Ο τόπος καταστρέφεται κι ο Τσουκαλάς… χτενίζεται


Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Ι. Τσουκαλάς κατέθεσε, πρόσφατα, ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική εκφράζοντας την ανησυχία του «για μια εξαιρετικά σημαντική επένδυση ύψους 1,5 δις ευρώ που θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας» και καλώντας, ταυτόχρονα, την «Ομάδα Δράσης της Επιτροπής στην Ελλάδα» να αναλάβει πρωτοβουλία για την υλοποίηση της επένδυσης. Παγιδευμένος ο κ. Τσουκαλάς στον οίστρο του για την εκτέλεση των μνημονιακών πολιτικών της Τρόϊκας διαστρέφει την πραγματικότητα και παραβιάζει θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές.

Κατα πρώτον, θα όφειλε να συζητήσει με τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της Χαλκιδικής, μέσα από ένα οργανωμένο διάλογο, για ποιούς λόγους υπάρχει αντίδραση από την τοπική κοινωνία και κατά πόσον υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις για την ανάπτυξη του τόπου με προστιθέμενη αξία που θα επιστρέφει στους κατοίκους και όχι στα ξένα συμφέροντα. Δεν το έπραξε αλλά περιορίστηκε απλώς στην πληροφόρηση που του παρέσχε ο επενδυτής. Φαίνεται ότι η έγκυρη γιʼ αυτόν πληροφόρηση είναι μόνο εκείνη που προέρχεται από αυτούς που θέλουν να καταστρέψουν τον τόπο μας ικανοποιώντας τα εγωϊστικά τους συμφέροντα.

Κατά δεύτερον, θα όφειλε να απόσχει από οποιαδήποτε πρωτοβουλία σχετικά με την υπόθεση, καθώς γνωρίζει ότι αναμένεται απόφαση από το ΣτΕ για το εάν και κατά πόσο έχει τηρηθεί εν προκειμένω η περιβαλλοντική νομοθεσία. Φαίνεται ότι ο κ. Ευρωβουλευτής αρνείται στην πράξη το δικαίωμά μας για δικαστική προστασία και το κυριότερο δεν τον ενδιαφέρει η δημοκρατική νομιμότητα παρά μόνο εκείνη των επενδυτών. Οφείλει, όμως, να γνωρίζει ότι παρήλθαν ανεπιστρεπτί οι εποχές του ξεπουλήματος της χώρας και ότι ο λαός θα φράξει το δρόμο σε οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια.

Εμείς, από τη δική μας μεριά, θα συνεχίσουμε τους δημοκρατικούς αγώνες για να υπερασπιστούμε τον τόπο μας και το μέλλον των επερχόμενων γενεών. Θα εντείνουμε την επεξεργασία των εναλλακτικών προτάσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής μέσα από δημοκρατικό διάλογο όλων των κατοίκων και θα ανοίξουμε το δρόμο για ένα διαφορετικό μέλλον. Σʼ αυτό, οι θέσεις εργασίας δεν θα είναι φύλο συκής για την καταστροφή των φυσικών πόρων και την ιδιοποίηση της δημόσιας γης, αλλά η βάση για την κοινωνική συνοχή ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.

Πηγή: ΙΕΡΙΣΣΟΣ

 

 

 


4 απαντήσεις στο “Ο τόπος καταστρέφεται κι ο Τσουκαλάς… χτενίζεται”

  1. Όταν για κάποιους, όπως ο κ. Τσουκαλάς, κλεισμένους στα μουντά αλλά αδρά αμοιβόμενα από το υστέρημα του ελληνικού λαού ευρωβουλευτικά γραφεία τους των Βρυξελών και περιφερόμενους στα lobbies όπου συναγελάζονται όλα τα μεγαλοστελέχη των διεθνών οικονομικών καρχαριοειδών, κομμάτια ολόκληρα της Ελλάδας δεν είναι τίποτα άλλο παρά φιλέτα για την ικανοποίηση της πείνας των καρχαριοειδών αυτών, τότε την κατάσταση πρέπει, όπως το σύνταγμα επιτάσσει, να την πάρει ο κυρίαρχος λαός στην πλάτη και στα χέρια του.
    Τι αντιπροσωπεύει αλήθεια ο κ. Τσουκαλάς για την Ανατ. Χαλκιδική σε μια κλίμακα από το τίποτα μέχρι το παν. Ας έρθει να πει τις παπαριές του εδώ στη Χαλκιδική, μπροστα στους πολίτες.

  2. Λυπάμε αλλά βαρέθηκα να σας ακούω…μου είναι πολύ παράξενο πως κατανοείτε εσείς τη δημοκρτία…και διεκδικείτε πως μόνο εσείς ξέρετε..
    και μόνο εσείς νοιάζεστε και αγαπάτε τη φύση…??!!

    Τέτοιου είδους επιχειρήσεις υπάρχουν πάντου σε όλο τον κόσμο, και ποιός δεν θέλει τη φύση..και ποιός δεν νοιάζεται για το τι τρώει και το τι πίνει αλλά
    το τι κάνετε και το τι λέτε…και προπάντον το γεγονός ότι δεν μπορείτε να ‘ακούσετε’ αυτά που λέτε, και να καταλάβετε το πόσο αρνητική εντύπωση
    σχηματίζει για εσάς κάθε αποστασιοποιημένος από την υπόθεση των μεταλλείων…

    Σας βαρέθηκα, τόσα χρόνια…τα ίδια και τα ίδια…

    Μάλλον πρέπει να είσαστε πολύ πλούσιοι και τα παιδιά σας εξασφαλισμένα…

    Οι νέοι είναι άνεργοι, χωρίς όνειρα και ελπίδες, υπογενντικότητα και τόσα προβλήματα και εσείς…

    Καλό είναι να καταγράφονται οι εργασίες της εταιρείας έτσι ώστε να κάνουν όσα απαιτείται για την προστασία και αποκατάσταση της φύσης…αλλά όλα τα
    υπόλοιπα είναι σχυζοφρενικά….

    Σας βαρέθηκα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.