Κιλκίς: Οργή για ΕΤ3, που «έθαψε» το συλλαλητήριο


Με ανακοίνωσή του, το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια – Πάικο καταγγέλει τη στάση της ΕΤ3 να μην προβάλλει το ρεπορτάζ που έγινε για το μεγάλο συλλαλητήριο της 30ης Αυγούστου στο Κιλκίς, ενάντια στα μεταλλεία. Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Απόγευμα της Πέμπτης 30 Αυγούστου, στην άκρη της Ελλάδας, στο «ξεχασμένο» Κιλκίς.

Ξεχασμένο γιατί επί της ουσίας και με βάση την ιστορία, υπήρξε ένα από τα αποπαίδια του επίσημου ελληνικού κράτους. Όσοι ζήσαμε εδώ τη ζωή μας θυμόμαστε όλα τα εμετικά θαύματα που θα, θα , θα, θα είχαμε σύμφωνα με τους εκάστοτε αναιδείς ελπιδοφόρους.

Και «ξεχασμένο» γιατί ενώ φαινομενικά είναι άμοιρο και κολοβό, κάποιοι δρομολόγησαν την εκμετάλλευσή του, μια εκμετάλλευση που θα μας μετατρέψει σε πληγή ανοιχτή για να ξερνάει τοξικά, δηλητήρια και ραδιενέργεια.

Κάποιοι άλλοι αδαείς ξεχνούν την Ιστορία και από την ασφάλεια της Αθήνας, χωρίς να έχουν ιδέα για το θέμα, αποκτούν άποψη, θυμούνται ότι το Κιλκίς είναι νομός της Ελλάδας (και όχι της Βουλγαρίας) και βιάζονται να διεκδικήσουν τη «σωτηρία» τους με τα υποτιθέμενα δις που το Κιλκίς κρύβει στο υπέδαφός του και τις «θέσεις εργασίας» που οι λαοπλάνοι προπαγανδίζουν.

Αυτό το απόγευμα λοιπόν συνέβηκε στο Κιλκίς κάτι πρωτόγνωρο που ποτέ άλλοτε δεν έχει συμβεί και για κανένα λόγο: περισσότεροι από δύο χιλιάδες άνθρωποι μαζεύτηκαν στην Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς και είπαν «ΟΧΙ» όλοι μαζί. ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ !

Στην πλατεία στεκόντουσαν και καθόντουσαν άνθρωποι τελείως – μα τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους, από κάθε σκοπιά: κοινωνικά, οικονομικά, κομματικά, επαγγελματικά, ιδεολογικά. Ο Μητροπολίτης Κιλκίς και οι συνοδοί κληρικοί καθόντουσαν στις καρέκλες μπροστά από την εξέδρα. Παραδίπλα κουρασμένες γιαγιάδες και γέροντες έπιασαν τις υπόλοιπες καρέκλες. Ανακατεμένοι καθηγητές, δάσκαλοι, μαγαζάτορες, αγρότες από τα χωριά, βουλευτής της δεξιάς, μέλη του Μετώπου, επιφανείς δικηγόροι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου, γιατροί, δημόσιοι υπάλληλοι, μέλη πολιτιστικών σωματείων, τυμπανιστές, βουλευτής Σύριζα, Αντιδήμαρχος, Δήμαρχος, Δημαρχεύων, πρόεδροι χωριών όλων των κομματικών ποικιλιών, Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κιλκίς, αλληλέγγυοι από την Ιερισσό, τη Θράκη και τη Θεσσαλονίκη, παιδιά, Άνεργοι, έφηβοι και μωρά στα καρότσια, μετανάστες, μέλη του συμβουλίου της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Προεδρεία Οδοντιάτρων, Φαρμακείων, τραπεζίτες, λογιστές, τελωνειακοί, πυροσβέστες, εφοριακοί, κυνηγετικά σωματεία των γύρω νομών, υπάλληλοι του ΤΕΕ Κιλκίς, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου και του Σωματείου Νοσοκομειακών Γιατρών, περιπτεράδες, ιδιοκτήτες καφέ, άνθρωποι, άνθρωποι, άνθρωποι… Μπορεί να έχασα κάποιον μέσα σε τόσο πλήθος. Στον έρανο συνεισφέρουν όλοι – ακόμη και οι εν υπηρεσία υπάλληλοι της αστυνομίας!

