε συλλογικά στην επόμενη συνεδρίασή μας.

Τέλος ως πανελλαδικό όργανο των κτηνοτρόφων δεν μπορούμε να μην πάρουμε θέση κατά της εξόρυξης και της μεταλλούργιας χρυσού στις περιοχές του Κιλκίς, της Θράκης και της Χαλκιδικής. Πιστεύουμε ότι τέτοιες μεταλλευτικές δραστηριότητες θα πλήξουν άμεσα την γεωργία και την κτηνοτροφία. Ο πραγματικός χρυσός είναι ο πρωτογενής τομέας και ειδικότερα η κτηνοτροφία. Το σιτάρι, το κρέας, το γάλα, η φέτα. Αυτός είναι ο χρυσός μας πλόυτος και μόνο εαν αυξήσουμε την παραγωγή αυτών θα εξαλλείψουμε το έλλειμα του εμπορικού ισοζυγίου και θα ελπίζουμε στη σταδιακή ανάκαμψη και έξοδο από την οικονομική κρίση.

Από soshalkidiki


2 απαντήσεις στο “Η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.