Αρχική Uncategorized Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου για την εκδήλωση Ιερισσού (10-8-2012)

Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου για την εκδήλωση Ιερισσού (10-8-2012)

1
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την Παρασκευή 10 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στην Ιερισσό Συναυλία–Εκδήλωση πληροφόρησης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και την επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στην περιοχή, που διοργανώθηκε από το Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κατερίνα Ιγγλέζη, o κ. Λεφτέρης Βαρσαμής μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Προσφυγική Αναγέννηση» Νέων Ρόδων, η κ. Δήμητρα Σπανουδάκη από το «Ξεκίνημα–Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση», ο κ. Δημήτρης Παλίδης εκπρόσωπος του ΚΚΕ-μλ, ο κ. Δημήτρης Τσόκας από την Πρωτοβουλία Κατοίκων Ωραιοκάστρου, ο κ. Φιλίπ Ζόρο γάλλος οικονομολόγος, ο κ. Λάζαρος Τόσκας μέλος της επιτροπής αγώνα Μ. Παναγίας και ο κ. Χριστόδουλος Γιοβανάκης από το Γομάτι.

Επίσης διαβάστηκε επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Γιώργου, ο οποίος δήλωσε ότι αντιτίθεται στα μεταλλεία χρυσού στην Χαλκιδική (δες το συνημμένο αρχείο pdf).

Αντιπροσωπείες πολιτών από όλες τις γωνιές της Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών της Ελλάδας, έδωσαν το παρόν δηλώνοντας τη συμμετοχή τους και εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα μας.

Στην εκδήλωση παρατέθηκαν για άλλη μια φορά οι καταστροφικές επιπτώσεις της επέκτασης των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στη Β.Α. Χαλκιδική, σύμφωνα με το «επενδυτικό σχέδιο» της καναδικήςEldorado Gold. Τονίστηκε σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ο αγώνας ενάντια στην καταστροφή του τόπου θα είναι συνεχής και κλιμακούμενος. Ότι η κρατική και παρακρατική βία και τρομοκρατία δε θα πτοήσει τους ενεργούς και αγωνιζόμενους πολίτες. Ότι η προστασία του Κακάβου, των νερών, των δασών, των οικονομικών και επαγγελματικών μας δραστηριοτήτων, της κοινωνικής μας συνοχής και του μέλλοντος των παιδιών μας είναι δικαίωμα και υποχρέωση όλων μας.

Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Είναι καιρός και για άλλους όπως και εμείς να αναλάβουμε έναν νέο αγώνα, τον αγώνα που διαχρονικά δεν εγκατέλειπαν ποτέ οι προγονοί μας: «Αμύνεσθαι περί πάτρης»!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.