Είναι απίστευτο η γνώμη αυτών όλων να είναι ΜΙΑ! Είναι ασύλληπτο να παραμερίζονται πιθανές ίντριγκες, τρέχουσες κόντρες, κομματικές έχθρες. Είναι ασύλληπτο να μη υπάρχει η παραμικρή υπόνοια, σκιά και καχυποψία. Είναι συνταρακτικό οι άνθρωποι μιας κατεξοχήν συντηρητικής κοινωνίας να τολμούν, να παίρνουν θέση, να εκφράζουν το θυμό τους, να εκθέτουν τον εαυτό τους. Κινηματογραφιστές επαγγελματίες και ερασιτέχνες τραβούν από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ. Άλλοι από το νομό μας και άλλοι από τις Σέρρες, τη Θράκη, τη Θεσσαλονίκη. Ραδιόφωνα άλλων νομών καλύπτουν τηλεφωνικά. Μέχρι και συνεργείο της ΕΤ3 είναι εκεί και γράφει… !

Συγκλονίζει μια σκηνή μεταξύ δύο μεγαλύτερων κυρίων: μια κυρία από τη Βάθη και μια κυρία αλληλέγγυος από τη Χαλκιδική. Η έμπειρη της Χαλκιδικής δείχνει στην Βαθιώτισσα την έλλειψη του ενός στήθους της, λέγοντας «…να μην το αφήσετε να γίνει – και όταν έρθουν τα δύσκολα, να μπείτε εσείς μπροστά, οι μεγάλοι. Αν είναι κάποιος να πάθει κακό ας είμαστε εμείς και όχι τα παιδιά μας» !!!

Δυστυχώς όμως ΟΛΟΙ αυτοί και ΟΛΑ τα παραπάνω, λογίζονται ως ένα ΤΙΠΟΤΑ στους διευθυντές / αρμόδιους / υπεύθυνους σύνταξης ή όπως αλλιώς μπορεί να λέγονται αυτοί που αποφασίζουν τι θα παίξει στο Δελτίο Ειδήσεων της ΕΤ3. Της Κρατικής – της δικής μας ΕΤ3! Γιατί σήμερα είναι Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη και καμία αναφορά δεν έγινε στα δελτία ειδήσεων της ΕΤ3. Μάλιστα το βράδυ εκείνο μετά το νυχτερινό δελτίο ειδήσεων το μενού είχε ντοκυμαντέρ αποκατάστασης περιβάλλοντος! Σύμπτωση;

Καλέσαμε τηλεφωνικά 5 ημέρες μετά το συλλαλητήριο:
Ακούσαμε: «Θα το παίξουμε αύριο στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων στη μία, εφόσον δεν συμβεί κάτι άλλο.»

Περιμέναμε την επόμενη μέρα. Τίποτε. Αντιθέτως το Κιλκίς είχε την τιμητική του: «έπαιξε» μία ληστεία και μια αναφορά σε παραγωγούς κρασιού σε χωριό του Κιλκίς.

