Σοβαρή ρύπανση από αρσενικό προκαλεί εξόρυξη χρυσού στην Ινδία


Επιστήμονες ανακάλυψαν υψηλά επίπεδα αρσενικού στο έδαφος και τον υδροφόρο ορίζοντα κοντά σε ορυχείο χρυσού στο κρατίδιο Καρνατάκα της νότιας Ινδίας.

Συγκεκριμένα, ομάδα επιστημόνων που διενήργησε έρευνα στο χωριά Κιραντάλι Τάντα της περιοχής Γιατζίρ βρήκε μόλυνση από αρσενικό, σε συγκεντρώσεις 30 φορές υψηλότερες από το όριο ασφαλείας των 10 μερών ανά δισεκατομμύριο που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Στο χωριό που βρίσκεται τέσσερα χιλιόμετρα από το ορυχείο χρυσού έχουν αναφερθεί πολλές περιπτώσεις καρκίνων και δερματοπαθειών εξαιτίας του αρσενικού.

Οι συγκεντρώσεις αρσενικού στο έδαφος ξεπέρασαν κατά 200 φορές τα επίπεδα ασφαλείας, ενώ το δηλητήριο εντοπίστηκε και στα νύχια και μαλλιά 171 εθελοντών.

Την έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Hazardous Materials υπογράφουν ερευνητές του Τμήματος Περιβαλλοντικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Jadavpur.

Τους επιστήμονες  προσκάλεσαν γιατροί του νοσοκομείου της περιοχής που εντόπισαν αρσενικό στον οργανισμό ασθενών.

econews


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.