Τρεις Δήμοι της Θράκης ΟΜΟΦΩΝΑ κατά του έργου χρυσού του Περάματος – Κρίσιμο Περιφερειακό Συμβούλιο σήμερα


ΟΜΟΦΩΝΑ κατά της “επενδυσης χρυσού” της εταιρείας “Χρυσωρυχεία Θράκης”/ Eldorado Gold στο Πέραμα τάχθηκε χθες το βράδυ και το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής. Και οι τρεις Δήμοι της περιοχής, δηλαδή οι Δήμοι Μαρώνειας-Σαπών, Αλεξανδρούπολης και Κομοτηνής έχουν ταχθεί ανοικτά κατά του έργου, με ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων.

Η εταιρεία όμως λέει ότι “περιμένει από το ΥΠΕΚΑ να εγκρίνει το έργο” και οτι δεν την ενδιαφέρουν αυτές οι ομόφωνες αποφάσεις επειδή “δεν προβλέπονται από τη διαδικασία”. Όπως δήλωσε ο (ζεματισμένος…) εκπρόσωπος των χρυσωρυχείων Θράκης, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης “η διαδικασία προβλέπει μόνο τη γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα γίνει την άλλη Τετάρτη”. ΣΗΜΕΡΑ. Δείτε τη δήλωση.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=4m-isJbUc08&feature=player_embedded]

Έχει ενδιαφέρον ότι ενώ οι δημοσιογράφοι είδαν ότι μέσα στην αίθουσα του Δημ. Συμβουλίου ήταν “περισσότεροι πολίτες που είναι ενάντια στην επένδυση χρυσού και ελάχιστοι που είναι υπέρ” και ότι “αυτοί ήταν υπάλληλοι της εταιρείας και άνθρωποι που περιμένουν να εργαστούν, άνεργοι”, ο κ. Μαρκόπουλος είδε το αντίθετο…

Σήμερα λοιπόν, στο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα γίνει στις 5:00 στην Κομοτηνή, η εταιρεία “θα τα δώσει όλα”. Σήμερα περιμένουμε ότι θα κουβαλήσει ακόμα περισσότερους ανέργους, γιατί είναι η μόνη της ελπίδα να ισχυριστεί ότι έχει μαζί της ένα μέρος έστω της κοινωνίας της Θράκης.

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα μεταδοθεί σε ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή από το Θρακιώτικο ιστολόγιο Piazza del Popolo. Για να την ακούσετε κάντε κλικ εδώ.

 

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.