Ξανακαλούμε. Ακούμε: «Ακούστε, υπάρχουν υπεύθυνοι για τη σύνταξη των ειδήσεων – δε μπορεί ο καθένας να έρχεται και να ζητάει ό,τι του κατέβει να παίξουμε» -«Κυρία μου – αν και προηγουμένως δηλώσατε ότι δεν είστε η αρμόδια και επιμένω να μου πείτε με ποιον πρέπει να μιλήσω – δεν είμαστε ο καθένας. Είμαστε οι 70 θεσμικοί και μεγαλύτεροι φορείς του Κιλκίς άρα είμαστε ο ΝΟΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ και έχουμε την απαίτηση να μας δώσετε μια απάντηση για ποιο λόγο δεν παίζεται το γεγονός επί σχεδόν μια εβδομάδα» -«ακούστε, υπάρχουν δαπάνες για όλα αυτά …» -«μα τι λέτε τώρα;! Οι όποιες δαπάνες αφορούν στο θέμα έχουν ήδη γίνει: δώσατε άδεια, μετακινήθηκε προσωπικό και τράβηξε το συλλαλητήριο. Θέλετε να μου πείτε ότι η δαπάνη συνίσταται στο να προβληθεί το υλικό …;»

Η ζημιά έχει γίνει. Πέρασε ήδη μια εβδομάδα. Ευτυχώς που υπάρχει και το διαδίκτυο και εκεί τα βίντεο έκαναν τον ψηφιακό γύρο. Όμως παραμένει η Οργή!

Οργή γιατί ο παππούς που «έσπασε» με λυγμό τη φωνή του λέγοντας «οι πρόγονοί μας διώχτηκαν απ` τους Τούρκους το `22, αλλά τώρα θέλουν να μας διώξουν απ` τον τόπο μας Έλληνες. Τι θα παραδώσουμε στα παιδιά μας; Ο αγώνας είναι μεγάλος και θα κερδηθεί», είναι ο καθένας…

Οργή γιατί η κυρία της Χαλκιδικής με το ένα στήθος, είναι ο καθένας…

Οργή γιατί ο Γάλλος οικονομολόγος που έζησε μεταλλευτική «ανάπτυξη» κατάντια, μήνυσε «αν γίνουν τα μεταλλεία στον τόπο σας, τότε ετοιμαστείτε είτε για μετακόμιση αλλού είτε για απώλειες ζωών», είναι ο καθένας…

Οργή γιατί η Εκκλησία και ο λόγος της είναι ο καθένας…

Οργή γιατί οι εκλεγμένοι βουλευτές και τοπικοί πολιτικοί, είναι ο καθένας…

Οργή γιατί εμείς οι Άνθρωποι του Κιλκίς με χτισμένες ζωές και οικογένειες, είμαστε ο καθένας…

Ο “καθένας” που κάποιοι φαίνεται πως πολύ θα ήθελαν να μας μετατρέψουν σε “κανένας”. Δεν θα τους περάσει όμως.

Οργή γιατί αυτοί που αποφασίζουν στην ΕΤ3 να μη παίξουν το υλικό είναι ο καθένας. Μένουν κοντά στο Κιλκίς, πίνουν νερό από το Κιλκίς, δέχονται τη σκόνη της Αφρικής – ε δε θα μπορούνε να αρνηθούν το καθημερινό τρατάρισμα της τοξικής και ραδιενεργής σκόνης του γείτονα Κιλκίς!

Έχουν την εντύπωση ότι θα τους προστατεύσει το πέπλο των ανακοινώσεων του τύπου «δεν υφίσταται κίνδυνος ….» από το όποιο ΙΓΜΕ (υπό διάλυση) ή ΥΠΕΚΑ;»

 

 

 


3 απαντήσεις στο “Κιλκίς: Οργή για ΕΤ3, που «έθαψε» το συλλαλητήριο”

  1. να κανουν μηνυση στον Σαμαρα για τις σημερινες διλωσεις του στην ΔΕΘ
    ” κανενα στοιχιο του ορθκτου πλουτου στην Μακεδονια δεν θα μεινει ανεκμεταλευτο” (you tube )

  2. Ποιος είναι ο πρόεδρος της ΕΡΤ 3, γιατί δεν τον ξεφωνίζετε, να τον φτύσουν όλοι οι Κιλκισιώτες ( και ¨ όποιοι από μας επιθυμούμε;;;.)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.