Ο Χρυσός στην Θράκη και οι διαφανείς διαδικασίες – αλλα μόνο για μερικούς


Πηγή: athenadr.wordpress.com

Στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου  Αλεξανδρούπολης της 01-10-2012 το θεμα της ημερησιας Διαταξης ηταν: Εκτίμηση και διατύπωση άποψης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Εταιρίας: «ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε

Στην εισήγηση του ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κατσαντούρας, οικονομολόγος το επάγγελμα, είπε μεταξύ των άλλων. (σας προτείνω να διαβάσετε όλη την εισήγηση)

Στις 20/09/2012 ο Πρόεδρος του Π.Τ. ζήτησε από την «ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΕ» να λάβει γνώση του περιεχομένου της μελέτης, σχετικά με την οικονομική αποτίμηση και τις προοπτικές του έργου, που συνόδευε την αίτηση για την ένταξη της επένδυσης της εταιρίας «Χρυσωρυχεία Θράκης» στο Πέραμα του Ν. Έβρου , στο πρόγραμμα ταχείας αδειοδότησης Fast track.

Στις 27/09/2012 εκ μέρους της διοίκησης της «ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Α.Ε.» στάλθηκε μέσω e- mail η απάντηση η οποία αφού …μας ευχαριστεί για την επικοινωνία μας και αφού αναγνωρίζει το ενδιαφέρον μας, καταλήγει:

….Το περιεχόμενο της μελέτης σχετικά με την οικονομική αποτίμηση και τις προοπτικές του έργου που συνόδευε την αίτηση για την ένταξη της επένδυσης της εταιρίας «Χρυσωρυχεία Θράκης» στο Ν. 3894/10, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα στοιχεία αυτά αποτελούν για τον Οργανισμό μας αμιγώς εμπιστευτική πληροφορία και ως εκ τούτου, δεν είμαστε σε θέση να σας ικανοποιήσουμε….

Τέλος μας παραπέμπει στην ίδια την εταιρίας λέγοντας «…. ήδη επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο κ. Γιώργο Μαρκόπουλο, Γενικό Διευθυντή, τον οποίο ενημερώσαμε σχετικά και είναι σύμφωνος να παραχωρήσει τις αιτούμενες πληροφορίες…». 

Δηλαδή σύμφωνα με το Invest in Greece η οικονομική αποτίμηση μιας επένδυσης που βρίσκει αντίθετη  το πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας  και που έχει προκαλέσει συγκρούσεις, που αφορά την εκμετάλλευση των πολύτιμων και μη ανανεώσιμων  φυσικών πόρων του ελληνικού λαού, συνεπώς όλους τους πολίτες αυτής της  χώρας, είναι εμπιστευτικές πληροφορίες, απροσπέλαστες στην πολίτη!!

Και γιατί να χρειάζεται παρακαλώ θα πρέπει να γνωρίζει ο Ελληνικός λαός την οικονομική αποτίμηση και την προοπτική μιας επένδυσης;  Η εταιρεία και η κυβέρνηση γνωρίζουν καλύτερα το συμφέρον του ελληνικου λαού.

Στο “Invest in Greece” αναφέρεται ξεκάθαρα

Investors will discover productive incentives, financing tools, and streamlined procedures so their business plans proceed with the least amount of bureaucracy and the greatest amount of clarity.

Greece is committed to Results, Speed, and Transparency.

Greece is committed to you, the investor.

Transparency for the investors, apparently!


2 απαντήσεις στο “Ο Χρυσός στην Θράκη και οι διαφανείς διαδικασίες – αλλα μόνο για μερικούς”

  1. Αγαπητό Παρατήριο, Δεν εχω καμμία αντίρρηση στην αναδημοσιευση του post, αλλα δεν θα ήταν σωστότερο να αναφέρετε και την πρωτότυπη πηγή; Ευχαριστώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.