Δικάστε μας όλους! – Ψήφισμα Συμπαράστασης στους συλληφθέντες της 21ης Οκτωβρίου στις Σκουριές


DSC00210

Στη φωτογραφία, ένα από τα θύματα της πρωτοφανούς αγριότητας των ΜΑΤ, στις 21/10/2012 στις Σκουριές, διαδηλώνει μαζί με όλους εμάς

Το παρακάτω ψήφισμα, διαβάστηκε και εγκρίθηκε από τους συγκεντρωμένους στο Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου, και υπογράφηκε από παρόντες εκπροσώπους Συλλόγων και Φορέων της Χαλκιδικής, την 25η Οκτωβρίου. Αφορά στους 14 συλληφθέντες της διαδήλωσης στις Σκουριές Χαλκιδικής την 21η Οκτωβρίου 2012.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι συλλήψεις κατά την κινητοποίηση στις Σκουριές, πραγματοποιήθηκαν με τη διαδικασία της τυχαίας δειγματοληψίας. Οι συλληφθέντες δε διέπραξαν κανένα αδίκημα. Tη στιγμή της σύλληψής τους αποχωρούσαν από το χώρο και βοηθούσαν τραυματισμένους διαδηλωτές ώστε να αποφύγουν νέες επιθέσεις από τους άντρες των ΜΑΤ.

Οι 14 συλληφθέντες είναι άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών (18-65), κάτοικοι της περιοχής και αλληλέγγυοι, οικογενειάρχες, φοιτητές και επαγγελματίες. Είναι ίδιοι με όλους τους 2500 διαδηλωτές που διαδήλωσαν στις Σκουριές. Αν αυτοί σήμερα κατηγορούνται για «στάση», θα έπρεπε η κατηγορία αυτή να αποδοθεί σε όλη την κοινωνία.

Δεν οραματιζόμαστε μια κοινωνία όπου η αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο και η προστασία του τόπου ποινικοποιούνται ως «στάση». Συμπαραστεκόμαστε στους συλληφθέντες συναγωνιστές μας και ζητάμε από την ελληνική δικαιοσύνη να απευθύνει κατηγορίες προς εκείνους που πραγματικά διαπράττουν εγκλήματα.

Ήμασταν όλοι εκεί. Είδαμε και ξέρουμε ότιόλοι οι συλληφθέντες είναι αθώοι.

Επιτροπές Αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.