Mεταλλεία Χαλκιδικής και “Το κράτος σε ρόλο μεσάζοντα των ιδιωτών” – σήμερα στις 14:00 στο radiobubble


Ακούστε σήμερα στις 14:00-15:00 το μεσημέρι την εκπομπή για τις ιδιωτικοποιήσεις του διαδικτυακού ραδιοφώνου RadioBubble (radiobubble.gr), μέρος της οποίας είναι αφιερωμένο στα “χρυσά” μεταλλεία της Χαλκιδικής. 

Ο “Γαλαξιάρχης” παρουσιάζει τη μεγάλη έρευνα για τις ιδιωτικοποιήσεις, που ξεκίνησε το καλοκαίρι το radiobubble news:

Θα μιλήσουμε για τους 5 ΜΥΘΟΥΣ με τους οποίους η κυρίαρχη άποψη υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων επιχειρεί να κερδίσει την συναίνεση της κοινωνίας.
– Κερδίζει πραγματικά το δημόσιο από τις αποκρατικοποιήσεις;
– Αυξάνεται ο ανταγωνισμός ή αντικαθίστανται τα μονοπώλια;
– Είναι τελικά η Ελλάδα το τελευταίο Σοβιετικό Κράτος της Ευρώπης;

«Το κράτος σε ρόλο μεσάζοντα των ιδιωτών»
(συνέντευξη με Τόλη Παπαγεωργίου, του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων)
– Οι δύο μεταβιβάσεις των μεταλλείων της Χαλκιδικής από τις οποίες το δημόσιο δεν κέρδισε απολύτως τίποτε και τα 20 χρόνια κρατικής “μεσιτείας” σε ιδιώτες.

Παράλληλα θα αρχίσουν από αύριο να ανεβαίνουν τα κείμενα των συμπερασμάτων στο http://news.radiobubble.gr/.

Στις 15 Σεπτεμβρίου, η εκπομπή του radiobubble με τίτλο “Να παρακαλάτε να κοιμάται αυτό το βουνό” ήταν αφιερωμένη στις συγκρούσεις στο δάσος των Σκουριών, μεταξύ κατοίκων που αντιτίθενται στα σχέδια μεταλλευτικής εκμετάλλευσης όλου του δάσους και δυνάμεων των ΜΑΤ. Ο “Γαλαξιάρχης” φιλοξένησε το “Ύποπτο Μούσι” που βρέθηκε στη Χαλκιδική στις 9 Σεπτεμβρίου και μετέφερε την πραγματική εικόνα των γεγονότων. Εικόνα η οποία είτε αποσιωπήθηκε, είτε διαστρεβλώθηκε από τα μεγάλα ΜΜΕ της χώρας. Κινηματικές δράσεις που βαφτίστηκαν “τάγματα εφόδου” και η μεγάλη γκάφα της αστυνομίας που μεταδόθηκε χωρίς καμία διασταύρωση. Στην εκπομπή ακούγονται αποσπάσματα συνεντεύξεων με πολίτες και φορείς του δήμου Αριστοτέλη, από την ομάδα του #rbnews. Υψηλή ανεργία, κοινωνικός διχασμός, ο ρόλος της εταιρείας, καθώς και η ανάμιξη της Χρυσής Αυγής.

Όσοι δεν την ακούσατε, μπορείτε να την βρείτε εδώ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.